Taknemlighed

PC18099121125211242112321126PC211126PC211162PC180990


Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor jeg skal starte og i hvilken ende jeg skal tage fat, med dette indlæg.

Jeg har netop smidt mig på sofaen efter en lang dag med en smule hastværk, men primært præget af ren kærlighed og taknemlighed, og nu vil jeg, efter dette billede-bombardement gerne lige tage ordet for en stund.

Augusta og jeg haft fri, så morgenen er sådan set gået stille for sig, men vi har også været ude for at klare de sidste julegaver – og sikke et virvar.. vi var vidst ikke de eneste der ikke havde 100% tjek på de sidste ting!
Vi mødtes med min mor, som vi drak kaffe med, på et af vores yndlingssteder, nemlig en nedlagt pølsevogn, som lokalemæssigt sgu er lige så hyggelig, som personalet er. Vi fik klaret de resterende gaver (jeg løb byen hovedløs og ikke mindst inspirationsløs rundt) og herefter overtog mormor, for da kæresten fik fri skulle vi jo på tur…

Vi skulle nemlig ud og aflevere nogle andre børns gaver, som ikke er fra os, men fra jer.
(Jeg må da antage at med så mange gange jeg har nævnt Ønsketræet, så er de fleste med på jeg taler om 🙂 )

Og nu skal I høre noget… træet var tomt efter 2 DAGE.
74 ØNSKER
, pist væk!

Dem havde fantastiske borgere – jer – simpelthen gået hen og taget, for så at varetage et barn (eller ungt menneskes) julegave håb – og ønske.
Er det ikke skønt?
Og endnu mere skønt er så at de tilgengæld har afleveret en gave igen!
Nogle har afleveret flere, og så nysgerrig som jeg er, så har jeg stået og mærket, vurderet og forsigtigt smårystet dem – og jeg kan bare fornemme at der er lagt sjæl i projektet! I har virkelig gjort jer umage med at opfylde ønsker, og for det kan jeg ikke sige jer nok tak!

Én institution(s voksne) har selv afhentet en stor andel af gaverne, og ellers var det bare mig, kæresten og stationcaren der klarede resten og kørte til de fire institutioner.. Jeg skulle hilse fra de voksne, der på vegne af børnene, sagde MANGE TAK og god jul!

Jeg udskiftede de mange farvede hjerter med til-kort, men de der havde skrevet noget personligt på pakkerne blev selvfølgelig derpå.. Jeg er nødt til at nævne at der var bl. a. en sød lille Ellen (og ud fra skriften gætter jeg på det var et barn), der havde været ude og finde hvad jeg gætter på er to store pakker med dukker, til to piger, på 2 1/2 og 3 år, der bor på børnehjem… Dukker til små piger på Augustas alder.. Den ramte nok lige et særligt punkt for mig.
Armen, hvis jeg ikke vidste hvor mit hjerte var før, så ved jeg det da nu, for mine tårekanaler har godt nok været lidt presset i den tid jeg har haft med dette projekt at gøre.. Lige fra da jeg fik ønskelisterne til I så afleverede de tilsvarende gaver.. Til børn og unge i alle aldre! I har jo også bare taget hånd om de unge mennesker, som jeg – hvis jeg skal være helt ærlig – havde en frygt for ville blive negligeret lidt, i forhold til at have behov for en gave, men I var åbenbart helt enige med mig om at alle fortjener en julegave – særligt de der er nogle særlige omstændigheder omkring!

Og jeres opbakning! Jamen for helvede hvor mennesker overrasker mig! De mange de har købt gaver, de der ville tage afsted for at købe, de der har skrevet til mig, fordi de ikke havde muligheden… for silvan! Sikke en medmenneskelig kærlighed! ♥

Det er bestemt et projekt jeg tager på mine skuldre igen næste år!

1000 1000 tak, og god 21. december!

KH. Johanne

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Helena
  21. december 2015 at 23:55

  Jeg kan ikke andet en sige Johanne, du har et hjerte af guld. Ønsker dig og din kære familie en dejlig jul 😉
  Knus og kærlige julehilsner Helena

 • Reply
  Mette
  22. december 2015 at 0:11

  Tak fordi du tog dig tid til at organisere hele projektet! Synes simpelthen det er så imponerende og effektivt at du kunne stable det på benene SÅ hurtigt! – så det mindste er da at støtte op og hjælpe, især når jeg har økonomisk mulighed for det (7 dages juleferie ved min far, giver store besparelser på madbudgettet) synes det var helt fantastisk at opfylde et ønske og jeg er glad i maven over at der er over 70 børn og unge mennesker, som får en lidt bedre jul – for det tror jeg uden tvivl at de har behov for! God jul til dig og din familie

 • Reply
  Mai Odgaard
  22. december 2015 at 10:00

  Nu sidder jeg og flæber. Årh.

 • Reply
  Anne
  22. december 2015 at 14:05

  Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det lige igen, for det tåler bestemt en gentagelse: Jeg arbejder på en døgninstitution for unge mennesker, som modtager disse julegaver fra fremmede, som har tid, lyst og overskud til at dele lidt juleglæde. Selvom vores unge er “gamle” (16-18 år), så er det slet ikke mindre vigtigt for dem, og de bliver så sindssygt glade for gaverne! De har mange års svigt i gemmerne, men her er der nogen, der også husker dem! Endnu engang TAK! ❤️

Skriv et svar