Orgel-Bent spiller op til julefest i Wæstjyllan’

 photo NUTIDENSMOR4_zpsysloqu7i.jpg photo Nutidensmor3_zpsyra8leo9.jpg photo PC281745_zpsqxjej89p.jpg photo NUTIDENSMOR_zpsqmkihyrj.jpg photo PC281777_zpswmjozuv2.jpg photo PC281751_zpsy23tt0mi.jpg photo PC281768_zpsnohfyc6i.jpg


Vi er (stadig) hos svigermekanikken, men tiden er ved at rende ud, for her på 5. juledag (som man åbenbart tæller i – det vidste jeg ikke), skal vi hjem til Aarhus.

Det er egentlig morsomt, for selvom jeg da til min død vil kalde mig byboer og sådan ret meget fiks (som en 27-årig mor nu engang er), så vil mange af mine kjøvenhaunske læsere måske tænke at jeg er små-bondsk? Det er i hvert fald en kommentar jeg har fået på min dialekt, der kan sammenlignes direkte med Thomas Helmigs!
Men det kan jeg så sige jer – der må da findes grader af bondskhed så! Og perspektiver på det, vel også.

Men jeg er da fra en stor by. Det er Aarhus sgu. Med alt hvad sådan en har at byde på. København har det samme, men gange en hel del, men det betyder skam ikke at vi hverken vælter (os i) køer eller vil sige vi bor på landet.
Det er noget de ikke kan påstå at de ikke gør, i Lemvig, for her vil jeg da mene at jeg er mere på landet, end jeg er hjemme i Aarhus.

Men jeg har da selv boet i forstads-Aarhus, og selvom ingen var smarte i 90’erne, vil jeg mene at jeg da ikke var med på nogen banebrydende mode-bølge. Jeg gik på den lokale ungdomsskole i Odder, hvor der blev kørt cross og lavet hjulspin (jeg gik dog til blomsterbinding og spansk), og så arbejdede jeg endda på Moonlight i selvsamme by, senere, hvor Torsdags Banko, med fri fadøl var det helt store, og selvom vi kun slog søm i stubbe til byfesten, så var det bestemt ikke Nasa – eller Zen… men jeg vil da karakterisere mig som aarhusianer (og derved mere byboer), da jeg var tilflytter – og fraflytter senere.

En begivenhed, som vi da nok snart kan sige at vi frekventerer årligt er juletræsfest i marineforeningen, i Vestjylland, når vi i julen besøger Augustas farmor og farfar.
– Og hvis du har nogle helt klare tanker, eller forudantagelser, om hvordan sådan noget løber af stablen, så skal jeg da være hurtigt og sige at du sikkert har ret, for jeg kan da – uden at fornærme nogen – sige at det nok lever op til hvad man vil kalde en traditionel provins social begivenhed.

Jeg vil egentlig lade billederne tale lidt for sig selv, men det er næsten ærgerligt der ikke er lyd på, for Orgel-Bent spillede godt for med både Kong Christian og diverse julesange (alle 11 vers i Et barn er født i Betlehem, hvis omkvæd Augusta lærte, selvom hendes ører aldrig har været udsat for dén salme før i dag).
Orgel-Bent hedder han forresten selvfølgelig ikke, men det er altid hvad min omgangskreds i Aarhus har kaldt sådanne multikunstnere, der spiller til begivenheder af den karakter.
Hvis der skulle være underlægningsmusik til en mini-video af dagens juletræshygge, med gåen-om-juletræ, spisning af røde pølser og kringle og afslutningsmæssigt: lotteriudtrækning, så skulle det langt fra være noget nedladende banjomusik, som de ikke sparer på, i De Unge Mødre, for at underbygge eller manipulere til at gøre det mere bonderøvet, end det er – men det skulle nok være en go’ gang Tørfisk, der er lige i områdets ånd.

Augusta var ellevild med arrangementet – og det samme var jeg! – og selvom hun aldrig lige skal vænne sig tilstedeværelsen af julemanden – lige som jeg – så gik det nu møj godt (som man vil sige i Jylland). Hun fik sin første slikkepind, sådan nogensinde, hjulpet farfar bag disken, med pølser og kage (eller bare selskab) og vundet i lotteri!*
*Gigantisk Frost gulvpuslespil/legeunderlag. Gracias!

 photo NUTIDENSMOR2_zpsdmvrmrpv.jpg

Jeg er al-tid god på billeder. BASTA!

Nytårsaften er snart ved at være på trapperne, og vi skal mødes med nogle gode venner, i et hus vi har lejet via AIRBNB allerede d. 30. Faktisk bliver vi tre par i alt, med tre børn tilsammen, og det bliver skidehyggeligt, med god mad (!) og forhåbentlig virkelig mange drinks til de voksne! Det er sgu smart at man kan finde et kæmpe hus, i to døgn, til 500 kr. pr. par, alt inklusiv – altså dermed sagt rengøring osv.

Jeg har normalt ikke de store tanker eller forhåbninger om nytåret, altså udover dette års (manglende) nytårsforsæt. Dét har forresten været stor-læst og delt en masse på Facebook (TAK), og her i eftermiddags tog Twinpeaks det op også.
Nå, men i år har jeg glædet mig meget (til nytår altså) og skruet forventningerne op til denne særlige aften, fordi vi netop har gjort en indsats i at mødes, finde et sted der kan rumme os alle, og sat rammerne for en skidehyggelig aften!
Hvad skal I nytårsaften?

Nu vil jeg springe ind i stuen, spise tarteletter, og nyde min sidste aften på et af Jyllands vestligste, og måske hyggeligste, punkter. Jeg triller nok hjem, med alt den mad jeg har indtaget.

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Karoline
  28. december 2015 at 22:49

  Jeg er et af de uheldige mennesker, der blev presset ud på nytårsaften, så jeg skal (igen i år) prøve at minde folk om, at DET ER MIN FØDSELSDAG først og så nytårsaften bagefter. Yes, jeg fylder åbenbart 4 år. 😉
  Bortset fra det, så skal jeg prøve at ignorere deadline på min bacheloropgave, og holde nytårsaften hos min bedsteveninde med alle vores børn. Hurra for venner med børn! 🙂

 • Reply
  Mette R
  29. december 2015 at 1:32

  Nu har jer talt tre gange og forstår det ikke, så hjælp venligst. Det kan vel ikke blive til mere end 4. Juledag for dem som tæller dertil og såfremt at du snakker om idag den 28. og ikke i morgen?

  • Reply
   Nutidensmor
   29. december 2015 at 1:51

   Vi skal hjem i morgen (som så forvirrende nok er i dag, da vi har passeret midnat): tirsdag 29. Altså 5. juledag.
   Jeg er ikke matematiker, så måske det ikke giver mening 🙂

 • Reply
  Gitte Hersom
  3. januar 2016 at 16:34

  Hahhaaha, jeg er selv opvokset i den egn af Danmark hvor Lemvig også ligger – og du har så evigt ret.
  Det er ganske særligt, på både den gode, dårlige og bøvede måde 🙂

Skriv et svar