LIDT NEMMERE – BARE ENGANG I MELLEM

retnemt


Dette indlæg er sponsoreret af RetNemt, der har ladet mig prøve et par af deres måltidskasser, som jeg så har lovet at ytre min mening om.. Jeg tænker det er ret så relevant for mange af jer – for nogle gange er den lette løsning sgu bare den bedste!

Jeg smed et billede på Instagram i går aftes, et meget opstillet, men ikke desto mindre ret pænt billede af hvad min kasse indeholdt, mens jeg stod midt i kyllingestegeriet og bulgurkogningen. Der var en del der havde spørgsmål til konceptet, og det vil jeg gerne uddybe!

Men hvis jeg nu skulle lave en passionsliste, over ting, som jeg går op i, så vil madlavning altså desværre nok ligge ret så lavt. Indrømmet – jeg er ikke nogen kunstner i et køkken.. det har jeg aldrig været og bliver nok heller aldrig. Jeg lavede ikke som sådan mad som ung, og på min skole, som var en privatskole, med særligt fokus på sprog, havde vi ikke hjemkundskab, eller andre ‘kreative’ fag for den sags skyld.. Det ligger ikke naturligt for mig at udfolde mig med pander og gryder, og mine evner for madlavning kommer ikke af øvelse, flair og interesse, men nærmest af tvang og brug af kogebøger.
Nogle gange føler jeg mig lidt alene i den båd, for jeg ser ofte andre nærmest hygge sig med at købe de rette varer ind, og helt legende tilberede dem med stor lyst…. den har jeg ikke. Det, at lave maden skal gerne gå let og stærkt, og det at købe den ind skal bare gerne overstås… Der er virkelig ting jeg hellere vil bruge min tid på… særligt ikke efter jeg er blevet mor.
Og med dén mentalitet, syntes jeg det var ret så ideelt at prøve en såkaldt “måltidskasse” – hvor jeg selv vælger hvad vi skal have, så jeg kunne slippe tankerne om at få købt ind til et godt måltid, og gøre det let, ved at bare have alt klar – bare engang imellem. Det er ikke noget jeg ville kunne tillade mig hver dag, eller gøre hver uge, men det er et smart alternativ, som kan plottes ind, i tider man f. eks. har ekstra travlt.

I denne uge har vi begge travlt. Jeg sidder som bekendt og skriver eksamensopgave i min skønne lille gruppe, der skal afleveres mandag (!) og kæresten med sit arbejde, så jeg havde bestilt en kasse, med ankomst her i går, hvilket passede super ind, da vi altid spiser rugbrød om mandagen, da vi har rester fra weekenden, hvor vi har rugbrød i huset.
Jeg havde bestilt en kasse med bulgur, grønt og karrystegt kylling, fordi det lød let, lækkert og ikke mindst sundt – det er jo mit særlige fokus her i januar. Den koster 49,50 pr. mand, og vi nøjedes med at købe til 2, selvom Augusta spiser med, for jeg havde fået nys om at portionerne er rigeligt store, så et barn også kan spise med – og det var sgu sandt. Jeg har også til frokost i dag nemlig.
Det tog forresten kun 20-25 min. at lave. Fra udpakning til servering. Det tog så godt nok 5-10 min. at få Augusta væk fra fjernsynet, men det tæller vi ikke med.
Maden var god, let og lækker – det var hurtigt at forberede, og lige til at kaste sig ud i. Jeg havde nok aldrig selv tilføjet mynte, for hvad skulle jeg så bruge resten af mynten til? – der har vi det der minimering af madsspilds-princip jeg tidligere har skrevet om på bloggen.

Det er da en luksus med en sådan kasse, men jeg synes ikke det er voldsomt dyrt, og så er det fantastisk at den står klar i en flamingokasse, lige på dørtrinnet, når man kommer op af trappen, til 3. sal, efter en lang dag, med 15 kg. barn på armen.
Personligt har vi ikke råd til sådanne udskejelser hver uge, året rundt, men engang imellem, i ekstra travle – eller dovne, eller bare selvforkælende – tider synes jeg sgu muligheden er super fin!
I praksis er det let at få bestilt, og hvis man har lyst – og økonomisk overskud, eller vælger at prioritere således, så kan man sagtens bestille flere kasser, men på een levering, da maden kan holde sig nogle dage – og så sparer man jo noget fragt.

Billederne herover er forresten ikke synderligt idylliske eller synderligt pæne, på den der professionelle-magasin-agtige-måde – det beklager jeg 😉 men husk at jeg altså bare er mig. Jeg havde en iPhone ved min side, og tog et par billeder af vores virkelig hverdag, som altså byder på dårlig aftenbelysning og et barn, som næsten ikke gider at sidde ved bordet, og hellere vil kigge til højre, til venstre, ned i lysene og råbe lidt over at TVet ikke er tændt.. Men sådan er det vel hos de fleste 😉
Der er 10 forskellige retter at vælge mellem hver uge, i 10 kategorier (som f. eks. “Ret økologisk” og “Ret økonomisk” – så der burde være noget for enhver smag. I forbindelse med dette samarbejde prøver jeg en kasse mere, og jeg har udskejet med oksekødsruller med tørret skinke, ris og tomatsovs! MÅMS!
Én nævnte på Instagram, at det er et fedt koncept og idé, men ærgerligt man ikke kan vælge én portion (til hvis man f. eks. er enlig, eller kæresten er ude at rejse), men så kan man jo gemme resten til dagen efter – tilberedt eller ikke.

Jeg kunne se på Instagram at flere benyttede sig af mad-til-døren, eller varer-til-døren.
Hvad gør jeres hverdag lidt lettere, i forhold til de gængse gøremål, som f. eks. indkøb?

Forresten – der er en konkurrence på RetNemts side, så hvis man er alligevel er inde for at lure, så kan man deltage. Man kan sgu vinde (hovedpræmien): 4 måltidskasser, med to retter i, hver, og der udloddes også 10 trøstepræmier, som er flåtte tørklæder.
Konkurrencen finder I HER.

Nu vil jeg skrive min opgave færdig, med min kære gruppe. I dag henter min mor Augusta, og jeg ved ikke hvem der glæder sig mest.. det er selvfølgelig også noget jeg nyder ret så godt af, for en ting er at jeg så ved at de to storhygger sig, og får noget kvalitetstid, og samtidig skal Augusta ikke hentes af en fortravlet mor, kl. 16:30 🙂

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Sine Løkke
  13. januar 2016 at 15:15

  Vi har fået måltidskasser 2-3 gange om ugen de seneste måneder…og jeg synes det har været sådan et hit. Jeg er især vild med, at det er så fleksibelt, at man kan vælge retter, antal personer og antal kasser fra uge til uge. Og så er jeg vild med, at vi får inspiration til retter vi ellers ikke ville spise, og jeg er vild med at vi holder madspild på et minimum. Jeg tror, det er dyrere end når vi handler selv, men jeg synes, at fordelene er pengene værd

  • Reply
   Nutidensmor
   13. januar 2016 at 21:15

   FEDT du er da bare ALL IN på måltidskasser! Jeg kan SAGTENS forstå prioriteringen, for så er der tid til alt det andet, som man hellere vil bruge tid på! 🙂

 • Reply
  Søs / Frk NV
  13. januar 2016 at 20:14

  Åh ja, engang imellem må det bare gerne være nemt. 2016 har lagt hårdt ud på jobbet og min kæreste har højsæson, så der er lange dage og vi er trætte når vi kommer hjem.

  Resultatet var, at vi har levet af lasagnerester 2 dage (fra en kæmpe portion i søndags), og så Just Eat i dag. I morgen bliver dagen hvor jeg tager mig sammen og laver mad igen 😉 Det siger jeg i hvert fald til mig selv.

  Vi har snakket om måltidskasser før, men har tænkt det som dyrt. Om ikke andet, så er det jo ikke dyrere end take-away, og hvis alt er klart, så er det nemmest. Af samme årsag har madplaner også været et hit i pressede perioder… og det kan være det bliver løsningen for næste uge.

  • Reply
   Nutidensmor
   13. januar 2016 at 21:17

   Hej Søs,
   Årh planlægning er bestemt en kæmpe hjælp, ift. madplaner, som du nævner! Men ellers kan man ikke altid planlægge sig ud af travle perioder.. For ja, den kan sgu stå på rester og rugbrød i mange dage, ikke 😉 ?
   Men du har ret, det er ikke dyrere end take-away, og på den måde kan man jo selv udvælge hvad man vil spise, og det kan være sundt! – hvilket nogle gange er svært ved take away, ik?
   Er din kæreste sportsmand, siden han har sæsoner 🙂 ?

   • Reply
    Søs / Frk NV
    14. januar 2016 at 9:25

    Haha, nej ikke just. Han er indenfor revisionsbranchen (CSR-delen), men han ville måske gerne selv kalde sig lidt af en sportsmand 😛 Højsæson for ham er i disse måneder, når alle virksomheder skal have ordnet regnskab og årsrapporter for det år vi lige har afsluttet.

    Jeg er også klar på rugbrødsfronten, men det er kæresten ikke helt, så det hører til sjældenhederne. Måske det ændrer sig, når der kommer en lille en ind i billedet her til foråret, og vi først rigtig bliver testet ift. tid, overskud og alt hvad der følger med sig 🙂 Men uanset, så glæder vi os!

Skriv et svar