Ned ad barndommens præstationsforskrækkede gade

Jeg har netop smidt mig i sofaen, mens kæresten putter barylen i det tilstødende lokale. Hun vil have “mere bog”, og far giver hende mere bog. Ikke med mig, og det ved hun godt. Det fungerer egentlig fint. Det må gøre lidt ondt i lillefingeren egentlig, at kunne sno så mange mennesker om sin lillefinger 😉 Jeg drikker et glas Cola. Fordi jeg fortjener det, og påtænker at smug se Bedrag, som vi har optaget, men må hellere være tro!
Jeg har ondt med ondt på, i min krop. Det var faktisk ikke meningen at jeg skulle ned og træne i aften, mest fordi det er søndag, og den ønsker jeg er småhellig, men også fordi jeg trænede i går. Men jeg spiste sovs her til aften, og min samvittighed kunne ikke have det, når jeg oveni hatten fik rundtstykker til morgenmad. Jeg har været småsnottet og haft noget med halsen. Ikke noget der får mig til at skrive et kladdeindlæg til min nekrolog, men nok til at jeg tænkte det var en legal undskyldning fra at pjække fra løfte-tunge-ting-og-svede-stedet.

Men det kører faktisk meget godt det her træning. Jeg kan mærke jeg er blevet lidt stærkere, men jeg går i en stor bue rundt om konditionstræning, selvom det er der jeg særligt burde sætte ind. Jeg bygger det l-i-g-e  s-å  s-t-i-l-l-e  o-p med crosstræneren, men når man aldrig har været i form (tyk som barn, tyk som ung, tyk som voksen), så er der lang vej, når man går i småpanik over at pulsen stiger!

Faktisk har jeg altid kunnet sno mig udenom idræt… jeg havde det ikke i størstedelen af min folkeskoletid, da jeg gik på en privatskole, med speciale i sprog. Jeg havde engelsk fra 0. klasse, tysk fra 3. og fransk fra 6. Genialt skulle jeg hilse at sige, men det var et miljø, som var for få. For de, der havde en interesse i det sproglige, men hvis man havde bare lidt krudt i kroppen, som mange unge jo har, eller havde behov for en anden læringsstil, end at lytte, gentagelser og generelt udenadslæren, så faldt man ligesom lidt fra.

For min storebror, der er fire år ældre, end jeg, der er enormt sproglig, var Interskolen, som det hedder, STEDET.
Han var, og er sindssygt dygtig. Han er forresten digter, og en god en af slagsen, men det kan jeg gemme til et andet indlæg.

Det fungerede sådan set også for mig, læringsstilsmæssigt, men jeg manglede klart de kreative fag til at understøtte min interesse for at udfolde mig dér. Jeg kan ikke forestille mig hvor jeg ville have været endt, hvis jeg fik muligheden for at male, eller tegne, i skoletiden. Så havde jeg nok haft ambitioner om noget super duper kreativt, som voksen.

Men jeg gik ikke på den slags skole.
Jeg kan da stadigvæk det Walt Withman digt fra 1865, der hedder Oh Captain my Captain (ja, det fra den film med Robin Williams. De døde poeters klub), fordi jeg skulle stå foran klassen og recitere det. I 4. klasse. Det sidder bare fast i min hjerne, som en eller anden båndoptager jeg bare kan tænde. På et tidspunkt kunne jeg også alle de amerikanske stater i alfabetisk rækkefølge. Det har jeg heldigvis kastet ud af min hjerne, og erstattet med noget mere fornuftigt (måske teksten til “Baby got back?”)
Jeg har altid tegnet en del, som bloggen, alt for sjældent, men nogle gange bevidner om, og det var først da jeg kom på efterskole, at jeg fik mulighederne – remedierne mv., men når interessen for drenge og teenageoprør starter samtidig, så var det altså desværre ikke lerværkstedet jeg brugte mest tid. Selvom jeg da fik lavet en kæmpe kattevase, som min mor er ENORMT glad for (…siger hun), selvom den er enormt grim (siger jeg).

Men det jeg også manglede var idræt. Jeg tror jeg var rigtig gammel, før jeg satte mine ben i en gymnastiksal, og selvom jeg da prøvede springgymnastik og meget andet sport i min fritid, så fandt jeg aldrig min niche.. Simpelthen fordi jeg gav op. Hellere gå derfra med stolthed, end at fejle, for jeg havde det enormt svært ved at skulle erkende at man nogle gange skulle lære noget fra start, og derved skille sig ud, ved ikke helt at kunne. Så hellere gå, og bilde sin lære ind at man havde klor-allergi (som jeg gjorde i 9. klasse for at undgå svømning i et helt år).
Jeg har aldrig villet fortsætte med noget, som jeg ikke var god til, og alt der ikke handlede om ord var ikke mine styrker.

Prøv at få mig til at lægge to tal sammen.
Good luck!
Jeg stoppede med at lytte til matematikundervisningen i 4. klasse, og jeg har ikke deltaget fra 9. klasse til 3. g.

Jeg skrev et indlæg om min ambivalens ved at være i træningscenter – måske endda næsten frygt. Noget jeg forsøger at overvinde, ved at tage tyren ved hornene, og øve. Blive bedre og blive tilpas i det, som jeg synes er svært. Det tror jeg man kan bruge på mange måder, i sit liv.

Jeg havde det også enormt svært ved at være mor i offentligheden i starten. “FUCK, tænk hvis hun græder og jeg håndterer det på en måde, som får alle omkring mig til at tænke: HVAD FANDEN LAVER HUN DOG MED BARNET? Dårligmor.dk”… Ja, præstationsproblemer.
De første gange jeg skulle gå en tur med barnevognen var jeg panikken ved tanken over at gå mere end 10 meter, og jeg havde sgu gjort klar med 3 sutteflasker, fire bleer og et hav af legetøj.

Det er jeg selvfølgelig kommet af med nu, for hvem ved bedst? Barnets egen forælder.

I morgen skal jeg så præstere igen.
Jeg bliver ikke mor, næh nej – jeg skal til eksamen. Med karakter og det hele.
Heldigvis har jeg en skøn gruppe, som med humor og åbenhed bare er et skønt miljø at være i, og få ro i, men jeg er nervøs.
Jeg har ikke gennemført noget, med et eksamensbevis siden 9. klasse. I 10. gik jeg på et eksamensfrit år på efterskole, og gymnasiet droppede jeg som bekendt ud af.
Det her med at fejle i noget, som man er nødt til at stå ved man brænder for, har jeg det svært ved. Det er ikke fordi tallene som sådan betyder det store for mig, men hvis min præstation bliver bedømt til at være fuld af mangler, så bliver jeg sgu skuffet.

Men nu må vi se om nervøsiteten får overtaget, og jeg stammer mig hullet igennem det jeg gerne vil ud med, eller om jeg bare plaprer alt det jeg ved jeg kan, ud, og viser at jeg faktisk er pisse sej. Alligevel.

Så fik jeg det fra mine skuldre – de virker allerede en kende lettere.
Jeg beklager det blev lidt langt.

Jeg kan høre på stemningen inde ved siden af, at de er ved at være færdige med putningen (selvom Augusta jo nok er uenig 😉 ) og jeg vil få set min DR-krimi om lidt, og så læst op til den satans prøve i morgen 🙂

I må meget gerne dele, hvis I har tanker / kommentarer / spørgsmål!
God søndag!

image1(2)

Læs også

26 Kommentarer

 • Reply
  Elena
  24. januar 2016 at 22:23

  Klor allergi? Fedt 😀 den løgn ku jeg også godt ha brugt dengang… jeg stak bare af fra idræt og svømning hver tirsdag og torsdag 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   24. januar 2016 at 22:26

   Haha, ja – jeg tænker det findes 🙂 !
   At stikke af er selvfølgelig også en mulighed 😛

 • Reply
  Tina
  24. januar 2016 at 22:37

  Alle de amerikanske stater uden ad – OG i alfabetisk rækkefølge? Wow, bare wow! Held og lykke med eksamen

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:48

   Ja, også lidt sygt ikke 🙂 ?
   Så måske mere fokus på haven-det-godt-hed, end på struktureret udenadslæren 🙂
   Og tak!

 • Reply
  Stine
  24. januar 2016 at 22:44

  Held of lykke i morgen.

  Efter gym bliver det noget svære at kære den på rutinen til en eksamen, men det er stadig en væsentlig del af det. Så hvis du kan virker lige så selvsikker og velformuleret som fu gør på din blog og desuden kan dw stof så skal der nok gå.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:49

   Hvor er du sød! Jeg vil prøve! 1000 tak! Fake it and make it 🙂

 • Reply
  Louise
  24. januar 2016 at 22:53

  Bare knald noget Vygotsky af, han kan aaaaaltid bruges 😉
  Krydser fingre for dig!

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:50

   Årh, kære Vygotsky… Jeg tror jeg lægger ham lidt på hylden, efter eksamen 🙂

 • Reply
  Maja Højgaard
  24. januar 2016 at 23:16

  Held og lykke i morgen. Jeg håber du holder ro i maven uanset hvad de spørger om. Så skal det hele nok gå.
  Som læge og pårørende til mennesker med spiseforstyrrelser, bliver jeg bekymret når jeg læser om dit forhold til mad, træning og skyld. Måske er jeg bare sensitiv. Jeg vil ønske dig held i morgen og nydelse i fremtiden. Og først og fremmest en god nats søvn.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 0:33

   Hej Maja!
   Tak for dine tanker! Jeg ved du skriver den, med den allerbedste mening, og det er altså ikke noget jeg tager forkert (skidt). Jeg kan godt se hvordan du umiddelbart udleder det du formulerer her, med tanke på din uddannelse og job, men jeg ved ikke om du har læst det? Jeg er inde i sådan en livsændringsstil, med et ret stramt kick-off her i januar, hvor jeg gerne vil se nogle hurtige resultater, ud fra en ret fin tilgang til kost og træning. Jeg er helt ny med det træneri, men jeg kan mærke det er fedt 🙂 Nogle gange skal man jo bare trække sig selv ned i centeret, fordi det netop er godt for en (stillesiddende hverdag). Jeg spiser som det passer mig, men har i januar forsøgt at skære lidt af det super usunde fra, for netop at få en god start, der kan være motiverende for et videre forløb. Jeg fortsætter ikke så stramt fremover, men håber på at jeg kan lære at spise lidt flere grøntsager, og mindre portioner 🙂 jeg har bestemt et fint forhold til mad, men jeg forsøger at gøre det lidt sundere, da jeg tidligere (til nu) har været rigtig usund, hvilket har sat tydelige spor på min krop 🙂 Tak for din bekymring og tanker 🙂 Nu vil jeg sove 🙂 Godt fif! MVH. Johanne

 • Reply
  Mette
  24. januar 2016 at 23:25

  Har læst med på insta og bloggen i noget tid og nyder det rigtig meget – selv om vi på mange måder er forskellige steder i vores liv

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:50

   1000 tak, Mette 🙂 Det er sgu fedt at høre. Altså ikke er at vi er forskellige steder i vores liv, men at det giver noget at kigge med. Tak fordi du gør det!

 • Reply
  Jess
  24. januar 2016 at 23:56

  Held og lykke i morgen. En lille fif: gå ind på toilet kort før eksamen, og rejs armerne i luften i ca en minut og sig selvsikker at du godt kan (evt. I spejlet). Det lyder fjollet, det var min tanke i hver fald da jeg hørte det første gang, men det hjælpe på selvtilliden. Fungere for mig 🙂 .

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:53

   JEG VIL PRØVE DET! Vender tilbage med feedback om nogle timer 😉 !

 • Reply
  Stine
  24. januar 2016 at 23:59

  Jeg kan kende mange af de ting du beskriver fra mig selv. Jeg har altid selv følt at jeg var rigtig dårlig til at gå til eksamen, og jeg har generelt haft svært ved at tro på mig selv, i situationer hvor jeg var usikker på om jeg var ‘god nok’ Så begyndte jeg på pædagoguddannelsen. Det ændrede rigtig meget og jeg begyndte at være ‘god til at gå til eksamen’. Nu skal jeg op og forsvare min bachelor på onsdag og jeg VED at jeg kan! Jeg har udviklet mig på mange måder igennem de sidste 3,5 år og nu tror jeg på mig selv.
  Al mulig held og lykke i morgen – jeg er sikker på at det nok skal gå!
  Hilsen fra Stine.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:53

   ÅRH fedt! DU KAN! Held og lykke på onsdag 🙂 !!!
   Og du har ret, der sker selvfølgelig en udvikling, hvor man er begyndt at tro på sig selv.. De ting man lærer bliver en inkorporeret ting i en selv.. lige så stille.. men eksaminer skal nu bare overstås 😛

 • Reply
  Helena
  25. januar 2016 at 0:02

  Kære Johanne.
  Vil blot bare sende dig masser af tanker om i morgen, har jo selv været hele smøren igenne for to år siden, men er sikker på du nok skal klare det til UG, det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:51

   1000 1000 tak, Helena! Jeg må jo også huske at mange klare det.. hvorfor sku’ jeg så ikke ku’!
   SELVSIKKERHED!

 • Reply
  Laura
  25. januar 2016 at 0:19

  Mange gange held og lykke med eksamenen! Du skal nik blive positivt overrasket;-)
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:53

   1000 tak, Laura 🙂

 • Reply
  Jeanette | Villa Villekulla
  25. januar 2016 at 0:32

  Nå, så den er gammel i gårde den med klorallergi

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:53

   Haha, nej jeg er nok ikke den første, eller den sidste 🙂

 • Reply
  Patricia
  25. januar 2016 at 5:07

  You can do it

  • Reply
   Nutidensmor
   25. januar 2016 at 12:53

   Tak Trish!! 🙂

 • Reply
  Patricia
  25. januar 2016 at 5:09

  You can do it

 • Reply
  Amanda
  25. januar 2016 at 18:27

  Du klarede det jo flot! Tillykke med karakteren 😉 Nu er det en lille smule ved siden af dit indlæg, men kan se at du er studerende. Hvordan er det når man samtidig er mor? Hvordan er det med tiden, lektierne og eksaminerne? Går det meget ud over familielivet? Jeg er selv studerende, og børn er ved at komme på tale herhjemme, og søger lidt erfaring fra folk der selv er studerende og mor ved siden af 😀

Skriv et svar