Dåsebloggeri om verdens bedste grønne deller!

BONDUELLEDette indlæg er sponsoreret af Bonduelle

Når jeg siger ja til et lave et indlæg, og indgår et samarbejde med et firma, som i dette tilfælde er Bonduelle, så siger jeg kun ja, når jeg tænker jeg er kvinde nok til at løfte opgaven. Det handler jo altså ikke om at jeg skal udsætte jer for en masse namedropping, så I ubevidst, zombie-agtigt hiver selvsamme produkter, som jeg nævner på min blog, fra hylderne og ned i indkøbskurven – det ville jo sådan set være en smal sag tænker jeg..
Når et firma, der beskæftiger sig med dåsesager, spørger om jeg gider at gå i køkkenet og bruge nogle af deres produkter, for så at komme med min holdning til kvaliteten (af dåseindholdet, ikke mine (manglende) madkundskaber), så siger jeg JA.
Og det jeg gør, i dette tilfælde, med dette indlæg (håber jeg) bare er at inspirere – til nye madvaner f. eks., som giver god mening sundhedsmæssigt og dælme også økonomisk.
– Og jeg tænker det er sådan underligt super relevant for jer – os – for hvem bruger ikke dåse-føde? Det er faktisk et reelt spørgsmål, ikke retorisk, for jeg vil hjertens gerne vide om der er nogen der ikke gør det?

Én ting er at det er let.
Men det er faktisk hverken en genvej eller nødløsning, det er jo bare sådan vi gør det. Majs på dåse: ja tak. Bønner på dåse: ja tak.
Black eyed peas på dåse:
….vent hvad?
JO JO! Det findes! Se selv!

P2020612Men ingen Fergie i… “kun” bønner.

I min optik er alle løsninger i forælderkøkkenet lovligt, og selvom brugen af dåsemad altså ikke går ind under færdigretter, frysepizza eller shake and bake (som alle er blåstemplet af Nutidensmor), så vil jeg gerne bidrage til at vi liiiige hyper mad i konservesdåser!

Det er sundt. Bælgfrugter skal sgu ind i kosten, særligt hos os, for alternativer til pasta og kartofler er vigtigt! Det er nøglehulsmærket og så er det sgu da lækkert!
Jeg har engang lavet et indlæg, hvor jeg tippede om hvad man kunne gøre, for at få pengene til at løbe lidt bedre rundt, og det var bl. a. at skære ned på kødforbruget, og inden nogen råber “BLASFEMI”, så læs lige med her: brug dog kikærter eller bønner i maden, så I ikke skal smide 1/2 kg. oksekød i gryderne hver aften!

I går, og i dag, lige indtil aftensmadstid, er jeg alene med Augusta. Altså, jeg er skam i skole mv., som man jo skal, men det er mig, der afleverede i morges, og henter i eftermiddag, så i dag er det mig, der står for indkøb og madlavning – heldigvis har jeg forholdsvis tidligt fri, så jeg ikke skal gøre det med en tumling på armen.
Vi skal have pita med et twist! Dét er heldigvis let og lækkert!

Hence! Inspiration ala. Nutidensmor
Det er ikke min opskrift, det er min mors, og flere bloggere vil helt sikkert påstå at de har opfundet retten, men da min mor ikke læser blogs (ud over min og en eller anden krea-DYI-blog, hvor hun lærer at lave spraymalede clipboards), så vil jeg gerne postulere at det er en alle-mands-ret, men hvis du nu ikke kender den, så se med her:

P2020611KIKÆRTE DELLER

Jeg tror man kan lave dem på et hav af måder, men min fremgangsmåde, hvis man vil prøve den af, kan I se her:

1 dåse Bonduelles Kikærter
Evt. spædet til med selvsammes Bønnemix
(Helt klar, skal ikke ligge i blød natten over, da de er i en smule lage – men stadig sprøde)

1 fed hvidløg
1 lille løg
1 stort eller 2 små æg
Persille (sådan to håndfulde)
Mel (efter behov. Ca. 3 spk. Konsistensen skal være ala. en lidt vædet frikadelle”dej”)
1 peberfrugt

Jeg puttede lidt salt i, peber og spidskommen i.

– Alt skal blendes – eller stavblendes, hvis man som jeg ikke har meget køkkenudstyr.

– Brug en spiseske til at smide dellerne på den opvarmede panden, i lidt olie, og vend efter få minutter. De skal være let sprøde, men ikke alt for mørke 🙂

– Server – evt. som pita (det er de geniale til). Super til madpakken også.

Der er flere opskrifter, som forhåbentlig kan inspirere på Bonduelle.dk og hvis man nu godt gad vinde en kasse med produkter, så er der sgudaosse en konkurrence man kan deltage i, hvis man er lidt opskriftkreativ, og vil dele dette, på deres facebookside.

God tirsdag eftermiddag allesammen 🙂 Nu vil vil jeg hente min søde pige og nyde at aftensmaden er klaret 🙂

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  TinePJ
  2. februar 2016 at 16:08

  Det lyder lækker og skal bestemt afprøves 🙂 Apropos lette Og gode løsninger i køkkenet, ved du så at man kan købe frossen, hakket persille?? Så smart! Så skal jeg ikke forsøge at holde liv i en afpillet, halvvissen dusk I vindueskarmen,hvilket er noget af en udfordring for mig 🙂

  • Reply
   Sara
   2. februar 2016 at 22:23

   Mega smart! Hvor køber man det? Bare almindelige supermarkeder? 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   3. februar 2016 at 16:11

   NEJ hvor smart! Dét vidste jeg ikke! Tak for tip! 🙂

 • Reply
  Anja
  2. februar 2016 at 20:28

  Dine deller ser super lækre ud…dåserne fra bonduelles var de øko? 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   3. februar 2016 at 16:12

   Nej, det er ikke deklareret “økologisk” 🙂

 • Reply
  Singlehviskeren
  3. februar 2016 at 9:05

  Øj dem skal jeg da prøve – tak for inspiration!

  • Reply
   Nutidensmor
   3. februar 2016 at 16:11

   Selv tak 🙂

Skriv et svar