Jeg er nede med Anna!

FASTELAVN


Jeg havde nok ikke troet det ville lade sig gøre, at få Augusta i fastelavnstøjet i denne omgang, men jeg må sgu krybe til mit ukristne kors og erkende at jeg da tog fejl.
Vi lavede lige en 180, og fra at ynglet pure nægtede bare at prøve den kjole, som hun så længe havde talt om, og endelig havde fået, fint indpakket af farmor og farfar, til at hun i går aftes SPRANG i herligheden, og skrålede Frost sange til den helt store guldmedalje.

Vi har netop, sammen, afleveret i vuggestuen, fordi vi begge ville have et lille glimt af de andre søde vuggestuebørn, og selvfølgelig for at se Gussen reagere på sine udklædte venner.

Men vi havde faktisk som sagt givet lidt op. Jeg havde kort overvejet at bestikke hende med en Tom&Jerry kiks (der er the sukker shit), men ved nærmere eftertanke er det måske halv upædagogisk at ty til – og lidt paradoksalt i og med jeg jo er upcoming pædagog.
Derfor lod vi hende selv vælge, for hvis hun ikke var klar på at være udklædt, så skulle hun jo bare komme som Augusta – for det er jo også mere end godt nok.

Hvis jeg skal være helt ærlig havde jeg måske håbet på at hun ville være noget sejt og atypisk, der ville bryde de kønsstereotypiske roller, og jeg ville sgu elske at have afleveret en Ninja Turtle eller en pirat, og jeg forsøgte måske nok også at skubbe hende hen mod et Pippi kostume, der er lidt mere pondus og kant i, end en Disney Prinsesse, men set på den anden side, så er hende Anna da også lidt sej.
Jeg mener, hvis hun ville være Elsa, så var det da også udmærket, men Elsa er jo (med voksenøjne) den der klassiske smukke blonde pige – hovedpersonen – der overvinder personlige udfordringer, men jo et eller andet sted er lidt af en diva.
Anna derimod! The sidekick, med sit ret blåøjede og optimistiske syn på tilværelsen kan jeg mere forholde mig til. Hun har sgu lidt gå-på-mod og selvom hun tydeligvis har daddy-issues, efter at været blevet forældreløs tidligt i sit liv, og afvist af sin storesøster, så viser hun sig alligevel i Frostfilmen (som vi jo alle ved bygger på rigtige hændelser) at have noget karakter.
Anna ER da lidt sej.
– Og i dag er Augusta Anna!
Men kun i tøjet. Selvfølgelig.

Hvad skal jeres børn klædes ud som – hvis de da vil klædes ud 🙂

Læs også

19 Kommentarer

 • Reply
  Anne-Mette
  5. februar 2016 at 10:46

  Min søn Arthur på 3 år,har været meget klar hvad han ville klædes ud som, fra første gang vi talte om det;) han ville være nisse med stort disco hår;) og han er så fin og stolt

  • Reply
   Nutidensmor
   6. februar 2016 at 21:53

   Ej hvor kreativt og sejt 🙂 Gad jeg godt se 🙂

 • Reply
  MortilClara
  5. februar 2016 at 10:58

  Clara på 3 år er spiderman pige

  • Reply
   Nutidensmor
   6. februar 2016 at 21:53

   GIRL POWER 🙂

 • Reply
  Betina hulvej
  5. februar 2016 at 11:01

  Åhh her er det først på mandag, men ind til videre, har han fået ikke mindre end 4 forskellige kostumer lokket ud af mig (politi, brandmand, spiderman, jake fra ønskeøen) så hvad han ender med og tage på, må blive i det uvisse til på mandag.. Måske en blanding, med spidermand maske, sørøver svær og skjold, politi jakke og brandmands bukser

  • Reply
   Nutidensmor
   6. februar 2016 at 21:53

   En blanding kunne være SÅ sjovt 😛 !

 • Reply
  Helena
  5. februar 2016 at 11:05

  Isabella på 2,5 vil genre være Batman, elsa, Woody (toy story) eller Rasmus klump. Er spændt på hvad hun ender med at vælge på mandag

  • Reply
   Nutidensmor
   6. februar 2016 at 21:54

   Woody – årh det er lige min barndom. Eller ungdom…? Jeg har vidst set tegnefilm hele livet 😛
   Jeg synes det er cool hun ikke tænker køn og bare vil være de seje karakterer 🙂

 • Reply
  DoodleMor
  5. februar 2016 at 11:11

  Hvor er det en sød historie. Jeg har sendt Rosa fra Rouladegade afsted i skole. Kostumet lavede jeg til hende sidste år, og var lidt den strenge mor, da jeg synes, hun skulle bruge det en gang til. Hin fløj dog ud af sengen i morges og direkte i kostumet og var en meget glad bagespion.
  Knægten er Batman i dag, selvom der først er fastelavn i børnehaven på mandag. Men hvem vil ikke gerne være Batman?
  På mandag vil han måske være Elsa, så kjolen hænger bag døren, just in case 😉
  God weekend! Kh DoodleMor / Lone

  • Reply
   Nutidensmor
   6. februar 2016 at 21:55

   Dét kan jeg sgu godt forstå, strenge mor ( 😉 ) et kostume hvert år giver da ikke mening, hvis de stadig kan passe det..
   (Stemmer på at knægten skal være Elsa.. kunne sgu være cool!)
   God weekend 🙂

 • Reply
  Karen
  5. februar 2016 at 11:31

  Min Johanna på 3 har været over overvejelser som Elsa, Hanne Riffel,Snehvide (som hun holdt fast i til i tirsdags, så kjolen hænger derhjemme (heldigvis bare et lån)), men jeg har i dag sendt hende afsted som Rødhættes bedstemor. Dét synes jeg er fedt! De har leget rødhætte i børnehaven, hvor Johanna var bedstemor, så det er der hun har det fra, men jeg synes det er SÅ fedt, at hun endte med noget andet end Disneyprinsesse. 🙂

 • Reply
  Louise
  5. februar 2016 at 11:45

  Jeg havde en lømmel, som på trods af, at vi har en enhjørningedragt, klokkeblomst og hjemmesyet ræv hængende igår besluttede sig for at hun skulle være prinsesse… Eller ballerina (hendes egne ord).
  Heldigvis havde hun en slags ballerina-dansekjoleting hængende, så hun er kommet afsted i lilla uldtøj med lyserød badedragtagtig tingest med tylskørt på… Yndig er hun, og jeg var bare lykkelig for, at hendes sidste sekund beslutning kunne klares…

 • Reply
  Marie
  5. februar 2016 at 12:26

  Min datter på fire år skal være Hulk! Det er godt nok lidt sejt, synes moderen. Hun har også en fin Elsa kjole, men den skal altså ikke i brug til fastelavn

 • Reply
  Mette
  5. februar 2016 at 13:11

  Pigebarnet skal være master Yoda, meget autentisk, da både højden og det manglede grammatiske kendskab, passer på en prik. Har hun selv valgt det? NEJ! har vi bildt hende ind det er er ny badekåbe og hue? JA! er vi begge pædagoger og burde vide bedre end at lokke barnet i udklædnin? JA! er vi helt tossede med star wars? JA! Og hun er vildt nuttet i det kostume…. ❤

 • Reply
  Julie
  5. februar 2016 at 15:07

  Her venter vi til efter weekenden, men sønnen skal være elegant (14 mdr). Min kæreste skal være Elsa.. Det måtte han nemlig ikke for pigerne i den børnehave hvor han er pædagog, så det skal han jo selvfølgelig….

 • Reply
  Line
  5. februar 2016 at 16:08

  Min datter (17 mdr) skal være klovn. Hun var dog ikke videre begejstret, da hun skulle prøve kostumet den anden dag… Da hun fik klovnenæsen på, hev hun den straks af og sagde “nej – skraldespand”

 • Reply
  Signe // Copenhagen Kiddo
  5. februar 2016 at 20:45

  Altså vi er gået fra en pige, der klædte sig ud som Darth Vader og Batman i sine tidlige børnehaveår til at det i år (og sidste år) er Elsa, der trisser afsted i skole på mandag. Og størstebarnet vil også helst bruge et af sine gamle kostumer, på trods af, at jeg var klar på at lave en sej robot ud af en papkasse. Hvad tænker jeg dog på!? 😉

 • Reply
  Gitte
  5. februar 2016 at 22:17

  Freja på 4 år var heldigvis helt tilfreds med kostumet fra halloween, så hun blev en lille heks igen, dog med en fin hjemmelavet kost denne gang.

 • Reply
  Betina Ilkjær
  6. februar 2016 at 14:28

  Hun valgte at være dinosaur. Men vi endte med spedalsk på sofaen med kløe, klynk og dora. Skoldkopper er ufedt.

Skriv et svar