Jeg er sgu gået på PYT-kur

P2130736
Dette indlæg er sponsoreret af Spies
, der vil slå et slag for PYT – og lad mig da endelig overtage dén tete for en stund, for de har da fat i den lange ende!

Jeg kender det – I kender det vel også – vi kender det sgu da allesammen. PYT er da et fedt, dansk udtryk, som kan hæve vores egne begrænsninger (som vi forresten selv har fundet på). De unge kalder det nok “fuck it”, men pyt lyder sgu da bedre 😉
Der er da ikke noget sjovt i at leve, hvis man hele tiden skal holde igen, ærge sig og være så stram!

Og det er pytteri det her indlæg skal handle om! Jeg øver mig nemlig

PYT3
Solen er jo også ved at titte frem i det ganske danske land – også hjemme hos mig, forårsstemningen kommer sgu snigende og jeg nyder vejret fra min altan!

PYT2

…og så pyt da med at den først bliver bygget i 2018!


Augusta siger rigtig ofte: pyt med det!
– Fordi vi har lært hende det.
Som voksne lærer vi vores unger, at de ikke skal hænge skal hænge sig i de små ting, så fuck it om der kom lidt makrel på trøjen, om det regner udenfor eller der blev spildt en smule. Pyt er en del af det at smide selvkontrollen, og glemme alle de restriktioner og forestillinger vi har for og om os selv.

Vi sætter sgu mange begrænsninger for os selv, med:

HVAD NU HVIS ….

EJ, MEN DET KAN JEG DA IKKE TILLADE MIG…

HVAD VIL ANDRE IKKE TÆNKE?

HVAD VIL MIN BANKRÅDGIVER IKKE TÆNKE?

EJ, DET GÅR JO IKKE, DET ER JO MANDAG

…MEN JEG FIK JO OGSÅ IS I GÅR, DET KAN JEG DA IKKE…

PIS, DET ER DA OGSÅ SÅ SURT AT…

– Hvorfor må jeg ikke spise den ekstra Magnum, hvis jeg nu har lyst til den?
…selvom æsken i frysteren er ved at være tom, og man er den eneste der har taget af den.
– Hvorfor risikere at ærge sig over at man ikke fik købt den H&M trenchcoat til urimeligt få penge, inden den blev udsolgt?
KØB DEN – jeg kender det ALT.for.godt. Desto mere du kan lide den, desto større risko er der for den er væk (det ved alle).
Hvad er der galt i at shake din numse en smule, når du står på en café og venter på din kaffe? Det er der da ikke nogen der tænker skidt om. Eller jo, måske at du er lidt mærkelig, men på den friske måde 😉

Så nu er jeg på pyt-kur i en uge, for at lære at “pytte”
Vil I ikke være med?
Det handler selvfølgelig ikke kun om slik og gode sager, for man må skam gerne sætte sig mål og prøve ting af, men det er i mine øjne også bare vigtigt at “give lov” og leve lidt.

Jeg håber det kan gøre at jeg bliver lidt mere fri, og f. eks. kunne jeg i går sige pyt til at jeg jo lovede mig selv at være lidt på kur konstant og 24/7.
PYT SGU DA MED DET… bare et øjeblik! Mormor havde dounuts med, og donuts havde jeg lyst til.
Det kan vi da træne væk en anden dag 🙂
Augusta har jo altså været syg i flere dage, og det kan jeg sgu godt mærke på overskuddet og humøret, at der har været det ekstra pres, så PYT da med den nye livsstil – bare at øjeblik, for det er ikke sjovt, hvis man ikke kan nyde, når man har brugt en uge på at yde (med kleenexer og dårlige nætter).

PYT1

PS. spiste 1,5. Det er en mors fornemste opgave at spiste sit barns rester.

PYT

Hvor vi er gode til at pytte er åbenbart ikke kun til vores børn, som vi jo egentlig bare vil lære at skelne mellem de vigtige ting at tage sig af, og de ting man bare skal tage lidt lettere på, er på ferien, som også er Spies’ udgangspunkt: at man nyder mere, når man giver sig selv lov, hvilket man oftest gør, når man er ude at rejse, så det kan man jo tage med hjem, så vi kan nyde hverdagen lidt mere, uden de stramme rammer vi selv har opsat.
Det kender jeg godt.. det er nok også derfor jeg får gedigent udelængsel, og bliver lidt småbitter, når jeg ser min facebookvæg svømme i veninders ture til Maldiverne og weekendrejser til London.. billederne stråler jo af glæde, overskud og leven-livet, mens jeg sidder i min lille lejlighed i Aarhus, med barn syg. Så skal der altså ekstra-pyttes herhjemme i Danmark, for det er da bestemt muligt også at ekstra-hygge herhjemme, ligesom når man er på ferie.. hvis man giver sig selv lov 😉

Du kan læse mere om PYT-kuren og endda deltage i et facebookevent, hvor du kan vinde 5000 kr. til Spies, ved at dele dit pytteri, men ellers tager jeg lige min kur op igen, her på bloggen, og så må vi se om jeg har lært at slippe lidt mere, for så at nyde i den anden ende 😉

Skriv da meget gerne herunder hvad du skal lære at sige pyt til 🙂

 

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Anne
  13. februar 2016 at 15:28

  Jeg øver mig rigtig meget i at sige pyt, f.eks. at sige pyt til at mit hjem ikke altid er klinisk rent, for jeg vil faktisk hellere kysse på mine børn og min mand end at gøre rent

 • Reply
  A+K/VenterPaaVin
  13. februar 2016 at 16:44

  Det er også bestemt en værdig leveregel, levner min kæreste, går det også pronto til mig! Måske vi skulle få børn, baaare for at jeg kan nasse flere bøf-bidder til mig! Bearnaise dag hver dag 😀

  – Anne
  http://Www.venterpaavin.blogspot.com

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 13:36

   Haha! Det lyder så godt, Anne 😛 Sådan har jeg det også.. maden skal ikke gå til spilde 😀

 • Reply
  Anna Warrington
  13. februar 2016 at 20:03

  Jeg elsker det her indlæg. Og nu vil jeg ned og hente bland selv slik til en film. Fordi jeg kan og fordi jeg har lyst. Pisse meget pyt!

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 13:36

   PYYYYT :-*

 • Reply
  Lineskydt
  13. februar 2016 at 22:23

  Johanne jeg ELSKER at isen er i frysteren

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 13:36

   :-*

 • Reply
  sidsel
  14. februar 2016 at 2:10

  Min dreng på 2 siger altid ‘be’skidt med det mor’ når han spilder – det synes jeg er så sødt at jeg også synes det er helt ‘be’skidt’ med det!

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 13:37

   Haha! Beskidt med det 😀

 • Reply
  Den Sociale
  14. februar 2016 at 21:48

  AMEN sister! 😀

 • Reply
  Kathrine S
  18. februar 2016 at 20:04

  Hvor er dine fine beats fra? Ser virkelig fede ud 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 20:05

   Beats 🙂 ?

Skriv et svar