10 TYDELIGE TEGN PÅ AT DU ER SØRENS KLAR TIL AT BLIVE MOR

  1. Du kender ikke noget bedre, end at stå op midt om natten, for at kravle rundt på det kolde trægulv, mens dine hænder søger efter små ting, som f.eks. en sut. Det er faktisk lidt som den der find-en-nål-i-en-høstak-leg. Og gerne med tid på, med sådan en særlig alarm med stille skrig, der eskalerer til at blive højere, og højere OG HØJERE – og mere og mere vågen. So fun!
  2. Med det samme du ser et menneske, der er under 4 år, tænker du: nnnnnnnnååååååårhhhhhhhh (hjerte hjerte)
  3. Du har en sådan lyst til at teste din krops grænser. Hvordan ville det mon være at presse noget på størrelse med en lørdagskylling (INKL. et grapefrugt-størrelset hoved), prøve at få dine bryster, der indtil nu ikke har haft den store praktiske funktion, end at tillokke modsatte køns opmærksomhed, til at vokse til 10-dobbelt størrelse OG lække gulig MÆLK – eller blive skåret på langs, mellem navle og venusbjerg, for så at få trukket et barn direkte ud af din livmoder (som igen: indtil nu ikke er blevet brugt til noget produktivt)
  4. En usynlig kraft træææækker dig over i børneafdelinger og du samler ting op, som mini-mini-mini-adidas og tænker: MÅ-HA’!
  5. Du går og samler op efter kæresten, i hans spor af vasketøjsrod, og tænker: det kunne da egentlig være morsomt at gøre HVER DAG, men så bare med LEGO, Frost mikrofon, Kaj og Andrea hånddukker og blåbær
  6. Udfordres på dine sociale evner? Prøv at producere lidt yngel. Pludselig skal kan du snakke med en masse mennesker. Selv fremmede i Føtex kommer og dikke-dikker, og samtaler med andre damer, hvis eneste fællesnævner er børn kan du pludselig tale længe om, om ting som gulsot, natursut vs. plastiksut og den spændende: hvilken modermælkserstatning er det mildeste mod maven?
   #Exiting!
  7. Du tænker: min hud er simpelthen for fin. Det går virkelig ikke at jeg går og giver alle præstationsangst. Det kan jeg ikke være bekendt. Jeg kunne da godt trænge til et strækmærke eller 20. Evt. nogle render under øjnene og nogle længere bryster
  8. Udfordringerne i hverdagen er lidt for trivielle. Du tænker det kunne være morsomt at prøve at diskutere med en person på under 1 meter om: hvorvidt man kan have Elsa-sko på udenfor i januar, hvorvidt det er acceptabelt at tage otte stykker trælegemad i institution og hvorfor det ikke går med is til aftensmad. Det vil styrke din forhandlingsevne.
  9. Penge? Ha! Du spiser penge til middagsmad! Du vælter dig så meget i dem, at du bare trænger til at skyde dem i noget… hvad med en rullende børneseng? En lille håndstrikket kyse? Eller sengetøj, der er fire gange så småt som dit eget?
   Der opstår pludselig en masse købsbehov, efter barn, og lige så meget som det kræver prioritering, er det skide hyggeligt!…men ikke sure ting, som at skyde over 3000 kr. efter en vuggestueplads hver.måned. Afhængig af hvilken kommune du bor i, selvfølgelig.
  10. Gad du godt være stærkere? Så er du måske klar til at blive MOR!
   De fysiske udfordringer kan tælle alt fra at slæbe rundt på kæmpe kødklump på een arm – endda måske med din pat i ungens mund. Bor du på 3. sal? Jeg taler af erfaring! Det er endnu morsommere, med børn i alle aldre!
   Pludselig bliver du også meget obs på byplanlægningen, for har du bemærket hvor mange steder der er umulige at komme til med en barnevogn? Løfte løfte løfte

2017-01-13-13-30-32

Hvad tænker I, er der flere tydelige tegn?
(Husk på det er skrevet med et smil på læben. Læs: satire)

Dette indlæg er skrevet til Bahnes blog, hvor jeg et par gange om måneden bidrager til deres mommy-del, med forskellige input.


Følgende er sponsoreret af Oreo

For en lille måned siden satte jeg gang i en konkurrence, om at en læser kunne vinde lækkerier fra Oreo, og den vinder har jeg så (tilfældigt) trukket nu!

Jeg tog jo fat i en udfordring, i Oreos Wonder Challenge, som jeg løste med små film (aka. GIFs)

Pernille <3 Jeg sender dig en mail

Det her er hvad Pernille gør, for at give smil til andre og sig selv:

Jeg vil – hver eneste dag – poste positive og inspirerende statements. Og jeg vil fortsætte med at kramme alle, som jeg møder på min vej. Udover alt det frivillige arbejde, som jo er en selvfølge

 

Læs også

19 Kommentarer

 • Reply
  Janne
  18. februar 2016 at 12:09

  Hvis ovenstående ti ting er for lidt, så tilføj to børn mere. Og cykler og regnvejr.
  Læste engang et sted, jeg kan ikke huske hvor. Men en god børnetest var at tage en ged med i supermarkedet, og alt hvad med ragede ned undervejs skulle samles op og alt der blev spist skulle betales. Når man kunne gå en tur med geden uden dette, var man klar.

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 12:45

   Hahahahah! Den var ny – med genial!

   • Reply
    Janne
    18. februar 2016 at 16:12

    Åh glemte da lige noget.

    Når du fodrer din barn på åben gade med noget du selv lige har tykket klar først.
    Når du spiser det barnet selv har forsøgt at spise fordi man ikke kaster mad på gaden. Uhmm våd mariekiks.
    Når du tørrer snot af med fingrerne og tørrer det af i dit engang smarte tøj men som nu mest minder som brugt klarklud og lugter ligedan.
    Når du suger snot ud af barnets næse med munden fordi du har fik købt den smarte dims til det på arpotektet, og bare gerne vil sove NU!
    Når du masserer numsehullet med vaseline, for at få stimuleret tarmen, så baby kan komme af med lorten og dermed stoppe med at skrige.

    • Reply
     Nutidensmor
     19. februar 2016 at 16:29

     Hahahaha! YES!

  • Reply
   Katrine
   18. februar 2016 at 15:19

   Den med geden er fra den her artikel http://livsstil.tv2.dk/articlemad/id-60179908%3Asjov-test-er-du-klar-til-at-f?forside= – den er helt genial!

 • Reply
  Lotte
  18. februar 2016 at 12:52

  Når du syntes det er ovendreven luksus at tage et bad på mere end 2min!
  Når du længes efter aldrig at være alene på et WC 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   18. februar 2016 at 13:01

   Ooooooooh yes .-D I hear you 😉

 • Reply
  Helene
  18. februar 2016 at 13:31

  Når du er helt okay med at have max 1 time om dagen til dig selv, inden du besvimer på sofaen 🙂 Hvilket betyder du pludselig har fået øjenene op for serier vis varighed på ca 40 minutter er mere overskueligt end en film på 1 1/2 time!

  • Reply
   Maria
   18. februar 2016 at 14:01

   Amen!!
   Kan slet ikke overskue de der LAAAANGE film, som har en varighed på mere end 1 time ;D
   Ja så skal det da være i biografen også helst uden, at det bliver BigHero6 eller ÆÆLSAA2!

 • Reply
  Karina
  18. februar 2016 at 14:15

  Når det bliver normalt at gå på toilet med åben dør, så du kan høre om den lille vågner.
  Og hvis baby vågner, så er det normalt at sidde på toilet og synge børnesange højlydt

 • Reply
  Patricia
  18. februar 2016 at 14:16

  11. Udnytter badeværelsets størrelse til fulde, ved at gå i bad med åbent badeforhæng, mens du synes (ikke afstressende egne favoritter) men børnesange til baby – og pendler fra bruser til baby, i takt med at sutten tabes. Min pige har heldigvis humor og griner, hver gang jeg må ud efter sutten

  • Reply
   Nutidensmor
   19. februar 2016 at 16:29

   Hahahah 😀

 • Reply
  Jeanne
  18. februar 2016 at 21:11

  11: jeg har altid tænk at genren “morblogger” lige var mig. Jeg havde ikke så mange følgere. Så vi valgte også at få et barn. Før havde jeg bare meninger. Men nu er jeg selvuddannet pædagog/psykolog/stylist/læge/lærer/rådgiver/jordemoder efter jeg har født Elsalina Rosemynthe

  12: Jeg har altid tænk, om de skænderier jeg har med min partner, virkelig også var skænderier. Tænkte, at der er intet som et barn der kan få meninger ud af ens partner og dertilhørende familie.

  Tak for dagens dejlige grin Johanne ☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   19. februar 2016 at 16:30

   Hahaha! Tak for de fantastiske tilføjelser, Jeanne 🙂

 • Reply
  helle
  18. februar 2016 at 21:55

  jeg er så klar til et barn mere men denne gang er det mit barnbarn der kommer til verden om ca 4 måneder så jeg går rundt og siger nnnååå og nneej til alle små ting og jeg ved det bliver en pige så lyserødt er på dagsorden

 • Reply
  Mathilde
  18. februar 2016 at 21:58

  Udskiller din egen krop bare ikke nok forskellige væsker? savner du andres, måske på dit tøj eller din hud?? Prøv et barn!
  Nu også med lugt til bleen funktion.

 • Reply
  Rikke
  19. februar 2016 at 12:24

  “for så at få trukket et barn direkte ud af din moderkage” … Barnet ligger da ikke i moderkagen, men i livmoderen?

  • Reply
   Nutidensmor
   19. februar 2016 at 16:30

   Point taken 😛 Det er hermed rettet. Vildt andre ikke bemærkede det! Tak!

 • Reply
  Pernille Højland-Rønde
  19. februar 2016 at 19:00

  JUBIIIIII. Jeg bliver SÅ tyk – mensååååååå glad!!!

Skriv et svar