Klar til at erhverve mig min største investering til dato

2016-02-22 13.55.00
Hej – og god lørdag (forhåbentlig) 🙂

For tiden klør det gevaldigt i mit Dankort, og det trænger i høj grad til at blive svunget, for jeg er så sindssygt fristet, og når man er impulsiv af natur er jeg i den grad klar til at give den gas med mit måske største køb til dato…
– og jeg synes selv det er en snusfornuftig invertering, men nu må jeg lade jer (måske) afgøre og råde 🙂
Ja, altså jeg er lidt den kedelige type, der ikke har været ude at spendere i en Yssel (YSL) taske – eller andet, over de 10.000. Jeg ejer da et par dyre tasker (ja, også dem 😉 ), men jeg har ikke spenderet i sådanne fornufts-køb før. Det er i hvert fald noget jeg anser som fornuftigt, selvom vi er ude i ca. 10.000 kr.

Jeg er nemlig faldet pladask for tanken om en cykelanhænger.
Vi er så heldige at have fået en børnehaveplads til datterbarnet – og så endda lige den plads vi ønskede os. Lige nu er der noget der ligner 10 min. rask gang, men med travle morgener og en mødeplan jeg helst skal holde, så må det jo gerne gå hurtigere. Jeg er dobbelt heldig med at have fået tildelt en praktikplads (3. praktik på pædagogseminariet) lige om hjørnet – så tæt på at det ikke kan betale sig at tage nogen som helst bus – så alt er bare i perfekt cykle-afstand, og generelt er det jo fedt med en tohjulet i byen!

Skærmbillede 2016-03-05 kl. 07.36.21
….men det er da noget af en investering! Specifikt, den vi har kigget på  (den eneste vi har luret på pt.) er en Dolphin fra Winther der bare er en luksussag af dimensioner, til lidt over 6000 kr.. Der er affjedring, der er plads, den kan bruges som klap-/løbevogn, rummelig – men lille, let, den er lavet så den ikke ruster og den er mega sikker – ikke mindst. Det er så vigtigt for mig, og desværre har billigere modeller – som ellers har fristet mig gevaldigt – et dårligt ry for ikke at være stærk i rammen (hvis den skulle vælte eller blive ramt) og så bliver de hurtigt grimme og slidte.
Min tanke er at gå all in og købe både cykel (vil jeg dog helst vælge en på tilbud) og vogn – og så købe det samlet. Hos vores lokale cykelhandler er der mulighed for at smide et engangsbeløb og så er alle småproblemer altså gratis! Det skulle være en mega god idé, når der er tale om cykler og vogne! Plus de har afbetaling (rentefri), hvilket er fristende med en SU indkomst.
Jeg HAR overvejet en ladcykel, da de er lidt cool og mega rummelige, men jeg synes de er meget meget dyre, og oftest rigtig tunge, så jeg er lidt sprunget fra tanken igen..vi har haft et cykelsæde, men den blev stjålet med kærestens retro-racer, og grunden til jeg ikke køber et igen er fordi jeg ikke er tryg ved at have hende bag på min cykel. Jeg synes den bliver for tung og jeg er bare bange for at tippe til siden, når hun sidder der – og hun er jo en stor pige efterhånden, så hun vejer en del, og bevægelse ville give ubalance.
Og for det ikke skal være lyv skal jeg også ud og betale for cykelhjelme til mig og bette-ski. De der Egg-Helmets er længe nogen jeg har luret på. Nok fordi man ser dem OVERALT på Instagram og blogs, men jeg tror desværre det er noget, der bare er blevet populære fordi de er pæne. Jeg er nu stødt på nr. to cykelhandler og derfor ekspert der synes de er rigtig dårlige. De er nemlig alt for tunge og slet ikke gode til små børn, der skal bruge deres nakker for meget på at holde hjelmen.. så vi er nok nødt til at tage en flåååt (læs ironien) lyserød sag med stjerner, hjerter og feer på 🙂

Har I en cykeltrailer og kan anbefale noget særligt? Har I gjort den store investering eller købt brugt?

..ooog dette er IKKE i samarbejde med nogen – med Winther eller andre. Dét vil jeg bare lige nævne.. Det kan nogle bare blive i tvivl om, når der er tale om specifikke mærker og butikker 🙂

Her til middag, når vi er kommet ud af nattøj, har leget og har pakket en bette taske, tager jeg til Odense, da jeg skal deltage i et event i Click i Rosengårdscenteret, da en af deres elever har fagprøve, der handler om Olympus og i den forbindelse har hun inviteret en masse tøser til sjov og leg med kameraer og bloggeren + mom-to-be Caroline og jeg skal deltage, som ambassadører og hyggemagere 🙂 Jeg kommer først rigtig sent hjem til Aarhus igen, og da kæresten er på messe så passes Augusta er mormor. Og hun skal for kun anden gang i sit liv sove der, hvilket ét jeg bestemt tænker bliver et hit igen 🙂

Skal I noget spændende denne weekend?

Læs også

33 Kommentarer

 • Reply
  Penille
  5. marts 2016 at 9:21

  Vi har en Kangaroo lite fra Winther. Vi har købt den med motor og det er det bedste vi nogensinde har brugt penge på, jeg er SÅ glad for den, og fordi den har 3 hjul kam man cykle selvom der er sne eller is, og børnene kan sidde godt og trygt i tørvejr og med varme tæpper

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:32

   Jamen nu hører jeg en del om den Kangaroo model! Jeg må da lige tjekke den ud! Tak 🙂

 • Reply
  Vibeke
  5. marts 2016 at 9:39

  Vi har en Winther dolphin, dog har vi købt den brugt. Jeg var lidt for nærig.
  Må dog erkende, at den de fleste dage står i garagen for det er bare meget nemmere at bruge cykelstolen.
  Jeg cykler hver dag til og fra abejde 5km hver vej og enten henter eller bringer datteren på 2 år dagligt. Hun elsker at sidde i cykelstolen, der kan hun nemlig meget nemmere følge med i hvad der sker og vi kan snakke sammen.
  Når hun sidder i anhængeren er hun længere væk og vi kan ikke snakke sammen. Anhængeren er meget tungere at køre med og hvad gør man når man skal cykle uden barnet, altså når barnet er afleveret.
  Jeg har ikke tid til at køre hjem med anhængeren og jeg vil ikke cykle 5 km med en Tom anhænger. Derfor virker cykelstolen bare meget bedre for os i det daglige.
  På de rigtig kolde dage eller når vi skal cykle lidt længere i feks regnvejr er anhængeren dog at foretrække.
  Og når vi en dag har mere end et barn der skal hentes og bringes bliver anhængeren jo helt genialt. Så der er bestemt fordel ved begge to.

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:33

   Jeg kan godt se fordelene i et sæde – det lyder også gevaldigt hyggeligt. Men nok særligt i sommerhalvåret?
   Jeg er bare ikke tryg ved det, og med den rute vi skal tage så skal jeg trække over et stort kryds, og jeg synes simpelthen cyklen er for tung at trække med +15 kg bagpå. Altså fordi den tipper..

 • Reply
  Thamara
  5. marts 2016 at 10:28

  Fedt med praktikplads lige om hjørnet, det gør hverdagen så meget nemmere og overskuddet meget større. Og bestemt fantastisk med ønskepladsen til A!
  Jeg har netop købt en croozer kid 2 nu her efter lillesøsters ankomst, den kan nemlig også bruges som løbevogn og klapvogn, når vi skal afsted en travl morgen. Jeg har dog ikke haft den i brug endnu, så ved ikke hvordan jeg synes den er, men kan læse mig frem til den skulle være super god.
  Jeg har netop sendt storesøster ud til overnatning hos bedsteforældrene, hun er 3år og hendes overnatninger ude (uden en af os) kan tælles på 1 hånd, men hun glæææædede sig, så er også stensikker på det bliver en fantastisk dag/overnatning for hende og ikke mindst bedsteforældrene. God tur til o’ense, der er nu så hyggeligt!

  • Reply
   Nutidensmor
   7. marts 2016 at 21:10

   Tak Thamara – det er simpelthen også så skønt!
   Hvor lyder det dejligt med Croozeren .. synes tit jeg ser den i bybilledet 🙂 Du skal da i gang – jeg ville ikke selv kunne vente 🙂 Hvornår kommer lillesøster?
   Jeg håber storesøsters overnatning gik godt. Jeg tænker ikke det er noget man kan hærde børn til – de fleste synes vel oftest det er hyggeligt 🙂 ?
   KH Johanne

 • Reply
  Mette
  5. marts 2016 at 10:37

  Har du mulighed for at sætte anhængeren ved børnehaven? Ellers tænker jeg det bliver lidt besværligt.
  Jeg var også lun på de der egg hjelme, men de er jo mega dyre. Vi endte med en sej ‘racer’ hjelm, til ca 450. Den er altså ret cool og helt uden sommerfugle eller stjerner….

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:33

   Dét har jeg nemlig 🙂 Super vigtigt 🙂

   Vi er også ude i en sej racerhjelm, men synes dog ikke prisforskellen er så stor? Det er halvdyrt begge dele 😀

 • Reply
  Stine
  5. marts 2016 at 11:20

  Nu ved jeg jo, at kæresten din er fra Lemvig. Jeg synes da I skal tag et smut forbi/tage kontakt til Cykel Mads, og høre om de ikke kan give jer et godt tilbud, det kan være I kan være heldige 🙂 God lørdag 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:34

   Jeg har faktisk overvejet det 😉 Godt set! Vil jo gerne støtte sådanne butikker, men omvendt, hvis der så skulle være noget med cykel/vogn, så er der ret langt til service!

 • Reply
  Maj
  5. marts 2016 at 11:24

  Rigtig god ide med anhænger frem for ladcykel. I Århus synes jeg klart det bedst kan betale sig – både i pengepungen og i benene

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:34

   Godt at høre 🙂 !

 • Reply
  Lars
  5. marts 2016 at 11:29

  Jeg købte selv en cykeltrailer da jeg fik mit første barn. Det var dog en noget biligere udgave, men vi havde rigtig meget glæde af den. Da jeg 3 år senere fik 2 børn mere (tvillinger) var den desværre rigtig slidt og rusten. Så vi fik aldrig brugt den så meget til de næste 2, og vi synes ikke det kunne betale sig at købe en ny på det tidspunkt. Så selv om det er lidt af en investering, så tror jeg det er givet godt ud. Specielt det at den kan bruges som gå- og løbevogn, og så holder den bare prisen bedre end en billig vogn.

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:35

   Dejligt at høre dine erfaringer. Hvilken købte I, som endte med at ruste?

   • Reply
    Lars
    5. marts 2016 at 12:12

    Det var en Spectre. Det var faktisk en ok vogn, men vi var ikke så gode til altid at stille den i tørvejr. Vi brugte den meget frem og tilbage hos dagplejen, og der stod den ofte ude i alt slags vind og vejr.

 • Reply
  Lars
  5. marts 2016 at 11:30

  Og i øvrigt kan jeg anbefale at købe den hos Cykelpartner.dk hvor den kun koster 5.200,- 🙂 http://www.cykelpartner.dk/cykelanhaenger-til-boern-winther-dolphin-xl-sort_0085174.html

  • Reply
   Nutidensmor
   5. marts 2016 at 11:35

   OH! Ooooohhh.. virkelig vigtigt tip! TAK 🙂

 • Reply
  Tilde
  5. marts 2016 at 11:46

  Jeg tror altså også at jeg ville give cykelstolen en chance til. Det er lettere og nemmere og man har barnet tættere på sig og kan tale sammen. Jeg tror helt sikkert at din følelse af usikkerhed forsvinder når du lige får prøvet det et par gange. Lige nu lyder det jo som om du slet ikke er vant til at cykle 😉 og så kan jeg godt forstå at det føles lidt shaky, men jeg tror altså helt sikkert at du vænner dig til det på nul komma fem

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 17:58

   Jeg forstår tipppet, men jeg er bare ikke til et sådan sæde. Føler for det første ikke det er særlig sikkert ift. hun sidder meget udsat, men derudover så er jeg ikke den aller aller bedste cyklist, så jeg er ikke tryg ved barn PÅ cyklen 🙂 Vi havde det som sagt i en periode, men blev aldrig tryg ved det, desværre.. Men tak for fif, Tilde 🙂 Umiddelbart vil jeg også selv anbefale andre et sæde – det er billigere og mere enkelt

 • Reply
  Lotte
  5. marts 2016 at 14:34

  Hejsa,
  Tænk over om du vil fremtidssikre og købe en vogn til to, eller til et barn og masse af grej, men tænk på hvilke porte/dør til cykelkælder mv den skal igennem. Vi solgte vores første køb og købte i stedet en til et barn, fra Croozer. Med et ekstra næsehjul til løb. Den er ikke en fuldblodsløbevogn, men jeg løber en del kortere ture 2-3km med den og det fungerer fint nok. Skift fra trækstang til løbevogn tager et minut. Mega nemt.
  Husk at få købt en god cykellygte til cykelvognen. Vores sidder på stangen så den kommer op i højden og giver sikkerhed. Og behold det der latterlige flag på. Billister ser ikke du kommer med en vogn, eller forventer det ikke. Flaget hjælper.
  Og ang cykelhjelmen, så skal både mor og barn jo ha

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 17:59

   Maaaange tak for fif!
   Den vi har kig på er der plads til to. Perfekt når man går i børnehave med sin bedste ven og når mor her ikke gider slæbe på indkøbsvarer 🙂 Det er en god ide med plads til to – og så skal der helt sikkert lys på 🙂
   Og ja, både barn og forælder skal have hjelm på 🙂

 • Reply
  Sus
  5. marts 2016 at 14:34

  Jeg synes ikke, at det er rigtigt, at Egg hjelmene er for tunge. Jeg er meget tryg ved min søns. Det er en af de sikreste på markedet idet den beskytter hele vejen rundt. Samtidig er det virkelig smart, at “klikåbningerne” sidder ved ørerne og dermed ikke kan knibe barnet under hagen ved “af- og påklikning.”
  Giv den lige en chance til.
  Derudover kan jeg altså virkelig anbefale en cykelstol fra Yepp. Fra Cykelpartner feks hvor den var billigst dengang jeg købte vores. Jeg har også haft en rigtig god anhænger, men jeg synes virkelig ikke det er særlig praktisk. Det er mega bøvlet at klikke den af og på, synes jeg. Sp jeg solgte den igen og købte stolen, som keg virkelig var glad for. da nin søn blev tryg ved løbecyklen, afløste den cykelstolen. Bare en tanke. Og er råd. Køb en megalækker cykel til dig selv og en god stol og hjelm. Ved en stol er det bare vigtigt at man har en mur/væg/plankeværk at stille den mens man monterer barnet. Men det har ikke været noget problem.

  • Reply
   Sus
   5. marts 2016 at 14:43

   ….sagde hun, mens barnet kravlede rundt på hende. Beklager alle trykffejlene.

   • Reply
    Nutidensmor
    6. marts 2016 at 18:03

    Haha, det skal du ikke tænke på – jeg spytter også tastefejl ud 🙂
    Jamen faktum er bare at de ER tunge(ere), men at de er for tunge er bare mn egen holdning. Det passer dog ikke at de er mere sikre af at være i “skatermodel”, altså hvor de dækker ved ørerne mv. Hvis ens almindelige hjelm sidder ordentligt til, så er de mindst lige så sikre 🙂
    Jeg synes cykelsæder er smarte, men det er som sagt slet ikke mig. Den er alt for usikker til hvad jeg er tryg ved, og så har vi jo også prøvet den stol i en længere periode, så vi prøver anhænger nu 🙂

 • Reply
  Kathrine
  5. marts 2016 at 19:58

  Vi har har en Winther Dolphin XL som vi købte for et år siden. Vi har en søn på 3 og en datter på 1 og bruger den hver dag frem og tilbage til institution. Det fungerer så godt og vi er rigtig glade for den. Den er robust og vi er helt trygge ved at de sidder der. Så.. go go go herfra! 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 17:59

   Ej hvor godt at høre 🙂 Tak!

 • Reply
  Annastina
  5. marts 2016 at 21:15

  Vi er Nordiccab. Vi gik efter en vogn med fast bund og en hvor sæderne kunne lægges ned, da vores drengene engang i mellem har taget en skraber deri. Nordiccab er forholdvis smal.

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 18:00

   Dét kan den også – det er så smart! 🙂 Helt sikkert en fed feature at de kan lægges ned 🙂

 • Reply
  Trine
  5. marts 2016 at 21:49

  Vi har en Winther Dolphin XL som jeg spænder efter min lækre Avenue cykel (MIN dyreste og lækreste investering ever!) Vi er så glade for den cykelvogn! Den er meget nem og bekvem at komme omkring med – den føles meget, meget sikker. Jeg havde en cykelstol før den – men da min datter var omkring 2 år synes jeg den vlev alt for usikker. Min cykel kom alt for let i ubalance og jeg følte hele tiden den ville vælte – specielt i af- og pålæsningssituationen. Vi har også haft en Egg helmet til min datter – præcis fordi jeg bare synes den er MEGA pæn!! Men jeg synes sikkerheden i den er virkelig virkelig ringe – det er svært at få den til at passe ordentligt på hovedet og så er den ALT for tung for et lille barnehoved. Istedet købte jeg en hjelm af mærket “Abus” som næsten alle cykelhandlere har.. Når jeg har læst “bedst i test” osv skulle dette være den allersikreste på markedet – og skide værre så med at designet ikke er lige så smart som EGG 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 18:00

   Årh vi er bare så enige 🙂 Jeg er med dig hele vejen!

 • Reply
  Louise
  6. marts 2016 at 10:14

  Vi har en Winter Dolhpin som vores to børn på 2 og 5 transporteres i dagligt. Enten som anhænger eller løbeklapvogn. Den er uundværlig! MEN den er altså også monster tung – så hvis du skal cykle på bakker anbefaler jeg, at du lige tester en først! Så kan det være, at et cykelsæde til Augusta er en bedre løsning. Kh Louise

  • Reply
   Nutidensmor
   6. marts 2016 at 18:01

   Hej Louise,
   Ja, det var det måske, men ikke lige i mit tilfælde – det er bare slet ikke mig 🙁 Augusta vejer knap 15 kg og jeg synes cyklen bliver alt for usikker. Så det må blive anhænger 🙂

 • Reply
  Mette Klink
  11. marts 2016 at 11:10

  Jeg har en Chariot Cougar (yes I know, Cougar – hahah) og den er købt brugt og er ca. 14 år gammel. Men hold nu kæft den er god. Den er let (vægt), den er nem at sætte på cyklen, og den kører drønsikkert. Den er hverken rusten eller falmet (men indrømmet, så står den også indendørs de allerfleste nætter) eller ser træls ud. Den fungerer ikke som medbragt barnevogn, ide den ikke kan lægges ned, men til gengæld er der ok med plads (jeg har en til 2 børn selvom jeg kun har 1) og jeg kan både have en løbecykel og indkøb i den.

Skriv et svar