INSTAGRAM TYPER: 6 arke profiler

Skærmbillede 2015-11-07 kl. 21.53.01
Skal jeg måske på forhånd sige at jeg kommer til at pisse mange mennesker af – og jeg er godt klar over det, men ret ligeglad med det… For jeg håber de vil se humoren i det? Problemet med rigtig mange er bare de ikke har så megen selvironi.. men vi prøver altså alligevel.  Så håber jeg på det ikke rammer at for hårdt, men det er bare rigtig svært for mennesker at blive kategoriseret af andre – fordi vi selvfølgelig er meget mere og meget andet, end det vi vælger at vise på de sociale medier.
Vi er da langt mere kompliceret og dybe, end hvad Instagram kan vise, og der er selvsagt også noget vi “piller fra”, særligt hvis man har en business-tilgang til mediet, for noget følgere kan lide er strømlinethed – de vil helst ikke overrasket, eller deltage i en ændret kurs!

Vi springer direkte ud i det – i 6 ARKETYPER (ud af mange) inkl. pro’s and con’s (altså fordele og ulemper) ved at følge, og måske du kan dele nederst hvilke du følger?

INTERIØR-NØRDEN

Vi snakker krea-damer, vi snakker også mærke-damer, men generelt er det en god blanding, for interiør-nørden diskriminerer ikke. En god blanding af alt, og en person der flytter en del rundt på sagerne. Der er selvfølgelig pop-ting som kaktusser (der er det nye), Ellos-gulvtæpper og de der hvide industrihylder, men der er en masse liv, nips og også loppefund.

PRO: Inspiration til ommøblering og nye køb leveres i stride strømme.
CON: Mange interiør-nørder kommer du faktisk sjældent helt ind på livet på, og det er oftest ikke en vildt privat profil. Du følger primært med for at være en del af profilens passion, og sålænge du kan affinde dig med flere fotos af daybeds, end selfies, så er du kommet til rette sted!

KENDISSEN

Kendisserne kan vi alle følge og de har det let. Lige meget om de kun tager billeder med deres iPhone og i det hele taget er rigtig sløje til at tage dem, så kigger vi alligevel med – fordi det er spændende med et indblik. Det de kan lægge op kan være alt fra ligegyldigt lort til faktisk at være inspirerende.

PRO: Inside-look i din yndlingskendis’ hverdag – oftest tonsvis af elevatorselfies. Dem ser du ikke i Se&Hør
CON: Risiko for ulovlig productplacement, altså betalt reklame, uden de gør dig opmærksom på det. Se f. eks. tandblegningsskinner…

#DeTjenerKassenEksempler: du kan følge alt fra Mathilde Gøhler (vil jeg dog ikke anbefale, hvis du er gravid, eller lige har født), Kylie Jenner til Fie Laursens liv, hvis liv sjældent er udramatisk.

MODEBLOGGEREN

Hvor mange kan YSL tasker kan en pige eje?
Hos modebloggere er aldersspredningen bred! Alt fra 13 årige til 30+ årige kalder sig selv modebloggere – sålænge de har et familiemedlem eller en kæreste til at tage kig-ned-i-jorden billeder af en så er man fashion-girl!
Men der er selvfølgelig forskel og en del tøser lever af at være fashionblogger. Men husk, følgertallet ikke afgør ikke nødvendigvis kvaliteten.

Det er her meget vigtigt at slå en streg mellem kendisserne og modebloggerne. Selvom man kan rykke sig fra den ene til den anden, som Tina Maria, der rykkede sig fra Paradis-pige til fashionblogger, så kan man dog sjældent kategorisere kendisser som særligt kyndige mode-typer. Dem følger man fordi de er kendte, og selvom de kan have “en god stil” (/råd til dyrt tøj altså), bør man anerkende den milevidde forskel til en modeblogger.

PRO: Der er god sandsynlighed for at du kan få ideer til hvordan din næste jakke ser ud, eller få en rabatkode til Nelly.com.
CON: Du får pludselig en idé om at en ordentlig taske altså koster mindst 10.000 kr.

HVAD-SOM-HELST-MOR

Elsker den kategori!

Hvad-som-helst-mor lægger hvad som helst op… redigeret og uredigeret. Ærligt og selektivt udvalg. Du ser både vasketøj, får et udsnit af hvad der bliver spist til aftensmad og Snaps fra kummen.

PRO: Du får et ret ærligt indblik i et rigtigt liv, der minder om dit. U-glamourøst og meget hverdagsagtigt.
CON: Du følger en, der har et liv lidt som dit ….bare u-glamourøst og alt for hverdagsagtigt.

DEN POLEREDE MOR

Pænt. Det er bare så pænt. Og hvidt.
Vi dækker op til brunch. Med Royal Copenhagen tallerkner og blødkogte æg.
Perfekt.
Vi går en tur, vejret er godt. Barnet er rent. Også når det kommer hjem.
Perfekt.
Det lægger sig op af interiør-typerne, men er alligevel ikke det samme.

PRO: Hvis du har OCD og godt bare kan lide lyserøde blomster og regnbuer er det sagen.
CON: Du får præstationsangst og brækker dig over dit eget hjem og dit makrel-indsmurte barn.

DEN DER KONKURRERENDE SPORTY TYPE

Alle i hele verdenen skal deltage i bikinifitness, må max. have en fedtprocent på 0,1 %, står i fintesscenteret og løfter tunge ting fra 5.30-17 og laver action-man agtige poseringer i spejlet.

Lidt som Miss Universe – bare med muskler og mere glimtende bikinier.

PRO: Du finder ud af at din forståelse af mega-brun har været helt forkert, og du har nu lært noget nyt: at blonde piger sagtens kan have farven: 70% mørk chokolade. Tak til soya-selvbruner!
CON: Du føler dig pludselig meget doven, meget tyk, meget u-stærk og meget målløs.

OG SÅ er der jo alle de andre – og os midt imellem, selvfølgelig

Har du læst: DET DU EGENTLIG VIL SIGE MED DINE INSTAGRAMBILLEDER ? Der er også en DEL 2

Læs også

15 Kommentarer

 • Reply
  Christina nielsen
  20. marts 2016 at 15:27

  Ha ha hvor er du sjov:)) elsker det… Jeg blir ihvertfald ik stødt..
  Den polerede mor er jeg helt holdt op med at følge… Ahmen altså… Mage til kedelige liv;-)
  Men til den sporty arketype glemmer du… Protein/bananpandekagerne… Hold nu op hvor er jeg træt af at se en tallerken med en stak sunde pandekager…
  Altså pandekager kommer i en udgave og kun en…. Mel, æg, mælk, sukker og smeltet smør…. Stegt i masser af smør.. Derefter overhældt med sirup eller stoppet med vanilieis og syltetøj… Basta bum.
  Tusind tak for et godt søndagsgrin…søde og altid sjove Johanne:)

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 20:48

   Hvor godt! Tak! 🙂
   Ja, jeg har helt sikkert gemt livsstilstyperne 😉 Det må komme med 😉
   Ha’ en skøn søndag 🙂

 • Reply
  Camilla
  20. marts 2016 at 16:10

  Jeg er temmelig meget den uredigerede mor-type. Tog i dag billede af 3 mdr babys karrygule lorteble – og valgte alligevel ikke at poste det i sidste øjeblik.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 20:48

   Hahahahaha

 • Reply
  Henriette // Blondinemor
  20. marts 2016 at 17:51

  Jeg synes det er lidt synd for dem med de opstillede mad-billeder… Med alle de blomster og RC der skal rigges til må de jo aldrig få varm mad!

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 20:48

   Nej, præcis 😉

 • Reply
  Christina/Kreavilla
  20. marts 2016 at 17:56

  Spot on Johanne. Jeg bekender mig gerne som interiør typen, selvom jeg mangler en daybed og et tæppe fra Ellos. *G*
  Og så kan jeg da lige tilføje at hvis interiør-typen poster billeder af sig selv eller sit afkom unfollow’er folk. Kage billeder kan dog godt gå. *G*

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 20:49

   Ja, og er det ikke mærkeligt?
   Jeg har set selv sådan at jeg vildt gerne vil kende folk bag en profil.. men der er åbenbart nogle der så har det anderledes 🙂

   (Køb en daybed)

  • Reply
   Nola
   21. marts 2016 at 10:44

   Der har du nemlig fat i noget helt rigtigt. Man bliver ret hurtigt kategoriseret, og forlader man ‘stilen’ (bare én gang) suser followerne væk. Det er lidt kedeligt! For tit består man jo af flere ting 😉

 • Reply
  Signe
  20. marts 2016 at 20:16

  Åh, de polerede mødre! Af en eller anden grund kommer jeg til at falde over en del af de profiler. Måske er det fordi, at hvis jeg først følger en af dem, så er det jo en slags kædebrev, hvor de anbefaler hinanden i et væk. Oh Lord.., har det præcis som du beskriver både på pro og con siden (mest con). Alligevel er der et par af dem som jeg åbenbart stadig følger. Jeg fatter det faktisk ikke.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 20:49

   Haha kædebrev 😛

 • Reply
  FARTILFIREPIGER
  20. marts 2016 at 21:40

  HAHAHAHA hvaffor en type er jeg så seje? KOM fortæl 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. marts 2016 at 22:00

   Du er altid uden for kategori 😀 ! HAHA

 • Reply
  Mette
  21. marts 2016 at 10:37

  Skønt! Min egen profil er en pænt sammensurium af træning, hjemmebilleder, natur osv. De mere proffe vil mene rodet, er jeg sikker på 😂😂😂… Men så enig i dine betragtninger 🙌🏼 og man lærer med tiden at få sorteret nogle af de “værste” fra kategorierne fra 😜

  • Reply
   Nutidensmor
   22. marts 2016 at 20:32

   Haha 🙂 Det er da godt med lidt af hvert – i mine øjne 😀

Skriv et svar