At være mor handler nogle gange om at sidde ved et toilet… og vente

Sponsoreret P3281059

Men er du vimmersvej jeg har siddet meget på vores badeværelsesgulv… og her ville man ønske man havde gulvvarme, ikke? Da jeg var yngre handlede det jo om at kaste op efter en vild bytur. Dét er sket lidt for mange gange. Nu er det noget andet. Nu sidder man der for en anden. Og mens man sidder dér og venter på “resultater” kan man jo bemærke hvor mange nullermænd der er derude (vildt hvordan de sataner formerer sig) og det er pudsigt som der nogle gange er en dunst af urin, i den højde.
Det at være co-tisser har indimellem ført til at jeg selv har presset mig helt rød i hovedet, for ligesom at indleve mig i det der tisser/lorteri, og levet mig så meget ind i rollen, at jeg næsten selv har tisset en smule! Kender I det? Lidt som når man ser en fødsel på tv, så kan man tage sig selv i at hjælpe-presse en smule!

Forholdet mellem toilet og Minbio, som dette indlæg er i samarbejde med, er simpelthen at hun ser det, når hun sidder der og hygger og – tisser. Jeg vil gerne give MinBio credit for rigtig godt indhold, og selvom jeg nok ikke vil give dem æren for at gøre Augusta interesseret i toiletbesøg, så har det helt sikkert haft indflydelse på at det er noget morsommere at sidde der 🙂
(Hvis jeg kunne se tv imens jeg sad på potten, skulle der dælme lures serier, drikkes kaffe og tisses, en masse).
Vi er stadig super meget på Lego Friends, som jeg skrev om i dette indlæg og da vi lige nåde gennem alle tilgængelige film, kom der pludselig (og heldigvis) flere i påsken. Kæmpehit! Og jeg havde egentlig lovet ikke at sige det, men Augusta kalder konsekvent sin far for Stephanie (HAHA), mig for Mia og sig selv for Olivia – alle kære karakterer i Lego Friends.
Selvom det selvfølgelig er dejligt at interessen er kommet, så tager det godt nok lidt ekstra tid, når der er god underholdning på iPad’en. Hun når i hvert fald at få en rød aftryksring på numsen fra toiletsædet 🙂

Men lidt om udviklingen, for vi er godt nok sprunget et led over et sted!
Jeg lagde et billede på Instagram for lidt over en uge siden af et TOMT A4 papir – lige ved siden af vores toilet. Lidt mærkeligt måske, men der var jo en mening med det. Det var en del af vores “toilet-træning”, eller faktisk bare toilet-tilvænning, da vi har prøvet lidt af hvert, for at få Augusta til at være mere tryg ved porcelænstronen.
….ej okay, ‘lidt af hvert’ er måske nok århundredes underdrivelse, for jeg synes faktisk vi har lagt meget krudt i det.
Det hele startede da hun var 2 år, og ja, det er skam tidligt. Jeg smed bare bleen selv, fra den ene dag til den anden, da jeg var to år, så jeg tænkte vi kunne købe en potte, og jeg fremviste den da også stolt her på bloggen.. men det var da for tidligt, og der skulle gå længe før hun viste interesse for den. Faktisk vænnede hun sig ALDRIG til potten, og var decideret bange – så vi købte i stedet et toiletsæde (i Ikea til 39 kr.) og brugte vores skammel – og bum, så kunne hun jo sidde på toilettet i stedet. I teorien. Hun gad bare ikke mere end bogstavelig talt tre sekunder af gangen. Vi har selvfølgelig gennemgået mange forsøg siden – men UDEN pres… men indrømmet… vi kom sgu over i bestikkelse. Jeg overvejede at vifte “vingummi-guleroden” (altså gulerod, som i: præmie), men så vigtigt synes jeg alligevel ikke det var, at hun smed bleen lige nu. Og det synes jeg sådan set heller ikke det partout er nu.

Men så fik jeg den idé at prøve med klistermærker – som hun elsker + hun må sidde med iPad’en og se Lego Friends – eller ! Jungle Dyret Hugo, som hun også er ret vild med. Der sidder hun så og ser en lille film – og pludselig, tissede hun fandeme! Og fra dén dag siger hun selv til, næsten hver gang!
Og fra nul klistermærker til at hun fangede pointen var det næsten helt tør ble i to dage, og syv klistermærker! I påsken, hvor vi var i Vestjylland han vi samme slags papir op, og på fire dage erhvervede hun sig TI klistermærker.
Hun er jo bare vendt på en tallerken!
Og hey, hvis I har tips så byd endelig ind! Jeg regner ikke med hun er blefri, når hun om under en måned starter i børnehave, men som forælder er det pisse stort at se udviklingen fra frygt for at sidde på potte > manglende interesse i toilet > total begejstring om egen præstation! “NU er jeg en stor pige, mor” – som hun sagde.

Det er vel ikke mærkeligt jeg havde lyst til at stille mig på banegårdspladsen med et stort skilt over hovedet, første gang der var ‘gevinst’, med teksten: MIT BARN KAN TISSE PÅ TOILETTET! dén slags stolthed der vel meget normalt, ik’ 🙂

Husk på at en kop kaffe med ud på badeværelset, til mor, er en god idé, for det kan tage sin tid.
Hvilke tricks bruger I, hjemme hos jer? Tyr I også til belønninger og / eller skærmhygge?
– Husk MinBio kan erhverves i 14 dage for bare 1 kr. , hvis I vil se om det kunne være noget for ungerne!

 

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  28. marts 2016 at 14:22

  Min ældste datter gik i børnehave i USA og var som 2,5 årig nærmest den sidste til at smide bleen. Må vist bare konstatere at amerikanere er hurtige på det punkt.

  Ved vores tvillinger brugte vi også klistermærke metoden og den ene smed bleen ret hurtigt derefter omkring sin 3 års fødselsdag og den anden havde brug for et halvt år mere.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. marts 2016 at 16:40

   Det er vildt hvor store forskellene kan være, geografisk.. men også historisk, for for 20 år siden var det få der kom i børnehave uden ble!
   …men de fleste er i dag er vidst de der 3+ 🙂

 • Reply
  MulleF
  28. marts 2016 at 14:57

  Her var klistermærkerne også det der gjorde udslaget. Det tog en uge, så var bleen væk om dagen, men der gik alligevel lidt længere tid før den også blev fjernet om natten 🙂 Men det var nok mere for min skyld, end det var for hans 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   28. marts 2016 at 16:03

   Det med at natbleen er det sidste der ryger, er jo meget normalt 🙂 det bliver så rart at slippe af med ble, for good – for alle 🙂

 • Reply
  Cille
  28. marts 2016 at 17:59

  Åhh totalt dumt spørgsmål – men hvad er det du gør med de klistermærker? Sætter en på papiret hver gang der er gevinst eller??? By the Way jeg knuselsker din blog!

  • Reply
   Nutidensmor
   28. marts 2016 at 19:06

   Hej Cille! TAK, det er sgu fedt at høre 🙂 Ja, det er sandt – hun får et klistermærke, som hun sætter på papiret – ét for hver gang hun tisser 🙂

 • Reply
  Mary
  28. marts 2016 at 18:25

  Puslepuden er en lille opgradering af badeværelsesgulvet 😉 har siddet der rigtigt meget, for mens tis var let at få styr på omkring de 3 med en klistermærker og næsten frit valg i mors klistermærkekasse så har det taget over et år mere og 1000 forsøg at få styr på prutteriet. Han ville rigtig gerne, vi har forsøgt i hvad der føles som timevis og vi har også haft enkelte spredte succeser hvor vi har nydt det lidt for tidligt – og som fast ritual har vi derfor startet aften med en fuld ble så snart han faldt i søvn 😕 Film virkede ikke – jo hurtigere succes jo mindre fjernsyn og man er vel begavet 😛 desuden glemte han hvad han havde gang i. For fjorten dage siden lavede vi kontant lego-pose-belønning hver gang der var succes. Lav en prut – vælg mellem tre poser blandede klodser. All in – max motivation. Man kan koncentrere sig lææænge når man virkelig ønsker sig præmien. Når aftensmaden er spist blev han sendt afsted. Det virkede mirakuløst. Har tidligere lavet få fem klistermærker og få en legoting og det var ikke motiverende nok før sidste klistermærke. Efter en uge fik han lov at spise spise et lille påskeæg. Så kom han selv og spurgte om han måtte få et æg og top pædagogisk måtte han det hvis han liiiige… 😛 og så fik han endnu bedre kontrol. Efter posen er blevet tom efterspørger han ikke noget mere. Nu kører det – 4.5 år i lørdags.

 • Reply
  Caroline // tordenmor.dk
  29. marts 2016 at 10:29

  Min søn var så sej til at tisse på toilet her i midten af januar. Flere gange hver dag og endda også på en café. Og så gad han ikke mere… Aaargh! Jeg kan slet ikke få ham i gang igen, og det stresser mig sgu lidt, for her i Frankrig skal de jo være blefri, når de starter i “skole” som 3-årige. Så vi skal være på plads inden September…

 • Reply
  Truc/petittruc1981
  29. marts 2016 at 23:41

  Vi smed bleen herhjemme for ca. Halvt år siden Da hun var omtrent 2,5 år. Havde egentlig opgivet at det skulle være lige den sommer. Efter længere tid med bukseble og sætte hende jævnligt på toilettet men både nr.1 og 2 altid kom 5 sek efter hun havde fået ble på igen, så tænkte jeg at det måtte blive til næste år. Hendes 4 mdr yngre kusine havde smidt bleen og min svigerinde foreslog at vi bare fjernede bleen helt :-s. En søndag for et halvt år siden der tænkte jeg bare at nu gør jeg det! Jeg tog hendes ble af og satte hende på toilettet led jævne mellemrum. Vi havde 4 tisseuheld den dag! Om mandagen ville hun ikke have ble på i vuggestuen, så prøvede vi også det. Hun havde et enkelt uheld! Næste dag ingen uheld. Og siden da har der været et par uheld Af både den ene og den anden slags men det er efterhånden længe siden. Hun overlevede en køretur til Hemsedal og stå på ski uden uheld! Så vores fif var bare at fjerne den ble og så må man tage de uheld der kommer. Men de finder hurtigt ud af at der bliver vådt eller andet hvis det ikke sker på toilettet

Skriv et svar