OM BARNDOMSMINDER OG AUGUSTA PÅ SKI

Sponsoreret | i samarbejde med Visit Norway
Skærmbillede 2016-03-31 kl. 09.02.43 Skærmbillede 2016-03-31 kl. 09.02.49


VI SKAL SGU PÅ SKI – lige om lidt! En uge – det er ikke engang lyv! Både jeg selv, kæresten og Augusta skal på med brædderne, og sidstnævnte skal have lært hvordan den slags skal løbe af stablen. Jeg glæder mig virkelig meget til at hun skal prøve det og til at jeg skal dele oplevelsen med jer, ikke mindst! Det er ved at være et stykke tid siden vi sidst har været ude at rejse (sidst var Paris i foråret) og midt i al denne opgaveskrivning jeg sidder med nu, er det bare fantastisk at skulle afsted! Vi skal nemlig til Trysil, der er det største skisportssted i Norge! Norge er mit aller aller yndlings sted at stå på ski – det er der jeg har været lidt, og hverken kæresten eller jeg har besøgt landet i dén anledning for lidt. Det er dog en del år siden jeg sidst var afsted, så jeg er sgu nok lidt stiv i korpus – men det skal vel bare tonses væk 🙂

Lige nu – netop nu – sidder jeg og laver madplan til turen, for da vi har egen bil med og skal med færgen, kan vi tage mad- og drikkevarer med. Det bliver sådan enkle husmandsretter til aften, instant kaffe (OG KAKAO MED FLØDESKUM) og gedigne rubbere til frokost, så vi kan få noget god energi! Faktisk regner vi med at tage det meste med selv, det tænker jeg er et godt træk, nu hvor vi har mulighederne for det.

FØRSTE GANG JEG VAR PÅ SKI da jeg var 6 år gammel og dengang var det med min far jeg var afsted til hyggelige lille Hovden. Husker stadig deres slogan: Hovden højt og herligt! Hvad jeg dog ikke vidste dengang var at det jeg fik var en forlænget weekend i Norge – min storebror fik 14 dage i New York city, men med min langtidshukommelse i mente var det måske en udmærket prioritering fra min fars side… selvom jeg er blevet drillet en del med forskelsbehandlingen 😉 men set i lyset af jeg blev en ørn til at stå på ski – i hvert fald i forhold til min bror (haha, Mads!) var det jo et meget godt træk – men det var jo muligvis også fordi jeg startede i en tidligere alder.

Og ja, som billederne bevidner var jeg da et herre lækkert barn. Store fortænder, små-buttet og evigt uglet hår. Muligvis ikke den kønneste unge på løjpen, men morsom var jeg sgu. Min far har været i gemmerne for at finde feriebilleder til dette indlæg, og han gravede bl. a. disse to herlige fotos op, fra 1997/1998-agtigt, hvor jeg må være en 9-10 år.
(Heldigvis kan man slibe sådanne tænder, så nu er jeg bare en små-buttet voksen med uglet hår. Det er da også godt nok).
Jeg gad egentlig godt have den der sprøde lilledragt-sag i en størrelse voksen – særligt da jeg ikke har noget skitøj og da vidst nok egentlig har småtravlt med at opspore hvor jeg kan ekvipere mig sådan beklædning.

DET JEG SÆRLIGT GLÆDER MIG TIL er hele denne færge og hytte-følelse, som jeg husker fra da jeg var barn. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at stå på ski, men mine søde barndomsminder er altså særligt hæftet i hyggen, i varme sokker, spillemaskiner på skibet og chokolade i liften. Jeg kan huske min storebror vandt 500 kr. engang på sådan en maskine, og for mig var det jo viiiiiildt mange penge, så jeg har altid været lidt fascineret af de mange en-arme!
Jeg ved flere har det sikkert sådan at de enten er til ski – eller til sommer og pool, men jeg vil altså helst have begge dele, og selvom jeg ikke er den meget sporty/aktive type, så synes jeg tanken om skumfiduser, varm kakao og zig zag ned af snerige pister er uhyre tiltrækkende.
Det er sjovt, for selvfølgelig glæder jeg mig da til ski, men jeg glæder mig allermest til at give og få hele den overordnede oplevelse ved at se Augusta prøve noget nyt og få en ferie, som jeg fik, da jeg var barn – med alt fra varme (sure) sokker til sofaputning i en norsk hytte.

SKISKOLE. I forbindelse med at denne tur er i samarbejde med Visit Norway har vi det fået stablet sådan sammen at Augusta endda skal på skiskole, og for nordmændene er den der 3-års alder åbenbart perfekt, så i teorien skal det da nok gå godt med bette-ski’ – på ski. Jeg regner dog også stærkt med jeg også selvfølgelig selv skal på nogle øvede løjper, og vi har også planlagt hjemmefra at vi skiftes til at stå på ski, når det er middagslurtid. Kæresten er også ferm til skiløb, så lidt alenetid på løjperne er helt sikkert også lidt rart. Heldigvis bor vi meget tæt på, nemlig kun 200 meter til nærmeste lift 🙂

…Jeg regner forresten stærkt med at tage hele filmudstyret med (altså mit lille kamera 😉 ), så der kommer til at være video fra Nutidensmor på ski, og hvis teknikken er med mig, udstyrer jeg et kamera på Augusta, mens hun (forhåbentlig) glider stille ned af en lille bakke. Hvordan dét så kommer til at se ud, og hvor mange af mine egne styrt jeg skal klippet sammen, må vi se – haha!

Har I erfaring med små børn på ski – eller bare andre tips til turen, der er gode at have med?

Læs også

6 Kommentarer

 • Reply
  Laura
  31. marts 2016 at 13:10

  Prøv og kig i en sport24 outlet efterskitøj, jeg fandt selv en rigtig god skijakke derinde og de har skåret ca. halvdelen af prisen af.

  • Reply
   Nutidensmor
   31. marts 2016 at 19:23

   TAK – jeg må lure 🙂

 • Reply
  Rikke
  31. marts 2016 at 13:14

  Vi har lige været i Trysil (i Påsken) med vores to piger på 4 og 7. Det var SÅ fedt!!!! Den lille fik ski på og på 2. dagen kørte hun nemt ned ad børnebakken og tog selv liften op igen 😊 Den store drønede rundt oppe i fjeldet på de blå og røde pister sammen med sin far. Jeg havde en skilærer en time om dagen i to dage, det var rigtig godt, for jeg er ikke super øvet! (Læs: virkelig dårlig)Trysil er simpelthen et fedt område og super for børn og nybegyndere 😊 Og så er der jo Valle!!! Prøv at finde “Valle-appen” på iPad eller iPhone. Den var mine piger vilde med!!!
  Rigtig god tur!

  • Reply
   Nutidensmor
   31. marts 2016 at 19:24

   Årh tak, eeeej hvor er det skønt at høre 🙂 Fedt I lige har været samme sted 🙂
   Jeg bruger dit app-tip, helt perfekt 🙂

 • Reply
  Kristina
  31. marts 2016 at 20:00

  Vi var i Norge i uge 6 med min dreng. Der var han 2,3. Vi brugte lidt tid på at forberede ham på det med at stå på ski og at vi skulle hen et sted hvor der var bjerge. Kristoffer fik det til, at vi skulle hen hvor elsa havde lavet sne 😝😝 færgen var et hit. Hvis det er Oslo båden, er der super legeområde fyldt med bobles. Og endda pool hvis man er til det. Selve skituren brugte vi hovedsageligt formiddagen på ski med Kristoffer. Vi tog det fuldstændig i hans tempo. Legede os til en masse grin, og viste store smil og latter hver gang det gik godt på skiene. Og så var vi nok aldrig kommet helt igennem ferien uden lommerne fulde af chokoladekugler 🙈 Han kørte et par turnering fik et par m&m’s – det gjorde det hele SÅ meget nemmere. For det er hårdt at stå på ski, og ikke altid sjovt at falde, og så er det bare med at nyde de er så nemme at købe lige nu 😉
  Tag endelig ALT med hjemmefra – det kan ikke betale sig andet.
  Håber I får en fantastisk tur

  • Reply
   Nutidensmor
   2. april 2016 at 13:13

   Eeeej hvor hyggeligt med tips 🙂 Jeg tænker også det hele skal foregå i børnetempo, som det var med jer 🙂 .. det tror jeg afføder den bedste tur, ik?
   TAK 🙂

Skriv et svar