Sådan fik jeg 4000 følgere på én dag| Instagram

IG

Jeg skal gøre alt for at dette indlæg ikke skal modtages højrøvet – for det bliver afsendt af en ydmyg dame med en aldeles flad og lang røv.
Der er megen interesse i hvordan man “kommer frem” på Instagram, og jeg ser ofte blogindlæg omhandlende gode råd til hvordan man generer trafik (en grim måde at sige “få følgere på”), på sin instagramprofil. Sådan fif om emner, rette hashtags, what not to do and so on.
Men jeg syens sgu det er lidt svært
Det er jo forskelligt hvad man gerne vil følge, og hvis jeg skal være ærlig så er det ikke det jeg selv “leverer”, som jeg selv vil følge. Jeg har nogle undtagelser, men vi kan vel blive enige om at min profil ikke er hverken æstetisk, strømlinet eller forudsigelig i sine opslag. Det siges ellers at være noget af det man gerne vil have, når man selekterer.
Eller udvælger. Selekterer lød bare klogt.

Den anden dag, var jeg var til et kom-sammen event med Olympus i Photografica i København, hvor jeg var med, fordi jeg er ambassadør. Det er stadig sådan lidt pusseløjerligt at komme med medie-hatten på, altså ikke som Johanne, men som Nutidensmor (punktum dekå), men det var sgu hyggeligt – der var tapas, vin og gode mennesker.
Hér blev jeg så stillet spørgsmålet hvordan jeg kom frem. På Instagram altså. Mens jeg havde munden fuld af oliven. I Skindergade altså.
– MEN jeg er simpelthen lige nødt til at dele min vrede først.. for jeg fik en SPRØD goodiebag, fordi jeg havde taget turen fra Aarhus, med det smækreste karamel med lakrids- og saltsmag og luksuschokoladeplade, som jeg jo skulle nyde aftenen efter, når jeg havde smækket stængerne op, efter en lang dag som solomor. Jeg savlede mentalt bare ved tanken og i toget på vej hjem gjorde jeg ALT for ikke at stikke pølsefingrene ned i posen..
Men glemte jeg den så i toget, da jeg steg ud?! JA GU’ FANDEN GJORDE JEG SÅ! Jeg er så bitter som 70% chokolade.
Jeg blev så vred at jeg sparkede til Augustas Postmand Per specialpost helikopter, som begyndte at spille den der vanvittigt trælse sang – næsten så barnet vågnende af det.
Pismand Per da også!

Men tilbage til hvordan jeg fik flere følgere.  Dét er sgu svært at svare på, men jeg vil hjertens gerne dele hvad det var folk umiddelbart faldt interessant, dengang jeg gik fra 200 til en hel del flere på ret kort tid. For det er til at se.
Én ting var nogle løse anbefalinger fra andre – store – profiler. Det var klart et “startskud”.
Jeg fandt en lille niche i at lave lidt spas med tendenser dengang og det var der en god respons på. Dengang var der heller ikke mange mod-profiler til all-white-de-rigtige-mærkevarer-profiler, for Instagram var præget af mange af disse pææææne hjem. Selvom det faktisk var nogle af dem der anbefalede mig. I starten mente de åbenbart jeg var sjov det gik over efter lidt tid.

Men så var det så… en sen aften, for længe siden, hvor alle sikkert lå og så TV..jeg forestiller mig de lå på deres respektive sofaer..med telefonen i hånden. Selvsagt. Der gik Instagram neeeeed.
Det kortsluttede og jeg er sikker på mange mange mange tusinde mennesker tænkte: HVAD FANDEN SKETE DER?
Forskellen var så nok at mens alle trykkede refresh og forsøgte at gennemskue om det var deres bredbåndsforbindelse og fucking Oister der fuckede op, eller om worldwideweb var hacket, tegnede jeg en tegning – som blev populær og blev delt. Og selvom den var og er grov mentes det den var relevant, åbenbart.

Og det var sgu egentlig det. Fremad gik det derfra.
Mange er sikkert faldet fra, men der er er også mange der er faldet til og kommet til. Ikke desto mindre ved jeg et eller andet sted godt hvad “folk vil have”, men jeg giver jo det jeg har lyst til. Og hvis man skal lege ekspert i noget, med en professorhat på, så synes jeg det er det man skal – altså gøre præcis hvad der er sjovt. Tallet er sgu pisse lige meget. Jeg ved mange er uenige og kæmper sig op på højere tal, laver kæmpe giveaways, hvor man skal følge fantastiske dem, for at deltage, men for mig handler det sgu om at jeg lægger det ud jeg synes er sjovt eller relevant og så må ALLE de der har lyst lure med 🙂

De der er med på Instagram ved så at det sidenhen har været en blandet landhandel af hverdag, fis og ballade. Jeg har jo altså et liv uden for de sociale medier (det som ALLE kalder SoMe…. smiley der vender øjne), ligesom alle andre, så jeg har ikke tid til ti opslag med perfekte opstillede billeder – og en god redigering. Det kunne jeg måske hvis jeg var på barsel. Det er jeg ikke. Jeg lægger det op jeg ikke kan lade være med at smide på 🙂 Men den manglende store aktivitet er uden tvivl også fordi jeg fik en blog, så den tager en hel del af den fritid jeg har – og Instagram er på sin vis blevet et supplement til.

Men det er som om andre går enormt meget op i det følgertal der og jeg kan godt se at knap 16.700 immervæk er mange mennesker  -særligt hvis de nu allesammen skulle til min fødselsdag (vi er nødt til at afholde det over et par gange – evt. låne et forsamlingshus. Det må vi lige planlægge. Hvor mange kan? Det er i oktober), men der er sgu mange, der har mange følgere. Man skal bare lave nok konkurrencer, bage enormt godt, elske pyntet grød og have et rent nok hjem- så er det en smal sag, at få 20.000 følgere, hvis man vil bruge 4 timer om dagen på det.

Hvordan bruger DU de sociale medier – og hvor meget tid bruger du på det?
Betyder et højt følgertal noget for dig?image2(6)En tegning fra dengang den der fucking jubilæumsvase var the shit.
Dog er tegningen fra inden det hele blev døbt Kähler-gate.
image3(3)

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  3. april 2016 at 15:36

  Altså nu har jeg ikke en af de mere fancy profiler, så jeg har ikke så forfærdelig mange følgere, men er da starstruck nok til at 😍😍😍, når nogle af dem jeg følger af en eller anden grund vælger at følge tilbage (nu snakker jeg ikke om dem, man KENDER kender😂).. IG bruger jeg til alt muligt fra frustration over til træning. Facebook lidt en blanding af privat og noget arbejdshalløj ind imellem. Twitter næsten udelukkende arbejdsmæssigt og linked in ligeså.. Jeg elsker din profil og din blog fordi den netop IKKE er så pokkers poleret. Dem kan man få nok af. Der virker til at være mere hjerte ❤️, hvis du forstår mig? Har slet ikke små børn (mere), men elsker dine “blandede landhandler”

  • Reply
   Nutidensmor
   8. april 2016 at 11:38

   Mange tak for din kommentar og søde ord 🙂
   Jeg kender godt det med at bruge de forskellige kanaler til alt og ingenting 🙂 ..særligt tidsfordriv!

 • Reply
  Elisabeth
  3. april 2016 at 16:37

  Den aften for længe siden, var den 12. april 2014;) Det er satme pinligt, at jeg kan huske det! Men…. Det var på min 30 års fødselsdag, så jeg havde ikke været på IG – det var din tegning, der fortalte mig, at verden havde været ved at gå under;)
  Tilsvarende kan jeg så huske den dag, hvor jeg fik 1000+ følgere. Min profil var lukket, så jeg gloede lidt, da jeg skulle godkende 50 nye følgere. Og så gloede jeg lidt mere, da der så bare poppede 50 nye op, så snart den sidste var godkendt. Det gentog sig pænt mange gange! Der var vist en eller anden skør tegne-type, der havde anbefalet mig på sin blog;)

  • Reply
   Nutidensmor
   3. april 2016 at 22:23

   Hahah! Crazy, Elisabeth 😀
   :-* hun lyder sgu da sød

 • Reply
  Janis
  4. april 2016 at 10:48

  Hej Johanne -tak for et super godt indlæg 👌🏻 jeg følger tit med i dit liv -og vi har -selvom vi ikke officielt har mødtes -været i kontakt 😄 (Frisøren fra Højbjerg) nå men anyways -jeg er ret vild med instagram -men jeg synes de profiler der virkelig er sjove og inspirerende er de profiler hvor man kan mærke personligheden og naturligheden igennem.. Så tak!! For at bane vejen for det uperfekte og gøre plads for os almindelige profiler som også elsker at være med i dette skøre smukke forum -keep up the good work ✌🏻️🙌🏻

  • Reply
   Nutidensmor
   8. april 2016 at 11:39

   Nej hvor pudsigt, HEJ 🙂
   Og mange tak – jeg havde ikke forventet rosende ord, så tak tak tak 😀 Det er så hyggeligt du følger med!

 • Reply
  Emma Holst
  28. marts 2017 at 16:53

  Heyy <3
  Jeg har været på Instagram i mange år og kunne godt tænke mig at få flere følgere og mere opmærksomhed på min profil:)
  Mine veninder har brugt noget der hedder https://autolikes.dk hvor de har fået nogen gratis følgere og likes.
  Hvilke erfaringer har i med det?

  Hilsen Emma

  • Reply
   Mick
   2. april 2017 at 9:15

   Hej Emma. Som med alt andet her i livet, så er der ikke nogen nem vej til at op nå en succes. Du kan sagtens købe dig til mange mange følger. Men det er jo på ingen måde følgere, som går op i din profil. Så vil din profil ende med at fremstå som fake. Jeg vil heller ha 1000 følgere, som er i min målgruppe. End jeg vil have 10.000 fra hele verden som er pisse ligeglad med mine aktiviteter. Så der er en vej frem, hårdt arbejde 🙂

 • Reply
  Janni
  17. juli 2018 at 17:15

  Hejsa. Spændende indlæg😉 Min datter på 12 har lavet sin egen chokolade/kage profil @amalieschoko, hun vil SÅ gerne have følgere, og mor her har simpelthen ikke forstand på hvordan det lige skal drejes🙈 Hun er jo skide dygtig, specielt af sin alder, og det siger jeg ikke bare fordi jeg er hendes mor, jeg er nemlig selv uddannet inde for madfaget, og hun kan faktisk til tider mere end mig. Nå men, hvordan griber man det lige an? Bliver det for anmasende bare at skrive rundt til forskellige inden for faget og spørge om det vil nævne hendes profil eller hvordan? Hun er af en anden kagebager blevet anbefalet at smide så mange billeder op som muligt, er det måske bare den simple måde at gøre det på?
  Beklager alle mine spørgsmål, men faldt bare over dit indlæg og tænkte at du måske havde gode råd😉

Skriv et svar