Om at afslutte noget, for at begynde på noget nyt, men stadig holde fast i noget man kender

SponsoreretP4110227


Det er Augustas sidste hele dag i vuggestuen i dag. I morgen skal vi kun derned for at holde afslutning. Smiley med kæmpe mund og måbende øjne! Det er simpelthen vildt at den tid bare er fløjet afsted- og tænk på at hun knap har gået der siden hun var 10 måneder gammel – og nu er hun sgu snart tre. Det er immervæk lang tid! Og det er en stor indflydelse de, i vuggestuen har haft på hende.
På næste onsdag starter hun i børnehave og vi glæder os så meget til en ny start og med flere alderssvarende udfordringer. Det er den mindste børnehave i området, som rummer 50 børn og jeg tror den er helt perfekt til hende! Og så har hun har netop, her til morgen, fået et brev ind af døren om hvilken stue hun skal gå på og andet information og i morgen skal vi derned for at hilse på og blive vist rundt – Augusta har nemlig ikke set stedet indefra endnu.

Jeg ved alle forældre vil gøre deres bedste, for at lette den fortravlede hverdag i institutionen. For jeg er sikker på vi allesammen er klar over hvor hurtigt alt skal gå, og hvor få hænder der desværre er til det. Der er jo slet ikke bare én hånd pr. barn, særligt ikke i børnehaven, selvom de små jo faktisk fortjener det, så alt man kan gøre, for at gøre det hele en smule mere smooth er altså kærkomment. Det var noget jeg tænkte meget over, da Augusta startede i vuggestue, fordi jeg selv har arbejdet i en – og ved hvad der duer og hvordan forældrene kan lette hverdagen.

Når din Hannibal-Grunk skal i vuggestue er Hannibal-Grunk ikke den eneste i vuggestuen og selvom Hannibal-Grunks garderobe er lige i skabet er den faktisk sjældent lige i skabet – tit ligger der tøj overalt. Det er bare ikke altid noget forældrene ser, for når der afleveres er der pænt, og inden der hentes er der oftest lige ryddet lidt op. Præ og post legeplads og tur kaos er sjældent noget mor og far ser 🙂 Pædagog Karen kan komplimenere din Hannibal-Grunks nye forårsjakke nok så meget, men jeg ved (af erfaring) at det altså er svært at huske på alle 50 ungers specifikke tøjdele og hver dag står man med en sko, med en hue, med et par termobukser og siger højt: nogen der ved hvis det er?
Her på den anden side – altså nu, på forældrevognen – er mit perspektiv blevet lidt bredere, for jeg ved sgu godt vi har travlt, jeg ved godt at det at huske regnbukserne, fordi de har lover regn den dag, altså ikke er det der fylder aller aller mest i bevidstheden, som forældre, men jeg synes hvis man skal prioritere, så er det her med at sætte navn i ungernes tøj og ejendele vigtigt. Hvordan man så vælger at gøre det er frit for, men vi har – siden Augusta startede som en bette purk i vuggestuen, da hun var 10 måneder gammel – haft strygefrie mærker i, fordi de er smarte og lette at bruge. Og så er det jo altså smart fordi de er til at få af igen, hvis tøjet skal sælges videre – eller arves til mindre søskende.

Dette indlæg er i samarbejde med Identikettter, der adspurgte om jeg ville prøve deres strygefrie mærker af, for at se om de holder til det de skal kunne – så det har jeg gjort. Vi har tidligere haft mærker fra et andet sted, men jeg vil gerne slå et slag for Identiketter, for de koster kun 175 kroner for 120 stykker.. det skal nok række et stykke tid, og så endnu vigtigere: de fås i et hav af designs (som man selv laver) og man kan opgradere til barnets yndlingsfigurer fra Frost, Spiderman, Starwars, Peter Plys, Cars og så videre – de koster så dog 225 kr. for de 120 stykker.
Mærkerne har vi haft på i lidt over en måneds tid nu, hvilket har givet tid til eventuelt slid. Jeg har også smidt et par på noget tøj, som vi vasker ret ofte, for at prøve af om de holder der, og jeg har altså ikke noget kritisk eller negativ feedback i forhold til holdbarhed. Det er klistermærker, så det er faktisk bare at sætte en på tøjet – gerne i vaskemærket, så man undgår at vandet trænger ind gennem tøjfibrene og ødelægger limen på mærkets klæbende egenskaber – gnubbe lidt og så er den der 🙂

Hvis du har fulgt med på Snapchat den sidste uges tid ved I at vi har været på skiferie, og I ved måske også at vi havde kæmpe drama fordi vi havde mistet Augustas vinterstøvler. Som i: det ENESTE fodtøj vi havde med til Norge. I al hast og glæde over forestående skirejse forlagde vi simpelthen hendes støvler i restauranten, på færgen! Heldigvis var der jo så navn i, så verdens sødeste ansatte Ellen, som Augusta faldt pladask for, på overfarten, lagde dem til side, til da vi skulle hjem igen, fordi hun kunne huske hvornår vi kom tilbage og hun vidste det var Augustas, fordi der stod navn i.. så det her med navn er altså ikke noget der kun fungerer i institutionen og det er også en meget god idé i forhold til bamser, så smid for eksempel lige et telefonnummer på 🙂

Jeg sidder netop i færd med at mærke Augustas børnehavemadkasse, termotøj, sandaler og solhat, for det gør jeg sådan løbende, når der kommer nyt kluns ind af døren, og så er vi bare klart til børnehave – og forår, sol og sommer!
Bruger i navnemærker? Om ikke andet er det hermed giver videre nu og jeg håber I vil overveje det 🙂

P4110225I samarbejde med Identiketter

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  11. april 2016 at 14:56

  Vi er også rigtig glade for navnemærker. Vi kæber dem dog på en anden hjemmeside og så bruger vi dem der er selvklæbende. Har kun positive ting at sige om dem! Et lille tip; lav en ekstra linie med tlf.nr. Det er guld værd 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   11. april 2016 at 19:58

   De er nemlig SÅ smarte! Skide gode 🙂
   Disse jeg viser er også selvklæbende 🙂 Normalt har vi også telefonnummer på, men det er droppet denne gang 🙂

 • Reply
  Rasmus Nielsen
  11. april 2016 at 20:36

  Der er styr på det skal jeg love! Det er dejligt at se, at i sætter jer ind i det, og tager den tid der nu skal til, for at alt klapper og er klart! 🙂

  Fortsat god aften til dig og dine!

  • Reply
   Nutidensmor
   12. april 2016 at 13:26

   Vi prøver 🙂 Noget der kræver at bestille mærker (hvilket er let) og så bare sætte dem på tøj synes jeg er overkommeligt 🙂 – og så gør det bare en forskel i institutionen!
   Tak, og i lige måde, Rasmus!

Skriv et svar