Storbyferie med børn | Vores fire fantastiske dage i Barcelona

Sponsoreret af SpiesP4160568
Nu er det lidt over en uge siden vi sprang på flyet med næserne mod hjemmet, fra vores ferie i Barcelona. Det er så godt nok først nu her, jeg har fået anledning til at pakke ud, men det kender I vel også godt selv – den slags tager vidst længere tid, at komme ud af kufferten, end i den.. særligt set i lyset af at en kommende rejse vækker begejstring og glæde – OG indebærer rent tøj. Når man er hjemme skal det jo ligesom bare tilbage i mit gamle Ikea-skab igen – altså når det har været i vaskekælderen en tur. Det er også først nu jeg lige har fået pustet ud, er vendt tilbage til hverdagens trivialitet og samlet alle vores fotografiske minder og tanker fra turen.. og dem vil jeg enormt gerne dele med jer!

Først og fremmest må jeg sige jeg er fucking blown away af Barcelona, på den VIRKELIG positive over overraskede måde. Faktisk var det meget bevidst, at jeg ikke selv havde sat skrækkeligt meget ind i byen på forhånd, for at planlægge og skabe forestillinger eller forhåbninger, der ikke kunne indfries, så jeg var bare som et barn i en slikbutik, der viste sig kun at kunne være begejstret og glad! Byen bare let – den er ikke uoverskuelig stor og man kan gå til alt og på dét punkt, set i forhold til Paris, er jeg klart mest til Barcelona – og alt vi var forbi havde åbent, der var virkelig rent og pænt, vejret var ikke til at sætte en finger på (21-22 grader – og så endda i april!) og mulighederne for at gøre hele oplevelsen børnevenlig var mange.

Augusta, der jo kun har været på flyferie én gang før, klarede dét med bravour (UG, 12-tal alt efter hvor gammel du er, for mig: 13-tal) og selvom hun jo er i trodsalderen, en masse, som for tiden indebærer at løbe væk he-le ti-den og generelt faktisk bare være virkelig god til at lytte til hvad vi synes hun skal – og så gøre det diametralt modsatte, så havde var det herligt at have hende med! Børn er måske bare lettere på ferie?
Hun er jo nået en alder, hvor det bestemt er nødvendigt med klapvogn, men omvendt kan og vil hun jo altså gerne gå selv meget, hvilket gav vores medbragte sneakers mere mening, for det er som om spanske Augusta løber mere, end danske.
Så ved man da det til en anden gang.

Vi bildte hende ind til flyveturen, at det rent faktisk var hende, der styrede flyet, med knapperne man oftest har på sit armlæn (til volume og kanaler til radio/tv-skærm). En lille hvid løgn på højde med påskeharen og tandfeen, men med kæmpe underholdningsfaktor, hvilket førnævnte vel også eksisterer for. Det er immervæk et tip jeg må give videre, for det er sgu lidt sjovt at se din 3-årige sidde pavestolt over at have fået flyet til at lette… Men hvis hun skulle det i virkeligheden, ville jeg få et akut behov for nervepiller, for hun kan knap køre lige med sin løbecykel – forestil dig en Boeing?

2016-04-15 11.02.31BARCELONA8Ciutadella Park og gratis fornøjelser: kæmpe sæbebobler2016-04-15 19.17.112016-04-15 19.21.04

2016-04-14 15.49.47Vi havde fire dage i Barcelona og havde hver dag én destination vi gerne ville nå, eller bare sted vi gerne ville se, hvilket i den by faktisk er meget uambitiøst, for man kan bestemt nå meget, da alt er så tilgængeligt, som nævnt. Busserne stopper overalt og ellers er til fods metoden, som vi benyttede os af, også godt.. så kan man sgu da også lige brænde lidt paella- og tapaskalorier af. Den slags må jo næsten gå i nul, når man vandrer, som man gør, og samtidig har en klapvogn, der skal skubbes.
Og fire dage var for resten perfekt.. tre er næsten for lidt, i hvert fald for os, der vil ud og se alt byen har at byde på, og fem ville da være skønt, men vi nåede alt – uden stress (og sådan skal det jo være på ferier).

Jeg har jo en sådan lyst til at dele hele min oplevelse. Det må tildels være bloggergenet, men måske det også bare ER sådan, når det kommer til rejser? Det er nok også derfor jeg, mens vi var væk, gik lidt snapchat amok (på Spies’ egen konto, som jeg i den anledning fik lov til at kapre) og på Instagram. Det er bare lidt som om at muligheden for at sende virtuelle postkort fra et sted, hvor man har det godt, er uhyggeligt fristende og jeg havde det sgu nok lidt svært ved, at sætte en grænse for mit deleri, for jeg tænker jo alle øjeblikke er jo netop lige så oplevelsesværdige, som de er deleværdige – særligt når man ser noget nyt. Og så vil jeg jo gerne sluse jer lidt med, virtuelt, på min rejse. Grunden til at Spies tager fat i mig, og spørger om jeg kunne tænke mig at tage på storbyferie er fordi de gerne vil inspirere til storbyferier med deres “City Hacks”. Jeg håber at det I får ud af mine indlæg er nogle små fif eller tips til hvad man kan lave i Barcelona og måske få blod på tanden til selv at pakke kufferten og rejse afsted. Jeg laver i hvert fald lige et indlæg til, lidt mere overskueligt opsat, guide-agtigt, med mine anbefalinger 🙂

Vores første timer i byen, trådte vi ud i kvarteret, i 21 graders varme, efter at have pakket ud på hotelværelset, for at opleve. Bare snuse og kigge… det er det første jeg gør, når jeg kommer til en by. Bare fornemmer og kigger rundt. Vi boede rigtig lokalt – lige ved det gotiske kvarter, på Petit Palace, så med få minutter fra Ramblaen, var det et ideelt sted at bo i de fire dage. Vi fik gaver af hotellet, bamser, farveblyanter og slikkepinde i massevis – spanierne er meget børneglade. Og hvis du skal bruge en gedigen god morgenbuffet forresten, så er det hotel altså en anbefaling værd.
Det første på listen, på til vores første dag i Barcelona, var selvsagt en is og heldigvis skuffede Catalonien/Spanien – hvad end du foretrækker – ikke med deres udvalg af (italiensk) is. Tjek lige Redbull isen på billedet! Der er et super udvalg på Ramblaen, i de små boder. Jeg sprang dog let og elegant over Redbullen, på trods af forkærlighed for usunde energifix og sprang ud i Nutella og Verthers Orginal – HAPS! Lige så godt som det ser ud skulle jeg hilse og sige. Augusta er sgu altid lige på dét punkt den lidt ydmyge type og vil kun have en kugle med jordbærsmag.
Vi fik travet rundt i kvarteret, mellem de gamle bygninger og både små og store butikker (Strøget ain’t got nothing on Barcelona!) og efter et smut i ZARA, for at kunne blive ekviperet med en lille sommerhat, tog vi på udforskning af området. Der er mange store pladser og grønne torve hvor datterbarnet mit fik brændt noget energi af, for det er som om at varmen har modsatte effekt på børn: som et firben samler de sgu bare energi af høje temperaturer 🙂

2016-04-15 19.02.592016-04-14 16.51.39BARCELONA6

På andendagen var vi på strandpromenaden og det ligner jo (dog uden at have været der) St. Tropez. Palmer og yachts så langt øjet rækker – og for enden: en skøn sandstrand. Augusta er lidt bangebuks i forhold til vand med bølger, men jeg var altså nede og dyppe mine blege stænger. Der er vollyball, afslapning, strandbar og et langt strandstykke man kan lege på!

Og Barcelona kan bare noget med smukke bygninger og kirker! Herunder ses også allén ved og til  Ciutadella Park – hvor der altså fløj vilde papegøjer overalt + Sagrada Familia kirken, hvor der er en herlig legeplads lige ved siden af.

BARCELONA3BARCELONA42016-04-15 10.14.132016-04-15 10.17.07

2016-04-14 15.23.01-22016-04-14 18.28.49P4160710P4160714Bar Lobo – virkelig god restaurant med blandt andet tapas! Go there – ingen fortryder det. Jeg skal nok bidrage med mad-ideer i næste indlæg, men jeg måtte lige tilføje Bar Lobo. Vi var der på den aller sidste aften, fordi vi ligesom havde hørt så meget om stedet og derfor ville gemme oplevelsen til sidste aftentimer i byen og det var som I nok kan fornemme ikke nogen skuffelse.
Sideløbende med jeg skriver dette indlæg sidder jeg og klipper i en film fra dén aften, hvor Augusta endte med at underholde rigtig mange mennesker, på det torv vi sidder og spiser på. Mens vi sad og spiste dukkede der nemlig streetdansere op, tre virkelig sportstrænede fyre i bar overkrop, der på larmende, men underholdende vis laver flikflak og kampsportsagtigdans. Til stor underholdning til særligt den lille, der hurtigt proklamerer at hun altså også vil prøve. Jeg affejede hende altså lidt og svarede at det må hun da gerne, med det i baghovedet at hun altså er en genert lille sag, som under alle andre omstændigheder aldrig ville tage spotlyset, blandt de mange spisende mennesker, på det lille torv – Men dér tog jeg så fejl. Augusta fangede åbenbart at mændenes saltoer gav klapsavler og da der er en lille pause mellen musiknumrende går hun ud, midt på torvet (MIDT I DET HELE) og slår en kolbøtte på de grå fliser. Og én gang til, for hun får det største smil på, da reaktionen er en kæmpe klapsalve. De unge dansemænd fanger hurtigt publikums begejstring over Augustas udskejelser og stikker hende en tamburin, som hun får lov til at gå rundt og samle lidt småmønster ind i. Jeg er lidt i chok og tænker ikke meget over, at min datter pludselig samler penge ind ved turister, men hvis I havde set hende stråle – hun blev altså 10 cm. højere dér, så havde I også bare ladet det ske 🙂 Augusta og mændene “battler” også lidt med at stå på et ben og lave kolbøtter og hun får en applaus da vi skal videre igen, og en high 5 fra de søde danse-gutter. Jeg skal nok smide filmen op, hvis I gerne vil se den, for selvom vi var lidt paf fik jeg filmet lidt fra showet 🙂

Hvis du mangler overblik.. altså ikke i livet, men over Barcelona, så er Park Guell en kanon idé forresten! Vær dog forberedt på at gå op op op op – fuck en stigning! Vi var kun i “den gratis del”, hvilket har smukke udsigter og flotte stier, men den betalte giver adgang til et fantastisk område, med de kendte mosaikbeklædte bygninger. Hvis der noget jeg fortryder ved rejsen, så er det at jeg ikke fik set dét. De er bare populært og det kræver billetter og i højsæsonen: reservation hjemmefra, så vi kunne desværre ikke komme ind.

P41605992016-04-16 10.45.382016-04-16 10.36.45

Jeg ved der er virkelig mange billeder i dette indlæg og måske er det lidt ustruktureret, men efter en ferie har jeg så meget på hjerte, og så mange ting jeg gerne vil dele, fortælle og vise frem. Jeg har virkelig lyst allerede nu til at tage tilbage, for selvom jeg er rigtig begejstret for både London og Paris og andre større byer, har jeg bare ikke været et sted, der har vakt så stor begejstring, som Barcelona – og i høj grad også, når det kommer til at have barn med!

Hvis du har spørgsmål eller tilføjelser, så skriv endelig i kommentarfeltet. Jeg har strikket en overskuelig guide sammen med steder man bør se og steder man bør spise i Barcelona, samt og ting der kan være nyttige at vide eller huske, når man rejser med barn :- )

Og så lad os lige krydse fingre for der snart kommer noget godt dansk vejr, for mine sommerfregner forsvinder altså så hurtigt, som de kommer!
KH! Johanne!

Læs også

13 Kommentarer

 • Reply
  Fru Piesen
  25. april 2016 at 11:13

  Ej hvor jeg glæder mig til at læse mere om jeres Barcelona tur. 🙂

  Vi er selv i syv sind om hvor vi skal hen på ferie i år, nu vi har både en tre-årig og en på 8 måneder med..

  • Reply
   Nutidensmor
   25. april 2016 at 13:19

   Det er jeg glad for at høre 🙂 Det er lidt svært at samle alle indtryk og oplevelser i ét skriv, men jeg har prøvet 🙂

   Der er jo også så mange steder man kan tage hen. Hvis I er på storbyferietanker, så er Barcelona KLART anbefalingsværdigt!

   • Reply
    Fru Piesen
    25. april 2016 at 14:12

    Vi er mest til storbyferie/ferier hvor vi tager ud og oplever en masse. Vi gider ikke rigtigt badeferie – det har den store lidt for meget krudt i måsen til 😉

    • Reply
     Nutidensmor
     25. april 2016 at 19:12

     Haha, sådan er der jo nogle der har det 🙂 Det er sgu også herligt at komme ud og opleve lidt 🙂

 • Reply
  Line
  25. april 2016 at 12:39

  Jeg vil vildt gerne høre mere om den strand i byen, for det er da intet mindre end genialt, at man også kan få strandturen med 🏖

  • Reply
   Nutidensmor
   25. april 2016 at 13:20

   Det er nemlig VILDT genialt! Jeg var også ret overrasket over hvor fin den var.. Jeg havde åbenbart slettet noget, men jeg har smidt det ind i indlægget nu^ ved ikke lige hvad der var sket. Ellers kommer det med i næste indlæg, med bla. udflugtsforslag i Barcelona 🙂

 • Reply
  Lene
  25. april 2016 at 14:59

  TAK for et inspirerende indlæg! Vi har allerede bestilt 8 dage i Barcelona til sommer, da vi tænker, at kombinationen af badeferie/oplevelsesferie er helt perfekt for vores familie med 2 børn på 6 og 9 år. Vi var på par-ferie i Barcelona for 12 år siden, og husker også byen som helt fantastisk – men godt lige at få det genopfrisket 🙂
  Ser også frem til dit næste indlæg om byen 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   25. april 2016 at 19:13

   Det lyder da også helt perfekt! Fedt med en booking i baghånden – så kan man jo bare gå og glæde sig!
   Håber dette – eller næste indlæg kan bruges.. der er så meget man kan se 🙂

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  25. april 2016 at 15:15

  Nu SKAL vi bare til Barcelona!!! Har længe haft det i tankerne 😉
  Videoen er du NØDT til at lægge op…herhjemme ELSKER vi Augusta <3 og det er ikke kun blødsødne moar, der får hjerter i øjnene og varme i brystet, når Augusta kommer frem. Niks herhjemme gælder det samme for mine to drenge på 10 & 12 år samt min dejlig mand, vi kan slet ikke få nok af hende!!! Så mangler i barnepige, så send hende fluks til 6600 Vejen, vi vil kæmpe om hendes gunst 😉 Og jo vi kan også godt lide resten af familien, meeeen….
  Masser af kærlighed herfra Anton, Bertil , Martin og Annette

  • Reply
   Nutidensmor
   25. april 2016 at 19:38

   Hvor er du bare sød, haha 🙂
   Jeg lover at lægge videoen op, men så skal du også love mig at overveje Barcelona, hvis du endnu ikke har været der 🙂

 • Reply
  Siri
  25. april 2016 at 21:02

  Å, altså! Vi var på både vår og høstferie I Barcelona i fjor, og tenkte at nå har vi fått utnyttet byen godt. Men, når jeg ser bildene og leser din begeistring, kjenner jeg det rykker I Barca-foten igjen😃 Mann og sønnen er Barca-fans, og tok meg med på Camp Nou; Det ble en vanvittig gledelig opplevelse for meg, som ikke går opp I fotball på samme nivå. Jeg elsket stemningen da 97 000 lykkelige fans sang Barcahymnen, og må si at spanjolene virkelig er noen søte og hyggelige mennesker! Så siden Barcelona ga sånn opptur, har vi byttet sommerdestinasjon fra I fjor, nå er det Mallorca som gjelder, og de greske øyer og Kypros må vike for spansk tapas og cava😉

 • Reply
  Emilie
  26. april 2016 at 15:10

  Tak for endnu et godt indlæg 😉 har dog lige et enkelt spørgsmål. Vi har en søn fra november 14 og vil gerne på en smuttur i august (jeg fylder 30 og vil ikk være hjemme😂).
  Havde egentlig tænkt mig Paris fordi jeg aldrig har været der. Men er Barcelona bedre? 😊 Plus var der pool på hotellet? Tænker måske hvis det for varmt at det kunne være sjovt for min søn

  • Reply
   Nutidensmor
   26. april 2016 at 15:15

   Haha, det lyder sgu også som en knaldgod anledning at tage afsted i 😛 Pool på hotel i Paris lyder fantastisk! Og Paris er altså HERLIG. Der er virkelig mange ting jeg er glade for vi så, da vi var afsted.. men sammenholdt Paris mod Barcelona er jeg mest til Barcelona fordi det er så let at komme rundt – Paris skal man helt sikkert med metro flere gange om dagen, hvis man skal omkring til de ting man gerne vil se 🙂 Det gjorde vi i hvert fald (men vi havde ikke pool på hotellet – haps!) Om ikke andet skal I da nok få en skøn ferie hvor end I ender – fødselsdag og barn med på storbyrejse – det lyder da herligt!

Skriv et svar