OVERTRÆT: børn vs. voksne (sat op i en smart Ludo-agtig model, hvor man næsten kun kan tabe)

Der er immervæk forskel på hvordan voksne og børn håndterer det her med at være træt. Desværre. Det er nok også derfor der generelt er en stor kløft af uforståenhed mellem os og dem, da vi jo altså bare går i seng, når vi er trætte – det gør børn ikke. De kæmper til det sidste med at holde sig vågen, og hvis de når ud over et vidst punkt, så bliver man vidne til fænomenet “overtræt”, hvilket der saftsuseme ikke er noget logisk over. Lidt som Ludo – måske. I hvert fald et spil der er uforudsigeligt og man rykker fra en brik til en anden, men risikerer at blive slået hjem til start.

Se mere med her, hvordan voksne vs. børn håndterer træthed og søvn:

OVERTRÆT

SØVN

Jeg kan da ikke være den eneste, hvor det kribler lidt i fingrene for at kortlægge (manglende) muligheder og når man så har et Paint-lignende program (altså sådan anno 2016), så er det svært at lade være.
Modellen er nok præget en smule af at Augusta er i den der overgangsperiode mellem “SKAL SOVE, ellers falder korthuset” og “kan måske godt snart klare en dag uden lur”, da hun lige er begyndt i børnehave 🙂

Måske har du også tid til at læse: Ulvetimen i børneperspektiv
Et lille indblik i hvad der præcis rumsterer i hovedet på barnet

 

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Tine
  28. april 2016 at 11:31

  Shit det er godt lavet!😀 Ikke for at være irriterende, men hjemme ved os spiser tøserne aftensmad (lidt/meget, men de spiser) og kan puttes til sædvanlig tid – men vi benytter os også ofte af tegnefilm på flixen👍😉

  • Reply
   Nutidensmor
   28. april 2016 at 11:46

   Hehe, det lyder hyggeligt 🙂 Det er også helt forskelligt hvordan Augusta reagerer, men her i denne overgangsperiode fra lur til ingen middagslur og børnehavestart fucker det hele særligt op 🙂 Det er mit indlæg nok præget af 🙂

 • Reply
  Louise
  28. april 2016 at 17:44

  So true! Har dog også en 3 1/2 årig, der kan falde i søvn på sofaen om eftermiddagen, bæres i seng og sove helt til næste dag 😄👍🏼

  • Reply
   Nutidensmor
   28. april 2016 at 18:35

   Dét lyder jo fantastisk! Haha, drømmescenarie 😀

 • Reply
  Marie
  28. april 2016 at 17:55

  Det er sjovt. Jeg elsker det. Dog var det faktisk både med min søn og datter en mulighed, da de stoppede lur, at de kunne falde i søvn ved 16 tiden og sove til næste morgen kl 7, uden problemer. Og min store søn spiste faktisk ikke rigtig aftensmad fra han var 3-5, men sov fint hele natten. Tilgængelig åd han som en havnearbejder til morgenmad

  • Reply
   Nutidensmor
   28. april 2016 at 18:36

   Det er da herligt 😀 Mega fedt at nogle kan det 😀

 • Reply
  MulleF
  28. april 2016 at 22:24

  Det er bare SÅ rigtigt! 😀

Skriv et svar