“Jeg tager altså lige en pause”: om mig-tid

STORYTELSponsoreret

Dette indlæg kommer til livs i en dyb sofa, i et øjebliks stilhed og fred. Det her med stilhed og fred er noget jeg har fundet ud af jeg i høj grad har brug for, selvom det som mor til en 3-årig er svær at grave frem, i hverdagens jag og i weekendernes jagt på oplevelser og kærkommen familietid.
…men jeg har brug for at lave noget for mig selv, helt egoistisk, hvor jeg kan lade op – selv. Måske faktisk noget af det jeg havde mere tid til, før jeg blev mor, som for eksempel bare at ligge på sofaen og glo – hvilket man ikke kan så meget mere. Selvfølgelig er det at være mor er sgu da virkelig givende, men for mig tærer det også på overskuddet, hvis jeg ikke har de muligheder for at bare være mig (som i mig, præ-mor). Jeg øver mig sgu virkelig stadig, for jeg synes det er svært at prioritere det og finde tid måske også, men det er også lidt svært at sige: “jeg tager altså lige en pause”

Dette indlæg er i samarbejde med Storytel, men det er mig der har valgt at vende det her med at mangle overskud og gøre lidt for sig selv, for jeg synes det er pisse vigtigt og pointen omkring at gøre noget, der gør glad, synes jeg er vigtig, for forældre tager nu nok ikke altid den tid der skal til, for at man blive ‘feeded’ som menneske – og ikke kun som forælder, for for mig er dét altså to forskellige ting. Man løber jo for eksempel ikke ture, for sit barn, det gør man for sig selv, lige som at man får bestilt en ansigtsbehandling for sig selv – eller læst en bog for sig selv. Hvad det så er der giver energi er vel forskelligt fra menneske til menneske, men for mig har det netop været et forsøg med at komme tilbage til noget, som engang gav mig smil og fordybelse – måske også trak mig væk fra travlhed og mentale-to-do-lister. Jeg var nemlig en værre bogorm, da jeg var yngre. Jeg kunne tonse flere bøger igennem på en ferie og jeg havde altid gang i en eller anden krimi. Nu kan jeg bare ikke finde tiden til det og jeg synes det er svært at holde fokus på papiret og derfor synes jeg dette med lydbøger bare fungerer. Man får historien ind – og så kan man jo ellers bare lukke øjnene. Hvis man skal have noget mellem hænderne kan man jo klare opvasken imens, men jeg foretrækker at ligge stille – og bare være.

image1(17)
Jeg håber ikke der kommer en ‘shitstorm’, som det så populært hedder, ud af dette indlæg og der bliver peget på mig, som en der ikke gider sit barn, men jeg vil ikke lægge skjul på at jeg har et behov for at gøre noget for mig selv, uden barn. Jeg elsker at være mor, jeg elsker at være sammen med hende og dvæle i vores liv, som på trods af let trivialitet altså er herlig, så skal jeg også bare have momenter, hvor jeg er Johanne og ikke MOOOOAAR (eller “dumme moaar”, som en 3-årig så fint kan finde på at udbryde..) og muligvis bliver jeg bare fyldt op lidt hurtigere op, end de fleste, det kan jeg jo ikke svare på. Man ved jo aldrig hvad der går og rumsterer op i andres hoveder. Jeg har engang fået nok – med min depression – så jeg er måske også mere opmærksom på at mærke efter hvornår det er tid til at jeg lige skal have en bette “pause” og gøre noget JEG vil lave, men jeg tænker vi alle skal være gode til at råbe op, når vi har brug for en pause, for mon ikke vi stærke, selvstændige kvinder allesammen helst bare vil klare det hele selv og ikke indrømme vi har brug for fritid – og ikke mindst frihed?
Eller tager jeg fejl?

Lige nu sidder jeg som sagt i en sofa, men helt særligt har jeg netop været i spabad, som det her sommerhus vi er i lige nu, er udstyret med. Det er nok sådan helt særligt, for det er ikke lige noget jeg har adgang til hjemme i lejligheden, på tredje sal – så lige i dag har jeg nu nok fået særlig Johanne-tid, men jeg toppede den altså også med at lytte til lidt bog i spa’en. God kombi forresten. Spa og bog, altså.
Selvom der da er noget charmerende ved en bog, altså på den gammeldaws, eller måske nærmere helt traditionelle måde, så er der jo fordele ved lydbøger, i form af at man kan lukke øjnene og slappe af. Man kan ligge og solbade, hvis man er på ferie (bøger kan forresten downloades til at ligge offline), sidde i bilen eller toget og høre bog, uden at skulle bladre og læse. Så er det da smartere at lytte – det er i hvert fald lettere for mig at finde tid til at få en bog ind af øregangen, end det er at få læst en bog.
Og så har jeg da forresten fået lov til at dele en kampagnekode med jer, så hvis du vil prøve det af i 30 dage, så skal du bare oprette en profil lige her, og så er det (bum) immervæk helt og aldeles gratis.. så håber jeg bare du kan finde tid til det?
Stieg Larssons Mænd der hader kvinder har jeg lige fået lyttet færdig og er netop gået i kast med toeren Pigen der legede med ilden. Det sjove er, at jeg faktisk var i gang med Mænd der hader kvinder, i bogform, da den først udkom i 2005 (fordi min mor dengang var boghandler faktisk), men jeg blev aldrig færdig med den, så derfor tænkte jeg at nu måtte det være nu, selvom jeg har set filmatiseringerne der er skide gode. Hvis du ikke har læst dem, er de virkelig anbefalingsværdige.
Og så vil jeg altså lige tilføje at en god gang lydbog til børn altså er en god idé. Mit barn er selv iPad glad og sidder og swiper, spiller, trykker og stener skærm, hvilket da også er herligt og tidsfordrivende, men det er lidt noget andet der sker på øverste etage, når man lytter til bogen, for fantasien kommer i spil på en anden måde, når der kun er lyd til, så de der kassettebånd som jeg elskede, da jeg var barn, skal have en revolution med vores ungers generation. Hvor mange af os har f. eks. ikke gennemlyttet til Buller Fnis på bånd, på kør-selv-ferie i bilen? Ja, jeg har i hvert fald været der. Onkel Reje, Bamse og f. eks. Brødrene Løvehjerte er der allesammen i Storytel (som man jo bare downloader som app).

image2(7)Her er bare en lillebittebittebitte del af det store udvalg til børn – ret praktisk opdelt i aldersgrupper også.

Det er her er ikke en måde at pakke et sponsoret indlæg ind i en personlig beretning, for jeg havde virkelig dette mangel-på-overskud-tema lige på fingerspidserne, men mens jeg gik og gjorde mig overvejelser omkring hvordan jeg kunne gribe det her Storytel-tema og lydbog-lytteri an, som jeg jo var så glad for at bruge, når jeg havde tid (og forresten brugte jeg det også inden dette samarbejde), så tænkte jeg at lave en kobling mellem mit lille opråb om at huske sig selv og et reelt værktøj til fordybelse var perfekt. Men igen, hvad end man så er til er det bare vigtigt med en lille puster.
Jeg er selvfølgelig ikke to forskellige personer: en Johanne (uden barn) og en mor (med), men jeg har bare indimellem brug for at have lidt fritid, hvor de her forældreforpligtelser ikke står på agendaen, men hvor jeg bare kan gøre hvad jeg vil, da det netop er dét der giver mig energi og gør at jeg ikke kortslutter i min hjerne, hvis (NÅR) det kører skævt med et overtræt børn, konflikter og praktisk travlhed. Faktisk er jeg måske bare lidt som et batteri der lige skal lades op engang imellem – kender du det?

…Og hvis du nu kender en sød dame, mand, mor, far – menneske, der kunne nyde godt af lidt lydbog, så må du meget gerne bruge linket med de gratis 30 dage og give det videre, som en lille gave.

Nu vil jeg i hvert fald tage mig en lur og takke kæresten for at jeg kunne ligge lidt i blød i spa, lytte til noget bog og få mig en powernap her på sofaen, mens han har puttet.

Ha’ en rigtig herlig søndag!

Læs også

6 Kommentarer

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  19. juni 2016 at 20:20

  Åh, hørt!
  Jeg elsker, elsker, elsker solo-hygge – og jeg kræver det, og synes alle ink. mødre også burde. Har været kærester med min kæreste i 6 år, og de første par stykker, kunne han ikke forstå at jeg nogle gange ikke ville have besøg, hvis jeg var alene. For “jeg havde jo tid?” – men ja; jeg har TAGET mig tid, bare til mig 😀
  Har også lavet op til flere indlæg om det, som fx dette https://www.blogger.com/preview-loading.g Mig og Kit kalder det “hold-kæft-dage” og jeg synes, det burde være en menneskeret <3
  (Og her i huset, er lydbog meget ofte brugt på især disse dage – så hyggeligt.)

  – A

 • Reply
  Christina
  19. juni 2016 at 20:23

  Fedt du skriver det vi andre tænker!
  Jeg elsker at bruge tid sammen med min søn, lege fjolle – men når man er fuldstids Pædagog studerende og har givet sig 100 % på jobbet/praktikken, så er det ret svært at finde overskud i hverdagene.. Jeg har valgt i, den tid jeg er i praktik hedder det: Hent barn fra dagpleje, tænd tv (andet) og simpelthen sidde begge to og koble af i mindst 30 min. For det har vi begge brug for. Så hedder det lege med ungen imens man rører i gryderetten og vaske op. Hvem sagde kvinder ikke kan multitaske?? 😏 Så når han skal puttes bliver det synget, leget og læst bøger m.m og en helt sikker afklaring på, når jeg er færdig med mit studie her til April – ønskes jobs over 34 timer ikke. Mangler VIRKELIG overskud i hverdagene.

 • Reply
  Marie Kirstholm Larsen
  19. juni 2016 at 20:29

  Jeg hører altså også til dem, som har brug for helt-alene-kun-mig tid ind imellem. Og nok også oftere, end hvad det bliver til.
  Jeg har et stort behov for, at pleje mine veninde forhold, at kunne spise brunch, gå en tur eller drikke sjusser. Og sludre om alt fra mænd til arbejde. ☺

 • Reply
  Mia
  19. juni 2016 at 20:51

  Da mine børn var babyer (nu 2 og 4) trak jeg en gang imellem stillet og lagde mig ind på sengen med musik i ørerne og lod tankene suse forbi. Det var SÅ dejligt at tage en mental pause – hvor man ikke kan høre hvad der foregår i stuen. Det var virkelig tiltrængt men en mental pause og på en måde også at få lidt perspektiv og “verden” ind – for det mister man hurtigt når man er på barsel.
  Mit nytårsforsæt er på 2. år i træk at læse flere bøger, fordi jeg savner det, og jeg tænker at mine børn også har godt at at se at man tager id til sig selvbog at bøger er indgangen til en anden verden. Rigtig fint indlæg! Helt enig med dig!

 • Reply
  Julie
  23. juni 2016 at 22:03

  Super god blog, hyggeligt at følge med! 🙂

Skriv et svar