Hér kan jeg bare ikke være mor

Hovedpinen dunker. Jeg kigger på min telefon og jeg kan se jeg kun har sovet i fire timer. Det er alt alt for lidt, men hvad gør man, når tømmermændene banker voldsomt på – og man er mor?
Ja, jeg har ikke svaret, men hold nu kæft hvor jeg værdsætter at jeg ikke er alene. Faktisk tror jeg aldrig nogensinde jeg ville drikke, hvis jeg var enlig og jeg lover mig selv, efter hver gang jeg har været ude – hvilket forresten er sjældent – at det er sidste gang det skal gå så vildt for sig. Men det er som om fornuften ryger, når jeg endelig sidder med en flok veninder, er uden barn, jeg har fået noget makeup i ansigtet og skruet mig ned i andet end jeans og t-shirt. Det var endda i kjole, bare ben og stilletter i lørdags – og inkl. benbarbering sgu.
Når jeg så sidder der, omringet af dejlige veninder, med farverige drinks og vin, ja, så tænker jeg lidt:
LEV STÆRKT, DØ UNG!
I MORGEN ER DER IKKE ATTER EN DAG!
HELLERE TRÆKKE SIG, END AT BRÆKKE SIG!
…og så kastede jeg mig ellers over vodkaen, som var jeg en 3-årig alene ved Føtex bland-selv-slikket. Og apropos: kig aldrig væk, når et barn står i nærheden af dét. Dét fandt vi ud af kunne gå galt, men medarbejderne er heldigvis ret tilgivende.

Sommersumarum: jeg kan ikke holde til at drikke. Slet ikke når jeg knipses tilbage til virkeligheden få timer senere. Altså få timer efter jeg gik med mine stilletter i hånden og prajede en taxa skulle jeg være mor. Ikke bare i praktisk forstand, men man vil jo ligesom også være der – og det skyldte jeg måske særligt Augusta, når jeg (åbenbart) havde åndet hende lidt ind i hovedet de få timer jeg sov ved siden af hende, i dobbeltsengen. Så meget, at det første hun sagde var:
Her lugter, moar!
og det var selvsagt mig.

At være 27 år ung, festlig med veninder og i byen – og så være herre-voksen-mor-agtig kort efter er bare to verdener som ikke passer så godt sammen. Heldigvis har jeg da Mikkel, som kunne tage ud af huset, så jeg kunne ligge og boble i min post-alko-brandert, lugte lidt og stene Homeland fra telefonen… og hente Mc D, da det virkelig galt.

Hvad med jer mødre, kommer I ud? I byen og lufte skørterne?

Billedet her fik jeg fra en af deres ture væk fra alko-mor, i går 🙂

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Victoria
  4. juli 2016 at 15:16

  Kære Johanne.
  Jeg har faktisk tænkt det modsatte er på det sidste end det du skriver i indlægget – at du kommer rimelig meget ud og ‘lufter skørterne’ inkl alkohol og ikke mulighed for at være mor dagen efter – what a shame! Alle prioriterer selvfølglig forskelligt – og det skal vi have lov til! Jeg synes bare her på det sidste har der været meget ‘sove længe’ ‘En hel dag med Netflix uden barn’ ‘Mikkel tager augusta med væk’ ‘drukture’ og sådan i forhold til der var i starten – måske er der bare mig, men jeg nyder stadig at følge med, det har blot været lidt tanker fra mig her på det sidste 😊 Rigtig god dag!

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2016 at 15:32

   Hej Victoria 🙂
   Det er vel som man læser det, men jeg synes nu ikke jeg er meget uden barn 🙂 Jeg er selvfølgelig mest muligt sammen med mit barn, lige som alle andre.
   Jeg har skrevet et indlæg om at jeg prioriterer det at komme lidt væk (https://nutidensmor.dk/2016/06/jeg-tager-altsaa-lige-en-pause/), fordi jeg synes det er vigtigt også at være selv uden barn indimellem 🙂 Det er i hvert fald et behov jeg har 🙂 Måske er grunden til at du læser jeg er en del væk, fordi at jeg netop påpeger det, når jeg er det. Jeg baserer ikke særligt tit hele indlæg på at jeg har været sammen med Augusta 🙂
   Men jo, jeg sover længe nogle dage, hvem gør ikke det, og det sker også at Augusta og hendes far har en hyggedag sammen.
   Men det er godt nok ikke særlig tit jeg er i byen 🙂 Ikke hvad jeg definerer som tit i hvert fald. Jeg var til skolefest for aller første gang på mit studie, selvom vi er færdig om lidt og inden skal vi mange mange måneder tilbage 🙂
   Men tak for dine tanker de er helt velkomne 🙂 – jeg tror du skal tænke på hvilken del af mit liv der kommer ud og på at det ikke nødvendigvis er det jeg lever, for på en aften som i lørdags var efter en hel dag i zoologisk have f. eks. og foran mig har jeg fire uger med min datter 🙂 hun mangler mig bestemt ikke og jeg er ikke stamgæst på diskotekerne (mere 😉 )
   Jeg er en god mor, der er der for min datter – og selvfølgelig skal jeg have lov til at komme ud engang imellem. Mine prioriteringer er klart ændret siden før jeg blev mor, men hvad der giver mig energi og hvad der giver dig energi er nok måske bare forskelligt.
   Jeg har f. eks aldrig været væk fra min datter i mere end to dage. Og hun har aldrig været fra sine forældre i mere end én overnatning.
   KH! og god dag 🙂

 • Reply
  Mette
  4. juli 2016 at 15:20

  Jeg går egentlig ret meget ud stadigvæk, “til trods” for en skøn dreng på snart 3 år. Jeg elsker det simpelthen, og har altid kunne fungere ok med tømmermænd. Altså det er sjældent jeg er hjemme senere end 2-3 stykker, og når man så får lov at sove til kl 8 (af den søde mand der tager morgentjansen) så går det hele op. Jeg har egentlig længe haft dårlig samvittighed over at have det behov stadigvæk, men nu er jeg kommet overens med, at vi ikke er ens, og at ingen lider nød, og knægten bare har mande-tid med sin far (som iøvrigt er ligesom mig på det punkt) når de er alene hjemme. Altså vi snakker jo ikke hver weekend, men oftere end mange andre tror jeg.

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2016 at 15:36

   Jeg synes sgu ikke du skal have dårlig samvittighed, Mette! Hvis du morer dig ved at tage ud og danse med dine piger, så skal der da også være plads til det! Vi er vel alle bedre forældre af at være glade mennesker!
   Ved ikke hvad ofte er – eller hvad FOR ofte er. Det er vel hvis det går ud over det liv man har med sit barn og sådan er det ikke for mig og jeg læser heller ikke som om det er det for dig 🙂 Far er sgu lige så god som mor og hvis de kan få sig en hyggeaften, mens du tager en cocktail med veninden efter puttetid kan jeg sgu ikke se hvordan du skal have dårlig samvittighed!
   KH Johanne

   • Reply
    Mette
    4. juli 2016 at 21:00

    Nu kunne jeg lige se at der står “jeg er kommet overens med VI ikke er ens”. I den forbindelse tænkte jeg ikke specifikt på dig, men mere på alle, og der skulle dermed have stået “ingen er ens” 🙂 Men tak for din søde, opbakkende respons 🙂 Og jeg har lige skimtet en anden kommentar, og i den forbindelse vil jeg tilføje, at jeg bestemt ikke har bemærket at du er meget alene, og hvis du er, er det da pisse fedt for dig, den der luksus det er at få foræret et par timer eller en hel dag hvor man kan gøre hvad man har lyst til – det er det vildeste, og også det nyder jeg uden dårlig samvittighed 😉

    • Reply
     Nutidensmor
     5. juli 2016 at 22:38

     Jeg er helt helt med på hvad du skriver, Rikke 🙂
     KH Johanne :-*

 • Reply
  Katrine
  4. juli 2016 at 16:02

  Jeg er enlig mor, og kommer faktisk sjælendt. Men når jeg gør, så glemmer jeg sjovt nok at der er en eller to dage efter. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af og gå hjem, og ender altid med og være afsted til kl 5-6 stykker om morgene. Og jeg har bare tømmermænd i 2 dage efter 😥
  Måske jeg lærer det en dag?!

  • Reply
   Nutidensmor
   5. juli 2016 at 22:39

   Haha, nej, når man morer sig så er det vel svært at stoppe.. Særligt hvis man som du kommer ud sjældent – så er det da svært at stoppe en god fest!
   Andendags tømmermænd er svære, men jeg synes også det bliver sværere desto ældre man bliver??!

  • Reply
   Nutidensmor
   5. juli 2016 at 22:40

   Haha, se dét kender jeg. Jeg går også ud hvis der virkelig er anledning. Som f eks lørdag, hvor en af mine bedste veninder blev færdig som lærer.
   Men ja, det skal være “det værd” og med gode drinks og uden man går og bliver irriteret over cigaretrøg på et skummelt diskotek, haha 🙂

 • Reply
  Sarah
  4. juli 2016 at 18:00

  Jeg kommer ikke rigtig ud, men de sidste par år før barn var det også begrænset. Jeg vil rigtig gerne mødes med veninderne til mad og vin, of måske cocktails og dans, meeeen de vil hellere på billige værtshuse, med røg, tobak og billige øl – så det stemmer ikke helt overens. Når jeg nu engang er mor og skal have tømmermænd og være på dagen efter – så vil jeg kun gå ud, for noget der virkelig lokker 🙂

 • Reply
  Stine
  4. juli 2016 at 20:32

  Jeg var også afsted i lørdags, men sammen med barnets far. Sp det var noget med søvn fra kl 03:30-7:30 (hvilket vel er er luksus tidspunkt at ens knap toårige står op). Ikke noget ondt i hoved her, men puha hvor var jeg træt. Nuppede da også lige en time mens barnet sov.

  Men nej. Går ikke ofte ud også fordi det inkluderer en barnepige eller at barnets far tager fri og hvis det ikke er mig fet hat lagt hende I sengen dagen før bliver hun meget mor – søgende næste morgen. Så jeg SKAL stå op.

  • Reply
   Nutidensmor
   5. juli 2016 at 22:41

   Århhh det må sgu være hårdt – også selvom det var til 7.30, for 4 timer er sgu ikke meget. Så er det godt barnet stadig sover lur! 🙂
   Håber du overlevede 🙂

Skriv et svar