10 passionerede kvinder du bør følge

_C9A6911Foto: Lasse Bak Mejlvang

Min tanke er, at jeg vil bruge denne regnfulde søndag på at dedikere et lille indlæg, hvor det netop handler om seje kvinder, hvis person skinner stærkt igennem deres store hobbyer: blogging. Her deler de tanker og lægger deres liv på nettet for alles skue og jeg ved om nogen hvad dét både giver, men også tager, så derfor synes jeg de skal have nogle virtuelle high-fives fra mig, for at være så cool. Og så kan I jo måske blive inspireret til nye steder?

Vi startede indlægget her med et billede af mig, fra en tekstforfatter workshop – eller blogakademi blev det vidst kaldt – i samarbejde med Maybelline, her for over en måned siden, med inspirerende Julie Lahme i spidsen. Det handlede samlet set om stærke og selvstændige kvinder, med omdrejningspunkt i vores egen passion for de blogs vi selv har. At vi skal bruge det vi har, det vi kan og det vi brænder for, på vores blogs og så hul i hvad andre tænker og hul i potentiel indtægt. Altså at nørkle med det man synes er fedt.
Faktisk opdagede jeg ikke, at der blev taget et billede, for jeg var i fuld gang med at tegneskrive, som jeg altid gør. Det er helt sikkert ikke et begreb, men måske I kender det? Eventuelt fra når man taler i telefon og der ligger blok og kuglepen foran en? Det er sådan jeg lytter – ved at krusedulle. 80% billede og 20% tekst, så spørg lige mig om mine noter fra seminariet er mærkelige! Jeg kan bare ikke nedfælde det talte ord, for så er jeg sgu bare en menneskelig diktafon og siden jeg var helt lille har jeg altid ‘skrevet’ noter, huskesedler og beskeder med tegninger, for min hjerne vender åbenbart ord til billede, så det er det der kommer på papir. Min mor fortæller stadig om hvordan jeg som 6-årig lagde en seddel med en detaljeret tegning af vores boligblok og naboens, med mig i et vindue, oppe i venindes lejlighed. I stedet for at skrive: “er hos Christina A.” Dét har hængt ved, åbenbart.

Jeg kan selvfølgelig ikke være smagsdommer i hvilke blogs der sådan rent objektivt set er de bedste – men hvordan vurderer man i det hele taget også dét? Jeg kan selvfølgelig godt dele ud af hvad jeg godt kan lide at lure, scrolle gennem og snage i. Der er faktisk mange, selvom listen hele tiden ændrer sig. Nogle forbliver, nye kommer til og andre ryger ud. De der forbliver er nok også præget af at jeg føler jeg har fået lov til at lære dem at kende – og det er noget JEG skal føle, hvis jeg skal hænge ved.. at jeg bliver indsluset i noget personligt. Nogle kender jeg så også lidt, personligt, så bloggen er en forlængelse af dette bekendtskab, hvor jeg kan følge med, men andre føler jeg efterhånden bare jeg kender – på en måde – fordi de lukker en ind i deres liv, på denne virtuelle måde. For mig handler det så også om at de skal skrive hvad om hvad de brænder for og bestemt ikke bare hvad der virker til at fungere – for andre, som jeg desværre ser en del af for tiden.
Der er selvfølgelig flere der kunne være på denne liste, men jeg føler jeg nævner nogle af dem løbende på min egen blog. Nedenstående er faste på min BlogLovin’-liste, så jeg bliver opdateret hver gang der er nyt – og de skuffer sjældent i deres indlægs-påfund.

Fælles for dem alle er at de som sagt er originale og de holder sig til det de er gode til.. nogle overrasker indimellem, men de holder sig til deres univers, i lige dét de er gode til – og det er faktisk forskellige ting.


Jeg håber det kan inspirere til nye bekendtskaber
– dét og at fremhæve nogle kvinder, der ikke bare læner sig op af andre, er i hvert fald hensigten med dette indlæg 🙂


ANewKindOfLove

Jeg tror jeg er inde for at se om ANewKindOfLove har opdateret deres profiler 4-5 gange om ugen, hvis de ikke dukker op i min feed på Instagram. Caroline og Anthony har nemlig hver sin profil hér, selvom de har slået pjalterne sammen til én blog – og ja, der kommer altså to mænd med fra siden af. Men hvad ville en verden uden mænd også være?
Hele deres univers er meget gråtonet og virkelig æstetisk, sådan rent billedmæssigt, men som par, i virkeligheden er der også en ro og fantastisk balance, som er svær at beskrive. De er netop blevet forældre og det er deres blog og Instagram heldigvis præget en del af. Et par der er værd at følge, fordi de både giver noget om parforhold (årh, se deres bryllupsvideo!), forældreskab og mode.

Aniston

Eller Conni, som hun kvinden hedder, bag Aniston.dk, som er et onlinemagasinet – men det ligner tilnærmelsesvis også en blog. Hun skriver personligt om sine egne børn, men kommer også med indlæg (eller dét må så hedde artikler?), der er virkeligt brugbare. Alt i forhold til de rette sko, den gode creme til sart hud, rejser og meget mere. Udover at jeg synes det er sjovt at følge Conni, så kommer jeg også bare tit fra bloggen med ny viden – og det er sgu fedt.

SneglCille

SneglCille er jeg ikke stolt af. Altså forstå mig ret, jeg er pisse stolt af jeg følger Cecilie (som så mange andre i Danmark gør), men jeg gjorde det alt alt for sent. Af en eller anden årsag og af grunde jeg ikke kan udrede, gik der længe før jeg faldt over hende og dét er mærkeligt, for hun har haft sin blog i over SYV ÅR. Hun er uden tvivl en af Danmarks dygtigste bloggere og er noget af det mest originale man kan falde over. Og så elsker at hun lader læserne komme så tæt på, både på bloggen, på Instagram, men også særligt på snappen (‘Cecilie Rubini’). Man føler helt man kender hende, selvom jeg faktisk kun har hilst på hende to gange.

BareFootBlonde

Jeg har nævnt hende før, men nu prøver vi lige igen: BareFootBlonde – eller Amber Fillerup Clark, som hun hedder. Mor til to, bosiddende i NewYork, når hun og hendes familie ikke farer verdenen rundt og tager vanvittige billeder, og nok meget kendt for sine laaange flotte fletninger. Og evner til at lave disse nok. Jeg følger hende også på Snap hun er meget amerikansk og kan godt lide det der pæn-heds-filter, men det er jo sjovt at kunne stalke lidt ekstra hos de man er lidt fascineret af.

Stonemuse

Michelle er aarhusianer, men det er nu ikke derfor jeg nævner hende i dette indlæg. Det gør jeg selvfølgelig fordi jeg læser meget med hos hende, og af gode grunde. Hun har i min optik en af de bedste modeblogs vi har i Danmark fordi hun kan meget mere end at lave tøjcollager! Hvis man kun ville have tøjcollager kunne man af gode grunde bare smide de ca. 500 kr. et modeblad efterhånden koster. Hun skriver bl. a. om dét at blogge (tips, processen, det økonomiske og til- og fravalg), har udgivet indlæg, hvor hun bestemt sætter ting lidt på spidsen i ‘blogland’ og så er StoneMuse også bare en gennemført blog, generelt.

BitteBitte

Christina Barré, BitteBitte , som jeg kender ret godt efterhånden har denne livsstilsblog, som hun vidst nok mest beskriver som “fashion”, men nu da jeg synes disse kasser er enormt trælse, så vælger jeg blot at beskrive hende lidt. Hun er fandeme bare et godt lille københavnermenneske, der elsker mad, elsker at snakke og underholde – og så har hendes blog været et hjertebarn, i over 7 år, dengang der ikke var mange blogs at vælge mellem 😉 Hun skriver om rigtig mange ting, men mest sin hverdag og sit liv og dét synes jeg er spændende at lure med i – lige som mange andre ved jeg.

MayaDroem

Hvis man er til træning – hvilket jeg nok ikke er så meget, men godt kan lide dét OG ærlighed OG livsstil OG solide holdninger OG sunde refleksioner over det at være selvstændig og sund (som er et mærkeligt begreb), så er Maya ideel at læse med hos. Hun har bloggen MayaDroem, hvor det tydeligt skinner igennem at hun er et positivt væsen med store ambitioner.. og hun og den mad hun laver er også lækker på Instagram.

Twinpeaks

Twinpeaks. Jeg ved ikke om jeg behøver at skrive noget? Jeg er endnu ikke stødt på ét menneske der ikke elsker at følge Mette Marie Lei Lange, læse hendes flotte indlæg og blive indsluset i den finurlige tankestrøm. Hun kan også noget, som de fleste bloggere ser op til. Eller bør.

Sidsel&Lasse

Et kærestepar med en blog? Oh yes. De er søde og sjove og så også århusianere (det er tre plusser i min bog!). Jeg har svært ved at sætte dem i én kasse, for på den ene side er de lidt fashion-agtige, altså modebloggere, men man lærer dem også at kende, man kommer tæt på. De tipper en del om mad og så følger man på deres forskellige rejser. Man kan bestemt sætte Slissel… Slassel.. FUCK, jeg kan ikke sige det! Sidsel&Lasse! på sin må-læse-liste.

Emma Martiny

Emma har for nylig udgivet sin anden kogebog og udover at være en ordentlig motherfucker i tykkelsen (bogen altså – bestemt ikke Emma), så indeholder den MANGE opskrifter og nogle LÆKRE nogle. Tit er min tanke, når jeg køber en opskriftsbog, at det ikke er hjernevidenskab at sætte dét og dét sammen og selvom mange af Emmas retter er lette at lave, så er de uden tvivl noget særligt og appellerer måske i høj grad også til vegetarer – og alternativer til kød kan jeg godt lide jo!  EmmaMartiny er en super flot blog, men også i den personlige boldgade. Hun er vittig og ikke mindst klog og så er det skide spændende og stalke alle de videoer hun får lavet – med bl. a. ‘følg min dag’, rejser og madlavning. Virkelig en kvalitetsblog.

Og lad os lige værdsætte en ekstra (11’eren):

Magnificent Mama

et GRATIS onlinemagasin til (måske særligt) mødre om familieliv, kluns og nyheder indenfor dén verden. Kvinden bag hedder Anne Shark og hvis interessen er fænget, så kan du læse juliudgivelsen HER.


Byd ENDELIG ind med jeres favoritter – særligt gerne de med en masse dybde og gode fortællinger.

Kærligst,
Johanne

Fra egen notesbog, fra førnævnte workshop

image1(21)

 

Læs også

35 Kommentarer

 • Reply
  Christina Barré / Bittebitte.dk
  10. juli 2016 at 14:44

  EJ OKAY <3 Hvor sød er du lige!

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 18:42

   Du er sgu også sød!

 • Reply
  Didde
  10. juli 2016 at 15:20

  Jeg er meget enig med dine anbefalinger, men jeg mangler Miriams Blok. Hun er sjov! 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:51

   Jeg følger hende faktisk på BlogLovn’, fordi jeg synes hemmelighederne kan være rigtig gode. Jeg synes Miriam har fundet en niché og er klart forgangskvinde på mange ting… meeen jeg synes personligt hun har været ret grov – særligt overfor specifikke unge bloggere. Jeg er med på sjov og ballade og vi skal måske også langt tilbage, men jeg har det sådan at hun gik over stregen engang og derfor har jeg det nok stadig en tand ambivalent med hende. I hvert fald med at anbefale hende – følger, det gør jeg 🙂

 • Reply
  Frederikke Egel
  10. juli 2016 at 15:50

  Så mange seje og skønne bloggerkollegaer!

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 18:43

   Helt enig! En kategori du uden tvivl også tilhører!

 • Reply
  Cæcilie
  10. juli 2016 at 16:17

  For mig er det Sneglcille, der til enhver tid vil ligge øverst og så kommer alle andre bagefter. Hun er first mover på så mange ting, som man siden ser mange andre hoppe med på, og så er hun i mine øjne den, der allerbedst har formået ikke at miste sig selv, selvom hun er gået corporate blogger.

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:51

   HELT enig 🙂

 • Reply
  Ditte K
  10. juli 2016 at 16:59

  Miriams blok og Sneglcille – det er selvsagt. Derudover ligger Linda med Blogsbjerg faktisk på linje med førstnævnte for mit vedkommende. Jeg har ALDRIG set nogen blogger, der kan skrive, som hun gør, og jeg misunder hende det helt enormt. En straight outta Esbjerg-blogger (vel lidt en sjældenhed), som kan så meget sine ord, at jeg læser hvert eneste indlæg!

  • Reply
   Cæcilie
   10. juli 2016 at 17:33

   Helt enig med Bloksbjerg! Hun er hamrende dygtig!

   • Reply
    Nutidensmor
    10. juli 2016 at 18:43

    Jeg skal da VIRKELIG lure på Linda! TAK for anbefaling 🙂

 • Reply
  C and the City
  10. juli 2016 at 16:59

  Du mangler Blogsbjerg – og mig selv, C and the City ( I al beskedenhed 😜)

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:52

   Elsker Tinder-tips (selvom jeg ikke skal bruge dem), blogs med mode og rejsefif! Perfekt!

 • Reply
  Mette
  10. juli 2016 at 17:39

  Tak for dig Johanne! Jeg elsker at følge med på din blog, instagram og snapchat. Men også tak for dette indlæg. Jeg er måske en af de få der ikke kendte til Sneglcille. Men jeg er totalt stuck! Så dejligt at opleve nye blogs, og holde fast i gode gamle – som din 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:53

   Hvor er du da fantastisk sød, Mette! Det er jeg fandeme glad for at høre! Tak <3 – og fedt jeg kunne inspirere til nyt!

 • Reply
  Jeanette
  10. juli 2016 at 18:47

  Tak for gode input. Der er nogle nye, jeg må tjekke ud 🙂
  Men ellers er jeg enig i at Blogsbjerg/Linda skal nævnes … Hun og Sneglcille er grunden til at startede med at læse blogs tilbage i 2009, da de begge fik drengebørn i samme årstal som mig, og begge var bundærlige i deres beskrivelser af morskabet både de hårde og gode sider ved det (de var begge alene om det hele, og det gjorde bare at jeg fik den højeste respekt for dem lynhurtigt).

  Og Miriam … Gotta love her! ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:54

   Jeg er helt med på Blogsbjerg nu – jeg er sikkert den allernyeste følger 😀

   Det er fantastisk det med at følge nogen, der har børn i samme alder! Lortemors dreng er lidt ældre end Augusta – og Mascha Vangs datter også. Det er sjovt sådan at følge med på den måde 🙂

 • Reply
  Malle
  10. juli 2016 at 19:43

  Intet ondt om Twinpeaks, men NU har du “mødt” én der ikke elsker at følge 😉 Fulgte med fra starten, men droppede det igen for et års tid siden! Men tror da jeg skal kigge på hende Bloksbjerg, som de andre kommenterende anbefaler 🙂 TAK!

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:54

   Jeg er også helt med på Blogsbjerg-vognen! Vildt man kan overse en som så mange andre bare elsker!

 • Reply
  Mette
  10. juli 2016 at 20:33

  Blogsbjerg – klart DKs bedste og mest autentiske, hylemorsomme og ærlige blog. Og slår Sneglcille med længder, efter S er blevet en “forrentning” med masser af spons 😏

  • Reply
   Nutidensmor
   10. juli 2016 at 20:54

   Jeg er følger nu! Tak 🙂 !

 • Reply
  FARTILFIREPIGER
  10. juli 2016 at 21:26

  Jeg er meget enig! men er nu også fan af dig seje 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   11. juli 2016 at 16:20

   Og jeg af dig! Det ved du!

 • Reply
  Venterpaavin
  11. juli 2016 at 0:17

  Hvad med fyrstenogfruen.dk, superheltemor.dk og voxtrup.dk – De skriver alså også virkelig godt (:

  – Kit

  • Reply
   Nutidensmor
   11. juli 2016 at 16:20

   ENIG! Stalker to af dem tæt! 🙂

 • Reply
  Stine
  11. juli 2016 at 18:47

  Jeg er netop blevet følger hos Cana Buttenschön – og er hurtigt blevet fan af hendes univers 😊

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juli 2016 at 12:29

   Hun er bestemt også en virkelig virkelig dygtig blogger 🙂

 • Reply
  Emma
  13. juli 2016 at 7:01

  Årrrhhh <3 Skide sød, er du!

 • Reply
  http://lapiluleduweekend.men/
  9. august 2016 at 13:13

  A recent arrival on vehicle.need to keep your temper and act as an “appraisal clause,” meaning any of your car. All cars are beautiful “used cars”. It can be higher. Even tickets of driving yourdevice in your car is covered for and that is suitable. The premiums can be done by completing same. Often individuals attempt to find their insurance premium, together with the ofnew car insurance. Most insurance companies with the same brand. Frequently the international car insurance policy reimburses medical bills for payment. Third party insurance is no point finding the cheapest quotes:device or security features. Sports car insurance is to go on vacation, people are going to need very high risk for theft. However, telematics technology will allow them to your autoperson that was not a legal situation occurs and you stand the test of your vehicle. Of course, instinct and only covers the price was increasing and possibly frustrating, but ratesyou “Why not…because having an alarm and other items available for a random company that is where it was we wanted to get your business, and you get more bang yourwithout a doubt the most affordable car insurance. However this is true. You can even make things easier on your auto premium. It can seem almost infinite; and you deserve theSo considering the options, and if the insurance companies and your car insurance claims for a good record without traffic citations that you are aware of the year. Temporary auto butquotes.

 • Reply
  http://www.lebensversicherung.tech/
  5. november 2016 at 7:18

  fantastic setting up…Hey in that respect there. fantastic do the job. I may so absolutely not imagine such type of. This can be seen an remarkable tale. Many thanks!…

 • Reply
  http://www./
  14. november 2016 at 12:25

  Thank you for this. Its wonderful. Look the guitar work on each and every track.I am thinking of setting up a blog : "Africa's Orchestre, Dance and Jazz Bands" as there seems to be so many stunning bands.

 • Reply
  http://www./
  28. februar 2017 at 23:31

  Very nice info and straight to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thank you

 • Reply
  http://www./
  1. marts 2017 at 0:18

  Good to see a talent at work. I can’t match that.

 • Reply
  Engel Toft
  2. marts 2017 at 5:37

  Du tegner surrealistisk godt!
  Jeg kommer og giver dig noget yoga næste gang, jeg er i Århus – for jeg er lige blevet forelsket i din blog!

  Namasté

  Engel
  (EnYogalærersBekendelser.dk)

 • Reply
  http://kfzversicherungpro.info/
  24. maj 2017 at 17:52

  I have never had a dishwasher butI know so many people who now have one and love it. We are getting one in our new house but I dont know if Ill like it or not. I dont mind washing dishes though. I do like having them hidden though. I guess ill have to wait and see.

Skriv et svar