TING JEG VIRKELIG IKKE FORSTÅR

FORSTÅR IKKE1

Kender I det, med at der er ord, som man lige må sige en ekstra gang. Eller en formulering man ikke fatter, hvis man siger den nok gange? Måske man får åbnet munden og ytret: hvorfor hedder det egentlig dét? og så kan man kigge på sin kæreste og begge være lige så undrende og få en følelse af at føle sig dumme (måske google lidt, som vores generation jo straks gør, når der er noget vi ikke lige ved, er sikre på eller kan huske i lige det sekund).
Eller der er noget du tænker over, igen og igen, som du håber bliver et emne til en middag engang, så du kan få andres besyv med? Ja, her er det middagsselskab så min blog.

Det er jo mandag i dag og jeg sidder her, med min computer i skødet, efter at have afleveret Augusta i børnehaven. Når jeg kommer på en indlægsidé, så skal jeg bare i gang PROMPTE, hvilket er lidt udfordret for tiden, da jeg arbejder fuldtid.. men heldet er så sådan, at jeg altså først møder klokken 11 om mandagen, hvilket giver lidt morgen og tidlig formiddagsfrihed her, på ugens første dag. Og jeg må sige at jeg altså ikke hader det 🙂 Tit ender det med Netflix og måske lidt opvask, efter madpakkesmøreri og vinkeri i institutionen, men så kom jeg på at det (måske) kunne være morsomt at dele lidt ud af hvor underlig jeg i virkeligheden er! Jeg trykker dog nok først udgiv i aften, da jeg tænker listen skal være mere end 15 punkter lang, så det vil først være efter putningen du læser dette 🙂

Det hele kom sig faktisk af, at jeg så sent som i går aftes igen havde jeg en messenger-snak med mit nyeste bekendtskab, den bramfrie Alexandra, eller som I kender hende: MigogMinTinderbaby, om stort og småt. Blandt andet om at vi skal have en drink snart, hvilket der er VIRKELIG gode grunde til (se længere nede), men vigtigere endnu kom vi på en eller anden måde ind på den fine kunst at regne ud hvornår man skal bruge et g i et ord og hvornår man skal bruge et j – en udfordring vi åbenbart begge har. Hvilket leder os hen til starten på dette indlæg om..


24 TING JEG IKKE FORSTÅR:

Fordi Johanne her nogle gange bruger hjernemassekrafter på at reflektere over mærkelige ting, i øst og vest

 1. Hvorfor er løj med j, når “en løgn” er med g? Som i: hun løj for mig.

2. Jeg kan ikke selv hitte ud af hvornår noget er op af bakke, og ned af bakke – når det er i overført betydning. Hvis det går skidt for en cykelrytter i Tour de France, går det så ned af bakke, selvom det reelt er det der er lettest? For man siger vel: det var op af bakke derfra, som i: noget negativt?

3. Hvordan kan det være jeg KUN kan memorere mit eget telefonnummer – og let glemme min datters CPR-nummer, men tilgengæld har lagret Walt Whitmans digt: O Captain My Captain (ja, det fra De døde poeters klub) og adressen Nemo er taget til fange på?
P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sidney

4. Hvordan byggede man den første kran?
…i og med der skal en kran til, for at bygge en kran.

5. Hvorfor betyder overskue og overse ikke det samme?

6. Storetå og lilletå – men hvad med resten? Ringetå, langetå, pegetå? Fucktå?

7. Hvordan jeg kan være en ud af de fem nominerede til Årets Blogger 2016?!! Lige som jeg var det i 2015! Dét er sgu lidt surrealistisk og jeg får helt kriller i maven ved tanken om at nogen har stemt (altså nomineret) MIG! IGEN!
Det er nogle svære (søde, dygtige) bananaer jeg er nomineret med (se dem her), også apropos MigogMinTinderBaby, så jeg tør ikke engang at tænke i resultat og vinder – særligt ikke når jeg bestemt ikke har flest læsere – jeg er bare helt vildt beæreret over at nogen har tænkt på mig i det sammenhæng! TAK for fanden!

8. Hvorfor er det acceptabelt at sidde med en tandstik ved bordet og grave madstykker ud?
Så må jeg sgu også pille bussemand under desserten!

9. Hvordan andre kan have mere end et barn? Altså overskue mere end et. Og hvordan kan man være alene om et barn?
Ikke at sidstnævnte altid er selvvalgt, men for mig er det det mest naturlige at der er mindst fire arme pr. barn. Mindst. Hvilket bestemt kan være nødvendigt til tider.

10. Hvad det er man er ude på, når man tjekker ind på skadestuen, på Facebook, og KUN skriver: stakkels Lautiz-Egon – og så stilhed til at venner og facebekendte kan spørge ind til hvad fa’en der sker?

11. Hvordan kan det være at man (jeg) ELSKER lakridsis (som i: bare giv mig fire kugler med lakridsis), lakridsthe, lakridshavregrød …men ikke spiser lakridser?
Chokolade! – f. eks. (meget meget meget gerne) med Daim er det der giver mig boner på. Er du chips-pige, choko-tøs, en lakridsrod eller vingummi-elsker?

12. Hvorfor siger alle andre: Fætter Høj…ben, når jeg har sagt [Højbøn] hele mit liv?

13. Ordet: donut? Jeg tænker altid: do not… og det er jo helt forkert.

14. Hvordan det kan være at jeg bare IKKE kan finde en god kjole til det bryllup jeg skal til på lørdag?
Kan vi ikke allesammen blive enige om at der er en mistænkelig sammenhæng mellem at man sagtens kan finde massevis af lækkert tøj, når kontoen står tom og man ikke har noget særligt man skal til og når man så er inviteret til en fødselsdag eller et bryllup, så er der bare intet godt – nogle steder?

15. Hvorfor kan jeg ikke sige springvand, uden lige at tænke over det først? Hvis den skal komme lige fra impulsorganet, så siger jeg ‘vandspring’.
Det lyder ærlig talt også bedre.

16. Hvorfor får mennesket overhovedet visdomstænder, når der oftest ikke er plads til dem?
Og her understreger vi lige oftest, for jeg har mine.. og de arriverede endda uden mit kendskab.

17. Kommaer. Hvor og, hvornår, de skal, bruges.

18. Om jeg fatter et overdreven brug af blomster- og/eller sommerfuglefiltret på SnapChat.
Måske jeg bare er for meget på Snap..

19. Er der sammenhæng mellem at kunne lide duften af: benzin, sprittusch, sprinklervæske, håndsprit og maling?
Jeg er i hvert fald glad for alle fem.
Og kan det siges uden at lyde som en med snifferproblemer?

20. Hvorfor hedder det understreger, når man sætter en streg under, men ikke gennemstreger, når man overstreger et ord?

21. Jeg kan slet ikke lade være. Smør på bollen og så nutella på bollen. Med samme kniv – dvs. smørrester i Nutellaen.
Alle synes det er klamt. Jeg har større ting at gå op i. Og så er det simpelthen for meget arbejde, med to styk bestik til een bolle.

22. Hvornår man skal kramme og hvornår man giver hånd?
Jeg finder aldrig formlen, jeg kan ikke tyde hvad andre personer læner sig ind for at gøre og tit bliver det en halv af hver (hvilket er akavet af helvedes til), ala. en gangster-hilsen, hvor man har personens hånd i sin egen, men krammer en halv skulder.

23. Hvordan kan det være at min kæreste ikke kan huske hvor mange grader den for-pakkede Ikeapose med vasketøj skal have, lige meget hvilken kulør klæder der ligger deri?
Jeg bliver bims! Lær det dog!

24. Findes der et andet ord for synonym?


Hvis du nu har svar på noget af ovenstående, kan komme med afklaring, undring eller enighed i tankegang, så skriv endelig her i kommentarfeltet (…så føler jeg mig knap så alene, særligt hvis andre er lige så mærkelige, som jeg) 🙂 Del særheder, tak!

Forresten, medens jeg skrev dette indlæg kunne jeg ikke lade være med at lade tankerne flyde hen på Mette Marie, der har bloggen Twinpeaks, fordi hun har lavet noget lidt i samme dur- men mere ord-relateret, hvilket hun selvfølgelig skal have fuld credit for! Hun har for eksempel reflekteret lidt over mange kvinders flittige brug af begrebet ‘pseudotvillinger’ – som jeg kan huske der kom ret megen respons på efterfølgende.

Hav en dejlig mandag aften søde piger – og eventuelle mænd!
(Jeg har en tiltro til at det ikke kun er quinder der kigger ind, men det er vidst endnu ikke sket, at nogen med adamsæble kommenterer, så indtil nu er det et mysterie hvordan kønsfordelingen af læsere er. Tittit, jeg vil gerne vide det. Pt. kan jeg se der kører tamponreklamer ved siden af indlægget, så måske det skal rettes til, haha!)

KH! Johanne!

 

 

Læs også

60 Kommentarer

 • Reply
  Sophie
  15. august 2016 at 20:16

  Altså jeg tror nu at man bygger kraner mens de ligger ned, og så rejser dem når de er færdige, hvilket måske er nemmest, med en kran, men ikke umuligt uden. Og er meget enig i den med nutella! Nutella er altså nederen hvis det ikke er blandet med smør!

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:37

   Så fik jeg sgu svar på dét kran spørgsmål 😀 Kan jeg skrive til dig, såfremt der skulle opstå flere 😀

 • Reply
  Karina
  15. august 2016 at 20:22

  Nutella!!! Skal spise med smør under og man bruget samme kniv!😉
  Du er så dejlig barmfri(igen et ord der kunne undersøges😂😂😂)

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:38

   Troede faktisk indtil for et år siden, det hed barmfri, fordi jeg kun havde set det på skrift.

   Har lyst til Nutella nu!!

 • Reply
  Karoline Mathilde
  15. august 2016 at 20:23

  ‘Donuts’ staves vel ret beset ‘doughnuts’. Jeg har egentlig mest lyst til at spise sidstnævnte, men man indførte alligevel den anden stavemåde som supplement for nogle år tilbage. 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:38

   Nå, så man KAN godt skrive det som ‘donuts’? 🙂

 • Reply
  Anne V
  15. august 2016 at 20:24

  Thank U so Munch for et dejligt og højlydt aftengrin. Fik da også kæresten til lettere irriteret at udbryde “Altså hvad ER der?”!!:-)

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:38

   HAHA! Fantastisk!! 😀

 • Reply
  Katrine
  15. august 2016 at 20:26

  Tillykke med nomineringen, det er velfortjent 🙂
  Et lille tip ang. dine læsere, hvis du gerne vil vide, hvor mange procent, der er kvinder, og hvor mange procent, der er mænd, så brug statistik-programmet Google Analytics. Her kan du både få kønsfordeling samt alder og bopæl 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:39

   Goooodt tip! Går bare ikke så meget op i tal og statistikker, så kigger aldrig GA.. men måske man skulle, bare for at få svar på dét 🙂

   • Reply
    Katrine
    16. august 2016 at 14:09

    Kan godt forstå, at du ikke går op i tallene, men du kan jo selv vælge, hvad du vil se derinde. Personligt synes jeg både, at det er ret lærerigt og sjovt at se lidt om dem, der læser med på bloggen 🙂

 • Reply
  Tanja
  15. august 2016 at 20:27

  Ikke at kunne overskue noget er en mental udfordring, at overse, er noget fysisk man ikke har set 😊😊😊😊

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:39

   I know, men det hele er “over” kigge. Kan man sige det? Hvis det nu både er psykisk og fysisk udfordrende?

 • Reply
  Jossi
  15. august 2016 at 20:31

  Nu sidder jeg tilfældigvis med noget viden om tæer, som måske kan hjælpe dig med at strege en af tingene på listen.: 😉 tæerne hedder, fra storetåen og mod lilletå, følgende: storetå, tåtil, tilleros, mangefrost og lille gå-besser.. Hvorfor de hedder sådan, det aner jeg ikke, og om det bare er noget vås, det kan også være en mulighed.. Men min stedfar har lært mig det, og han er en klog mand.. 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:40

   Seriøst? Det er genialt! Giver ingen mening, men genialt.
   “Av min mangefrost” HAHA

  • Reply
   J
   15. august 2016 at 22:14

   På Norsk er det: mikkelfrø og den lille gyppen hest til sidst.

   • Reply
    Nutidensmor
    15. august 2016 at 22:16

    Der er virkelig en der har hygget sig med at lave ord 😀 HAHA

 • Reply
  Christina
  15. august 2016 at 20:33

  A la din undren over visdomstænder, tilslutter jeg mig med blindtarmen. Ku vi for fisan dog ikke bare lade være med at have den når den alligevel kan give så meget bøvl og tydeligvis nemt kan undværes?! Don’t get it! Men smørkniven ned i Nutellaen, come on, der bliver jeg altså sippet, hvad med lige at wipe i et stykke køkkenrulle først, så behøver du ikke to knive 😊

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:40

   Ja, ik? Eventuelt en ekstra nyre, hvis de andre skulle fejle?

   Tænker der stadig er mælkebaktusser på, så dovenskaben vinder 😀

 • Reply
  Malene
  15. august 2016 at 20:34

  Ikke alle får visdomstænder. Undertegnet har ikke været klog nok til at få dem i mit 32 årige lange liv 🙂 (klager bestemt ikke)

  De hedder langetå og mellemtå og kyniske huske den sidste.

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:41

   Fedt med en kynisk tå! 😀

   Er du så sådan et evolutionært vidunder, hvis krop har forstået at mennesket ikke har behov for visdomstænder mere? Måske?

 • Reply
  Line
  15. august 2016 at 20:36

  Skriver normalt ikke kommentarer men ku ikke lade være. En donut hedder oprindeligt Doughnut og udtalelses (dog-nut).. 😆….ved ikke om det gør det hjælper med at holde sig fra dem…
  Har selv undret mig over tæerne, der må være et bedre svar end det jeg giver min 4årige..
  Fucktå er dog en af de bedste bud 😆..

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:41

   Så hunde må ikke spise dem? Giver god mening!

   Fucktå it is 😀

   • Reply
    Sisse
    25. august 2016 at 9:23

    Men det gør det nærmest kun mere sært at det hedder en doughnut – altså en dej-nød.. der er jo INGEN nødder der ser sådan ud… Aaarhg..

 • Reply
  Tine
  15. august 2016 at 20:40

  Det der med at få børn alene… Man løber stærkt, slår i puderne og drikker rigtig meget kaffe 😂

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 20:42

   …hvad så hvis man kommer til det, med bare et barn?
   Hvordan klarer man den så, hvis man en dag bliver alene? Får kaffe i drop???

 • Reply
  Stine
  15. august 2016 at 20:58

  Nr. 15 kender jeg godt!
  Mit problem ligger dog i dino-udgaven 🙈
  Jeg kommer altid til at sige tysannuraurus i stedet for Tyrannosaurus!

  En banan hedder binan, og ligeledes hedder det en fumskidus og ikke skumfidus! 😂

  Jeg synes alle mine ord lyder bedre end de rigtige! 😋

  Jeg har også en anden sjov ting med ord. Nogle ord er rare ord, som i rare at sige – fx: muld, spagnum og skræmsel. Hvorimod andre ord er irriterende at sige – fx: elg! Der mangler simpelthen bogstaver i det ord, for at man kan udtale det, så det lyder som et ord!

 • Reply
  Christina
  15. august 2016 at 21:03

  Ps. Glemte helt at skrive at jeg døde lidt af grin over nummer 22.! Mega monster akavet! Jeg er nok bare typen der stikke poten frem hvis jeg er i tvivl. Men hvis vi er på krammeren kan det sagtens blive akavet nok, det der med at vælge side uden at det først bliver en slags sær dans hvor begge er i tvivl om hvad side vi krammer til.

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:14

   Det bliver nemlig en akavet dans 😀 😀 HAHA! Men heldigvis er det nok underligt for begge parter 😀

 • Reply
  Jeanette
  15. august 2016 at 21:24

  Åh gud, jeg græder af grin. Det er da det sjoveste indlæg – især nr 22, hvor jeg spruttede min netop indtagne cola-slurk ud over min tlf.. Min næse hænger iøvrigt altid ud gennem vinduet på benzinstationen (eller nede i pistolen), og sprinkleren er tom inden der rent faktisk kommer salt på ruden :0
  Tak for fantastisk mandags-underholdning..

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:14

   Er du så også typen der får væsker UD af næsen, når du griner 😀 For det er jeg 😀

   Jeg er glad for jeg ikke har kørekort, for jeg ville skam-tappe den sprinklerpind .-D
   (Lød det frækt?)

 • Reply
  Trine Kristensen
  15. august 2016 at 21:35

  Tillykke med nomineringen ☺️💪🏼 Sejt! Vil bare sige at jeg aldrig har haft kendskab til nogen der siger Højbøn før nu. Og det er ret fedt, for det har jeg selv altid sagt og kan slet ikke vende tungen til at sige Høj…ben.. 😂 Og det med filter på snappen og indtjekning på sygehuse har jeg heller aldrig fattet!! 😳😄

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:13

   😀 Det hedder vidst nok Høj…ben. Siger folk til mig 😀
   Og tusinde tak :-* Det er så vildt!

 • Reply
  Mia
  15. august 2016 at 21:49

  Åh stop stop… Kan ikke klare mere latter her…. Griner så jeg græder…. Mens kæresten kigger undrende på mig og sikkert tænker “nu rabler det for hende” 🙂 🙂 TAK for herligt og yderst morsomt og genkendeligt indlæg!

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:13

   😀 😀 ahaha, fed respons! Elsker når det ender med at kæresterne tænker vi er mærkelige 😀 (er selv typen der griner højlydt)

 • Reply
  Camilla
  15. august 2016 at 21:51

  Den med tæerne har jeg heller aldrig fattet.
  Men nr 19 der er jeg helt med! Elsker alle 5 nævnte dufte (sidder altid og snuser dybt ind i bilen når sprintleren sprøjter 🙈😅 men dertil må jeg dog tilføje duften duften af våd asfalt på en varm sommerdag 😁

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:12

   Årh ja, jeg er med! HELT MED!

 • Reply
  Mie
  15. august 2016 at 22:04

  For det første har jeg altid ELSKET duften af benzin og har ikke mødt andre med samme idé, så jeg er stoppet med at sige det og melder mig bare frivilligt til at fylde bilen op. Så står jeg der og sniffer..
  For det andet så undrer det med tæerne mig også og udover det, så undrer det mig hvad en giraf siger?…
  Jeg har aldrig forstået hvornår man siger lægge og ligge. Har fået forklaret det uendelig mange gange og prøver virkelig, men ender tit bare med at vælge et andet ord. Og hvornår siger man vist og hvornår er det vidst?
  Den største diskussion herhjemme

 • Reply
  Mie
  15. august 2016 at 22:07

  For det første har jeg altid ELSKET duften af benzin og har ikke mødt andre med samme idé, så jeg er stoppet med at sige det og melder mig bare frivilligt til at fylde bilen op. Så står jeg der og sniffer..
  For det andet så undrer det med tæerne mig også og udover det, så undrer det mig hvad en giraf siger?…
  Jeg har aldrig forstået hvornår man siger lægge og ligge. Har fået forklaret det uendelig mange gange og prøver virkelig, men ender tit bare med at vælge et andet ord. Og hvornår siger man vist og hvornår er det vidst?
  Den største irritation herhjemme er fordi manden siger “mandag i næste uge… Altså mandag 8 dage” Det kan man ikke! Der er f…ing kun 7 dage på en uge! Hvor kommer den ekstra dag fra?
  Til sidst kan jeg så fortælle at min datter ikke forstår hvorfor det ikke hedder “at bedække”, når man dækker noget til… hmm..
  Nøj, det blev langt og forvirrende.

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:12

   En giraf siger *gumlegumle* 😀

   Og ift. ligge / lægge.. må jeg så give den et skud?

   Ligge (altså med i) er når man laver ingenting altså iiiingenting

   Lægge (med æ) er en bevÆgelse.

   Så jeg lææægger mig ned (bevææægelse)
   Jeg liiiigger der (laver iiiingenting, passivt)

   Giver det mening? 😀

   • Reply
    Mie
    15. august 2016 at 23:12

    Tak for forsøget med forklaringen. Den har jeg lært og kender du det, jeg formår stadig ikke at bruge den i praksis. 🙈😉 Lægger jeg billeder online eller? Jeg bevæger mig sgu ikke ret meget, når jeg gør det. Er det så stilstand (ligge ) eller bevægelse (lægge)?
    Og jeg har sidste mange gange jeg er blevet spurgt også svaret at giraffen siger “gumle gumle”. (Kan hilse og sige, at det er tit jeg bliver spurgt i en vuggestue. )

 • Reply
  Rikke
  15. august 2016 at 22:07

  Elsker indlæg i punktform. De er så dejlige at læse sidst på aftenen når man er lidt træt!!!
  Btw kvinder har også adamsæbler, de er bare ikke så fremtrædende som hos mænd 🙊

 • Reply
  Louise
  15. august 2016 at 22:13

  Grunden til man oftere er bedre til at huske sætninger end talrækker er at hjernen opererer med to ting; clusters og meningsfuldhed. Dvs hjernen husker i klumper (clusters) fx er det derfor der er nemmere at sige sit telefon nr i to tal ad gangen istedet for enkeltvis. Samme princip med ord. Ift meningsfuldhed så er det meget nemmere at huske noget der giver en mening/betydning/billede/følelse som fx et citat, end en talrække der ikke giver nogen bestemt mening/betydning/billede/følelse. 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:17

   ARMEN dog, Louise! Fandeme brugbart! Min hjerne husker det nok ikke, men så er det jo fantastisk at du har skrevet det ned til mig! Giver da så meget mening!

 • Reply
  E
  15. august 2016 at 22:14

  Jeg ved ikke om jeg må afsløre det, men min kæreste læser både din blog, følger din ig og kigger med på snappen 😄
  Jeg er helt med på 22’eren! Det er SÅ akavet, og Det sker bare hver gang 🙈
  Jeg har for øvrigt også altid undret mig over de tæer 🙄

  • Reply
   Nutidensmor
   15. august 2016 at 22:18

   Du er anonym, du er home safe 😀 Og tak for indrømmelsen, det er fandeme da herligt 😀
   …elsker at din kæreste har en kæreste der minder om mig i underligheder. Det giver da mening han følger med så 😀

 • Reply
  Michelle
  15. august 2016 at 23:03

  Jeg kan godt følge dig på flere af dem. Den med kraner har jeg tænkt over flere gange. Jeg har set kraner på taget af meget høje huse. Hvordan får de dem egentlig ned?
  Op af bakke og ned af bakke giver mig stadig problemer ind imellem og kommaer giver mig bare hovedpine (mest hvis det er til noget officielt. Eller er jeg bare ligelad)
  Der skal smør under Nutella, Benzin er en dejlig duft og jeg finde aldrig ud af hvornår man krammer og hvornår man giver hånd. Jeg vil helst bare vinke, som den akavede person jeg er.

  Det med at være alene med et barn (i mit tilfælde to) tager man bare som det kommer. Rutineret kaos er ordet.

  Skøn blog forresten 🙂

 • Reply
  Mette
  15. august 2016 at 23:12

  ‘Løj’ er vel i virkeligheden en bøjning af udsagnsordet ‘at lyve’, og så er det måske lidt mindre mærkeligt, selvom det da godt kan forvirre, at det ikke ligner navneordet i stavemåde 🙂

 • Reply
  Marie Kirstholm Larsen
  15. august 2016 at 23:16

  10’eren…har også undret mig længe over dette. Et behov for at være interessant?
  19, har det på samme måde med sprittush. Men også en ny pakke post-it eller tape (af den matte slags). Der er noget i klisteret. 😉

 • Reply
  J
  15. august 2016 at 23:16

  Jeg kan aldrig huske om det hedder buksestrømper eller strømpebukser. Jeg skal altid lige tænke mig om en ekstra gang, når jeg ser et næsehorn eller en flodhest.. Synes de minder meget om hinanden.🙃.( jeg er pædagog i en vuggestue, så det er faktisk ofte jeg står i det dilemma, da vi taler og synger meget om dyr😬)
  Har været benzin sniffer og sad som barn med hovedet ud af vinduet, når mine forældre tankede.

 • Reply
  Tanja Mattebjerg
  16. august 2016 at 6:30

  Nr 11. Jeg elsker lakrids, hader lakridsis. Elsker jordbær, hader jordbæris. Mærkelige smagsløg. Til gengæld elsker jeg alt med chokolade (som i nutella med ske, pålægschokolade enbart fra køleren når lækkersulten melder sig).
  Nr 22 volder mig også konstant problemer. Kan ikke gennemskue folk. Jeg tænker når man har “brudt” isen og krammet en gang, så krammer man hver gang, men det r altså ikke alle som er enige med mig også bliver det sådan et halvt akavet kram hvor man nærmest skal undskylde, at man forsøgte at falde dem om halsen.

 • Reply
  Linda
  16. august 2016 at 9:03

  Tillykke med nomineringen, det er så fortjent!
  Og så ang. nr 14.. Min teori (for jeg har også undretmig over det virkelig længe) er at når man ikke har penge og ikke skal købe, så er der så meget lækkert tøj på hylderne man gerne vil have, men når man så SKAL købe det, så prøver man alt det lækre på, og så passer det ikke og man ender med fornemmelsen af at der intet lækkert tøj findes!

 • Reply
  Pernille
  16. august 2016 at 9:16

  HAHAH! Nr. 22 er så rigtig! Every fucking time. Shit, jeg har stået i mange akavede situationer, hvor jeg bare har lyst til at grave mig ned.
  En anden en der driller mig – “det kan kun gå for hurtigt/langsomt”.. Jeg fatter simpelthen ikke, hvilket ord man skal bruge i hvilken sammenhæng.. Jeg undrer mig tit over det, men jeg forstår det altså bare ikke. Men måske det bare er mig. 😉

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  16. august 2016 at 12:11

  Elsker Find-Nemo perspektiveringen 😀
  Jeg kan bare ikke huske tal. Eller koder. Eller datoer. Eller telefon numre. Kan uden pis kun mit eget, storesøster K’s og min fars – alle nemre vi har haft i ca 10 år. Kan ikke engang min kærestes; og vi har været sammen i seks år :p Men ved da, det starter med20… Vist nok.

  – A

 • Reply
  Ida
  16. august 2016 at 12:37

  Dog følger min kæreste dig ikke – men hvis han ser et billede af dig, mens jeg kigger min Instagram eller hører lyden af dig fra min snap, er han hurtig til at sige “Er det nutidensmor?” 😄 😉 og dét er det – hver gang!

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  17. august 2016 at 1:46

  Svar på nr.8 kommer her fra Augustas fanklub…eller fra de to, der udgør halvdelen af den 😉 Os der er nået version 4.0 aka Level 40, dvs maaange af os, får et par skavanker smidt under hovedpuden fra tandfeen. Den mest irriterende af dem alle er det pludselige opståede mellemrum imellem kindtænderne, hvor mad åbenbart er beregnet, af en mavesur fe, til at sætte sig fast. Derfor er tandstikker nu en fast bestanddel i min taske (Grrr) -jeg vil dog liiige slå fast, at jeg sluger kødet, så det er en tom tandstik, der forlader min mund 😉 😛 Da jeg var barn, syntes jeg altid, at det var dybt pnligt, at min ellers højtelskede far ALTID skulle stange tænder 🙁 Så inden du bander for meget af tandstikker, så vent til version 4.0/Level 40 -KARMA IS A BITCH 🙁

 • Reply
  Sigrid
  17. august 2016 at 10:31

  Altså, jeg har altid sagt ‘op ad bakke’, hvis noget går imod én, i og med det er hårdest her. OG det IRRITERER mig, når folk bruger det omvendt! Det giver INGEN mening! Ned ad bakke = let.
  Op ad bakke = hårdt.
  Og TAK for god blog fra en der ikke er mor :)))

 • Reply
  Lise Brauner
  1. oktober 2016 at 12:52

  Hjemme hos os hedder tæerne : storetå, lilletå,
  Og dem i mellem: Rip, Rap og Rup 😁

Skriv et svar