Det allerfineste babytæppe (let at strikke)

TÆPPE2TÆPPE

Det ER et tæppe, som nybegyndere kan give sig i kast med. Hvis du kender din ret og vrang så er det til at gå til – men måske en hjælp/lidt vejledning kan være gavnligt, når opskriften skal læses første gang. Jeg kender det med at give lidt op på forhånd, når man ikke fatter termerne, men heldigvis er det oftest forståelsen af opgaven, der er sværere, end selve opgaven 🙂 Det endte jo med et ret herligt lille babytæppe, strikket med alpakkagarn.

Jeg har netop taget tæppet af pindene i forgårs og afleveret det til min mor, til hæftning af løse ender. Bogstavelig talt, altså.  Men også lidt i overført betydning. Vi må jo engang imellem erkende hvor vores styrker ikke ligger og forsøge at skubbe nogle af opgaverne til andre, i hvis hænder de ligger mere trygt og det med hæftning giver mig flere grå hår, end jeg fortjener.

Tæppet tog faktisk kun 8 dage at strikke, men jeg må dog indrømme at starten var noget frustrerende, fordi jeg er ny i strikkeverdenen, i den forstand at jeg kan strikke få ting, som huer og halstørklæder, men jeg kaster mig sjældent ud i et projekt helt solo og med mønster jeg ikke kender. Heldigvis var der hjælp at hente i YarnFreak i Aarhus, hvor jeg købte garnet, for opskriften kan være en smule svær at gå til, når man først læser den på HvadBierTaenker, da det man ser ikke er et helt diagram, men et udsnit. Min fars kæreste, der er en hærdet strikker (læs: skide dygtig) hjalp mig og siden da lagde jeg næsten ikke pindene. For det skal siges, at når man først er kommet i gang, så kører det bare derudaf, da der ligesom er en fidus man skal fatte.

Til tæppet valgte jeg alpakka fra Sandnes og jeg brugte faktisk kun fem garnnøgler, selvom jeg erhvervede mig seks. Jeg var umiddelbart mere til det uldne tæppe, der er ret så “fluffy”, men omvendt kan jeg se at mønstret (som er trekanter) fremstår en hel del tydeligere, med et andet glattere garn, som for eksempel det man ser i opskriften.

Opskriften fulgte jeg, med de 95 masker, men jeg ville dog, set i bakspejlet, nok gerne have haft et lidt bredere tæppe. Her skal man så bare tilføje 12 masker for hver trekant – måske 2-3 ekstra ville være nok.

Og så på søndag skal tæppes gives til min dejlige veninde, der venter sig og jeg håber det kan holde den lille bebs varm! Sammen med barnevognen, der står og støver nede i kælderen. Den gav forresten anledning til en lille snak om brugt vs. nyt på Snapchat, som satte tanker i gang, da jeg viftede min holdning til at 10.000 kr. dyre vogne er en unødvendighed – men den tager jeg lige op på bloggen, for jeg synes der er fine pointer fra “hver side” 🙂

Næste strikkeprojekt? Jeg regner med det bliver en djævlehue, måske, og derefter: en cardigan til Augusta, men hertil skal jeg så øve mig lidt. Men hvordan bliver man i det hele taget bedre og lærer nyt? Jeg allierer mig med min strikkende familie, der kan komme med vejledning. Jeg tillader mig at gå i min lokale garnbutik efter råd (og indkøb af garn, opskrifter mv.) og så er strikkecafér altså en god idé! Da jeg var gravid med Augusta kom min mor og jeg meget i Strikkepinden og Den Lille Zebra, i Jægergårdsgade, og jeg skal helt bestemt også ned i YarnFreaks, for her er gode råd fra de kreative kvinder helt gratis 🙂

Og forresten.. hvis du nu mangler inspiration og elsker smukke strikkebilleder, så er det nok ikke altid mig du kan kigge med hos, men tjek eventuelt lige PetiteKnit ud på Instagram – herlige billeder og lækker stik!

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  9. september 2016 at 18:52

  Hvor er det fint og tæpper er bare så skøn en barselsgave. Og så er du så heldig nærmest at have yarnfreak som nabo, det er helt klart en af mine yndlings garn butikker og ser faktisk allerede frem til at skulle derhen til jul 😆

  • Reply
   Nutidensmor
   13. september 2016 at 20:17

   Haha, dét kan du så sikkert også glæde dig ekstra meget til! Mon ikke de gør noget særligt ud af butikken dér 😀 ?!

 • Reply
  Tilde
  12. september 2016 at 13:03

  Ellers er youtube altså også genial til strikkehjælp, selvom det selvfølgelig mest gælder nye teknikker og den slags.

  • Reply
   Nutidensmor
   13. september 2016 at 20:18

   Jeg synes bare det er svært at lære af, af en eller anden mærkelig årsag :-/ Måske jeg skal øve mig, men jeg synes det er svært at gentage noget fra en skærm!

 • Reply
  Kristina
  18. september 2016 at 13:56

  Hey
  Kan det passe opskriften ikke kan ses rigtigt mere? Eller er det bare fra min iPhone den pludselig ser mærkelig ud og er mangelfuld 😬

 • Reply
  Berit
  1. maj 2019 at 13:33

  Hvor ser det super ud, det med trekanterne.
  Tænker at det må jeg strikke til mit kommende barnebarn (15/6-19)
  Er de 80 cm. bredden på tæppet, det er fordi jeg overvejer at lave det helt firkantet. 70 x70 eller 80×80.

 • Reply
  Berit
  1. maj 2019 at 14:14

  Hej Igen.
  Du skriver at du også har strikket det i Alpacca.
  Hvilke pinde str. har du brugt, får som jeg kan se, er Alpacca til pinde 3,5.

Skriv et svar