20 MÅDER AT PISSE EN 3-ÅRIG AF PÅ

image1(31)

Det er lidt som om at der nogle gange bare ulmer en lille konflikt inde i ens barn, som har hobet sig op i løbet af dagen, som en lille trold i en æske, der bare venter på at springe ud (på fuld skrald), når man arriverer i institutionen, med åbne arme og et stort smil. BUM! Så ligger de som en fladfisk med solstik på det tilsandede linoleumsgulv og kommer ud med frustrationerne og savnet og så skal vi endnu engang lige finde ud af om grænserne er samme sted, som i går.. MÅ man løbe væk? SKAL man selv tage skoene på? ER det frækt at kaste med sin madpakke? SKAL man virkelig gå hele vejen hjem, selv?

Men når vi så lægger de her afhentninger, der kan være præget af stor træthed til side, så vil jeg egentlig gerne ind på hvad det er man skal forsøge at undgå, når man har med menneskebørn at gøre. Små tips og tricks, som I måske kan drage nytte af, i forsøget på at gå en stor bue udenom eventuelle ramaskrig.

Punkterne er måske lidt svære at følge, det ved jeg godt, men når jeg nu engang skal sammenfatte mine erfaringer, så bliver det noget.. ja, hvad skal jeg sige.. skizofrent.

Så!

Hvad kan pisse en 3-årig (helt og aldeles) af?

1. Server mad for barn, på en tallerken
viiiiiil seeeeeelv

2. Bed barnet om selv at tage mad på sin tallerken
kaaaaan iiiiiikkeeeeee

3. Spørg: har det været en god dag i dag?
lad være at snakke til mig!

4. Snak med din mand
“det larmer”, som mit beklagende barn siger

5. Børst dit barns tænder

6. Åben en dør
– som barnet (åbenbart) gerne ville have åbnet

7. Luk en dør
– jeeeeg viiiil gøøøøøøøre deeeeet

8. Skær en rugbrød over i to
– den er ødelaaaaaaagt (VRÆL) 

9. Forsøg at fikse selvsamme rugbrød til ét stykke igen
(Uden lim! Man må ikke bruge lim. Siger de)

10. Server nyt stykke rugbrød
– jeeeeg viiiil haaaa’ deeeet aaaaaaaaaandet!

11. Forvent barnet cykler hele vejen, selvom I har aftalt I ikke skal have klapvogn med, og at alle går selv.

12. Gæt forkert på hvad ungen har tegnet
er det en hest? En ko? En hund? NASA’s rumstation? Et country band? ..en squash?
(…det var en legeplads)

13. Lav sjov og spas på det gale tidspunkt

14. Nævn en bedsteforælder, der ikke kommer i dag

15. Lav et almindeligt telefonopkald, når barnet forventer Facetime

16. Forvent de spiser en bestemt madvarer
– hvis du gør det, så kommer den på karantænelisten i mindst 2 måneder!

17. Pak noget som helst legetøj væk – MENS de ser på det
– også selvom de ikke har leget med det, siden de var 1 år gammel.. pludselig er det det nye! Hurra for gennemsnasket spædbarnsrangle fra Lamaze!

18. Sig: jeg tror du er træt nu!
– hvilket de som oftest jo er

19. Sørg for der er Ramajetterne (eller hvad som helst de ikke lige havde befalet), når du tænker for tv’et – og ikke Brandmand Sam eller Dora The Explorer…

20. Tryk på hvilken som helst knap: elevator, blender, ringklokke, lyskontakten… ja, anything!

Og nogle gange er reaktionerne så grumme og overdrevne, at det første man målløst får over sine læber er:
oooooowkaaaaaaaiiiiiiii, når barnet laver flipper-flitsbuen på et millisekund – mens man tænker: oh my god oh my god oh my god, så slap dog af. Meget kan man sige, men deres reaktionstid er da forbløffende kort.

Hvad må du ikke sige til dit barn og hvad kan du helt bestemt kun gøre forkert?

Og hey! Nå ja! Måske Morgenkonflikter med en 2-årig kunne være læsning for dig? Et lille indblik i en typisk morgen hos os. Dengang 🙂

Kjolen er forresten en gave (reklame) fra Småfolk 🙂 Den kommer til januar

Læs også

32 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  14. september 2016 at 20:29

  Hø hø hø:) Jeg genkender ALLE punkterne! Den med knapperne stod vi i i går – hvorfor vores røstier kom til at bestå hovedsageligt af gulerødder. Dumme mor havde jo kørt alle kartoflerne gennem maskineriet! Jeg kan desuden tilføje: tør dig selv, når du har tisset. Og lige der står jeg altså fast – det er bare den ene ting, man virkelig godt vil ha’ lov at have for sig selv;) “Jeg VIL tørre dig, mor!!!!!” Never going to happen!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. september 2016 at 20:52

   Ej altså! Det kunne du da godt have forudset 😀 #not

 • Reply
  Didde Sofie
  14. september 2016 at 21:11

  I eftermiddags ved stranden.
  3-årig: mor hjælp mig!! Min badedragt!! *vifter fabrilsk med våd og indviklet badedragt*
  Mig: ja, kom med den. Vil du gerne have den på?
  3-årig: NEJ MOR!!! Jeg vil Ik have det. Det er mig!
  Mig: Jamen du må skam gerne gøre det selv. Bare sig til, hvis du får brug for hjælp.
  3-årig: *lidt i panik over badedragts indhold af vand* Her mor!
  Mig: Men du behøver ikke tage den på. Man må gerne bade med bar numse…
  3-årig: *stortuder* Jo!!! Det SKAL jeg!! Ellers får jeg en våd tissekone. Og en våd månse. Det GIDER JEG IK!
  Mig: øh…
  Far: kom med mig ud i gummibåden! *3-årig jubler og glemmer alt om våd tissekone og badedragt*

  • Reply
   Nutidensmor
   14. september 2016 at 21:57

   Århhhhhhhhhhhhh 😀 Hahahaha! De kære børn 😀

 • Reply
  Christina Barré
  14. september 2016 at 21:22

  Hahahaha 😀
  Er jeg den eneste der læser dette indlæg op for mig selv, imens jeg parodier en børnestemme oppe i hovedet? 😛 Fuck det er sjovt!

  PS. “Parodier”?? Er det et ord??
  #ivedhvadjegmener

  • Reply
   Nutidensmor
   14. september 2016 at 21:58

   #JegErHeltMed 😀 Kan du ikke lave en video med de stemmer der 😀 ?

 • Reply
  Sissel
  14. september 2016 at 21:28

  Åååhh rugbrødssituationen🙈 bestem dig dog barn🔨🔨🔨
  Vi oplever også: neeeej mor jeg kan ikke gå. Mine ben er i stykker – de er knækket 🙉 baiier mig moar!! Nuuuuuu

  • Reply
   Nutidensmor
   14. september 2016 at 21:59

   Hahaha! Og ja, man bærer da hjertens gerne et +12 kg tungt barn, ikke??? Særligt hvis man har tasker og Føtexposer under armen 😀 “Spring du på kamelen, du lille” 😛

 • Reply
  Bettina
  14. september 2016 at 22:22

  Her er der ofte “ikke mere batteri på benene”, når der skal gåes mere end 100 meter. Og de sidste par dage har det udløst vilde raserianfald, at jeg har åbnet døren til toilettet, som barn mente han havde låst, og hun han ku åbne! Og om der hældes 1 eller 1,1 dl mælk op i koppen, er også yderst udslagsgivende for aftensmadssuccesen 🙈😂

  • Reply
   Nutidensmor
   15. september 2016 at 16:20

   Man skulle tro de ben der blev opladet om natten 😀

 • Reply
  Linda
  14. september 2016 at 22:48

  Her er det en konstant gættekonkurrence om hun vil have tørre rugfras og mælk i kop eller om det skal være mælk på rugfras! Ig gætter jeg forkert (og det kan man åbenbart godt selvom de strenge instrukser der kom to minutter tidligere på det kraftigste indikerede hvilken vej jeg skulle gå 😳) er helvede løs!! Så er det bare øøødelagt!! Og så nægter ungen at spise overhovedet..

  • Reply
   Nutidensmor
   15. september 2016 at 16:21

   Hahahaa… ohhh goood 😀

  • Reply
   Vibeke
   12. september 2017 at 23:29

   Jeg er simpelthen så glad for at de får formiddagsmad klokken 9 i min datters børnehave….Så slipper jeg for at føle mig som en totalt skodmor når mit barn ikke har spist noget som helst om morgenen fordi jeg kom til at gøre det forkert #hvorsværtkandetvære

 • Reply
  Melissa
  14. september 2016 at 22:50

  Hold fast hvor man man kende de ting, men dreng er snart 6 år nu og er heldigvis ovre det. Jeg synes dog der mangler en god ting som vi har døjet med, det er maden, hvis en ært bliver mikset sammen med en majs fx. Omg, eller ketchup bliver hældt op det forkerte sted, ja så kan man jo slet ikke spise mere😂😂👍🏼

  • Reply
   Nutidensmor
   15. september 2016 at 16:21

   ÅRH JA! Den skulle helt sikkert være nr. 21 😀

 • Reply
  Melissa
  14. september 2016 at 22:51

  Hold fast hvor kan man kende de ting, min dreng er snart 6 år nu og er heldigvis ovre det. Jeg synes dog der mangler en god ting som vi har døjet med, det er maden, hvis en ært bliver mikset sammen med en majs fx. Omg, eller ketchup bliver hældt op det forkerte sted, ja så kan man jo slet ikke spise mere😂😂👍🏼

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  15. september 2016 at 8:43

  Hahaha, åh, det minder mig så meget om at arbejde i børnehave 😀

  – A

  • Reply
   Nutidensmor
   15. september 2016 at 16:22

   Jeg synes nu ellers børn i børnehaver er SÅ artige… når de er dér!

 • Reply
  Louise
  15. september 2016 at 9:17

  Ha ha ha, den store er snart 12 -der tager de lige en tur tilbage til dengang 😂😂😂😉

  • Reply
   Nutidensmor
   15. september 2016 at 16:22

   Hehe 😀

 • Reply
  Kaya
  16. september 2016 at 11:21

  Åh gud kender det udmærket! Vi skulle købe en gulerodskage igår mens hun skrev, at hun vil have en m&ms kage, hvad er det ????
  Det har hun ikke engang prøvet så hvor kom det fra lige pludselig?? Også var det bare flitsbue og skrig og skrål midt i Føtex, åhhh gud var så tæt på at hente en pak m&ms og smide dem ovenpå den s…..kage så var den løst:))

  Hilsen mor til ella næsten 3 år<3

 • Reply
  Margit Kærsgaard
  17. september 2016 at 17:20

  Engang da mind unger var små , var der krig , skrig og skrål hver gang , vi var ude og handle – jeg vil har det og jeg er tørstig / sulten osv . Til sidst kogte det bare over for mig , så jeg sagde til ungerne : Hvis I ikke stopper nu, så lægger jeg mig også ned på gulvet og vræler !!! Ungerne gloede på mig – og fortsatte lige indtil jeg begyndte at lægge mig ned . Ungerne blev total stille og var dybt pinligt berørte . Siden behøvede jeg bare , at gøre som om jeg ville lægge mig – så blev der ro 😜😜😜

  • Reply
   Sarah
   17. september 2016 at 21:54

   Haha hahaha grinte så højlydt at jeg lige vækkede min 2 årige 🙈

 • Reply
  Pernille
  17. september 2016 at 19:17

  Noget der også kan gøre en 3-årig sur er når man snakker mens babyen (min datter) sover.

  Hentede en vens datter sammen med hendes far og min egen datter på 8. Uger. Hun havde da hun skulle se hende første gang fået den besked at man er stille fordi baby skal sove. Så i går råbte hun meget højt at vi altså skulle være Stille for baby sov 😉 (hendes råben vækkede så babyen 😉 )

 • Reply
  Anette
  18. september 2016 at 10:44

  … ALLE sætninger indeholdende ordene “du skal” eller “man skal” var sprængfarlige, da mine yngste var lille! Oooooog er det igen nu, hvor hun er i puberteten 😜

  • Reply
   Nutidensmor
   18. september 2016 at 11:41

   Århhhh ja!
   Hvor er der så ro?? Mellem 4-12? 😀 Puberteten kommer vel tidligt nu om dag?

 • Reply
  Stine
  24. august 2017 at 13:16

  Shit jeg kan genkende en hel del og min datter er kun 2😂

 • Reply
  Mia Kinly
  24. august 2017 at 14:48

  Hahahaha, det er simpelthen et genialt indlæg 😂😂😂🙌🏻
  Nohr har som 2årig allerede taget punkt 16 og 17 til sig 😂🙈 Og den med rugbrødet kan jeg jo så gå og glæde mig til, Hahaha!
  Jeg tror lige jeg hopper til den 2årige, du linker til i indlægget 😆

 • Reply
  Sanne
  7. september 2017 at 14:09

  Du skal have tøj på.. Så skriger hun så meget at jeg er sikker på at naboerne tror at vi mishandler hende på det groveste.
  Hilsen fra Nudist-Ellas/Nøgenløberens mor

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 21:16

   MAHAHAHAHAAHAH

 • Reply
  Vibeke
  12. september 2017 at 23:26

  Nahahahaha….Jeg er flad af grin….Min datter er 5 år….Og tro mig..Det bliver bare overhovedet ikke en skid bedre. Tværtom. Hvor de før flippede ud og smed sig ned og skreg. Så flipper de stadig ud, smider sig ned og skriger. Hvorpå de bruger de næste 30 minutter på at smide anklagende “Hvorfor gjorde du det, mor ?” lige i fjæset på dig….

Skriv et svar