ÅRH NEJ, HVAD FIK JEG RODET MIG UD I ?

image1(32)

Jeg er simpelthen nødt til at dele en lille samtale Augusta og jeg havde her i weekenden, og selvom jeg egentlig lidt fortryder hvad jeg sagde, så indrømmer jeg det gerne. Vi kommer vel alle til at sige noget dumt indimellem, ikke? OGSÅ forældre!

Nå, men vi havde netop været i Føtex og vi var gående, på vej hjem. Augusta i sin klapvogn, mig som skubbeæsel bag.

Hun har en MANI med drikkeyoghurter pt. og jeg ved ikke helt hvor det stemmer fra. Jovist, det er noget helt nyt i hendes verden, da vi ikke har introduceret denne labre mælkeslurk for hende, før indtil for kort tid siden. Jeg tror jeg løb tør for ideer til snacks, mens jeg stod i mejeriafdelingen, en dag. Ikke desto mindre er hun jævnt begejstret og endda så meget, at hun selv går ud i køkkenet og henter en – åbner den – og bunder. Det er lidt af en konflikt for tiden, da det ikke er i orden den at hente den mad man bare lyster, uden at spørge om lov først. Er det mærkeligt? Sådan er det altså hos os. Og så lavede vi et “max. en drikkeyoghurt pr. døgn-regl”. Som Augusta ikke har tiltænkt at overholde… den snu lømmel.

I Føtex fik vi erhvervet os en ny pakke og jeg fik med nød og næppe overtalt barnet til at vente med at åbne en, til vi havde betalt (for det står der i loven!) og da vi kommer ud, får hun flået det lille folielåg og tulleret den lille dunk på noget der ligner tre sekunder. Men det er altså også lidt som en Cocio – de er væk på nul komma fem, til hendes forsvar.

He-le turen hjem plager hun om en mere.

Mine følelser strømmer op i mig – og filterløse, fordi jeg er træt på det tidspunkt (tidligt oppe, ingen kaffe) og jeg udbryder noget ala:

Der er faktisk nogle børn der ikke får drikkeyoghurter

Augusta kigger overrasket på mig – som om drikkeyoghurter er menneskeret!

Jeg tror jeg blev grebet og fik en følelse af at barnet var utaknemmeligt. Hvorfor jeg ville forsøge at sætte store ting i perspektiv i det lille 3-årige hoved er jeg i tvivl om, men jeg fortsætter

Ja, nogle steder har de faktisk ikke særligt mange penge og der er nogle børn der ikke får særlig meget mad

Hvor er det?, spørger Augusta

Steder som Afrika. Der er der nogle der ikke har så mange penge og dér er der mange børn der slet ikke er så heldige at få en drikkeyoghurt!
…Jeps, I went there

Augusta spørger om Afrika er langt væk og jeg nikker med en seriøs mine. Måske med et håb om at hendes priviligerede plageri bliver sat i perspektiv.

Alvoren strømmer ind over hendes øjne og hun udbryder bekymret:

LEMVIG ER OGSÅ LANGT VÆK! HAR FARMOR OG FARFAR SÅ IKKE NOGET MAD AT SPISE?

Årh du godeste. Og sådan kørte vi så de sidste 150 meter – med Augusta i klapvognen, næsten med tårer i øjnene og en bekmring om nu farmor og farfar får mad nok…og en mor bagved, der i bagklogskabets lys indser at det måske nok ikke er med en 3-årig man skal tale hungersnød.

Sørens!
I morgen skal hun dog til Vestjylland med sin far – og bliver begravet i lækker mad, som hun plejer. Mon ikke det kan berolige det lille sind en smule 😀

Læs også

14 Kommentarer

 • Reply
  Caroline // tordenmor.dk
  15. september 2016 at 17:05

  Det er altså også svært nogle gange! Jeg læste en aften en mini-version af Peter Pan for min søn (på A’s alder) og fik nævnt, at Peter Pans venner hed “De forældreløse drenge” – og så skulle jeg jo forklare, hvad forældreløse betød. Jeg fik sagt noget med, at det var drenge, hvis forældre var væk (meget dumt i retrospektiv…), hvortil drengen bekymret spurgte “Er de på festival?”. Tror måske hans far og jeg har været på lige vel mange festivaler denne sommer…

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:01

   Åhhhhj nej dog 😀 men jeg må dog le over hans ræsonnement med festival er meget morsomt 😀

 • Reply
  Ane
  15. september 2016 at 19:14

  Min mand spillede puf sangen for vores søn på knap 4, min søn begyndte og græde korttidspladser efter og var næsten utrøstelig…. den sang holder vi os nok bare fra ☺

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:01

   Den er sgu da også sørgelig 😀

 • Reply
  Gitte
  15. september 2016 at 23:11

  Lemvig ER altså også langt væk! Jeg kan godt forstå hendes bekymring 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:01

   Haha 😀

 • Reply
  Signe O.
  16. september 2016 at 11:25

  Altså det der med at spørge om lov, inden man flår alle lækkerierne ud af køleskabet, gælder også her. Dog spekulerer jeg over, om det mon er blevet taget for bogstaveligt her i huset? Forleden kom min 14-årige datter i hvert fald og spurgte, om hun godt måtte tage 1 (ÉN) vindrue fra køleskabet! Det lyder jo for helvede som om, hun har været låst inde i kælderen de sidste 13 år!

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:01

   EJ 😀 HAHA! “JA DU MÅ SGU DA” 😀

 • Reply
  Ditte
  16. september 2016 at 19:12

  Da min søn var 3 år fik han luret børnesikringen til altandøren – det havde jeg det rigtig dårligt med, så jeg talte alvorligt med ham om hvor farligt det var at falde ned fra altanen -man kunne faktisk dø og han måtte ALDRIG gå alene derud. Nogle måneder før var oldemor død. Og pludselig gik ungen så rundt og fortalte at oldemor var gået ud på vores altan og var faldet ned og døde. Fuck!

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:02

   NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ 😀 Hvad skal jeg sige??? På den ene side er jeg ked af at oldemor døde (øv for søren!), men det er altså liiiiidt komisk han satte de to ting sammen. Men sådan er det med de små 3-årige.. de forsøger at finde fornuft i det de ikke kan forstå

 • Reply
  Louise
  17. september 2016 at 19:13

  Ej den med de fattige børn i Afrika er jeg også lige kommet til at bruge på min datter på 5 år, fordi hun aldrig spiser noget op, før hun beder om noget andet. Hun fattede det slet ikke, og jeg fortrød med det samme, fordi jeg kunne høre mine egne forældre i det jeg sagde…nærmest ordret☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   17. september 2016 at 20:02

   OGSÅ MINE 😀

 • Reply
  Eva
  20. september 2016 at 8:47

  Personlig har jeg aldrig brugt de sultne børn i Afrika, men min mor gjorde en enkelt gang, og jeg svarede, at hun da godt måtte sende maden derned.

  • Reply
   Nutidensmor
   22. september 2016 at 13:18

   😀

Skriv et svar