DET HER ER MIN HISTORIE: GRAVID EFTER FØRSTE DATE

DETHER3Det er med dunkende hjerte jeg har udgivet det her lille skriv – eller begyndelsen vores historie, på det hele, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg håber du vil tage godt i mod det og eventuelt læse de indlæg der vil følge <3


Det er jo sådan, at ikke alle familier bliver til på den konventionelle måde, ikke alle er forelskede, når de bliver mor og far første gang, for for nogle par er det sådan, at de knap nok hinanden.
Det er dén historie jeg nu – endelig – er klar til at åbne op for jer.

Min historie. Eller vores, for jeg gik på ni måneder fra singlepige til mor. Fra ingen forpligtelser og det frie ungdomsliv, til at have min egen lille familie.

Når det hele skal ned her på skrift er det lidt svært at finde ud af hvor det er man skal starte, for at starte ved begyndelsen virker lidt for lige til og dén kan vi faktisk hurtigt komme igennem. Det hele startede med en date. Eller to-tre måske. Præcist hvornår jeg blev gravid er jeg lidt i tvivl om, men regnestykket siger efter en romantisk middag og en flaske hvidvin med en sød ung mand.
Han var (han er) skøn og nok også lige sådan en mand jeg gerne ville have barn med – i fremtiden. Selvom jeg slet ikke gjorde mig de tanker dengang, den sommer jeg mødte ham, så er det jo tydeligt nu, at jeg var på stævnemøde med en gut, som er den perfekte far.
Sé, nu startede jeg alligevel ved begyndelsen. Hvor er det bare typisk for mig, at ting ikke går, som jeg havde tænkt de skulle gå.

Så. Det var ikke meningen jeg skulle blive gravid, det var ikke noget vi planlagde nogen af os, men det skete. Vi ved alle hvordan det sker, det behøver jeg nok ikke uddybe, men resultatet kom ni måneder senere en maj morgen, til et planlagt kejsersnit.
Fra første positive graviditetstest og til Augustas ankomst var en tid med tumult. Det var en tid med mange tanker, som: hvad med mig, hvad med mit liv? Hvad med uddannelse, kommer jeg nogensinde i gang (igen) – og hvad med faderen?

Med en privat scanning, der viste hjertelyd.. og en beslutning. Min beslutning.

Det var også en tid hvor to mennesker, der ikke var kærester, virkelig skulle lære hinanden at kende. Men heldigvis var han der for mig og har været der for os, fra dag et.

Men takt med at jeg bekymrede mig, glædede jeg mig også. Desto mere hun møffede rundt i min mave og sparkede på det udspændte maveskind, desto mere reelt det blev det. Og pludselig var jeg “hende der”. Hende, med en historie, hende der skulle forklares og hende, som folk undrede sig over.
JEG skulle fortælle det andre. Forklare det. Retfærdiggøre det. Jeg skulle fortælle det til min familie.

Og selvfølgelig var jeg også i tvivl.
Havde jeg gjort det rigtige?

Læs endelig med i næste indlæg, hvor jeg har skrevet lidt mere om tankerne – og tankerne bag at dele historien. Og kast dig endelig over skrivet der handler om reaktionen fra venner og familie (akavet.dk), hvis du er nysgerrig!

Læs også

43 Kommentarer

 • Reply
  Katrine
  3. oktober 2016 at 18:30

  Hvor er du sej, at du deler så meget af dig selv. Dejligt at du vil nuancere “normalen” for os alle. Knus fra en anden Århus-mor

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 19:26

   Jeg tager gerne imod knuseren! 1000 tak! 🙂

 • Reply
  Lisbeth
  3. oktober 2016 at 18:59

  Du er så skøn og sej! Hvor er det sejt, at du vælger at dele dette. Al respekt sendes direkte i din retning. ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 19:22

   Tusinde tak for de søde ord, Lisbeth!

 • Reply
  Sarah
  3. oktober 2016 at 19:02

  Søde Johanne, hvor er det fint, at du deler. Jeg føler lidt, at der mangler noget af indlægget, eller måske kommer der en del 2? Du skriver så fint, og jeg tror det er godt med lidt nuancer i forhold til hvordan en familie bliver til. Jeg har selv oplevet min mor gå igennem det samme, da jeg selv var 15 år, så har set hende gennemleve de samme tanker og bekymringer, som jeg kan forestille mig, du/I sad med.

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 19:25

   Hej Sarah! 🙂
   Dét gør der bestemt! Jeg tænker at dele det lidt op, så det hele ikke skulle fylde ét indlæg.
   Og tak for de søde ord <3 det er sådan mange børn bliver til, tænker jeg, men de kommer jo til med samme mængde kærlighed, som de planlagte <3

 • Reply
  Ane
  3. oktober 2016 at 19:19

  Jeg skal bestemt ikke dømme nogen… jeg synes bare det er dejligt at du deler dine tanker og oplevelser med mig (og de andre), Jeg elsker bare at vi mennesker er forskellige og ikke gør tingene ens.Vores ældste søn kom til verden på følgende måde, min kæreste og jeg snakkede om præventionsformer, vi var sådan lige ved at finde ud af hvad der passede bedst til os…. så var jeg på ferie i 15 dage vi havde 2 dage hjemme sammen og så skulle min kæreste på 7 dages ferie. De 2 dage blev alt afgørende, vores søn blev nemlig undfanget, sådan helt uplanlagt. Jeg var lige blevet 24 da vi opdagede at jeg var gravid. Vi havde kendt hinanden i ca 4 år. Men der var godt nok mange tanker i spil når man pludseligt står der med 2 pink streger på en test. ☺

 • Reply
  MulleF
  3. oktober 2016 at 19:34

  Jeg blev mor da jeg lige var fyldt 20, og den historie følger også mig, for uanset hvad, så vil jeg altid være hende den unge mor. Også selvom det er 9 år siden nu, at jeg tissede på en pind der fik to streger. Folk er desværre for gode til tal, når de hører min alder kontra min søns. 😉 Jeg kan godt af og til (faktisk oftere og oftere) være træt af at være den unge mor. Jeg er så meget andet og mere end det. Fint indlæg du har skrevet. Og sejt du deler 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:53

   Du er da helt bestemt sikkert SÅ meget mere, end en ung mor! Det er sjovt som at man dømmer -også på den måde, hvor man siger: ej hun klarer det godt “på trods”. Det synes jeg sgu også er forkert! Tak for DU deler!

 • Reply
  Mette
  3. oktober 2016 at 19:45

  Kan kun tilslutte mig! Sejt at du deler og flot beslutning du tog dengang! Det må have givet anledning til mange overvejelser og mange havde nok valgt en anden vej. Respekt for både det ene og det andet
  Knus
  PS næste gang jeg igenigen ser dig tager jeg nok mod til mig og forstyrrer dig og sir Hej 😘

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:54

   Dét har det helt bestemt. MANGE. Tak søde Mette. Kom dog endelig og sig hej – det forstyrrer kun, hvis jeg sidder og tisser

 • Reply
  Cecilie
  3. oktober 2016 at 19:46

  Kære nutidens mor.
  Jeg er en af de gamle, trofaste følgere og jeg er så glad for at du har fundet modet til at dele denne historie. For det er modigt, sgu! Jeg glæder mig til at læse resten af historien om jeres dejlige families tilbliven.
  Kram fra dit eget lille enmands-heppekor
  Cecilie

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:54

   Hvor er jeg glad for at “en af de gamle” følgere stadig er her! Og tak for din kommentar! Jeg har villet dele det LÆNGE!
   KH! Johanne

 • Reply
  Nina
  3. oktober 2016 at 19:48

  Kære Johanne.
  Tak fordi du deler din historie.
  Jeg kender ligeså mange ‘ups’er børn, som jeg kender planlagte (og de er alle blevet undfanget på lidt forskellige tidspunkter i bekendtskabet). Alle lige højt elskede, og kan egentlig ikke se den store forskel på noget som helst i deres liv, udover historien bagved 😉
  De bedste hilsner fra en hvis første barn også var en svipser 5 måneder inde i forholdet, som jeg ikke ville være foruden <3

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:54

   <3 Tak for din kommentar, min med-svipser 😉

 • Reply
  Amalie
  3. oktober 2016 at 19:49

  Så sejt at du tør fortælle din historie. Når det så er sagt, så kan jeg slet ikke se hvorfor det er så tabubelagt, som jeg synes dit skriv giver udtryk for. Det lyder til at du i den tid du var gravid, blev mødt af en masse mennesker, som stilte sig uforstående overfor jeres valg om at få Augusta. I min verden er man som 24 årig, voksen nok til selv at tage beslutningen om at vælge et barn til – også selvom det ikke er planlagt. Derfor bliver jeg ret berørt over, at du har skulle forsvare din beslutning, overfor andre på den måde. Godt gået 💪🏻

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:55

   Du har helt ret, Amalie, det skulle man tro andre også tænkte, men jeg tror mit liv har været lidt rodløst og præget af lidt uro, så derfor har folk måske tænkt: årh endnu et dumt “påfund”. Men heldigvis var der flere støttere, end undrere!
   Og tak for din kommentar <3

 • Reply
  M
  3. oktober 2016 at 19:52

  Hvor er det sejt, at du deler. Folk har så travlt. I virkeligheden er der jo ikke en rigtig eller forkert måde at blive familie på. Min kæreste gennem mange år blev pludselig psykisk syg, da jeg var gravid med vores helt planlagte barn. Der er ingen garantier i livet. Men så længe der er kærlighed i massevis, så går det hele nok. Det er i hvert fald meget tydeligt, at du gør det super godt!

  • Reply
   Nutidensmor
   3. oktober 2016 at 20:56

   Det var meget meget smukt skrevet. “Der er ingen garantier i livet” – den vil jeg huske <3

 • Reply
  Merete Jakobsen
  3. oktober 2016 at 20:03

  Tak fordi at du deler din historie – din historie ligner til forveksling min😉 1 1/2 mdr. Med dates forvandlede sig fra dating og singleliv til forældreskab, og parforhold – det var en tid med meget tankevirksomhed. Det var en god blandning af rationelle og mindre rationelle og hormon påvirket tanker. Idag har jeg en dejlig dreng på 2,5 år og en på snart 8 uger – jeg har som dig nogle gange følt at jeg skulle forsvare min/vores handling og har skulle overbevise “nogle” om at det kunne lykkedes, trods at vi er startet helt bagvendt – det har ikke været uden udfordringer, uenigheder mv – men det er også alt det andre familier har glæde, kærlighede op-pg nedture, grin og glæde…

 • Reply
  Sarah
  3. oktober 2016 at 20:28

  Du er sej, at du deler din historie og hold nu op et kært barn I har produceret! Min historie er næsten den sammen. Vi var kærester 1 måned, slog op og cuttede kontakten i 1 måned, hvorefter jeg fandt ud af, at jeg da vist var rimelig gravid i 2 næsten 3. måned. Det skal så lige tilføjes, at inden jeg opdagede det, var jeg i byen torsdag-lørdag #badmom. Så der er mange forskellige måder at starte familie på…

 • Reply
  J
  3. oktober 2016 at 20:51

  Tak fordi du deler. Ved du hvad, vi var sammen i ti år og i behandling for barnløshed og så skred han da vores meget planlagte drømmebarn var en realitet i verden. Min morale er at planlægning, langt ægteskab osv nødvendigvis ikke er bedre end så meget andet. Glæder mig til del2

 • Reply
  Mette
  3. oktober 2016 at 20:51

  Du er ikke alene. Hos os skete det indenfor den første måned – og vi har nu 3 i alt 😍
  Mine overvejelser har mest gået på om vores ældste skulle vide at hun Ikke var planlagt (Ha! Som om man sådan rigtigt kan planlægge børn ned i detaljer 😏), men vi har valgt, at det ikke skal være en hemmelighed og fortæller ofte, at hun er medvirkende til at vi valgte at få flere børn, fordi hun kom og var så skøn.

 • Reply
  Anne
  3. oktober 2016 at 20:53

  Hej.
  Sikke et fint indlæg. Jeg kender alt for godt, det med at skulle forsvar sig, i for hold til det at blive mor og være mor. Det har været alt muligt lige fra en ikke planlagt graviditet, til at jeg gav min dreng flaske og altså ikke ammede ham. Nogle gang er jeg bare blevet dømt, uden at folk satte sig ind i min historie. Jeg er komme frem til (og det er min helt egen subjektive opfattelse) at nogle folk bare ikke ved bedre. Nogle tror at alt kan planlægges og har måske været så “heldige” at de ikke har oplevet andet. Denne opfattelse har jeg, så jeg bedre kan bevare roen, når jeg er i situationer, hvor jeg føler jeg enden bliver dømt og/eller skal forsvare min historie.
  Jeg synes det er så rart, at du skriver om den uperfekte “undfangelse”. For der kan sagtens være en god og lykkelig historie i det.
  Kram Anne.

 • Reply
  Anne
  3. oktober 2016 at 21:15

  Super fedt emne at tage op.
  Jeg er i præcis samme situation, blev gravid meget uplanlagt. Men min alder og brændende ønske børn gjorde at jeg ikke ville eller kunne fortage abort. Så min datter bliver ikke et ønskebarn, men helt sikkert mit drømmebarn. Barnets far har endnu ikke taget stilling til hans rolle i hendes liv. Men jeg glæder mig til at blive mor og give hende al den kærlighed jeg har ❤️

 • Reply
  Gitte
  3. oktober 2016 at 21:48

  Super fedt at du åbner op for det. Vores familie havde en lignende start. Efter to langvarige forliste forhold mødte jeg min nuværende kæreste via en online dating side. Havde faktisk ingen intention om at skulle finden manden lige på det tidspunkt. Men han kom og vi blev kærester. Han er sømand så efter ca 1 måned sammen skulle han på job og forholdet skulle prøves om det nu også var det rigtige. 6 uger efter kommer han hjem og vi er stadig vildt forelskede. Lidt for meget måske. Nogen gik i hvert fald lidt for hedt til. Og bum 5 uger efter stod jeg med en positiv test. Jeg kunne under nogen omstændigheder ikke vælge en abort så han må gå med eller gå. Heldigvis gik han med og vi har idag lillesøster på 8 mdr også. Som dog var fuldstændig planlagt 🙂

 • Reply
  Line
  3. oktober 2016 at 21:59

  Dejlig historie😊👍🏼 Minder også lidt om min eller vores. Jeg blev gravid 2,5 mdr efter vores første date. Vi havde stort set været sammen hver dag siden vi startede med at date. Beslutningen om at beholde barnet føltes meget rigtigt for os og samtidig føltes det også som om hele omverdenen synes det var forkert. Vi skulle hele tiden forklare og nærmest undskylde vores beslutning. Vi havde inden beslutningen haft lange snakke om det nu var det rigtige og blev enige om, at der ikke er nogen garanti for noget her i livet. Så vi satsede alt vi havde og stod ved beslutningen. I dag har vi Carl på 2 år til december og lille Dagmar på 3,5 mdr. Ingen af disse var planlagte, men vi er vilde med dem og det samme er omverdenen. Vi kunne ikke være mere lykkelige🙊😄👏🏼
  Hilsen ex-partygirlen fra Århus 😄

 • Reply
  Emilie
  4. oktober 2016 at 8:05

  Dejlig begyndelse på jeres liv sammen❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:11

   Nemmerlig <3

 • Reply
  Esther
  4. oktober 2016 at 11:36

  Fedt at du deler Johanne!!
  Vi blev også meget hurtige gravide og har fået det til at fungere, men jeg er træt af, at man bliver ved med at skulle gøre grin med historien som om det er en sjov anekdote at det gik så stærkt med at danne familie.
  Og jeg føler stadig jeg laver undskyldninger, som der slet ikke er behov for, fordi det fungerer jo super godt med at være familie, med alle de op- og nedture det medfører.

 • Reply
  Janne
  4. oktober 2016 at 11:53

  Fantastisk indlæg!! Glæder mig til at læse mere om jeres historie ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:11

   :-* Det er jeg glad for at høre!

 • Reply
  Fie
  4. oktober 2016 at 13:26

  Jeg er simpelthen nød til at spørge – hvordan bliver man gravid ved en ups’er? Enten er man beskyttet eller så er man ikke? Hilsen en selv ups’er! 😄

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:11

   Jamen når p-pillerne fejler, så kan man blive gravid. For nogen får de ikke taget dem helt korrekt og hos andre virker de bare ikke som de skal :-/ 🙂

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  4. oktober 2016 at 14:04

  Man må følge sin intention – det er det vigtigste våben og gave man har 🙂
  Og sikke et skønt resultat, du fik, af at lytte efter 😀

  – A

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:10

   <3 <3

 • Reply
  Michelle
  4. oktober 2016 at 16:30

  Det er den ultimative test som par, at blive forældre. Mange par der har kendt hinanden i flere år går fra hinanden efter de har fået barn.
  Jeg havde kendt Brian 4 mdr da jeg stod med en positiv test. Han tog det også helt roligt og talte aldrig om en abort. Han købte hus til os. Og her bor vi nu, liv på 3,5 år lillebror Lui (det planlagte barn) på 16 mdr og vi har det fantastisk sammen alle 4. Føler mig heldig med at det var Brian som jeg endte at få børn med, han er verdens bedste far og kæreste.
  Den arme mand var lige flyttet hjemmefra da vi mødte hinanden for første gang 😂🙈

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:10

   Det er SÅ sandt, så sandt!

   Det lyder altså som en skøn Brian du har fundet sammen med – og jeg er sikker på du da også må være et catch, siden han også har valgt dig 😉

 • Reply
  Nadja // drengemor.dk
  4. oktober 2016 at 20:17

  Jeg synes, I har gjort det SÅ godt, og synes det er spændende at høre historien mere detaljeret, end du før har åbnet op for her på bloggen. Det er så vildt, som ens liv kan ændre sig på et splitsekund (eller i hvert fald ganske kort tid) nogle gange!
  De gange, vi har mødtes, har jeg altid følt mig utrolig godt tilpas i jeres selskab, og Mikkel vandt mit hjerte, da han i Fårup fiskede Busters bold ud fra under vores bil, hvor den røg ind, mens jeg stod belæsset med tasker 😉 Jeg synes, Augusta er heldig, at skæbnen ville, at hun landede hos lige præcis JER <3

 • Reply
  Heidi
  4. oktober 2016 at 20:23

  Sejt, at du deler Johanne.
  Jeg var sammen med en kæreste i 14 år uden at vi blev gravide, heldigvis. Det havde aldrig holdt, selv hvis vi havde fået et barn.
  Så mig ud og være vild og single. Jeg mødte efter nogle måneder en RIGRIG sød fyr, og ni måneder efter første date var jeg gravid. Det var så vildt. Vi har det helt fantastisk sammen og jeg elsker min datter Filippa på 3,5 år og min kæreste over alt på jorden.

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:09

   Se, dét sætter ting i perspektiv, for selvom man vælger og planlægger er det måske ikke det rigtige.. for det lyder da til ham du mødte og som så blev far til Filippa lyder fantastisk 🙂

 • Reply
  Nutidensmor
  5. oktober 2016 at 19:08

  Haha, jeg tror skam også han følte sig lidt som dagens mand i skysovs 🙂 Men ja, jeg har været heldig med ham – han er sgu betænksom 🙂 Og hvor er du så sød Nadja! Håber alt er vel 🙂

 • Reply
  Cirkeline
  6. oktober 2016 at 19:51

  Hvor er det fantastisk læsning ❤️ Jeg har en lækker knægt på 23. Mdr som er vores lille ønske ups’er, hans far (min kæreste ) og jeg havde kun kendt hinanden i et par måneder da jeg stod med en positiv test, og vi så skulle fortælle det til familien. Dem der tog det allerbedst var vores børn fra tidligere, vi har en hver som nu er 7 år gamle, og de glædede sig til at få en lillesøster eller bror. Kan huske at jeg ikke turde besøge svigermor før at min kæreste havde fortalt hende det, for første gang jeg mødte hende sagde hun at hun ikke ville være farmor igen de næste par år så vi havde bare at passe på 😬😂 og vups så var jeg gravid 😂
  Vi vidste at der ville komme mange reaktioner på at vi havde valgt at vi skulle være forældre sammen, at vi valgte at flytte begge vores børn ud af byen til fordel for provinsen hvor vi alle kunne bo sammen. Men er også sikker på at alle dem der tvivlede på vores valg dengang nu er blevet charmeret af den lille og ved at det var den rigtige beslutning. For der er op og nedture, men bi har truffet et valg om at være sammen og tykt og tyndt og har på intet tidspunkt forestillet os at vores liv ville blive på en lyserød sky. Min datters far var jeg sammen med i 5,5 år inden at vi fik et barn sammen og inden hun fyldte 2 år var jeg enlig mor, så der er ingen garantier, man må gøre det der føles rigtigt og håbe at det så er det rigtige

Skriv et svar