MÅ MAN KØBE SKOLDKOPPER?

PC130679

Så er jeg vendt tilbage fra de døde, for selvom jeg da udgav et indlæg i går, som jeg lige skal huske at takke jer for at tage godt imod, så var den sat til automatisk, da jeg var helbredsmæssigt væltet bagover. Sådan til at være på langs. Og hængende ind over kummen. Det kan man nemlig med en sådan blog, altså planlægge indlæg (fikst!) Sagen er nemlig den, at jeg vågnede op lørdag nat med kvalme – en sådan slags der gav mig tegneseriehurtige ben og jeg fór ud på badeværelset, for at kalde lidt på Ulrik. To gange blev det til – og to gange skulle der til for at jeg fandt ud af at en eller anden dødsens dum virus havde overtaget min krop, mens jeg sov. Hvor usselt egentlig, at overfalde en person, mens hun får sin skønhedssøvn!
Indlægget fra i går, som jeg nævner, havde jeg skrevet i min usselhed om søndagen, og sat til mandag, simpelthen fordi jeg ikke kunne overskue at svare på de beskeder jeg vidste der ville komme. Jeg ville nemlig være klar og kunne læse de kommentarer der kom – og kom, dét gjorde de sgu, mens jeg var nogenlunde ved mine fulde fem.

Men i dag har jeg så været på arbejde, fordi jeg er “på benene  igen”. Lige så hurtigt man bliver væltet bagover, lige så hurtigt kan man vende tilbage!
Men hey, hvem slæber egentlig mest sygdomme, virus og baktusser hjem? Jeg sendte lidt Augusta en ond tanke den lørdag nat, må jeg indrømme, men det gik op for mig at jeg jo egentlig faktisk selv er ret udsat – hvis ikke mere – end Augusta, da jeg er i en vuggestue og hun i en børnehave. Jeg tror vi slæber rigeligt med skidt hjem hver og det er måske kun held at vi ikke er oftere syge, end vi er.
Mikkel er da egentlig sjældent syg. Hvad sker der for dét?

Søndag aften, mens jeg sad i badekåbe, med samme frisure, som jeg gik i seng med aftenen forinden, havde vi en lille snak om hvilke af de der børnesygdomme Augusta havde været udsat for og vi startede ved fod, klov og mundsyge (eller hvad den skrækkelige virus hed med blænerne) – og stoppede der.
Så hov. Har hun virkelig ikke haft alt det andet? Og hvad med skoldkopper? Er der ikke noget med at det er praktisk de får det tidligt? Og er det i det hele taget ikke meget normalt at få det tidligt??

Tænk sig, jeg tror dette indlæg udviklede sig fra et hverdags indlæg om at jeg har været syg, til en købsannonce til skoldkopper. Jeg tænker hun vil hade mig, hvis hun først får dem som 14-årig. Hvem har? Vi kan bytte med nogle Frost klistermærker, hvis det er?

Mens Augusta bliver puttet af sin farmand vil jeg spændt sidde her og afvente om jeg er skingrende sindssyg sådan at semi-alvorligt efterlyse skoldkopper 🙂 Må en horde af mødre komme efter mig, for min skødesløshed med min datters helbred… bare jeg får lidt skoldkopper i forbindelse med efterårsferien, tak 🙂

Læs også

18 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  4. oktober 2016 at 19:40

  Jeg indrømmer dælme gerne, at jeg har været hende og gnubbe mine unger op ad Tinas i håbet om at få skoldkopper med hjem. Uden held:/ Ane har nemlig heller aldrig haft. Og tanken om at de skulle få det på skift (for det er jo sådan lortet oftest fungerer!), når først jeg er startet job igen, er næsten ubærlig!
  Ps. Glad for du er rask igen. Pps. Fik ikke kommenteret i går, men synes du er sej!

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 19:54

   Hahaha 😀 Det handler sikkert om at der er en smitterperiode.. måske den er slut, når de har fået prikkerne? Må google! Jeg lover jeg gerne deler, når vi får det 😛
   Ps. Tak :-* PPS. TAAAAK :-*

 • Reply
  Henriette
  4. oktober 2016 at 19:46

  Mine unger fik det ganske automatisk og hvilket mareridt det var. Først havde Villum det i 14 dage. Skoldkopper über alles! Da han så var nogenlunde normal igen blev lillebror ramt. Han var kun 10 mdr, så totalt atypisk fik han mega mange. I ørene, i numsen, i næsen. Det var skrækkeligt! Det var lige den sidste måned af min barsel der gik :/ Det er rart at få det overstået, men sørg for at time det med ferie 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 19:55

   Neeeeeeeejjjjjj!!! Kan man bestille skoldkopper som ikke går i ører, numse og næse??? Det lyder da VOLDSOMT?

   … jeg forsøger hermed at time 😀

 • Reply
  Nadja // drengemor.dk
  4. oktober 2016 at 20:11

  Jeg “købte” dem til de to store tilbage i 2012 – Buster har dem stadig til gode 😉 Har skrevet om det her: http://drengemor.dk/?p=65, hvor der også er billeder af, hvor mange man faktisk kan have, men hvis du ikke gider læse det, er historien kort fortalt, at jeg var nygravid med Buster og derudover havde Arthur på 3 og Louie, der lige var fyldt 1. Og jeg kunne simpelthen ikke overskue tanken om, at de skulle få det, mens jeg stod med en nyfødt! Så da vores genboer fik det, smuttede vi på besøg. Louie fik dem præcis 14 dage senere, og Arthur præcis 14 dage efter Louies var startet.
  Først tænkte jeg, at det var træls, de ikke blev overstået samtidig, men de var begge HÅRDT ramt men hundredevis af skoldkopper, så det var faktisk kun godt, at de ikke havde dem samtidig. Louie, som var 1, sov mest fra det, mens Arthur var så plaget af kløe, at han sov dårligt og i 17 timer i træk slet ikke tissede, fordi de fyldte hele hans tissemand 🙁
  Jeg følte mig skideond over at have givet dem dem med vilje, men samtidig var det altså godt at få overstået. Nu er Buster jo lige så gammel som Augusta, og han har som sagt endnu ikke haft dem. Har bestemt mig for bare at se tiden an og lade dem komme af sig selv. Der er jo jævnligt opslag i børnehaven… uden de dog har bidt på ham endnu. De kommer nok, når det er allermest ubelejligt 😉

 • Reply
  Henriette
  4. oktober 2016 at 20:23

  Mine drenge gør sjældent noget halvt… Villum kunne ikke spise i en uge pga blærer da han havde hånd, fod, mund. Jeg tror desværre ikke skoldkopper er så nemme at kontrollere 🙁 Men det der hvide salve halløj er Guds gave!

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 21:37

   Avvvvvv 🙁 Det er også en voldsomt omgang!!

 • Reply
  Kathrissen
  4. oktober 2016 at 21:08

  Please, nej. Gør det ikke! Eller HVIS du skal gøre det, så gør kun forsøget gennem den alm. smittevej. Der er nogle mennesker der går til smitteparties (it’s a thing), stikker en is eller slikkepind godt og grundigt i halsen på det syge barn og så får de raske børn til at spise af den. De bliver møghamrende, meget farligt syge af det!

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 21:38

   Jeg troede sgu faktisk ikke der fandtes smitteparties :-/ Ærlig talt så regner jeg nok med det bare sker naturligt.. men om ikke andet bliver hun jo smittet på den ene eller anden måde, om det så er med overlæg, eller ej. Men slikkepind i halsen! Wouw! :-O

 • Reply
  Sarah
  4. oktober 2016 at 21:20

  Du må gerne annonce, hvor du finder smitte😉 min femårige har nemlig heller ikke haft endnu, og det måtte han måske egentlig gerne!? Held og lykke med det 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 21:38

   Vi deler gerne – så gavmilde er vi 😀

 • Reply
  Anne V
  4. oktober 2016 at 21:39

  Du kan også vælge vaccine (for egen regning naturligvis)

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2016 at 21:52

   Dét var jeg slet ikke klar over! Er skoldkopper ikke relativt ufarlige? Jeg tænker om det er nødvendigt?
   (Spørger ikke fordi jeg er kritisk, men fordi jeg er total uvidende) 🙂

 • Reply
  Maria
  4. oktober 2016 at 22:42

  Det er helt okay at efterlyse👍🏻 da jeg fandt ud af fætteren herhjemme havde skoldkopper i sommers ringede jeg med det samme til hans mor og lavede en legeaftale to dage senere😂og vupti så havde vi skoldkopper 1,5 uge efter perfekt timning hun var lige blevet 3 år og jeg gik på barsel og ventede mig. Håber i snart finde et sted at blive smittet 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 18:58

   😀 PERFEKT timing 🙂 gid det kunne gå sådan for os andre 😀

 • Reply
  Anne
  5. oktober 2016 at 8:29

  Ang vaccine (kan ikke få lov at kommentere på spørgsmålet, så derfor desværre ny tråd):

  Da min datter var tre havde en pige fra børnehaven havde skoldkopper. Pigen var fraværende fra børnehave i to uger, havde over 40 i feber og var forbi børneafdelingen tre gange. Så slemt er det heldigvis ikke for alle. Men da hun kom tilbage, fortalte moderen mig (næsten grædende), at hun ville ønske, hun havde vist, at man kunne vælge vaccine i stedet. Derfor undersøgte vi mulighederne.

  Så vidt jeg har hørt, indgår skoldkopper i det officielle vaccinationsprogram i en hel del af vores sammenlignelige nabolande (UK, Sverige, Tyskland, Norge). Dette har jeg dog ikke selv tjekket. Skoldkopper er ikke farlige, men det bidrager heller ikke med noget til kroppen at have været igennem det, og derfor kan man lige så godt vaccinere. I DK er det vistnok fravalgt alene pga økonomi.

  Endelig havde vi med i vores overvejelser, at man ikke må flyve med skoldkopper, og da vi rejser en del med vores børn, kunne vi se endnu en væsentlig ulempe ved dette. Vi kunne risikere enten ikke at komme af sted, eller vi kunne risikere ikke at kunne komme hjem (det sidste lyder rart – men sygt barn på fremmed grund er ikke rart).

  Vi købte vaccinen hos vores praktiserende læge, der blot bestilte den hjem til anledningen.

  Jeg håber, det forklarer vores valg. Ellers er du velkommen til at spørge igen 😃

  • Reply
   Nutidensmor
   5. oktober 2016 at 19:00

   Dét synes jeg bestemt forklarer jeres valg! Sådan som du forklarer det her – og ud fra jeres situation – så synes jeg det giver super god mening? Jeg må indrømme jeg ikke har hørt om skoldkoppevaccination, men måske fordi der er så få der tilkøber det? Ikke desto mindre lyder det ret smart! Er man så dækket resten af livet?

 • Reply
  Anne
  5. oktober 2016 at 21:52

  Vaccinen dækker i minimum 30 år – formentligt resten af livet.

Skriv et svar