STYR PÅ LORTET ELLER LORT PÅ STYRET? (JULE-EDITION)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Sponsoreret af dem der engang hed Tiger. Eller var det [tier]? Som i: tiiiigerrrr (dyret med striberne) eller mønten? Umiddelbart, vil jeg mene at vi i Aarhus kaldte det [tier], men der var altså længe stor uenighed – lige indtil de en dag ændrede det til DenFlyvendeTier – aka. FlyingTiger.

SELVOM der ikke har været styr på alverden herhjemme den sidste uge, som jo bl.a. har været præget af lidt tankemylder, som jeg skrev om her i fredags, så er der da styr på noget af lortet – nemlig på julekalenderen. TJEK til den 🙂
Jeg må indrømme at jeg altså ikke tænker en julekalender er nogen nødvendighed og hvis du har tænkt det ikke er noget I gider give jer i kast med, så spring da over. Det er måske bare en ekstra gode oveni julen, som bare gir’ og gir’ og er på alle måder speciel. Men HVIS du tænker at julekalender er noget barnet eller børnene skal beriges med, de 24 dage det løber af stablen, så er det muligt at få det ordnet. Hurtigt og effektivt og til et anstændigt pengebeløb, som garanterer glæde hver dag!

Jeg fik den opgave, af førnævnte FlyingTiger, til at gå ind i en af deres butikker (Telefontorvet i Aarhus – yndlings!) at hive 24 pakker hjem til Augusta. Og ja, herre god opgave. Til opgaven, hed det sig at jeg skulle tjekke deres Gift Generator, som på dansk jo egentlig bare er en gavegenerator, der foreslår mulige 24 pakker, ud fra barnets alder. Det er bare forslag, så hvis man tænker: det er sgu ikke noget for Olfert-Kai**, så trykker man bare de enkle forslag ud og nye dukker op! Det er ikke en app, du skal ikke downloade noget, eller betale en disse, det er bare et smart koncept, der giver et overblik over hvad man kan erhverve sig i alt-mellem-himmel-og-jord-butikken, man skal blot trykke barnets alder ind og VUPTI: 24 forslag. Og jeg må altså sige: de har MANGE fine ting og det er en smal sag at finde 24 styr.

**selv hvis dit barn ikke hedder Olfert-Kai er det også muligt at bytte forslagene ud til nye gaveideer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til Augusta, der er 3,5 år, valgte jeg lidt af hvert og jeg har forsøgt at tage billeder af det, inden jeg fik pakket dem ind. Det er let at finde 24 gaver – jovist, men det at pakke 24 gaver ind tager altså tid 😀 Er jeg typen der starter godt, med nøje klippet papir, til at ved pakke nr. 18 nærmest bruge tæerne, som en eller anden abe, til at holde på papiret, mens jeg finder tape frem (som hugges af med tænderne)?? Ikke desto mindre er de altså DONE og jeg er en stolt mor! Jeg er sikker på at Augusta bliver overordentlig tilfreds og uden hun selv ved det: imponeret over sin mor – selvom det kun tog 15 min. af min tid 😀

Hvis du skal ud og købe gaver, eller overvejer pakkekalender – ELLER mangler nogle billige sjove ting i julegave / adventsgave, så duer gave generatoren glimrende – du kan lure på den lige her … og ja, man kan sagtens trykke voksen-alder ind 😉 eller gå ned i den lokale Flying Tiger.

Men hey, hvis du vil vinde et gavekort på 500 kr. til Flyingtiger kan du altså også bare skrive her i kommentarfeltet hvad du elsker mest ved julen og måske er det dig jeg trækker i et andet, snartkommende, indlæg..

Nu handler det bare om at vente til d. 01. og holde gaverne godt gemt for datterbarnet til da 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

skaermbillede-2016-11-20-kl-14-51-06
Konkurrencebetingelser lige her.

 

Læs også

68 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  20. november 2016 at 15:16

  Det jeg elsker mest ved julen er at vi får set så meget af vires familie som vi gør og bare kan slappe af og hygge os med dem. Det glemmer vi tit i hverdagen men i julen gør alle lige en ekstra indsats for at få set alle.

  • Reply
   Mette
   20. november 2016 at 20:40

   Crap (undskyld) fik et forretter bogstav i min mailadresse, så den gentages korrekt nedenfor

 • Reply
  Linda
  20. november 2016 at 15:25

  Jeg elsker julen! At pynte, spise god mad, bruge ekstra meget tid sammen med familien og bare se lyset i børnenes øjne.

 • Reply
  Mette Glerup Kristensen
  20. november 2016 at 15:26

  Roen. Uden tvivl roen, jeg sætter mest pris på ved julen <3

 • Reply
  Ida M
  20. november 2016 at 15:27

  Jeg elsker at julen får familien samlet og så forsøger jeg at holde lidt ro i den kaotiske december måned.. Måske jeg faktisk elsker mest når julefreden har sænket sig 🙂

 • Reply
  Denise
  20. november 2016 at 15:27

  Det er stemningen. Stemningen, der ligeså langsomt begynder at krybe ind på én i slutningen af oktober/starten af november. En form for forventningens stemning, kan man muligvis kalde det..? Forventningen om alle de dejlige ting, man lige om lidt går i møde: gaderne bliver pyntet op til jul med lyskæder og gran, julesnolderet kommer frem i butikkerne, æbleskiver, julehygge i ungernes børnehave, stearinlys, den 1. december hvor radioen ENDELIG begynder at spille julemusik, familiehygge juleaften og til julefrokoster og alt den lækre, lækre mad, som, til størstedels, er forbeholdt julen. Dén stemning gør mig glad og varm, sådan helt indefra og ud ❤🎄

 • Reply
  Emilie
  20. november 2016 at 15:32

  Jeg er med alderen begyndt at holde af julen. Hvert år bliver jeg en smule mere glad for den. Det jeg elsker aller mest ved den må være at jeg er så meget sammen med hele min familie. Ikke kun juleaften men hele december.
  Derudover er gaverne jo også et lille plus 😉

 • Reply
  Kirstine Rasmussen
  20. november 2016 at 15:35

  det bedste ved julen er at være sammen med familien – at der i den måned er gjort lidt ekstra ud af at glæde hinanden.

 • Reply
  Matie Amalie
  20. november 2016 at 15:48

  Det bedste ved julen er for mig at der sædvanligvis er mere tid til hygge og at alting, på nær gaveræset, går en lille smule langsommere <3

 • Reply
  Louise
  20. november 2016 at 15:58

  Det bedste ved julen er at se glæden i mine børns øjne. Forventningens glæde og glæden ved at danse om juletræet og skråle højt – det bedste de har lært.

 • Reply
  Christina Rasmussen
  20. november 2016 at 16:06

  Elsker stort set alt ved julen 🎄😍
  Gaver, hygge, familie tid, mad, forkælelse ❤️🎄🍀

 • Reply
  Rikke
  20. november 2016 at 16:06

  Jeg er faktisk lidt af en Grinch, da jeg synes at det er svært at leve op til (primært egne) forventninger til hvor meget vi skal hygge, bage, pynte etc. Jeg elsker dog, at mine børn elsker julen, og så elsker jeg julefilm ❤️
  Kh Rikke

 • Reply
  Nanna L
  20. november 2016 at 16:10

  Kan man vælge, hvad der er bedst ved julen?? Jamen okay, så stemningen – den dækker vist det hele meget godt 😉 Man får set mere til venner og familie, end man plejer, og de fleste er i et særligt humør med lidt mere overskud og glæde at dele ud af.

 • Reply
  Tine Andersen
  20. november 2016 at 16:15

  Det allerbedste ved julen er… At de traditioner jeg elskede som barn (julekalender, pakkekalender, at se nissebanden hver aften, spise clementiner og pebernødder, høre julemusik, tage på juleudstilling osv osv) dem kan jeg nu selv give videre til min datter…
  Og det er fantastisk at opleve allerede nu – hvor hun er 4 – hvor meget hun husker og taler om fra vores sidste jul…..
  I år skal hun holde julen hos hendes far – så jeg vil nyde hende ekstra meget i december de dage hun er hos mig –
  Og så glæder jeg mig til at feste med hende nytårsaften 😚😚😚

 • Reply
  Maria-Louise
  20. november 2016 at 16:22

  Det jeg elsker aller mest ved julen er at vi lige nu, efter 10 år uden, har små børn i familien. Julen er helt speciel igennem børne øjne og jeg glæder mig til at se glæden hos min nevø og niece ❤️

 • Reply
  Kristine
  20. november 2016 at 16:52

  Stemningen! Det er bare noget helt særligt. Nisser, juletræer,stearinlys, pebernødder, maden, Pyrus(!).. Det hele !

 • Reply
  Julia
  20. november 2016 at 16:53

  Det jeg elsker ved julen er hele stemningen og den hygge der er omkring det. Og ikke mindst at der så er endnu mere grund til at hele familen er samlet 🎅🏻

 • Reply
  Karina
  20. november 2016 at 16:55

  Jeg må siger hygge her hjemme jule pynt og hjemme lavet æbleskiver hjemmelavet og en tur i den gammel by så er den hjemme hos mig

 • Reply
  Marie Damtoft
  20. november 2016 at 17:02

  Jeg elsker alle de ting man gør som man ellers ikke ville gå gjort: bage æbleskiver eller lege med ler (lave juledekorationer). 🙂 Og julelysene i mørket 😀

 • Reply
  Lena
  20. november 2016 at 17:10

  Det jeg elsker mest ved julen er den forventningsfulde glæde mine to små piger på 3 og 6 år har til julen, julemaden og hans nisser og alt det der skal foregå i juletiden 🙂 <3

 • Reply
  Vibeke Johannesen
  20. november 2016 at 17:19

  Ventetiden med julehygge, juleknas, julekalender, nissedrillerier og julelys. Hele december er ren hygge og slutter af med en dejlig aften med dem man holder af og ikke mindst en dejlig ferie!! Jeg er fan af december og jul og skal helt sikkert i tiger og have købt de sidste gaver til prinsessens pakkekalender. 😊

 • Reply
  Karen
  20. november 2016 at 17:39

  Honningkager! Jeg eeeeelske honningkager, og dem fra Christiansfeld er allerbedst …

 • Reply
  Karoline Mathilde
  20. november 2016 at 17:46

  Helt sikkert maden. Andesteg og hjemmelavet rødkål er utvivlsomt det bedste ved julen.

 • Reply
  Ann-lina
  20. november 2016 at 18:22

  Min datters glæde over vores fjollede nisse Pyt! Hun er 4 år og sidste år kom Pyt for første gang og besøgte os, og lavede en utrolig masse narrestreger. Hun har nærmest talt om hende hele året og om hun mon kom igen til jul 😉
  Det gør hun selvfølgelig! Og jeg glæder mig helt vildt til at opleve Vigga og hendes glæde og iver igen 😄

 • Reply
  Tine
  20. november 2016 at 18:49

  Min favorit ved julen er den 23/12 om aftenen, hvor jeg – når børnene sover – laver en skattejagt klar. Når de vågner om morgenen starter skattejagten,indtil de finder deres gave, som de kan underholde sig med indtil om aftenen.

 • Reply
  Johanne
  20. november 2016 at 18:54

  Det jeg elsker mest ved julen er at se mine to pigers glæde og spænding når nissemormor har været på spil og lagt gaver herhjemme, og at det er legalt at spise Risengrød flere gange om ugen (jeg elsker Risengrød).

 • Reply
  Mille
  20. november 2016 at 19:12

  Med en dreng på 14 mdr glæder jeg mig endnu mere til julen i år fordi vi skal have skabt nogle faste jule traditioner for vores lille familie ❤️🎄

 • Reply
  Louise
  20. november 2016 at 19:19

  Min datters ansigt når hun kommer endnu stuen 1. Dec og jeg har pyntet op aftenen før 🙂

 • Reply
  Christina
  20. november 2016 at 19:38

  Det jeg elsker allermest ved julen er den magi og lykke den fylder mine børn med. Glæden ved at se deres spændte ansigter hver morgen, når de tjekker om Nissen har lavet ballade osv.

 • Reply
  Louise
  20. november 2016 at 19:49

  Jeg elsker alle de lyskæder, der bliver sag op. Det er så hyggeligt!
  Og så at det er lovligt at spise masser chokolade!

 • Reply
  Marie / krøllerier
  20. november 2016 at 19:52

  Jeg elsker honninghjerter – og så skal jeg altid følge med i mindst en julekalender på tv.
  Selvfølgelig giver mine børn mig også lidt et andet syn på julen, for det er svært ikke at glædes over deres begejstring.

 • Reply
  Inge
  20. november 2016 at 19:57

  Gaver, gaver, gaver! Ja, jeg ved, det er politisk ukorrekt, men ikke desto mindre sandt 😀

 • Reply
  Janne
  20. november 2016 at 20:03

  Fridage med familie 😀

 • Reply
  Mette Kristensen
  20. november 2016 at 20:09

  Jeg elsker ferien og hyggen med familien. Jeg elsker også at danse om juletræet og skal helst synge Det kimer nu til julefest 🙂

 • Reply
  Jannie Birk-Møller
  20. november 2016 at 20:16

  Åh elsker alt ved julen😍😱 julebag, julelys, julepynt, stemningen( alle er bare så glade når det er jul) besøg hos familien og ja ikke at glemme alt den gode mad med sovs til 😍😂

 • Reply
  Rikke Christensen
  20. november 2016 at 20:21

  Julens største glæder er hygge og samvær med familien. Leg med børnene foran pejsen med hjemmebagte småkager og en masse legetøj

 • Reply
  Katrine T
  20. november 2016 at 20:26

  Jeg elsker simpelthen den ekstra tid med familien julen byder sig for vores vedkommende. Det er så dejligt at kunne hygge ekstra uden hverdagens stress og jag. ❤️

 • Reply
  Simone
  20. november 2016 at 20:35

  Jeg elsker glæden i folks øjne når man ser at man har fundet den helt perfekte gave til dem!❤️🎁

 • Reply
  Mette
  20. november 2016 at 20:37

  Hyggen med venner og familie ❤️❤️❤️. Faktisk næsten mere december end lige nødvendigvis de tre dage. Men bare det at ta sig ekstra tid til hygge med dem, der betyder noget – fastholde hyggetraditioner år efter år

 • Reply
  Mette
  20. november 2016 at 21:06

  Det bedste ved julen er at komme “hjem” til min familie d. 23 december og mærke stemningen og hyggen 😊

 • Reply
  Sarah
  20. november 2016 at 21:19

  Dejlig konkurrence 😊 Uhh der er så meget skønt ved julen men det bedste er klart at være sammen med mine børn i juledagene, hvor vi bager småkager, fælder juletræ, hører julemusik og spiser æbleskiver. At lave dekorationer sammen og åbne chokolade julekalender hver morgen, det er en helt særlig tid, hvor vi nyder alt det gode, som følger med. God søndag aften derude 😊🌺

 • Reply
  Camilla
  20. november 2016 at 21:54

  Lidt af en kliché: men helt sikkert at give! Jeg har de seneste år givet mine nærmeste adventsgaver og det er altså bare skide hyggeligt 😄 På SU er det lidt af en kunst at få råd til alle (om end små) gaver, så et tilskud ville bestemt ikke være dårligt!

 • Reply
  Anne V
  20. november 2016 at 22:01

  Det bedste? Når børnene pakker gaver ud, efter vi har danset om juletræet. Og senere på aftenen, når børnene er puttet, og vi voksne skåler i et godt glas portvin, mens vi nyder stilheden og taler om aftenens dejlige oplevelser. Ahhh, hvilken dejlig følelse! Dagen efter er der gang den igen, når hele huset er fyldt op med gæster. I år står jeg for gaverne til pakkelegen, så gavekortet og gave generatoren ville lige være noget for mig 😜🎄

 • Reply
  Nathasja
  20. november 2016 at 22:03

  Jeg elsker gaverne – til mig selv 😉 Selvom jeg er blevet mor (til to børn endda) er jeg altså ikke vokset fra spændingen ved at få/åbne gaver.
  Jeg er næsten værre end børnene, der i spænding kan være færdig med julemiddagen på bare 5 minutter, KUN for at få lov til at danse om juletræet og dernæst få gaver.

  Så et gavekort til Flyvende10’er, ville da være fantastisk. Lover at dele med børnene så jeg ikke har flest gaver under træet 😉

 • Reply
  Camille
  20. november 2016 at 22:06

  Julen er den hyggeligste højtid. Juleaften holder jeg allermest af at være til julegudstjeneste og for en stund være omgivet af familie, julesalmer og julefred.
  Tak for en skøn blog.

 • Reply
  Anne
  20. november 2016 at 23:41

  Hyggen!! Og julelys og snebolde (altså slikket, mmmh)

 • Reply
  Helena
  21. november 2016 at 0:07

  Det jeg elsker mest ved julen er uden tvivl, at have tid til at være sammen med min familie

 • Reply
  Helena
  21. november 2016 at 0:08

  Det jeg elsker mest ved julen er uden tvivl, at være sammen med min elskede familie

 • Reply
  Sarah
  21. november 2016 at 2:55

  Det er familiehyggen, og hyggelige ture gennem julebyen i Aalborg. Og i år er ekstra hyggelig, når lillebror melder sin ankomst d 27/12. ❤️

 • Reply
  Elisabeth
  21. november 2016 at 7:18

  Jeg elsker DET HELE! Ganske enkelt!

 • Reply
  Camilla
  21. november 2016 at 7:20

  Det jeg elsker allermest ved julen er at købe gaver, der gør andre glade 🙂 – lyder måske lidt påfundet, men faktisk er hegn mere spændt på, hvad anden synes om det jeg har fundet på til dem, end egne gaver 🙂

 • Reply
  Frederikke
  21. november 2016 at 11:42

  Jeg elsker allermest at være sammen med min dejlige store familie. I år har vi valgt at droppe gaverne til de voksne, og kun give børnene. På den måde handler det mere om nærvær og hygge end gaveræs og udpakning. MEN derfor skal børnene ikke snydes. 😉 Derfor ville det være skønt med denne pakkekalender!!

 • Reply
  Rikke
  21. november 2016 at 11:44

  Jeg elsker at vi i julen har mulighed for at være sammen og se hinanden alle sammen på en gang. Vi er i min familie spredt ud over hele landet, så vi ses ikk så ofte som jeg gerne ville. Men i julen får vi altid 2-3 dage med ren hygge

 • Reply
  Trine
  21. november 2016 at 14:04

  Jeg elsker generelt bare julehygge. De der dage med dårligt vejr udenfor (eller allerhelst snevejr selvfølgelig) og så julemusik på anlægget/radioen, juleklip, konfektlavning, pyntning af juletræ osv osv. Så hyggeligt 🙂 Og så elsker jeg også julekalendere på tv, især DR’s, selvom jeg burde være for gammel til det efterhånden. Men det er jeg altså ikke 🙂

 • Reply
  Tine
  21. november 2016 at 14:54

  Jeg elsker ALT ved julen, men det allerbedste er den helt særlige julestemning, som er så svær at beskrive.. Alle er gladere, man har små hemmeligheder, der er pyntet op overalt, man glæder sig og der er så meget lækkert juleknas.

 • Reply
  Julie Søgaard
  21. november 2016 at 15:39

  Småkagerne! og gaverne! og lysene! og hyggen 😀

 • Reply
  Annemette
  21. november 2016 at 18:01

  Jeg elsker at komme hjem til min familie og få lov at se dem så meget som muligt – stemningen er fantastisk og der er ingen, der har travlt når først julefreden har sænket sig, det er der ikke altid tid til i hverdagen, når man bor 2,5 time fra hinanden 🙂
  – og så er julen bare min yndlings tid, folk er i et dejligt humør – og det smitter, what’s not to like! 🙂

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  21. november 2016 at 18:19

  Augustas Fanklub glæder sig allermest til hele familien har fri, drengene med forventningens julelys i øjnene og forældrene der fletter fingre i sofaen 😀
  Og så selvfølgelig julelys, julefrokoster, julemad, julestress Hø Hø, julegaver og juletv…eller bare ren og skær JUL

 • Reply
  Louise J
  21. november 2016 at 20:41

  Noget jeg bestemt ikke elsker ved julen er at få købt de 24 f****** kalendergaver – men det er tilgengæld super hyggeligt hver morgen, når bette skal åbne dem.
  Jeg elsker bare den hygge, der er forbundet med julen!

 • Reply
  Charlotte
  21. november 2016 at 21:47

  Jeg elsker hyggen, lejlighed til at mødes med familien og de der skumjulemænd ☺️

 • Reply
  Lise
  21. november 2016 at 23:05

  Aaaaaalt! Jeg er julefreak og elsker alle de små tegn på at julen rykker nærmere hver dag i december: julekalender, julestjerner, julekager, julemusik (okay, måske kun i starten af måneden), julesne, nisser og gaver. Men mest af alt elsker jeg den stemning, der indfinder sig på selve juleaftensdag, hvor alle årenes minder ligesom giver genlyd for hvert stykke julepynt, der tages frem fra julepyntskassen og mørket langsomt sænker sig og julebordet dækkes. Okay.. jul er bare min yndlingstid på året!!

 • Reply
  Mai O.
  21. november 2016 at 23:31

  Jeg effing ELSKER gran. Duften af gran. Følelsen af gran (mærkemærke). Gran gran gran. Og gin. Og gran. Og så ELSKER jeg at placere mig så lang jeg er på gulvet under juletræ og spejle snudeskaft i julekugle. JAMAND!

 • Reply
  Maria
  22. november 2016 at 11:54

  Mest af alt ved julen elsker jeg de hyggelige dage indenfor med kagebagning, ild i pejsen og ro. Hverdagen glider også lettere fordi der hele tiden er små pit stop med hygge.

 • Reply
  Sanne
  22. november 2016 at 12:36

  Jeg elsker traditionerne, at være sammen med familien, brune kartofler og juleslik (især marcipan) i massevis. I år kommer jeg nok især til at elske julen, fordi jeg er så højgravid, at jeg kan føde når som helst, på det tidspunkt. Hvilket vel også er en god grund til at ligge som en hval på sofaen og bede om at få mere marcipan – mens de andre laver brune kartofler til mig 🙂

 • Reply
  Michelle Jensen
  22. november 2016 at 13:39

  Det ved julen jeg elsker mest er, at være sammen (det lyder tudse-gammelt). Men det at have tid til at være sammen synes jeg er mega hyggeligt – kan det kombineres med spillet mus (med pebernødder) så er det endnu bedre og begge vores piger hviner af grin når der bliver råbt ‘muuuus’

 • Reply
  Sofie
  22. november 2016 at 14:31

  Det jeg elsker allermest ved julen og ved vinteren er, at det er så hyggeligt med alle de lys vi bliver forkælet med alle steder. På træerne i haverne, langs hækkene og på gader, i vinduer og mellem bygninger. Jeg synes det er så fint og fuldstændig hyggeligt og når nogen har et ekstra fint træ med lys får jeg altid lyst til at banke på og sige tak for at give mig et smil på læben.
  Og så elsker jeg jule-bage-dag hos svigermor 😍

 • Reply
  Pernille
  22. november 2016 at 21:26

  Jeg synes det bedste ved julen er stemningen, jeg går rundt i en lille lykkeboble af store smil og taknemmelighed. I år har jeg den faktisk allerede. Den der tro på at det hele nok skal gå, at det er okay at livet går. 🙂

 • Reply
  Line M.
  27. november 2016 at 9:43

  Et ord: Familiehygge☺️

Skriv et svar