ET HELT NYT LIV

image13

Vi havde nok begge følt den komme i lang tid… at det var blevet meget venskabeligt, det her forhold vi var i og at vi skulle ende her, der hvor vi er lige nu.

Jeg skriver i datid, for vi er ikke i et forhold mere og det er en beslutning vi begge har taget sammen og man kan sige det er rigtig heldigt, for vi er begge enormt enige i at det er en rigtig god vej vi skal til at gå. Det er et brud der er svært, for det er det, når der er et barn involveret, der kommer til at skulle leve som dele-barn, men for os er det den rigtige løsning, for vi skal være glade hver for sig. Vi kommer ikke til at gå helt alene, for vi er jo forældre til verdens sødeste pige, og selvom det er slutningen på et kæresteforhold og et partnerskab under samme tag, så er det starten på et venskab og et samarbejde, som vi vil gøre alt for fungerer optimalt.

Lige i dette øjeblik sidder jeg i min nye lejlighed, i min gamle sofa, omgivet af flyttekasser, som jeg knap nok aner hvad der er i male-belysning, som min far har stillet her og meget meget trætte ben. Jeg har lige facetimet med Augusta og det gjorde sgu ondt. Det gør også ondt at skrive det her, for i aften skal jeg sove alene.

Men jeg er glad! Og det er han også! Det er super ambivalent og vi går sikkert en turbulent tid i møde, med nye rutiner og en skærpet opmærksomhed på Augusta, men det er også spændende, for det åbner jo også op for et nyt kapitel for mig. Dette bidrog uundgåeligt til at korthuset lige væltede lidt i sidste uge. Der var som sådan ikke sket noget, men når man jonglerer mange tanker, frygt og alt for mange to-do’s, så kan det hele godt blive lidt for overvældende – selv for de stærkeste.
Jeg ved rigtig mange har de bedste intentioner, når de går fra hinanden om at det skal gå godt og al kommunikation skal køre på skinner og alligevel kan det gå skævt og det kan det sgu sikkert også her, men jeg har en eller anden ro i maven om at Mikkel og jeg bare kender hinanden så godt og tænker ret ens på mange ting, så vi har et udgangspunkt som bare er pisse fedt.

Vi har jo ikke haft en let start.. som jeg har skrevet om for ikke så lang tid siden. Vi blev først kærester da Augusta blev født og selvom det ikke har været et “tvangsforhold”, for vi valgte hinanden til, fordi vi kunne lide hinanden, så har vi stadig været under et pres, for vi har jo altid været tre personer. Prøv lige at forestille dig hvordan du ville have det med din kæreste eller mand, hvis I først skulle kende hinandens dårlige sider og finde ud af hvad han ikke er så god til (og omvendt), når I står med et lille bitte barn i armene.

Vi elsker begge Augusta ubeskrivelig højt og ønsker hinanden det bedste, så derfor står vi klar til at være der for hinanden og give hende al den støtte og kærlighed der skal til for at hun skal kunne klare denne nye konstellation, med to hjem. Måske I kan læse at jeg virker afklaret og rimelig rolig, men det er jeg også. Det har taget tid og det har bestemt også taget tid at finde ud af om det var sådan her det skulle ende. Men nu er vi klar og vi er klar til det skal gøres ordentligt! Og det vigtigste er at alt skal være så godt som muligt for Augusta og det er på længere sigt ikke at hendes forældre bor sammen.

Jeg er flyttet i dag og vi har jo vidst lidt tid at det var den vej det skulle gå og at jeg definitivt skulle flytte ud har vi vidst lidt tid, men det er svært at finde bolig i Aarhus, men jeg har været heldig og rammerne er perfekte som et lille hjem til Augusta og jeg! Jeg har bevidst valgt at vente med at skrive noget hér, da det der er mest fair, er at de nærmeste og SELVFØLGELIG Augusta vidste det først. Hun forstår naturligvis ikke så meget endnu, men jeg ville have svært ved at se tilbage, eller lade hende læse tilbage her, og se på at det røg på internettet før de vigtigste fik beskeden om fremtiden. Det har været verdens mest kaotiske dag, men det må jeg skrive mere om… jeg tror ikke mere kunne gå galt denne dag, så det er en længere historie.

Og så håber jeg for fa’en I følger med fremadrettet – og være en del af mit “nye liv”. Jeg glæder mig til at starte på noget nyt, i min nye lejlighed og åbne op for et kapitel i mit unge liv. Som jeg også glæder mig til at vise frem! Hjemmet altså! Jeg har svært ved at kalde det “alenemor”, for selvom jeg jo ikke bor sammen med faderen fremadrettet, så vil han jo altid være der – og være en del af Augustas liv på samme måde, som jeg er.

Fortsættelse følger jo… den næste tid vil jeg nok få lidt småtravlt. Både følelsesmæssigt og praktisk.

KH! Johanne

Læs også

40 Kommentarer

 • Reply
  Karoline
  1. december 2016 at 20:13

  Sender lige en kæmpe krammer din vej 💜💜💜

 • Reply
  Randi
  1. december 2016 at 20:18

  Wow. Du er for sej, og sød og stærk… ønsker dig alt det bedste i dit nye liv 😘

 • Reply
  M
  1. december 2016 at 20:18

  ❤️

 • Reply
  Kia Glad
  1. december 2016 at 20:24

  Det lyder som om at I har det bedste udgangspunkt. Ønsket jer alt det bedste!

 • Reply
  Sanne Rousau
  1. december 2016 at 20:25

  Sender et kram ❤️

 • Reply
  Mette
  1. december 2016 at 20:26

  Sender også KÆMPE krammer Johanne ❤️❤️❤️. Selvom man har truffet beslutningen, så det stadig hårdt at få igennem. Det husker kg stadig, selvom det er mange år siden.
  Hvor har du fundet lejlighed? Stadig midtbyen?

 • Reply
  Camilla
  1. december 2016 at 20:27

  Gud hvor jeg bare ved præcis hvordan du har det i dag. Du er sej

 • Reply
  Maria Zimmer
  1. december 2016 at 20:29

  Du er for sej. ! Den største krammer til dig og hvor håber jeg bare I får det til at fungerer. 🙂 Vil stadig trofast følge med.

 • Reply
  Hanna
  1. december 2016 at 20:29

  Hvor kan jeg genkende din følelse af lettelse. Den havde jeg også selv, da beslutningen var taget. Og jeg har endnu ikke vaklet.
  Men ja det med enlig mor, alenemor Osv. Er også jeg har svært ved helt at finde ud af at bruge/forholde mig til.

  Jeg håber at i alle kommer til at trives i jeres nye tilværelse.

 • Reply
  Cæcilie
  1. december 2016 at 20:30

  Stærk beslutning og virker til, at I har et fantastisk udgangspunkt. Håber på alt det bedste for jer alle 3. Kæmpe virtuel krammer herfra.

 • Reply
  Tanja /latetotheparty
  1. december 2016 at 20:33

  Du får lige en sådan rigtig bjørnekrammer af den virtuelle slags <3 <3 <

 • Reply
  Simone
  1. december 2016 at 20:35

  KÆMPE RESPEKT❤️

 • Reply
  Stine Aamose
  1. december 2016 at 20:35

  Wow, et indlæg! Godt skrevet (endnu engang) og dejligt for jer, at I finder så godt ud af det! Det er bestemt ikke gnidningsløst sådan noget.. Knus og tanker herfra – og sov godt 🙂

 • Reply
  Trine
  1. december 2016 at 20:36

  Pyyh, nu har jeg efterhånden fulgt med i noget tid og jeg føler jo helt at jeg kender jer, så bliver da helt trist af at læse det her. Sender en masse gode tanker din vej, og håber at I alle finder jer tilrette i jeres nye roller.
  Ps. du er pisse sej, så er sikker på at du nailer den som single mom👍🏼

 • Reply
  Emma
  1. december 2016 at 20:39

  Du er den SEJESTE, mest inspirerende og ærlige blogger, jeg overhovedet kan komme i tanke om.

  Jeg ønsker dig, Mikkel og Augusta ALT det bedste – både sammen og hver for sig. I har klaret at lære hinanden at kende, IMENS I har opfostret et dejligt barn – selvfølgelig klarer I også det her!!!

  Mine varmeste knus og tanker

 • Reply
  Caroline // tordenmor.dk
  1. december 2016 at 20:49

  Auch. Jeg havde en eller anden ide om, at det var det, du ville fortælle, når du kunne – men for Augustas skyld håbede jeg selvfølgelig, at jeg tog fejl. Stadig væk – når nu det skal være, så lyder det til, at I er enige om at gøre det på bedst mulige måde. Al held og lykke med det! Jeg glæder mig til fortsat at følge dit og Gusses liv.

 • Reply
  Marianne
  1. december 2016 at 20:52

  Det må være en svær beslutning at tage, men I er stærke at gøre det. Jeg ønsker jer alt det bedste, både hver for sig og selvfølgelig som forældre sammen for jeres skønne pige.

 • Reply
  Mia
  1. december 2016 at 21:01

  Alt muligt held og lykke med det. 😘

 • Reply
  Pernille
  1. december 2016 at 21:04

  Kæmpe kram herfra

 • Reply
  Ane
  1. december 2016 at 21:13

  åh jeg stoppede sku med at trække vejret et øjeblik. Sikke en stor beslutning, jeg håber i alle 3 får det godt i alt det nye der skal ske. og bare rolig jeg følger forsat med 😉 <3

 • Reply
  Jane
  1. december 2016 at 21:14

  Ønsker dig al mulig held og lykke! Jeg bliver ved med trofast at følge din blog.

 • Reply
  Line
  1. december 2016 at 21:24

  Held og lykke med dit nye kapitel. Må du finde den lykkelige vej for dig og jeres datter 😊

 • Reply
  Nina
  1. december 2016 at 21:27

  Wow! Dejligt du er så afklaret og at det også lyder til Mikkel er det – det tror jeg er en kæmpe fordel. Rigtigt meget held og lykke med det hele!

 • Reply
  Mette
  1. december 2016 at 21:32

  Hellere to glade forældre hver for sig, end to ikke glade forældre sammen 🙂
  Jeg står selv i det samme lige nu. Min kæreste, eller eks kæreste er det jo nu, det skal jeg godt nok lige vænne mig til, er også lige gået fra hinanden. Vi har Sofia sammen, som fylder tre til marts. Vi var også forholdsvis enige om det, men derfor er det stadig svært, så jeg ved hvad du mener.
  Jeg har været så heldig at beholde lejligheden, så ingen flytten eller noget, men han har lige fået lejlighed fra i dag, det er virkelig mærkeligt. Så går det virkelig op for en, at det er rigtigt, vi lever to forskellige liv med hver vores bolig, det skal jeg så også lige vænne mig til 😀 haha
  Men hold fast i følelsen af at være glad, og være glad for beslutningen, også de dage, hvor det hele ser lidt sort ud, og du tænker “var det her virkelig det rigtige at gøre”, sådanne dage har jeg i hvert fald haft, og der har det hjulpet mig at tænke på, hvor glad jeg egentligt har været efter vi er gået hver til sidst.
  Nyd dit nye liv, og rigtig meget held og lykke i fremtiden <3

 • Reply
  Siri
  1. december 2016 at 21:37

  Sånn kan det faktisk også gjøres; hatten av for voksne, flotte,fornuftige mennesker💜Ønsker deg alt godt I deres nye landskap😊

 • Reply
  Lise
  1. december 2016 at 22:27

  ❤️

 • Reply
  Michala
  1. december 2016 at 22:55

  Held og lykke med det nye kapitel. Du virker som en gæv kvinde og en skøn mor, så ingen tvivl om at det nok skal gå!

 • Reply
  Pernille
  1. december 2016 at 23:15

  Tak fordi du deler dine tanker. Alt det bedste til jer alle tre 💜

 • Reply
  Helena
  2. december 2016 at 0:35

  Sender de varmeste tanker kæreste Johanne. Ja selvom kl. Er 0:1 om natten og lige kommet hjem fra arbejde, så kunne jeg ikke lade være med at læse dit indlæg. Det viser blot hvor meget jeg holder af dig.

 • Reply
  Helena
  2. december 2016 at 0:36

  Sender dig de varmeste tanker Johanne. Selvom kl. Er 0:1 om natten og lige hjemvendt fra job, ja så kunne jeg ikke lade være med lige at sende dig et virtuelt kram. Du skal vide, at jeg holder meget af dig her bag skærmen .

 • Reply
  Kine Marie
  2. december 2016 at 11:24

  Kjære Johanne! Jeg har stor tro på at du og Mikkel kommer til å få til et fint vennskap og samarbeide om herlige Augusta. Jeg heier på dere!
  Og jeg sender deg tusen klemmer og varme tanker fra kalde Norge. Dette kommer til å gå så fint, og som du skriver; for at Augusta skal ha det bra må mor og far også ha det bra. Om det er hver for seg så er det sånn det må være. Jeg heier på deg og tenker på deg <3 Klemmer fra Kine Marie

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  2. december 2016 at 11:30

  Held og lykke med den nye start – hvis I er glade, så er det jo akkurat som det skal være, selvom det sikkert også bliver noget af en omvæltning, hårdt og alt det der.
  Håber på en lejlighedstour, når det hele er sat op 🙂

  – A

 • Reply
  Christina Barré
  2. december 2016 at 12:19

  Kæmpe hjerte til dig min egen <3 Tænker på jer og syntes du er sej og stærk! Håber vi snart ses, kys A fra mig 🙂

 • Reply
  Daniel Ishøj
  2. december 2016 at 12:25

  Ren kærlighed din vej <3

 • Reply
  Rikke / rikkes-planet.dk
  2. december 2016 at 12:52

  En stor krammer din vej, g held og lykke med jeres nye hjem. Og selvfølgelig bliver jeg som læser.

 • Reply
  Kristine
  2. december 2016 at 17:10

  Kram og tanker til dig. <3

 • Reply
  Jeanette
  2. december 2016 at 19:19

  Sender varme tanker din vej <3 Det lyder som en velovervejet beslutning, så er sikker på, det nok skal gå dig godt. Jeg er selv lige for nyligt flyttet for mig selv med 2 drenge 1 og 4 år. Så kan jeg godt forstå al frustrationen. Jeg ønsker jet alle 3 det bedste fremover og vil selvfølgelig fortsætte med følge med på bloggen 🙂

 • Reply
  Nisha
  2. december 2016 at 21:06

  Hvor fint at i er enige! Har været i dine sko hvor vi også var enige og den dag idag 2 år efter ‘bruddet’ er vi stadig bedste venner og har det perfekte samarbejde kørende, hun ser sin far nærmest hverdag selvom vi ikke er sammen.😁 Så det er en ny start og det skal nokblive super godt☺️ For jer alle sammen, de sødeste hilsner fra en der har fulgt dig længe og ikke bare synes du er super sød og sjov men også et fantastisk menneske.
  Jeg er lidt rødvins snaldret men blev nødt til at gå ind og kommentere da jeg så dine snaps omkring din nye lejlighed 😅😂

 • Reply
  Julie
  3. december 2016 at 19:53

  Hvor er det fint skrevet. Det lyder som om I gør det rigtige og at I har tænkt det hele godt igennem. Det kan kun blive starten på et nyt og godt liv for jer alle tre. Det vigtigste er ikke at have forældre der er sammen, men at have kærlige og glade forældre.

 • Reply
  Maggie
  4. december 2016 at 8:47

  Sikke en omgang – stort kram til dig!

Skriv et svar