JULEMARKED PÅ GODSBANEN OG LEJLIGHEDSINDVIELSE

image22

Det er lørdag og selvom klokken var 10 må jeg indrømme at det var en SMS fra min far, der vækkede mig fra min Tornerosesøvn. Mon min krop vil kompensere for at være mor i 3,5 år? Good luck siger jeg bare.. jeg tror dog, selvom jeg synes det er halvsent og teenage-agtigt at sove til kl. 10, at de færreste mødre med respekt for sig selv og frygt for permanente poser under øjnene, ville postulere de ikke ville slumre i dobbeltsengen til formiddagstid – hvis de kunne.
Men det kan jeg jo! For fremadrettet vil jeg nogle gange være alene. Mærkeligt, men lige dér, klokken 10 tænkte jeg: det må da være en af goderne ved denne situation, som jeg kan kalde mit nye liv.

Min far og hans kæreste skulle nemlig komme forbi, for at lege handyman i min nye resistens. Nok mest egentlig min far, men Dorte er en dejlig gode at få besøg af, for mens han så fluks gav sig i kast med mine usamlede skomøbler kunne Dorte og jeg drage på julemarked hos min genbo: Godsbanen.
Men det er sjovt, ikke, for selvom jeg har sovet fra 00 (eller 01 var den måske nærmere) til 10, så ligner jeg alligevel en, der er gået i seng efter en hård putning kl. 22 og stået op kl. 05 til Ramasjang og havregrød. Det der træthedslook er åbenbart kommet for at blive.

At det så var sammen med halvdelen af Aarhus vi tog på julemarked med var måske til at forudse, men på trods af menneskemængden vil jeg altså mene det er et klart besøg værd. Godbanen rummer i dag og i morgen både mad-marked og pynte-marked, hvis man kan kalde det det, for boderne er spækket med kreativitet og resultater af dette. Alt lige fra keramik til strik til ophæng til knager til plakater.. lad os kalde det meste unika og hjemmegjort. Spiselauget gør det, som de plejer, fremragende og selvom ventetiden på en latté var 10-15 min., så er det det værd. Der er jo siddepladser i Den Rå Hal, hvor man kan nye en lille ret fra en af de andre madboder, som et lille break i julepynts-plexi-figur-shopping og pestosmagning.
Det er helt bestemt børneegnet og selvom der kan opstå menneskekorpustrafikpropper, så tag da hele familien med og få købt unik juletræspynt eller julegaver.

Medens jeg ventede på min (overraskende) tiltrængte kaffe i caféen havde Dorte simpelthen købt disse fine ophæng, som jeg har talt stort og småt om siden min mor, storebror og storebrors kæreste havde været på julemarked (uden mig) på Arkitektskolen og købt dem – TIL SIG SELV. Røvhuller 🙂 Heldigvis fik de opsnappet at YET ANOTHER som kreatørerne bag afbildningen af min store by-kærlighed hedder, kom på Godsbanen denne weekend! Deres telefon nummer 311 311 02 kan jeg se på den lille plastikpose jeg fik, hvis du er fristet og ikke kan komme på marked.. de har også lavet København, hvis man mere er til det. Og det er der mange der af gode grunde er.
Hvis det ikke umiddelbart er til at se er det Isbjerget, Domkirken, Bogtårnet, Rådhuset og ARoS (som jeg forresten har udsigt til, fra det der lille vindue).

Nu kan jeg høre min far er godt i gang med hylder på Augustas værelse, så der kan komme lidt legetøj, bøger og spil OP. Pt. er alt på gulvet og det ser lidt trængt ud – plus akustikken er voldsom. I aften får jeg dame-visit i form af en mini julefrokost.. min første sammenkomst i mit nye hjem og min ikke det skal fejres i rødvin.
Det tror jeg vidst nok det skal.

Jeg håber I får en helt fantastisk lørdag – og hvis du er i Aarhus så tag dog på Godsbanen. Eller Gåssebanen som Gåsse (Augusta) siger 😉

image18

En lille snap fra mig ‘johannemygind’

Læs også

14 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  10. december 2016 at 17:57

  Så fint og tak for tippet med det pynt, nåede heldigvis forbi (igen😂) og fik et sæt. Ja det er rart med handyfolk, man kan trække lidt på 😜. Og nyd endelig alenetiden, når det nu er sådan livet arter sig. Det gir energi

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:19

   Fik du det??? årh det er jeg glad for at høre, for de blev vidst revet væk sidst og såvidt jeg kunne se var der ikke viiildt mange igen!

 • Reply
  Jette
  10. december 2016 at 19:38

  Har fulgt din blog noget tid efterhånden og nu må jeg kommentere noget sjovt (…eller ikke sjovt – pudsigt måske…) Jeg blev alene med min datter for 1 års tid siden, også da hun var 3,5 år og også da jeg var præcis så langt på pædagog uddannelsen som du er … Alle de tanker (bekymringer) du beskrev i et tidligere indlæg, om bla økonomi, er som taget ud af mit hovede for 1 års tid siden. Jeg, eller vi, er kommet ud på den anden side, stærkere og klogere og endnu mere voksen og ansvarlig end før. At skrive bachelor som enlig mor, var benhårdt! Jeg vil bare ønske alt held og lykke til dig, du klare det hele – netop fordi du er MOR. Vær stærk og tro på dig selv ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:19

   Dét er alligevel pusseløjerligt, Jette! Jo, sjovt er det da, men jeg forstår godt hvad du mener 🙂 Jeg er så glad for at høre fra en på den anden side, for det kan da godt virke uoverskueligt, når man står i det. Tusinde tak <3

 • Reply
  Mette
  11. december 2016 at 10:47

  Det lyder godt, at du kan se fordelene ved måske ikke at have A hos dig hele tiden. Det lyder ihvertfald til at være en ret fin weekend med julemarked og julefrokost/indvielse.

  Og ikke for at virke stalker agtig, så tror jeg at din far bor på vej med mine forældre. Har før tænkt det udfra hans navn, by og noget andet du vist har skrevet og når du så nævner Dorte ☺️ Så måske vi ses på det grønne område, hvis dig og A kommer på de kanter omkring jul. Hvor er det fedt at de træder til og giver en hjælpende hånd i denne tid.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:21

   Dét er sjovt! Det er mega stalker-agtigt, men på den seje detektiv måde 😀 De har boet der længe – har din far også det? Vi er altid på legepladsen der, når vi er i Galten, så mon ikke vi så ses 😀
   Jeg er kommet der i KNAP 20 år så måske vi er stødt ind i hinanden før 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:22

   Er det rigtigt? For mig er kvarteret jo helt nyt og uudforsket, men det kommer nok! Kunne godt bruge en indfødts guided tour 😀

 • Reply
  Dorthe
  11. december 2016 at 19:42

  hvor sjovt! Jeg kan se at du bor samme sted som min mor. Min Barndommensgade…

 • Reply
  Susan
  12. december 2016 at 8:04

  Så fint pynt! Nu har jeg googlet ‘Yet Another’ men finder ikke noget, kan du hjælpe med en hjemmeside. Tusinde tak!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:23

   Øv, det kan jeg desværre ikke opspore. Hvem har ikke Instagram, det er sgu da også skidt!! Kan du ikke smse det telefonnr jeg skriver i indlægget? Det stod på selve ophængenes pose, så det skal da bruges 😀

 • Reply
  Mette
  13. december 2016 at 14:22

  Ej, hej hej fra en ny gård-nabo 🙂 håber I bliver glade for at bo her.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:23

   HEJ GÅRDNABO! Du er nr. 2 jeg hilser på! Hvor hyggeligt! Gårdfest???

 • Reply
  lian
  13. december 2016 at 23:55

  Sjovt at se jeres lejlighed være til salg. 51 kvm til 3 personer er dælme ikke meget.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2016 at 19:23

   Det er mega lidt!

Skriv et svar