5 FORNUFTIGE NYTÅRSFORSÆT FRA EN SINGLE MOR

billede1 Men. Vent engang – var hun ikke sådan ret anti-nytårsforsæt i 2015? Tjo, jo, men klap lige geden, for det handlede jo om at jeg faktisk bare ville være ret så uambitiøs. Modsat alle andres nytårsforsæt – og den gængse forståelse af disse, der tit handler om omlægning af (dårlige vaner). Læs med for det her er da ikke en opremsning af nytårsforsæt, der sætter mål som træning, mere broccoli i kosten eller lovning om at man vil skifte navn til Noora og lære norsk… ville det ikke bare være én stor kliché? Nej nej, jeg står stadig ved at jeg nægter at være ambitiøs og løbe et halvmarathon eller sætte andre store mål for mig selv, bare fordi tiden føles som om den render igennem et stort timeglas. Hvis du pludselig har brug for at lave nogle livsændrende forandringer i dit liv, så er der altså 11 andre måneder du kan gøre det i.

Men hvis du er nysgerrig efter hvilke nytårsforsæt jeg faktisk havde til mig selv til 2016, så kig gerne i linket lige herover. Jeg synes jeg har nået dem alle ret så fint – men sådan er det når man sætter standarden lav: der er større chancer for at opnå sine mål 😉

Lad os springe ud i det: 5 nytårsforsæt til mig selv – og jeg tænker vi evaluerer midtvejs på året.

1. LÆR AT VÆRE ALENE
Jeg vil (forsøge på at) lade være med at sørge.

Det lyder måske hårdt for de der er i et forhold og ligger i ske med deres livs kærlighed lige nu, mens ungerne lykkeligt bobler i det tilstødende lokale. Selvfølgelig vil jeg savne Augusta når hun ikke er her, men jeg vil lære at slappe af, når hun ikke er her. Ja, faktisk NYDE det. Jeg kan ikke bruge tiden på at sidde i hendes seng og snøfte, for omstændighederne er nu engang som de er og så skal jeg sgu også lære at være Johanne.

2. KOMPENSER IKKE FOR NOGET
Jeg vil være samme forælder som før.

Hvor jeg før flytning måske ville have tænkt: NU skal jeg være på. NU skal jeg være DEN BEDSTE mor jeg kan være. Jeg vil være MEGET sjovere, mere spændende og lave de vildeste ting.
Men nej.
Jeg vil være mig selv, for det er det der er mest holdbart i længden. Jeg er mor ud fra intuition, kærlighed og lyst og sådan vil jeg forsætte. Jeg tror på Augusta elsker mig lige højt om vi så spiser lasagne og frysesuppe, efter vi har leget på værelset og i baggården, som hvis vi er i Tivoli og spiser sushi efter.

3. SOV, SLAP AF OG SOV LIDT MERE
Jeg vil nyde, når jeg er alene.

Jeg forbinder det meget med punkt 1 på en eller anden måde, men nu handler det ikke om det jeg skal undvære, men det jeg skal nyde. Jeg vil rende rundt i de grimmeste underbukser, have håret i knold, slæbe dynen med ind i sofaen og drikke vin. Jeg vil bunde al Netflixs indhold og gøre præcis hvad jeg har lyst til. Måske jeg skal købe en mikroovn, så jeg også kan få lavet popcorn?
Selvfølgelig har jeg en skole der skal plejes, lektier, prøver og så videre, men for alt i verdenen vil jeg forsøge at gøre mit hjem til et fristed. Mit sted. Vores sted, når Augusta er der, men når hun ikke er vil jeg lave præcis hvad jeg lyster.. og det involverer muligvis en is (spises direkte fra bakken) og en ansigtsmaske.

4. ACCEPTER FRUSTRATIONERNE
Det er ikke altid let – og det er okay

Jeg ved ikke om det bliver lettere med tiden, men savnet er svært. Det er hårdt at tænke på om hvor meget barnet nu forstår og om vi tackler det helt rigtigt. Jeg overtænker uden tvivl, men en forælders lod i livet er måske bare bekymringerne… og dem skal der også være plads til, for det er ikke let. Det er ikke sjovt at være en del af statistikkerne og gøre sit barn til dele-barn.

5. PRIORITER KOMMUNIKATION
Også det svære.
OG på en pæn måde for fa’en!

Som jeg før har skrevet om kan jeg lukke mig selv lidt inde.. det har I så heldigvis delt jeres tanker om, som meget normalt – særligt når man skal forholde sig til så meget nyt og i den forbindelse lukker jeg nogle gange også af for kommunikation. Hvis det er en weekend kan to dage snildt gå med at udskyde at svare på sms’er. Jeg vil lære at skrive til mine veninder, når det er hårdt. Også bare lidt.

Og så skal jeg for alt i verdenen blive ved med at kunne tale pænt med Augustas far, fordi dét er SKIDE vigtigt – så dét fortsætter vi med. Bombarderinger med billeder, når det passer og sms’er, når der er tid. Det er simpelthen så vigtigt som det ser ud lige nu, hvor savnet er stort og hvor vi stadig føler en gensidig usikkerhed.

Hvad tænker du om de mål for 2017 (…og fremover)?
DEL gerne jeres!

 

Læs også

8 Kommentarer

 • Reply
  Signe
  30. december 2016 at 20:10

  Hvorfor skal jeg være sådan eb kæmpe taber der ender med at flæbe over sådan et indlæg!?! Jeg synes at du er PISSE sej, og det lyder som nogle mega gode (og fornuftige!) nytårsfortsæt! Mega held og lykke! Og godt nytår! ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   30. december 2016 at 23:24

   Hahaha – JEG synes sgu ikke det er taber! Omvendt er jeg typen der kan græde til en Merci-reklame..
   RIGTIG godt nytår Signe 🙂

 • Reply
  Mette
  30. december 2016 at 20:18

  Lyder super godt Johanne! Min datter er voksen nu, og blev delebarn meget tidligt grundet alkoholproblemer hos faderen. Men jeg gjorde mig meget umage med altid at tale pænt om ham – jeg var lidt mere løvemor bruddet omstændighederne. Men en af de ting hun roser mig for i dag er, at jeg evnede dette og først da hun selv begyndte at sætte ord på tingene, snakkede lidt mere “frit” (ligesom hun nu værdsætter og forstår min løvemor tendens, som hun som lille først syntes var træls). Og jeg gjorde også meget ud af, at nyde “frirummet”, at lære at være alene – og dermed tanke op til at være alene forældre og ha overskud til det og studier.
  Keep going seje ❤

  • Reply
   Nutidensmor
   30. december 2016 at 23:26

   <3 Hvor er du sej! Den situation kan jeg slet ikke forestille mig at være i, men det må være svært, når man på den ene side skal passe på sin datter, men på den anden også vil lade hende se sin far.. fantastisk hun kan se i dag, at du talte pænt om ham, men også at der er plads til at snakke om hvordan det var! Løvemor FTW!!!
   KRAM og godt nytår!

 • Reply
  Tina
  30. december 2016 at 22:39

  Kære Johanne
  Jeg har fulgt med on and OFF i laaaang tid, men den sidste måned sluger jeg alt du skriver. Du skal bare vide at du er meget inspirerende og at det ikke gør noget at overtænke. Alvorlige emner må godt gennemtænkes, og du gør det så godt! Du er en virkelig dejlig mor for din lille pige.
  Ha er godt nytår :-).

  • Reply
   Nutidensmor
   30. december 2016 at 23:27

   Hvor er du sød Tina! Tusinde tak! hvor er jeg glad for du læser med og synes om ærligheden. Det kan være grænseoverskridende at lægge alle sine tanker ud, men det er det værd efter feedbacken 🙂
   GODT NYTÅR 🙂

 • Reply
  Sissel
  31. december 2016 at 2:20

  Hej Johanne.
  Jeg har fulgt med i lang tid og jeg nyder din blog og dine ord – både her og især på IG.
  Jeg er 28 år og skilsmissebarn gennem 16 år. Det vigtigste råd jeg kan give dig er at uanset hvor meget uvenner du måtte gå hen og blive med M, så må du aldrig lade Augusta mærke eller høre det. Forhåbentlig sker det aldrig ☺ Men man ved desværre aldrig – og jeg ved at det sværeste for mig er at jeg ved hvor meget mine forældre foragter hinanden. Fordi de har fortalt mig det via uheldige episoder.
  Man må aldrig miste troen på det bedste i andre ☺

 • Reply
  www.rikkes-planet.dk
  5. januar 2017 at 10:26

  rigtigt godt 2017, håber at alle dine fortsæt lykkes. Og jeg håber at du kommer til at nyde alene tiden, af egen erfaring ved jeg det kan tage lang tid, men det kommer.
  kh Rikke

Skriv et svar