9 TING JEG SKAL HA’ …

2017-01-22-12-25-24

God aften de damer og den enkelte herre! Jeg sidder netop på det der internet og stener og medens jeg så gør – eller gjorde dét (for nu sidder jeg og skriver her, som bekendt), så gik det op for mig at jeg da lige kunne inkludere jer lidt i min tankestrøm. Det er som om den er evigt eksisterende.. ligesom mit behov for at sætte indlæg i orden er 😉

Vi springer direkte ud i det – BOM!

– Og selvfølgelig kommer der et skal aldrig ha’-indlæg snarest – og dét er måske endnu sjovere! Det inkluderer f. eks. Tinder

SKAL HA’…

– …købt mig en bordopvaskemaskine…. eller en opvaskemaskine? – men så skal jeg finde ud af alt det om installation, hvilket jeg hverken orker eller orker at sætte mig ind i. Og hvorfor FANDEN er det så dyrt?
Gad vide om der kan komme en sød mand og sætte den op for mig, uden jeg skal betale hundrede milliarder kroner (det er virkelig bare mit max.!) og uden der sker en vandskade, så jeg skal sidde i saksen retsten af mit liv – eller binde mig til et svinedyrt Leasy abonnement, der ender med at koste mig det dobbelte af hvad varen står til?
Har I tips? #FirstWorldProblems

–  …fortsat min gode rutine med at få lavet negle hver 14. dag. Jeg får lagt shellak og jeg er nu på anden omgang og det er åbenbart det eneste, der kan få mig til at stoppe med at pillepillepillepille mine neglerødder til blods. Jeg tror heller ikke mine negle har været så lange her i flere år – plus jeg nu har lak på. Det forsvinder på mærkelig vis fra mine negle efter 1 døgn, når det er regulær lak (og ja, jeg har forsøgt med div. coat) – shellak er det eneste der holder!

– …lært hvornår man skal sælge sit tøj. Eller Augustas er det jo. Jeg får altid sat hendes flyverdragter til salg, når alle andre har købt ind til vinteren, så måske man skal finde sig et loppemarked.. Har I et tip om hvor det er let og uforpligtende at få solgt ca. en flytte-kasse-mængde børnetøj? Reshopper er selvfølgelig en god mulighed, men ift. enkelte dele er det en smule omstændigt med alle de besøg ved hoveddøren.

– …lært at se en serie uden at fare rundt over det hele og tjekke min telefon hvert 3. minut. Jeg har slået notifikationer fra på Instagram, men jeg er stadig nysgerrig som ind i fanden. Jeg skal have lært mig selv at lade være med at være så rastløs, som jeg skrev om i dette indlæg, om at være alene.

– …fundet ud af hvordan man kan åbne sin e-boks uden at få hjertestop. Jeg lærer det aldrig og jeg hader det, for hvad hvis der står: hey, røvhul, du skylder os 10.000 kr.?
Dét frygter jeg faktisk hver gang der tikker noget ind.. og sidst var det fordi jeg fik 18 kr. tilbage på en regning jeg havde betalt for meget.

– …lært mig selv at planlægge mad noget mere. Jeg er sgu nede på jorden, det ved I, så det bliver ikke gourmet hver dag og jeg er bestemt ikke for fin til frys.. men jeg var inde i en god rutine på et tidspunkt, hvor jeg kørte planer, sådan 3 dages planer. 7 dage? Umuligt for mig. Og faktisk med halvdelen som vegetar gerne. Det er mere også for at komme ud af at lave det samme igen og igen og igen og få noget grønt i mig og barnet. Kød er også dyrt, særligt når man gerne vil købe øko, så jeg forsøger at spæde til med f. eks. linser i en kødsovs, men rutinen med at køre kødfridage skal jeg gerne tilbage til. Jeg ELSKER kød, forstå mig ret, men det bliver oftest til kylling eller rejer, når det er, men jeg vil sgu gerne lære noget nyt og selvom jeg er en 28 årig cirkushest, så kan der da komme nye retter i manegen.

Jeg var til frokost med søde aarhusianske Mia Gardum i dag, sammen med en portion andre kvinder (og Augusta),  for at fejre hendes udgivelse af den smukke smukke bog: Plantemad med vanvittige billeder i (der virkelig bekræfter jeg aldrig bliver hverken madblogger eller fotograf). Hvis du er planteskræmt er det faktsik en der er værd at kaste sig over, for det kunne være en omvender!
Det er en vegansk kogebog med hverdagsretter og jeg synes virkelig den ser ud til at kunne være et fedt pift til vores madlavning. Vi fik til frokosten serveret chili sin carne (som jo betyder uden kød) og dét havde jeg sgu ikke gættet. Den var virkelig verdensklasse! Jeg lyver ik’! Jeg har selvsagt ikke selv prøvet opskrifterne af endnu, men jeg gir’ et praj, hvis jeg pludselig er en mesterkok i et køkken. Og sorry, Mia, hvis mine gæster er begejstret, så tager jeg altså AL æren 😉

Er du den der kritiker-type, der tænker: ej, skal hun nu være vegetar, bare fordi hun har fået fingrene i en pæn bog med veganermad? – så er svaret nej, fisterløjsovs 🙂 Og Mia Gardum er forresten heller ikke veganer, men hun viser man ikke behøver gå på kompromis med mad, “bare fordi” der ikke er mælkeprodukter, kød mv. i. Jeg har faktisk været vegetar i et helt år og for lidt over et år siden forsøgte jeg at være helt pescetar, som forsøg, i en uge og selvom jeg ikke skal være det igen, så giver det i mit hoved god mening at begrænse sit [køj] (som Augusta ville sige det) indtag. Eller i det mindste lære nogle gode basisretter, så partout ikke skal have hakket oksekøj i.
Hvad tænker du?

Her fotograferer Augusta lige det overdådige bord. Nogle ville kalde hende bloggerbarn (sikke et skrækkeligt ord!), men jeg rendte sgu selv rundt og knipsede løs af løst og fast, da jeg fik fingrene i et kamera, så mon ikke det bare er nysgerrighed overfor digitale medier og lidt monkey-see-monkey-do 😉

2017-01-22-12-05-59

– …fundet formlen til at gå ud af H&M uden at købe noget.
#MenDetErSÅSvært!

– …fundet ud af hvordan det er med ikke-komælk-mælk, for jeg vil virkelig gerne drikke andet, end ko, da min mave ikke er vildt glad for det. Jeg drikker en massiv mængde, jovist (tak til latté!) så det er måske derfor. Heldigvis har Lactocare Daily, som jeg blev anbefalet da hjulpet en del, men måske min mave prøver at sige mig noget.
Jeg vil gerne drikke soya/mandelmælk, måske bare som supplement, men hvem ved, men jeg har brug for at vide hvor eventuelt meget mere tyk jeg skulle blive af det – kontra minimælk (for ja, det er vigtigt) OG om en mælkeskummer kan tage skade af den slags? Det vil Nespresso nemlig ikke udtale sig om.
Så any experts?

– …fundet mig en ny serie på Netflix. Synes jeg har været alt igennem. Ideer?

– …skrevet tak til Frejamay for at lade mig deltage i sit interview på sin blog, der handler om at være selvstændig. Det kommer lidt ind på det her bagom-bloggen-noget, men jeg forsøger altså at råbe højt om at charmen i at blogge er at det er en hobby og at drivkraften er orderne og JER. Hun kalder det “inspirerende interviews med real people” – hvis du vil, kan du læse det her.


Og hey! Oveni hatten takket jer for de mange kommentarer til Augusta-snakker-indlægget fra i går. Det er FANDEME morsomt at læse de guldkorn der 😀 Der er også væltet en del ind på facebooksiden og hvis du har brug for et godt grin, så læs dem lige 😀 Det er en fed måde at slutte sin weekend af på!

KH! Johanne

 

 

Læs også

15 Kommentarer

 • Reply
  Signe
  22. januar 2017 at 22:20

  Du skal se The Fall! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼 har liget kværnet det hele, den er SÅ god! Særligt hvis man er til lækre seriemordere! 😏😏😏 (kan man sige det uden at lyde som en psykopat??)

  • Reply
   Nutidensmor
   22. januar 2017 at 22:24

   Det er jeg ! YAY!
   #SåErViToPsykopater 😀

   • Reply
    Signe
    22. januar 2017 at 23:01

    Haha perfekt! Så kan den i hvert fald helt sikkert anbefales!! 💪🏽💪🏽

 • Reply
  Kristine
  22. januar 2017 at 22:32

  Havremælk kan fint skumme i mælkeskunmer fra Nespresso (som i øvrigt fraråder brugen af minimælk, da det nemt brænder på og ødelægger skummeren – been there…..)
  Og ja, så er mandelmælk også godt, men fed og dyr 🙂 men hey, hvis du sparer på køddet? 😀

 • Reply
  MetteGK
  22. januar 2017 at 22:56

  Er du til (lækre) gangster-typer er Peaky Blinders AWESOME…

 • Reply
  Karina
  22. januar 2017 at 23:29

  Reshopper er rigtig godt

 • Reply
  Tine Løgitmark
  23. januar 2017 at 5:52

  Loppemarkeder på ingerslevs boulevard er altid godt besøgte af mødre der er på rov efter børnetøj. Del evt. en stand med en veninde, så er det ikke så dyrt.

 • Reply
  Nadia Parnas
  23. januar 2017 at 6:08

  Ej bordopvaskemaskine kræver (heldigvis) bare at man sætter den til stikkontakt og når den skal tændes, sætter man den der vandslange til vandhanen, og tager den af igen når den er færdig. Den er vi glad for.

  Mht serier, er Peaky Blinders på Netflix virkelig god. Der er en sæson eller to mere end hvad der ligger på Netflix, men mon ikke snart de kommer derpå 😊

 • Reply
  Michelle
  23. januar 2017 at 6:10

  Jeg har næsten været igennem samtlige alternativer til ko mælk. Min akne bliver nemlig helt vildt provokeret af mejeri produkter desværre. Jeg kan kun sige; oatly! Den grå der hedder ikaffe. Den skummer helt vildt i Nespressos mælke skummer og den smager helt vildt godt! Der er intet, der slår den. 😛

 • Reply
  Michelle
  23. januar 2017 at 6:11

  PS. Jeg køber den i Irma. Tror måske Føtex også kunne ha den men jeg er ikke sikker. Irma er hvert fald en sikker vinder. I den ene Irma står den på køl, i den anden står den ikke på køl men sammen med alle de andre ko alternativer. 🙂

 • Reply
  Lise
  23. januar 2017 at 7:17

  Reshopper til en sæk tøj fungerer godt for mig – alternativt er dba. Fint. Boder på ingerslevsboulevard skal bestilles nu her og kan fint betale sig. I foråret solgte jeg ud af Violas tøj legetøj og alt mit skrammel og tjente over 2000 kr – og vi havde meget basic uden alt for dyrt ☺.
  Bordopvaskwmaskine kræver bare tilslutning til vandhanen via en dims med gevin og en alm stikkontakt.
  Øko soyamælk fra naturlig giver 52 kcl og minimælk giver 36 .. . Madplaner – skriv jeres faste opskrifter ned på pap + en masse du gerne vil have ind i menuen og så bare læg dem op så de er fordelv. På den måde har vi plan til 1 uge af gangen og engang i mellem 1 måned.. uden af få boller i karry hver anden dag 😂😂.. derudover er der indlejret 1-2 restedage så vi kan få brugt det overskydende mad fra de andre dage i ugen

 • Reply
  Katrine
  23. januar 2017 at 14:24

  Hej Johanne, din blog er helt outstanding – jeg er ny læser og også en gammel kone efterhånden, men jeg elsker at læse dine indlæg ❤. Mine yngste børn, en pige og en dreng, er 3,5 år som Augusta, så jeg hygger mig med at læse indlæg om hende (og Jeres oplevelser sammen).
  Jeg har kronisk sygdom i maven og en hulens masse besvær i den retning. Selvom jeg ikke er testet positiv for at have allergi mod lactose, hjælper det mig at drikke lactosefri mælk. Du kan også for sådan nogle “Anti lactose piller” i håndkøb på apoteket, men de er ret dyre. Sådan en tager jeg hvis jeg fx skal ud på cafe og have latte eller masser af paradisis ☺️. Desuden hjælper det helt vildt meget at spise efter en diæt som hedder Lowfodmap. Du kan Google det. Den er egentlig udviklet til folk med irriteret tyktarm for at fjerne de symptomer med fx luft i maven. Hele min tyktarm er bortopereret. Men jeg spiser alligevel efter deres plan og det har ændret mit liv MEGET til det bedre. Måske kan du hente lidt inspiration.
  Jeg ved ingenting om opvaskemaskiner – griner. Vi har en oldgammel stor een som heldigvis bare virker når jeg skal bruge den.
  Af serier, kan udover The Fall som er AMAZING, også anbefales American Odysseu, The principal, Johan Falk + de andre nordiske krimier de har på Netflix 👍🏻
  Ha en dejlig dag – og hurra for dig og dine indlæg ❤!
  Kh Katrine

 • Reply
  Line Waldemar
  23. januar 2017 at 20:35

  Jeg er blevet ret meget fan af havredrik, som smager virkelig lækkert i iskaffe og også alene. Har dog ikke prøvet i varm kaffe og tror ikke den kan skumme synderligt meget, men måske et forsøg værd 🙂 plus; den sætter lidt mere gang i maven end komælk..

 • Reply
  Sigrid
  24. januar 2017 at 9:18

  Har du set Gilmore Girls? Verdensklasse!

 • Reply
  Mette Louise
  24. januar 2017 at 13:22

  Stemmer BÅDE for Peaky Blinders og The Fall. Begge er top fede serier med tvivlsomme mænd, som ser godt ud! 🙂

Skriv et svar