EN MIG-WEEKEND

image15

Jeg har ikke gjort dagens gode gerning for andre, end mig selv i dag. Ikke på noget tidspunkt denne weekend. Jeg sagde det på snap i forgårs, at jeg må have en tilværelse lige nu, som må være svær at relatere til, hvis man er mor. I hvert fald hvis man er mor og har sine børn fuldtid, hvilket jeg som bekendt ikke har. Da jeg afleverede Augusta i børnehave i torsdags, så var det nemlig Mikkel der hentede hende og tog til Vestjylland, hvor de holder tidlig vinterferie. Noget jeg normalt ville have været med til, hos svigerforældrene, der ikke byder på andet end hygge og forkælelse, men nu, med de andre omstændigheder, betyder det jeg har haft dagene her for mig selv.

Og det er som snegle tid, hvor alt er lidt surrealistisk. Indrømmet: jeg nyder det og der har slet ikke stået på liggen-i-fosterstilling-med-rødsprængte-øjne, men nærmere dynefest i sofaen og Netflix kun afbrudt af når jeg henter snacks og the i køkkenet. Det føles sgu lidt som at være teenager igen!

Kender I det – jer der også er singleforældre?

Jeg har også fået set lidt veninder, men det er også for at bevare noget normalitet, for det er sgu mærkeligt sådan at være selv fra torsdag til søndag – hvor jeg faktisk havde fri fra skole, altså torsdag og fredag. I går, lørdag, var jeg lige kort på Aarhus Central Food Marked, altså den der ved Strøget (kan aldrig huske hvem der hedder hvad) og efter dén oplevelse må jeg IGEN anbefale CanBlau, der har en biks, som får mine smagsløg til at synge…de kunne også score mig med lidt brød og olie-salt dyp, men de spækkede til, til den helt store guldmedalje. Det er sådan en platte til 125 kr., som er vidunderlig og hyggelig at dele, hvis man ikke er herre sulten!
Så hvis du er i Aarhus: go go go! Den ved Rutebilsstationen, Aarhus Street Food, er også god og mega hyggelig. Hér falder jeg altid i hos The Mexican Donkey. Cheesecake hos… Cheesecaken (det hedder de) med karamel er også alle pengene værd.
De kan faktisk hver deres, de to streetfood steder, som københavnerne måske kender som ala. Papirøen (hører jeg).

Hvad lørdag også bød på, var et interview med et Aarhus baseret magasin, der kommer her til marts, som handler om det at blogge og heri er jeg med. Om jeg er spændt på hvad der kommer ud af det kan jeg godt afsløre JA til. Jeg håber det bliver jordnært og ydmygt, men journalisten, som jeg bød på kaffe og druer (altså dem, inden de bliver til vin) ved spisebordet var rar og lod til at forstå det jeg sagde, så mon ikke min timelang plapren nok skal blive til et eller andet fornuftigt? Jeg er i hvert fald glad for det ikke er mig, der skal sammenfatte alt dét til en artikel.
Jeg deler forresten glædeligt spaltepladsen med Maya, som er min veninde, der har et realistisk sundheds- og træningsfokus og Lasse. Maya en skide sød og super inspirerende aarhuspige, som lever af bloggen, eller det at være selvstændig. Det var forresten noget af det jeg også kom ind på i interviewet – at jeg ikke vil leve af at blogge, selvom jeg måske godt kunne – spændende om det kommer med. Og Lasse er et af verdens mest morsomme mennesker – det er ham der har bloggen SidselogLasse og også arbejder for Bloggers Delight, det her blognetværk eller platform, som jeg også er en del af. Jeg håber lidt på de to begynder at lave flere videoer, for de er AWESOME ‘live’!

Jeg har viklet mig ind og ud af mit hvide dynebetræk så mange gange, spildt rødvin og fortæret hele mit frugtfad nu, mens jeg har set så meget Gossip Girl at jeg næsten får tics ved tanken.. så lige nu er jeg rykket ind i sengen. Her er den stået på Wolfpack, Flaskepost fra P og nu tænker jeg at jeg springer ud i Beware the Slenderman.
Førstnævnte, Wolfpack (eller Børnene i den låste lejlighed) er en dokumentar, som jeg vil anbefale ALLE at se. Og lige i aften faktisk, for den er ved at udløbe! Det handler om en familie af en far, en mor, SEKS DRENGE og en søster, der nærmest aldrig forlader deres lille lejlighed i på Manhatten i New York. Som i at børnene næsten ikke var ude for en dør, før de blev store. En af drengene husker et helt år, hvor de slet ikke er ude. Det er en vildt spændende dokumentar, for det de her knægte har gjort er at forvandle lejligheden til et filmset, hvor de gengiver flere af de tusinde film de har set gennem tiden, på deres lillebitte tv. De laver kostumer og reciterer replikker til mindste detalje. Fordi de simpelthen skriver dem ned. Alle replikker. Film er lidt deres kontakt med omverdenen, deres tidsfordriv og deres liv – når de er indespærret i den her lejlighed, med en far der ikke er normal.
Flaskepost fra P er jeg positivt overrasket over, men jeg er bare vild med den her politiduo, så den kunne næsten ikke skuffe og Beware of the Slenderman må jeg bare lige få set, inden mørket falder på 😀 Flaskepost fra P kan forresten ses på Viaplay, der har gratis medlemsskab i 30 dage og den anden, en uhyggelig dokumentar, på HBO.

Men det var nok tidsfordrivssnak for nu.

I morgen kommer Augusta hjem til mig og jeg glæder mig SÅ MEGET. Jeg ved hun storhygger med sin far og det ville jeg aldrig tage fra hende, så selvom mit savn er stort, så har jeg det også godt indeni, fordi hun har det godt 🙂
Jeg regner vi skal ned i Bruuns Galleri i denne uge, for der sker en hel masse i forbindelse med vinterferien, som jeg også lige skal dokumentere til mit arbejde, som står for at holde tjek på Bruuns instagramkonto. Der er faktisk LEGO-byggeri, et spændende projekt, der hedder Leg Med Omtanke – hvor Shane Bronx også kigger forbi. Der bliver også lavet fastelavnsris en dag og Bamsehospitalet kommer forbi!
(Læs mere her og følg gerne Bruuns Galleris Instagram, så bliver jeg jo glad)
…og ellers skal Augusta og jeg bare hygge sammen i hele næste uge. Hun har fri mandag-onsdag og torsdag og fredag er det børnehave for hende, og skole for mig 🙂 – men sådan er det vel for mange, her i vinterferien, hvis man ikke er lærer eller har børn i skolealderen?

Hvad skal I i vinterferien? Som er vinter”ferie” for mange.

NU vil jeg returnere til min slappen af og ønske DIG en herre god søndag! 😀 gerne med en masse fastelavnsboller
Jeg er snart tilbage, for jeg brygger nemlig på et indlæg, der er så morsomt, at selv jeg fniser lidt 😉

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Klara
  12. februar 2017 at 16:33

  Hvor har du set Wolfpack henne? 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   12. februar 2017 at 16:39

   DR.dk 🙂 Linket er i indlægget 🙂

 • Reply
  Anna
  12. februar 2017 at 16:35

  – Kvindemuseet har et ret lækkert børneprogram i ferien. Fortællinger, skattejagt, lav dit eget legetøj osv.
  http://Www.kvindemuseet.dk

  • Reply
   Nutidensmor
   12. februar 2017 at 16:39

   Arh hvor spændende – det må jeg lige kigge på 😀

 • Reply
  Sofie
  12. februar 2017 at 16:52

  Tror vi skal en tur på Naturhistorisk Museum en af dagene, en tur i biffen måske, i Storcenter Nord og se på dino’er, en tur til stranden og ellers bare bage, hygge, se film og slappe aaaaaf☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   12. februar 2017 at 17:54

   Årh, dét lyder dælme hyggeligt !
   Det er længe siden jeg har været på Naturhistorisk og det var da egentlig en god idé du gav mig der 😀 Der er så fint efter renoveringen (der efterhånden ikke er så ny mere 🙂 )

 • Reply
  Helena
  12. februar 2017 at 19:49

  Skal fejre min fødselsdag, begyndte faktisk allerede i dag, se evt instastories, selvom det først er på tirsdag og så skal jeg også arbejde lidt, det kommer jeg nok ikke udenom.
  Iøvrigt er der gratis tøndeslagning på The Grill i Viby, hvis det kunne være noget for bette A.

Skriv et svar