NØD LÆRER NØGEN KVINDE OM EL… OG ANDRE KEDELIGE VOKSENTING!

Dette indlæg er sponsoreret af NRGI, der lige efter vores flytning ind i nye rammer og et helt nyt liv, spurgte om jeg ikke ville tjekke deres app ud på et tidspunkt. En om el og forbrug. Det her indlæg er ikke nogen hyldest til el eller dét at have styr på hvad jeg vil kalde kedeligheder, som min forbrugskonto er koblet op til, for alle der kender mig bare en smule vil vide at jeg
1: er vanvittig ringe til at holde styr på den slags ting
og
2: (af samme årsag) faktisk ikke går op i det.
Det skal helst køre automatisk, hvilket kan være svært, når man, som jeg, ikke er vildt godt til det. At være ‘god til den slags’, eller dårlig faktisk, viste sig for eksempel i at jeg helt glemte at tilmelde mig el. Vidste I godt man skulle det? Jeg troede bare det eksisterede i mine kontakter i Gussehjemmet her og så var det fra den dato jeg tilflyttede, noget jeg bare skulle betale.. men nej, det skal så åbenbart bestilles 😀 ups!

Men nød lærer så nøgne mig om de ting, for på den ene side så skal jeg jo have styr på den slags og sætte mig lidt ind i det. Jeg må indrømme at det ikke har været min tjans som voksen, men altid de kærester jeg har boet med eller roomates, at have tjek på om licens er overført, om el er bestilt og alt den slags med moms osv., som jeg føler er i samme kategori. På den anden side er det bare en nødvendighed fordi det økonomisk kan betale sig at vide lidt mere om det og kunne forudse udgifter. Og det gælder så også el..

Som enlig mor er det vanvittig vigtigt at jeg har et nogenlunde overblik over udgifter og min økonomi – selvom jeg (som nævnt) ikke er meget for det. Men det bliver jo ikke dyrere af at jeg ved hvad jeg har i vente og den her nemme oversigt fra NRGI giver mig på el-området et overblik, har jeg fundet ud af. Jeg kan se mine regninger, mit forbrug og på den måde også få en fornemmelse af hvad det er der gør min regning stiger, tænker jeg.
El-regningen er meget afgifter og skatter, men det handler selvfølgelig også om at ansvarligt forbrug, så det her med at minde sig selv om at slukke lyset, når man ikke er i rummet mere og generelt slukke kontakter helt, har jeg forsøgt at tænke mere over, efter denne app kom på min telefon og med sin grønhed minder mig om at være.. ja, mere grøn, for det handler da også om bæredygtighed!

En ting jeg ikke har prøvet, som NRGI også har lavet i app’en, er en mulighed for at lave en duel med bekendte, venner, familie, for at se hvem der kan have det laveste forbrug. Jeg har overvejet at battle Maya, min veninde med bloggen MayaDroem, som jeg ved også har sagt ja til at udforske den her app lidt og gøre sig tanker om forbrug på dén konto, for det kunne jo være spændende at se hvem der kan have det laveste og hvor meget forskel der er ift. at bo to voksne kontra en voksen og et barn. Hun har dog ikke svaret endnu, men mon ikke det her indlæg lidt vækker hende lidt 😀 ?! Det er jo en lidt anderledes og måske også sjov måde, at blive mere bevidst om noget, der kan trække kroner på kontoen! Nu må vi se – jeg vil prøve det ad i hvert fald 🙂
App’en er til NRGI-kunder og du kan se den her, hvis det frister.

Jeg har tænkt på at skrive lidt om det engang, det her økonomi-emne, der er ekstra meget i min bevidsthed, når jeg nu bor alene med Augusta. Jeg synes der er mange ting at holde styr på, så det er ikke så meget de ekstraudgifter i sig selv, som fylder, men mere ansvaret om dem, for det er mig der står med alt og det føler jeg kan være lidt uoverskueligt til tider.

Så lige meget om du er i et forhold og i bor med 3 børn, villa, vovhund og tjek på det hele eller bor alene, i en studiebolig, så kan det være meningsfuldt at have et overblik, f. eks. over el, og spekulere i hvordan man kan spare penge – og leve lidt mere miljøbevist, ved ikke at sløse. Hvad tænker du, kunne du være klar på det? Hvis du er kunde hos NRGI kan det jo i hvert fald minimum være informativt lige at kigge på app’en.

KH! Johanne

nrgi1

Læs også

2 Kommentarer

 • Reply
  Janni
  21. februar 2017 at 23:37

  Jeg ville rigtig gerne høre nærmere om hvordan I får tingene til at rende rundt – står nemlig og skal til det samme med min datter på knapt 3! Økonomi er for mange en privat ting, men ville være mega fedt hvis du lavede et indlæg om jeres 😃

  • Reply
   Nutidensmor
   24. februar 2017 at 13:18

   Jeg deler gerne 🙂 Jeg har self ikke løsningEN på at få alt til at køre rundt, men vi gør jo alle hvad vi kan og måske kan vi inspirere hinanden 🙂

Skriv et svar