4xOPTUR OG 4xNEDTUR I MIT LILLE LIV LIGE NU

Arh ja, listeblogging. Kliché much? Muligvis, men det er immervæk skønt og lettere hygge-OCD (som jeg selvfølgelig godt ved ikke eksisterer), at lave lister. Der er styr på’d, der er orden og man kan få sagt mange ting meget hurtigt. Og jeg ved jo hvor mange forældre der kigger med og når I først får klikket jer herind, når ungerne er kastet i seng og endelig har overgivet sig til Ole Lukøje, så har I travlt med at komme ind på Netflix, hente den isrest i fryseren fra i går, som I gemmer for ungerne og ellers også bare med at falde i søvn på sofaen, som vi alle gør indimellem. Jeg vil være hurtig og effektiv 😉

optur

4xOPTUR

1. 7/11 crossainter. Jeg nævner det i mit lille billede på Instagram i dag, men det fortjener da lige noget mere spalteplads. Egentlig var det et impulskøb på baggrund af at jeg ikke har fået morgenmad, og skulle have taget en biopsi (se “nedtur”, punkt 2), så det at få noget i maven virkede som en fin idé.
Hvis det er længe siden du har indtaget en croissant bør du springe ud i det, for det er virkelig en gave fra guderne. Eller Frankrig. Måske bare begge. Og så er det lidt vildt at 7/11 gør det så fint på den front. Hvis du er ved åen i Aarhus så kan jeg altså også lige anbefale Briancon – deres croissanter har så mange lag at det næsten ikke kan tælles.
Og selvfølgelig fik jeg to. En med og en uden chokolade. Der var tilbud og det er jo næsten penge i lommen, når der er et tilbud – det ved alle.

2. Oscars! Jeg var simpelthen så heldig, at komme med til Oscars i CinemaxX i nat, fordi der gerne måtte komme til gylden stemning på Bruuns Galleris Insta-story, som jeg smider billeder på ugentligt, fra det hyggelige setup. Der var en del af det, som man skulle have billetter til: visning af La La Land, fri popcorn og kaffe (tiltrængt!) og natmad. Resten var faktisk åbent for alle og det var bare herre hyggeligt at sidde i den kæmpestore IMAX-sal med en masse mennesker, så sent om aftenen og være en del af den her store filmkærlighed. La La Land har jeg min egen holdning til, som er med i “nedture” herunder, så det kan du jo læse, hvis du overvejer at tage ind og se den. Jeg siger ikke den ikke vil være pengene værd – men en Oscar…?
Vi endte dog med at slæbe os selv hjem ved 4.30 tiden, for der kunne jeg simpelthen ikke mere. Lørdag nat var jeg også ude og være lidt for vågen i det aarhusianske byliv, så derfor var jeg på underskud på søvnkontoen.. men det var bestemt det værd, selvom jeg gerne ville have været der under “det store flop”.

3. Jeg har besluttet vi skal have et lille kæledyr. Eller. Jeg skal have et kæledyr måske nlrmere. Augusta virker til at synes rigtig godt om tanken, men et eller andet sted mistænker jeg mig selv for at projektere mit behov for et lillebitte dyr over på barnet.. men sålænge jeg er bevidst om det, så går det vel nok 😉 Augusta er i hvert fald på, selvom hun ikke ved hvad det indebærer, hvilket er klart nok, hun er jo 3 år gammel og har aldrig haft et dyr – det har jeg til gengæld og jeg glæder mig til at vi skal have lidt liv og noget fælles, noget nyt, et lille familiemedlem 🙂 Men hun har skam allerede navngivet den, som I kan se i filmen herunder 🙂

[vidcore vid=”PjdqxC4J”]

4. Augusta – i fastelavnskostume. Oh dear lord al mighty hun er sød! Er hun ikke åndssvagt kær? Det vil man som forælder jo gerne høre, selvom jeg jo ved hun er det… #MåskeVerdensSødeste #MinusMåske
Hun endte ikke i sit Paw Patrol kostume, som hun ellers havde valgt ud i BR for længe siden, men i sit brandmandskostume, som Mikkels ægte brandmandskammerat har foræret hende. Jeg fik et billede i morges, som han sendte, efter han havde afleveret hende i børnehaven, med teksten om at hun var PAVE stolt og alle de prinsesse og superhelteklædte venner havde været helt fascineret af hendes ægte kostume.

Jeg håber for hende at hun ikke mødes med undring om den ikke-klassiske-kønsstereotyp, som hun blev mødt af, da hun først startede i børnehave og have en blå-rød Paw Patrol taske med, hvor alle knægtede havde været henne for at fortælle hende at den rygsæk hun har altså er en drenge-ting og den første tid, når jeg hentede kom de også straks løbende for lige at tjekke om hendes mor nu også godt vidste vi havde lavet en fejlkøb, når det kom til børnehavetasken.
Drengefarver, drengetegnefilm og drengerygsæk. Med hjælp fra pædagogerne fik vi dog mæglet den til jorden, for sådan skal det fandeme ikke være.
Drengetøj, drengefarver, drengeting – drengekostumer. Sikke noget pjat, ikke 🙂 ?

4xNEDTUR

1. At gå glip af ting med sit barn… Fastelavn. Det er da ikke det store, det ved jeg. Alt Mikkel har gjort, er at aflevere en lille brandmand i børnehaven i dag, og inden: sørge for hun var kostumepåklædt, men stadig rammes jeg af følelsen af at gå glip af noget. Det er den værste følelse jeg kender! Jeg må indrømme, at selvom min første følelse, da jeg åbnede den føromtalte sms med billedet af den stor-smilende Augusta, med dalmatiner-hat og brandmandsuniform var GLÆDE. En glæde over over at se hende så begejstret, for jeg ved hvor spændt hun var. Men den var efterfulgt af en ærgelse over at jeg ikke var med og kunne fortælle hende hvor mega sej hun så ud og bare være en del af hendes spænding omkring den særlige dag. Det er det jo, for en 3 årig, det her fastelavn. For voksne kan det måske sammenlignes med når vi står i lufthavnen og venter på at skulle boarde, med udsigten til 14 dage i Thailand. Dén følelse tror jeg – hvis ikke mere – at ungerne har inden fastelavn.

Men dén oplevelse fik Mikkel og det er jo fantastisk også. Også at han delte den med mig. Det er selvfølgelig ikke det samme, men jeg må jo vænne mig til at det bliver sådan fremover, at nogle oplevelser og momenter i Augustas liv får han, så får jeg andre og nogle får vi sammen. Det glæder mig bare at Augusta er glad <3

2. Biopsier i maven. De gør fucking nillernaller, eller min gør i hvert fald, og selvom jeg så er ét skridt tættere på at få min operation, hvor de bare skal fjerne det, som gør avs i min mavs. Jeg skal selvfølgelig lige have svar på om der er noget ondt (eller bare ondartet) i min mave, men derefter regner jeg stærkt med den står på fuld narkose og noget snitteri.
Jeg var inde på AUH i dag og få taget den biopsi, som kort sagt går ud på at en sød mand først fører en meget lang nål med lokalbedøvelse ind i min bugvæg – eller er det hule? – for der efter et føre et-eller-andet-rør, som har en en-eller-anden-tang indeni, der knipser små stykker af den knude af, som han kan se på sin skærm. Jeg var max presset på besvimekontoen, men heldigvis, apropos Max, kan man hente en Pepsi på gangen efterfølgende. Dét hjælper gevaldigt.
Hvis du ikke aner hvad jeg taler om, hvilket jeg ikke forventer alle og enhver er, så kan du blive opdateret på min kræftforskrækkelse hér.

3. MGP. Jeg kunne simpelthen ikke være mere ligeglad, men sådan har jeg det jo med sådanne shows. Oscars, Grammys and such: elsker det. MGP, X Faktor, Danmark har talent og i den dur: jeg gider det simpelthen ikke. Hellere kigge ind i en hvid væg.
Hvad der er tilgengæld er underholdende er det man kan få ud af at se sin facebookfeed og forsider af gratisaviser. Så uden at have læst andet end overskrifter ved jeg at vinderen af MGP er australsk født, aldrig har set Badehotellet eller ved hvem Beha brødrene er (glimrende journalistisk, MX!), har KÆMPESTORE bryster, har ÆGTE kæmpestore bryster… og er biseksuel.
Hvad hun så synger aner jeg ikke, men jeg kan sagtens komme med et bud på melodien, hvor den ligger med garanti indenfor MGP-klichéerne. Har jeg ret?

4. At jeg troede La La Land vandt en Oscar for bedste film. For det fortjener den ikke. Det var min følelse, da jeg læste at de havde vundet, i en halv-vågen-halvt-sovende tilstand klokken lort i morges.
At La La Land var nomineret synes jeg er velfortjent – ingen tvivl, men årets film, med de klasse film der alle andre år har vundet? Det synes jeg altså virkelig ikke. Det er så desværre usammenlignet med de andre nominerede, men jeg mener bare ikke den burde vinde.
Argumenterne med at Ryan Gosling er herre lækker, Emma Stone er så sød og naturlig, at det er skønt med lidt fokus og anerkendelse af de her mere musikalske film, næsten musical og generelt bare at Ryan bare er sprød ved tangenterne synes jeg er for vage til at filmen er Oscar-vinderværdig.
Den er god! Historien er sød og det er en biografbillet værd, men den slog ikke benene væk under mig, som en sådan film, til en sådan pris bør gøre….men jeg mangler at se ‘den ægte vinder’, Moonlight, så det må lige komme på min bucket liste for den næste fremtid.

Jeg er forudantaget af at jeg ikke er til synge-film og at sådan noget som Mamma Mia får mine tæer til at krumme, men det var faktisk ikke sangdelen, der gjorde at jeg ikke syntes den fortjente en Oscar. For mig var den ikke stor nok. Det var ikke Titanic. En årets film skal bare røre en og være larger than life.


Det var min lille liste for denne gang. Har du lidt opture eller nedture du vil dele, så smid dem gerne ind i kommentarfeltet. Ellers så sæt endelig lige ord på din mening om Oscars, eller andet, du kan relatere til i indlægget 🙂 Det er så hyggeligt, når I lige smider en hilsen og en historie 🙂

Nu vil jeg ømme mig over min mave, se mere af en anden Oscar vinder: OJ Simpson: Made in Amerika. Helt gratis på DR.dk – den chance bør du lige gribe!

Læs også

20 Kommentarer

 • Reply
  Katrine
  27. februar 2017 at 18:12

  HAHAHAHAHA! Troede du skrev, du havde købt en crosstrainer.

  • Reply
   Nutidensmor
   27. februar 2017 at 18:26

   Ad! Nej! Jeg bruger mine penge fornuftigt 😀 😀 #TorturRedskab

 • Reply
  Henriette
  27. februar 2017 at 18:46

  Jeg har ikke set nogle af filmene, der var nominerede. Endnu. Men jeg så “the Big Fuck up”. Hold kæft det var pinligt. Og sjovt. Og pinligt.
  Jeg ser aldrig Oscars. Jeg kan ikke holde mig vågen 🙈Men sidste år vågnede arvingen så tidligt, at jeg kunne så yndlings Leo vinde og igen i år, blev jeg beriget med alt for tidlig opvågning, så jeg kunne se dette “historiske” (brug af ordet på den måde, burde komme på en stor fed NOT Liste) øjeblik også.
  Det var både dagens optur og nedtur for mig. Men jeg har heller ikke noget liv pt. fordi jeg går hjemme og ruger på arving nr. 2…

  • Reply
   Nutidensmor
   27. februar 2017 at 19:35

   Dét at ruge unger er sgu et liv. Du gror et menneske i dig! Dermed er du berettiget til at ligge i sofaen all day long og gøre hvad der passer dig.
   Selvom man nok ikke kan det med nr. 2 barn 😀 😀

   Og ja, BIG FUCK UP! Har du læst det med at de har æret en der ikke er død? Den der montage med afdøde skuespillere mv. Der har de brugt et billede af en forkert! FUCK nr. 2!

   • Reply
    Henriette
    28. februar 2017 at 20:22

    Hehe tak tak, jeg bare ligget og ruget på sofaen siden, jeg var seks uger henne. Her i uge 30 begynder det sgu at føles lidt som at have et manglende liv 😉 Men jeg takker for opbakningen!
    Ja, jeg har læst det. Og grinte også for mig selv. Lad os ikke håbe, det er den samme, der har lavet fejlen. Nu er de i det mindste to, der bliver udstødt …

 • Reply
  Ane
  27. februar 2017 at 19:16

  Min søn på 4 år, ville oprindeligt være hulk, så ville han være, scare (løvernes konge), hyæne, pirat prinsesse men endte om som rijer (=ridder, vi er jo fra Aarhus ). Næste år vil han være Elsa fra frost…. her tænker vi ikke på drenge og pige ting/farver 😉 vi har også aftalt at vi skal dele gummistøvler når han når til str. 35 han har allerede peget 3 par lyserøde ud ☺

  • Reply
   Nutidensmor
   27. februar 2017 at 19:36

   HAHA! Sådan ville Augusta også sige det 😀 RIJER 😀
   Fedt han må være hvad han vil – udover Scar..hvordan fa’en klæder man sig ud som Scar?
   Prinsesse eller prins- lige meget, sålænge kostumet er til at købe eller let at lave 😀

   • Reply
    Ane
    27. februar 2017 at 21:24

    Ja det må være noget med orange tøj og en sort manke… og så en hale, det er den der onde løve du ved, som slår mufasa ihjel 😉 første gang han sagde rijer måtte jeg bede ham gentage det 4-5 gange, jeg fattede SLET ikke hvad han sagde og jeg er endda selv fra Aarhus!

 • Reply
  Louise
  27. februar 2017 at 19:31

  Har nedtur over celleforandringer jeg skal have taget flere prøver for i morgen 😬
  Tilgengæld optur over at yngsteynglet har fået dræn i ørerne og der FORHÅBENTLIG venter søvn i nærmeste fremtid…

  • Reply
   Nutidensmor
   27. februar 2017 at 19:37

   Årh nej dog 🙁 Det kan sgu give en lidt uro! Heldigvis betyder det jo højest sandsynligt ikke noget, men jeg forstår uroen! Håber du får svar snart, når prøverne er taget i morgen!
   ..og på at søvnen bliver bedre! Jeg håber at det dræn noget virkelig kan give en kovending <3

 • Reply
  www.rikkes-planet.dk
  28. februar 2017 at 8:27

  Åh elsker chokolade corissanter, glemmer aldrig den første gang, vi fik sådan en i Frankrig, og troede bageren havde tabt noget. Damn den var god.
  kh Rikke

 • Reply
  Gitte
  28. februar 2017 at 8:49

  Min datter fik lov til at vælge hendes taske på en tur til Legoland. Der var frit valg på alle hylder og hun valgte en Ninjago taske og var pavestolt. En af de første skoledage var der en dreng i de store klasser, der fortalte hende, at hun havde en “mega-sej” taske og hun var ikke til at skyde i gennem. Men dagligt var der andre der spurgte, om hun godt vidste at det var en drengetaske… både piger og drenge kommenterede det. Der var ingen der drillede, men bare det at der dagligt blev stillet spørgsmål, har gjort at hun nu gerne vil have en ny taske 🙁
  Sidste år var hun nærmest den eneste pige i børnehaven, der ikke var klædt ud spm prinsesse og som tilmed selv havde lavet sit kostume (hun var klovn), så hun overvejede læææænge i år, inden hun valgte (det hjemmesyede) mariehønekostume til fastelavn i skolen i går.
  Prøver at lære hende, at alle er forskellige og det er ok, men synes godt nok man møder meget modstand ind i mellem….

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2017 at 21:06

   Nu kan man jo ikke gøre for hvad man kan lide – eller hvad ens børn kan lide, men jeg synes det er fedt at høre at din datter er med til at rykke nogle opfattelser. Det er jo fordi det er et særsyn at en pige har Ninjago taske, så derfor bliver det bemærket. Fantastisk der ikke er drilleri – det ville fandeme heller ikke være i orden, men vi må håbe på at det “bare” er sådan, at vi alle har forskellige tasker og kostumer, ser ud på forskellige måder og er på forskellige måder, uden det bliver registreret. For det var også lidt dét jeg oplevede, at det bare blev italesat, at det ikke var helt normen at have en sådan taske. Så fortsæt det gode arbejde, med at lære hende at alle er forskellige 😀 !

 • Reply
  Tine
  28. februar 2017 at 9:11

  Åh, jeg får fnidder og røde knopper af klicheen om drenge/pige-ting!
  Min pige får lov til at lege med lige det, hun vil og jeg bliver rasende, hvis nogle vover at påpege, at hun nok bliver lesbisk, fordi hun leger med biler (true story, det er der virkelig nogen, der har sagt)
  Min datter må gøre lige hvad hun vil – også forelske sig i piger, når den tid kommer, men så er det nok ikke fordi, hun kunne lide at lege med biler som 1,5-årig 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2017 at 21:06

   ÅRH NEJ FOR FA’EN! Det er der da VIRKELIG ikke nogen der har sagt, vel? Sig det er en skide dårlig joke !

   Du lyder som en HERLIG mor !

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2017 at 21:07

   Hov- og det sidste var jo altså slet ikke ironisk. Du lyder virkelig som en herlig mor <3 !

 • Reply
  Tanja
  28. februar 2017 at 9:52

  Jeg vil bare sige tak for din fede måde at skrive på. Du er så ligefrem i dine udmeldinger. Det er virkelig befriende at læse. Der er ikke noget der bliver pakket ind. Ikke noget der bliver gjort sukkersødt. I den verden vi lever i, hvor meget på de sociale medier bliver kunstigt opstillet og alt bliver malet lyserødt og helt fantastisk, priser jeg mig lykkelig i at der stadig er nogen som har en føling for det jordnære. Så tak for det og bliv endelig ved. 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2017 at 21:07

   Sikke dog en fed kommentar at få – TAK Tanja! Det gjorde sgu lige min dag bedre ! Så tak til DIG !

 • Reply
  Susi
  28. februar 2017 at 12:45

  Jeg er helt din mening! Var inde og se La La Land med min datter da hun sværmer for Gosling. (min type er han slet ikke, alt alt for slikket og redt ;-)). Men selve filmen er i mine øjne næsten bare pinlig – den har slet intet at byde på og jeg forstår slet ikke at den kan komme i nærheden af en Oscar. Monlight skal jeg nu også på jagt efter 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2017 at 21:08

   Hahahaha.. den er jeg med på 😀 “Slikket” – haha!!

   Vi må se Moonlight og så mødes i et kommentarfelt til en snak om hvad vi syntes om dén 😀

Skriv et svar