KAN MAN DA OVERHOVEDET FÅ EN DATE, NÅR MAN HAR VIST SINE VÆRSTE SIDER PÅ NETTET?

image11

Fåck jeg har tænkt og tænkt og tænkt den seneste tid. Og det kommer ud af at være blevet single.

Lige disse dage handler mine tanker dog primært om:
– Hvor meget Crüsli kan man tillade sig at spise på en dag?
– Er jeg blevet bims, når jeg egentlig føler min Augustas hamster rigtig godt kan lide mig?
– Hvor mange dage kan man gå, uden at vaske hår?
– Er der nogen som helst måde hvorpå jeg kan skrue tiden frem, så vi er færdige med den skriftelige opgave
(Den der ligger forud for bacheloren)

Men også:

Min Google-ness. Hvad lægger jeg på nettet?

For først lige at slå fast med et syv tommer søm, så ja, jeg ved godt jeg ikke er kendt. Jeg har (heldigvis og bevidst) aldrig været på TV, for det har jeg simpelthen for lidt filter til og så har jeg aldrig gjort noget i mit liv, der har været banebrydende, revolutionerende eller forandrende for andre, end mig selv, der er stort nok til at folk kender mig. MEN! Jeg lægger mig selv og mit liv på nettet, hvilket gør mig Google-bar.
Det er dermed ikke andre, men mig selv, der har fremstillet MIG.

Da jeg startede med at dele på nettet havde jeg ikke mange overvejelser omkring min egen selvvalgte offentlige profil, eller bekymringer, fordi jeg jo kan sortere, som jeg vil, som jeg finder det naturligt. Jeg skal ud og være pædagog snart, så der er emner jeg ikke berører og min virkelighed i praksis, i praktikker og i fremtidigt arbejde vil blive holdt med en lang armstrækning fra bloggen og Instagram, så ingen forældre vil tænke: det pædagog Johanne skriver, er det om mig / mit barn. Så for mig handler det om at være professionel ift. dét virke.
Helt objektive betragtninger omkring børn, generelt altså, kunne da godt blive aktuelt på bloggen, da det er en god platform, men det vil aldrig handle om specifikke situationer eller personer.

…men hvad med mig? Jeg blev spurgt om det, i et interview for nylig, som kom i dette magasin, om jeg ikke var bekymret for at det ville influere mine jobmuligheder, hvoraf mit svar var: jeg er da mere bekymret for jeg ikke kan få en kæreste og selvom det slet ikke er et behov eller en prioritet lige nu, så er det faktisk noget jeg har reflekteret lidt over den seneste tid.

Dét af mit svar, der ikke kom med, ift. det at få et job, var at jeg føler at mit menneskesyn er enormt omfavnende, så selvom jeg laver satire og forsøger mig med humor, så indeholder det altid selvironi, fordi jeg synes det er vigtigt at kunne grine af sig selv – hvilket jeg jo (også) gør i mine indlæg. Jeg synes der skal være plads til alle mødre, til alle “typer”, alle former for usikkerhed skal kunne siges højt og vi skal støtte hinanden. Så hvis en eventuelt leder, eller mine potentielle kolleger, læser min blog, så håber jeg det har efterladt en følelse af at ‘hende Johanne da er meget reflekterende, humoristisk – og rar’. Håber jeg! Så det er ikke rigtig en bekymring for mig.

Men tilbage til det med kæresteri og dating.
Når du bliver single, eller bare har lidt for meget tid, så tager du måske et kig på din facebookprofil.. og eventuelt tager et kig under de billeder dine veninder har tagget dig i. Det handler vel ikke nødvendigvis om at du vil give et poleret og perfekt ‘billede’ af dig og dit liv, men fordi du vil pille de unødvendige ting fra – og de ting, som kunne give et dårligt indtryk.

Indrømmet, den tanke kan jeg også have nu, for hvad nu hvis en fyr jeg skal på date med lige googler mig.. finder min Instagram og falder bagover over mængden af grimme selfies og videoer af mig, der vokser min overlæbe? Kommer til min blog, hvor jeg skriver om depression, at jeg blev gravid på første date, at jeg ikke kan ha’ tanken om en fødsel og “skilsmisse”.
Det er jo ægte og ærligt, men er det noget jeg vil have en mand skal vide, inden en date, hvor jeg tænker det er bedst at fornemme personen selv og spørge, i stedet for at være forudindtaget?
Det kan måske sammenlignes med at ens veninder kender den gut man skal på date med og får historier og dårlige knald og kiksede anekdoter INDEN man møder drengen, og ikke selv får skabt sig sine egne tanker, inden.

Jeg vil ikke slette noget.. ja, faktisk har jeg lavet et hashtag
#TingMændKanGoogleNårJegBegynderAtDate
, der er under opbygning og selv-hahstagging, for hvis de så er på Instagram, så kan de jo bare trykke dér og så har vi ligesom fået det hele overstået 🙂
Som at rive et plaster af, har de fået set mig uden makeup, i badetøj med kridhvid hud og bløde lår, tanker om kønshår, fotos med hudfarvede shapingtrusser og uflatterende selfievinkler… for sådan kommer vi jo allesammen ud, når vi ikke er på nettet. Når vi er hjemme, når vi er alene, når vi er sammen med venner – eller kender en mand godt. Det er jo også her de inderste tanker kommer frem, uden filter, i de dybe snakke, og selvom jeg er bekymret for at blive valgt fra for det der kan googles, så må modne mænd jo også forstå at mennesket har mange facetter og selvom det ikke er alt man hører på første date, så indeholder kvinder – og jeg – så meget mere, end dét.

Til spørgsmålet om jeg så er klar til at date, så er svaret nej. Jeg interesserer mig ærlig talt ikke for det. Jeg har simpelthen nok i mig selv og mit liv, til jeg gider kaste mig ud i at være opsøgende.

Bør vi så tænke over hvad vi lægger på nettet?

Selvfølgelig bør du gøre dig en masse overvejelser om hvad du lægger ud. For så er det der -og folk ser det. Det vil altid være dit billede, dine rettigheder, men du ved aldrig hvor det ender eller hvem der kan hapse det. Det gælder jo også for voksne, for hvad nu hvis din arbejdsgiver læser dit facebookopslag, som du skriver i et vredt øjeblik? Eller den selfie, hvor du presser patterne op i ansigtet, fordi du lige har fået et vodkashot for meget ender på Instagram og du som ædru tænker: “FUCK, det skal INGEN se”.
Du skal overveje hvad din grænse er og om du kan stå bag det du lægger op. Og overveje om du også synes det er fedt om nogle år.

Jeg lægger grimme selfies op, for at gøre op med at sådan ser vi jo allesammen også ud. Jeg lægger billeder af min krop op, en sjælden gang i mellem, som modpol til det pæne og som modpol til at majoriteten af body-fotos primært er én kropstype.. hvilket er ærgerligt, for der findes et hav af kropstyper og alle bør være repræsenteret på internettet, når de nu er underrepræsenteret i magasiner og på catwalken. Jeg forsøger ikke at være revolutionerende, men jeg viser det af mig, som jeg synes ER mig, for at dele et billede af mig.. det er jo derfor jeg har blog, for at dele det med jer.

Så det jeg er kommet frem til er følgende
Selvfølgelig kan jeg finde og date, selvom jeg har en blog og lægger ting, tanker og mig på indernættet. Det kan godt være nogle falder fra under eller inden dating-processen, men det kan man jo så regne med eller håbe på er de rigtige forstår:
1. At blog/instagram er min hobby og bare en del af min tilværelse
2. At jeg gerne vil levere en modpol på det pæne, det polerede og det perfekte (for tænk hvis det kunne gøre en forskel for bare en eller to)
3. At jeg sgu da er menneske og ikke er født med et snapfilter i face og faktisk har bekymringer og mørke tanker – som alle andre.

Eventuelt løsningsforslag: date en mand der ikke har internet.

Hvad tænker du?
Både om det her med at dele noget på nettet, hvad gør DU dig af tanker, og ift. mig – er det en negativ ting, at man sådan kan google sit fremtidige stævnemøde?

 

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Sarah
  14. marts 2017 at 19:11

  Jeg synes simpelthen du er så sej, Johanne. Jeg får oftest kommenteret på Instagram, men i dag måtte jeg altså lige sende en kommentar afsted her. Jeg kender dig jo ikke personligt, men ud fra din blog, Instagram og snap føles det næsten sådan – og jeg er vild med dig! Du har ben i næsen, tør tage pis på dig selv, og samtidigt virker du sjov, kreativ og ærlig. Det er fedt at du lægger skøre/skæve billeder på de sociale medier, og tør sige din mening – og hvis det skræmmer en potentiel date væk, så er det hans tab! Jeg synes sagtens man kan fornemme dit sande væsen, og din humor – og du virker virkelig til at være en skøn kvinde. Præcis sådan en man gerne ville have som veninde. Tak for din altid skønne blog. Thumbs up her fra.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. marts 2017 at 19:59

   Arh manner hvor er du sød, Sarah! Det er fandeme optur at læse sådan en kommentar, efter at have udgivet noget som jeg føler er et lidt vovet indlæg. Det er jo reelle bekymringer, som jeg – selvom jeg når frem til en konklusion – stadig har i hovedet og grubler lidt over. Så tusinde tak for dine søde ord! KH! Johanne

 • Reply
  Metski
  14. marts 2017 at 20:48

  Jeg er såå vild med dig, og hvis jeg var til piger, så skulle du fan’me passe på 👌🏼
  Ej, hånden på hjertet, så er det netop derfor du er den eneste blogger, jeg abonnerer på, hvor jeg glædeligt åbner min mail, og ser der er et nyt indlæg fra dig.

  Din ærlighed omkring dig selv, gør alle os mødre til mennesker.
  Selv er jeg blevet skilt, har et super forhold til min ex, og vores datter på 6 år elsker os for dette forhold.
  Det gjorde mig såå glad (men trist på dine vegne), da du ærligt og sårbart, med et tvist af humor, fortalte om jeres afslutning på forholdet, om at flytte, være alene mm.
  Jeg er HELT sikker på, at den type mand du vil finde, vil knuselske dig for den ærlighed og selvironi du besidder – ser det som et kæmpe plus! Også selv om han kan støde på mormor trussen, men hvem har ikke den 😜
  Jeg er pjattet med dig! Fortsæt din ærlighed, når tiden er ret til at finde en ny steg, så vil han falde for netop den skøre og fantastisk side af dig ❤
  Det skal siges, at jeg aldrig har kommenteret før, men dette var det rettte tidspunkt.

  Du er et forbillede for mange af os, også selv om “vi” normalt ikke kommenterer – bare du ved vi sidder herude og hepper 🙋🏽 (med til tider store buske under armene, og pletter på H&M trøjen på bud).
  Ingen er perfekt, og halleluja for oprøret imod instagram, selv om vi er mange der hopper med på bølgen, i større og mindre grader 😉
  BTW er jeg sucker for dit nye tag 😂
  De bedste hilsner
  Mette

  • Reply
   Nutidensmor
   15. marts 2017 at 18:33

   HEJ METTE! Årh jeg er glad for din kommentar. Hold kæft hvor er du sød – og tak for du kommenterer nu, selvom jeg bestemt intet har imod at man kigger med, uden at skrive.. Tak for dine mange pæne ord – det gør det hele lidt sjovere at dele, når jeg indimellem bliver bekræftet i at der er nogen der læser det og “kan bruge det til noget” eller det på en måde hænger ved og ikke bare ryger ind sammen med al den anden “nyhedsstrøm” og info vi bliver bombarderet med i hverdagen.. Jeg håber på den fremtidige mand er vild med mormortrussen 😉 TAK, Mette <3 – jeg er også pjattet med dig! KÆRLIG hilsen Johanne

   • Reply
    Metski
    15. marts 2017 at 20:04

    Mange tak søde Johanne ❤ Du er skøn. Jeg VED han bliver vild med den 😉 Det er min hvert fald (eller det lækre resultat de kan gi’) 😄
    Det siver bestemt ind her.
    KH Mette

 • Reply
  N
  14. marts 2017 at 22:41

  ‘Hende Johanne virker fandme intelligent, sjov, rummelig, reflekteret og bare helt igennem rar’
  – tænker jeg hver gang, jeg læser et af dine indlæg 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   15. marts 2017 at 18:29

   Det er som en krammer med ord – tak!

 • Reply
  Thor
  15. marts 2017 at 5:42

  Indlæg fra en mand der er hunderæd for nogensinde at skulle date igen:

  Dating er for mig forfærdeligt at to grunde: 1. At skulle jagte nogen i det uvisse. 2. At jeg er overbevist om, at man når størst mulig succes (se: finder et reelt match) ved at udstille sig selv så meget som muligt.

  Det skræmmende kommer i kombinationen af de to. Jeg er heldigvis fantastisk lykkeligt gift – men var jeg på datingmarkedet, så ville din blog i forhold til mig, være et klart plus. Jeg ville have læst op på hele din blog som en forberedelse til en jobsamtale – for tænk – her er en mulighed for at få en ekstra vinkel på den person som jeg skal møde lige om lidt til minigolf og en drink (mit kiksede bud på en første date).
  Toiletbilleder og upolitisk korrekte tanker er jo de ting som en dag bliver til hverdag i et fast parforhold. Og det er for min kun ideelt at man kan springe alle stadierne over hvor man skal opføre sig” poleret” og måske hurtigere springe frem til et sted hvor man finder ud af, at slappe af med en anden person. Og det kræver at én af parterne først sænker paraderne en smule og lukker op.

  Det med at dele sig selv på nettet –
  Jeg har tidligt taget et valg om, at jeg gerne vile bruge nettets sociale tjenester og samtidig være så anonym som muligt. Det har sine udfordringer, men synes jeg klarer det mere eller mindre godt. Det kan godt være jeg kunne finde på aktivt at tage et andet valg – hvis jeg skulle blive single. Bare så muligheden er der for at blive “stalket”. Det har jeg god erfaring med i mit nuværende ægteskab.

  • Reply
   Nutidensmor
   15. marts 2017 at 18:31

   Hej Thor! Tusinde tak for din kommentar, som giver mig megen ro i maven. Det er et særsyn med mænd, der lægger en kommentar, her på min blog – hvilket er ærgerligt generelt, men lige nu her synes jeg fandeme det passede godt ind, at der kom et indspark fra det køn. Så blev du altså lige repræsentant 🙂 Dit bud på en første date lød forresten glimrende – hvis det var sådan dit ægteskab startede, forholdsmæssigt, så kan jeg godt forstå det gik godt 😉 KH Johanne

Skriv et svar