NÅR JEG NU IKKE GÅR OP I DESIGNERTASKER…

p5161629

p5161628

Det er sjældent jeg foretager store køb, som kun er til mig selv. Den største overførsel har været til mine bryster – og det var skisme ikke mine egne penge, men SparNords, der var så søde at forære 39.000 til en opgradering af mit 20årige jeg’s patværk. Det var forresten meget pænt af dem.

Jeg har sidenhen trukket dankortet et par gange på større ting, medregnet december måned sidste år, der var rimelig strid, eftersom jeg skulle flytte, men jeg er jo ikke typen der går op i at have dyre tasker (altså de reelle tasker, ikke de føromtalte) eller sko. Sko forstår jeg faktisk ikke, for de bliver super slidte på mig, så jeg render ikke i YSL og shopper loafers. Hver kvinde, hver sin prioritet, ikke?

I forhold til flytningen havde jeg, som de fleste, et hav af indsamlet lort. For mig: 28 års lort, der uden problem kunne fylde 25 flyttekasser, men jeg stod pludselig uden seng, uden skab, uden spisebordsstole og “hyggeting” – altså, pynt og dimser. Endvidere blev Augustas seng i Mikkels lejlighed, så det, bla., stod jeg også og manglede. Heldigvis gik den. Jeg havde sparet lidt tiden op til, penge her fra bloggen.
Vi taler ikke en overvældende oplevelse af at ligge på en madras fyldt med pengesedler, men jeg stod ikke i lort til ørerne, da jeg skulle afregne ved kasse 1 i Jysk.
…det ville jeg til gengæld, hvis jeg var gået til Auping og lignende.

Men long story short:

Nu har jeg sgu købt noget til mig selv. Eller, som jeg udskældte det med: til VORES hjem.
Af lyst – ikke behov. Med mine penge, ikke bankens:

Den smukkeste safaristol! 

Længe (!) har jeg savlet over en sådan stol og den har bare den helt rigtige mængde af råhed, patina, historie og så er den da stilet. Og for hulan hvor er den fin, ikke?
Vi bor i hvad man vil kalde en herskabslejlighed. Jeg blev fortalt den anden dag at der vidst skal +150m2 til, før man kan tillade sig at kalde det det, men ud fra stukloft, stue en suite (hvilket skal udtales på fransk), knirkende gulvbrædder, placeret i en gammel ejendom bor jeg altså i en herskabslejlighed. Kvadratmeterkravet undtaget, selvsagt.

Nå, men det jeg vil sige med det, er at det i mine øjne passer perfekt med en sådan stol i sådan en lejlighed. Mine møbler er måske overall lidt en kontrast, mens sådan en ældre læderstol bare stråler i de ældre rammer!
Augusta morer sig allerede over ryglænet, der kan dreje rundt, præcis som jeg gjorde, med min farmor og farfars stole, da jeg var barn. De havde muligvis stolene i kanvas godt nok, men på den måde har designet en sentimental værdi for mig.

Hun, altså Augusta, har forresten døbt den Åre, fordi jeg foreslog den skulle hedder Kaare (på trods af det ikke er). Men Åre blev det til, fordi hun sagde: Den skal hedde Åre, mor. Fordi jeg kan ikke lige K
Og fair nok for det.

Jeg købte den hos instagramprofilen @genbrugslopperneaalborg efter at have holdt skarp øje lidt tid. Og Mikkel var så sød at hente den, da jeg fik trykket et virtuelt “solgt” håndtryk med sælgeren. Stolen var i præcis den stand han havde fortalt og han havde også sent rigeligt med billeder efter jeg havde sagt DEN TAGER JEG – så jeg var så glad, selvom jeg ikke er den hærdede brugt/second hand-køber.

Hvad synes du om den? Er den ikke bare fin?
Det var mit drømmekøb… og at jeg så går og savler over tanken om fire Wegner-stole om spisebordet er så en anden historie. Mere vil jo have mere, men heldigvis ved jeg at det er noget jeg skal skyde en hvid pil efter. Det næste lange stykke tid hedder det at betale regninger.. og el.. og forsikringer. I ved, alt det sjove.

Men det ER lidt morsommere at betale girokort siddende i sin drømmestol. Bilder jeg mig selv ind 😉

 p5071499

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Anne
  16. maj 2017 at 23:34

  Den er da bare for rockersej den stol! Og så er jeg vild med, at den har lidt historie, med lignende versioner fra dine bedsteforældre.
  Jeg købte for et par år siden PH5 lampen brugt – fuld og ridser, men hver dag minder den mig om min barndom 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   19. maj 2017 at 10:20

   Årh, jeg elsker sådanne barndoms klenodier – og så kan det godt være det ikke er lige DEN stol eller DEN lampe, men en ala, som vækker minder <3 <3 Det er så fint at have i sit voksen-hjem!

   • Reply
    Anne
    19. maj 2017 at 13:03

    Det ER nemlig bare lækkert med sådanne barndomsminder plantet lige midt i voksenhjemmet ☺️

 • Reply
  Lika
  18. maj 2017 at 9:41

  Åh sådan vil vi så gerne have hjemme hos os. Men den er oppe på 20+ right? Ikke helt det vi er klar til at spille, men en dag..:)

  • Reply
   Nutidensmor
   19. maj 2017 at 10:21

   Stolen der? Det er ikke en Kaare Klint, men jeg tror heller ikke sådan en sag er oppe på den pris! Jeg har købt min for 3700 kr 🙂

Skriv et svar