PRÆCIS SOM VI HAVDE HÅBET

img_4353

Det er immervæk nogle dage siden Augusta fyldte fire år, men så længe pynten stadig er oppe, er det legalt at skrive et kort blogindlæg om de festivitas vi har været igennem i sidste uge. Ikke?

Det var en stor dag og jeg tror næsten man skal prøve det, at have et barn, der fylder fire år, før man kan forstå hvilken oplevelse det er, som forælder, at se hvor stor en betydning det har for sit barn. For Augusta var det jo ENORMT. Hun kunne nærmest ikke rumme det på dagen, men cirka 55 dage op til havde hun jo talt ned og krydset fingre for det så LIGE var i morgen og omvendt også ærget sig over beskeden om at hun skulle sove liiidt endnu.

I ånden af at vi som todelt familie bare gerne stadig vil dele småt og godt sammen og vi, som jeg skrev i det sidste indlæg om milepæle, selvom det er ved at være lidt tid siden, kan så fint sammen, så valgte vi at holde fødselsdag kollektivt, altså sammen. Dog med den lille undtagelse af at min storebror og svigerinde så skulle til New York om søndagen, på Augustas egentlige fødselsdagsdag, så det var vi nødsaget til at fejre det lørdag, dagen inden. Men ellers foregik det søndag, med Augustas farmor, farfar, mor og far – sammen. Hos mig.

Én ting er at jeg gerne vil vise overfor datterbarnet, at hendes familie, der har ændret konstellation, kan sammen – og rigtig godt endda, men en anden ting er at jeg da også selv virkelig gerne vil dem og fejre sådan noget som en fire års fødselsdag sammen.
Omvendt, kan jeg sagtens se hvordan det ikke kan lade sig gøre for andre, for eksempel hvis en dårlig stemning simpelthen er for tydelig, så er det nok bedst at holde den slags hver for sig og forsøge at arbejde med samarbejdet. Her, set i bakspejlet er jeg bare så lettet over hvor fint det er gået og hvor naturligt det er at gøre ting sammen.

De andre år har jeg følt det var lidt et maraton og det kommer sig sgu sikkert nok af oplevelser på egen krop, at selvom man som skilsmissebarn hører på hvor positivt det er med to juleaftener, så er jeg nok bare mættet af dobbelt op – eller trippel, hvis andre beslægtninge også skal fejre med en anden dag og endda quadrupel når vennerne også skal have sagt hurra / glædelig jul og dele gaver. På den måde er jeg nok mere for at man gør den slags hjemme hos barnet og max. et par gange, over en weekend f. eks.. så må bedsteforældre på kryds og tværs dele noget af barnebarnets opmærksomhed, venner og fjerne slægtninge må jo ligesom deltage for barnet.
Måske det er en måde at skåne Augusta på, hvis hun skulle få den følelse at hendes familie er total to-delt, forever. Måske.

Men nu er jeg jo så altså mor til en fire årig, hvilket er fuldstændig vanvittigt. Tænk sig, det er jo ikke lang tid til hun skal i skole nu! (av mit mor-hjerte)
Billederne herunder er godt nok primært fra lørdag, hvor vi også var et smut på SPOT festival (vejret var jo GENIALT d. 06. maj!), fordi jeg ikke lige har forhørt Mikkels forældre om de vil på indernættet. Jeg har ikke hørt min egen ad, men generelt er det da bare lettere at få tilgivelse, end at skulle spørge dem om lov først 😉

Jeg gav hende forresten bl. a. en ukulele. Det anbefaler jeg ingen at gøre. Det kan du tage med dig fra dette blogindlæg. Don’t go there.
Jeg fornærmer vidst ikke hende, ved at sige hun godt kunne bruge ca. 400 timers øveri på to-mandshånd. Hos en professionel. (Selvsagt ikke mig).

Hvis du vil og kan bruge det til noget, kan du se 2-års! Personligt elsker jeg at lure med hos andres jævnaldrende, så hvis du nu har noget yngel, hjerteguld, eller hvad du nu engang kalder det, så er der muligvis inspiration at hente, til f. eks. gaver? Indrømmet, jeg har jo fået hjælp af jer hver gang, men I er så sprængfyldt med ideer og det får jeg gang på gang gavn af.

KH! Johanne

img_4387

Onkel og tante <3 img_43361

Der er forresten MANGE timer mellem kl. 05 og kl. 11
(Særligt for en 3 4-årig)p5071483

img_4421

p5061436

p5061410 p5061407

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar