AT AFSLUTTE NOGET

image151

Jeg har godt nok stadig et ben i hver lejr, så at sige.
På den ene side vil jeg mene at jeg er færdiguddannet (!), men på den anden, så er der sådan ren formalia, i form af en mundtlig eksamen at gå op til.
Det betyder selvsagt en del og er ret så afgørende for om jeg reelt er færdig, men vi skal for alvor fucke op, for at jeg ikke skal stå med et diplom den 29. juni. Så jeg har en følelse af lettelse jeg har indeni lige nu, fordi opgaven nu er skudt afsted. 95.000 tegn og nogle måneders hårdt arbejde er ovre og jeg er pisse stolt over mig selv og pigerne jeg har været sammen med i projektet og den foregående eksamen ligeså.

Til jer, der ikke har skrevet bachelor eller står overfor det i den nærmeste fremtid;
Det er en vild proces! Det handler både om ens egen selvtillid, hvor man den ene dag kan tænke: Vi er jo genier – det her lort kan udgives! Til en anden dag, hvor man har lyst til at slette Docs og forsøge at få et arbejde som avisuddeler. Det handler også om gruppedynamikken, for når man er så intenst sammen på den måde, så bliver man sgu tætte – men også tæt på at rive hovedet af hinanden.

Grunden til at det her er så stort for mig og at jeg er ved at revne indeni, af stolthed over mig selv, er fordi jeg ikke har afsluttet noget, siden 9. klasse. Det her er fandeme en sejr – og det handler ikke om at uddannelse er lig med succes eller at en kandidat er bedre, end en folkeskole. Det handler om at overvinde  noget, sætte sig mål – og opnå dem!

Dengang, i 9. klasse, gik det ikke vanvittigt godt, husker jeg. Jeg lever højt på at være fagligt dygtig og engageret fra 0.-8. klasse, hvor vi nærmest ugentligt blev testet i dit og dat (#Privatskole), men fra 8. klasse til her i semnarietiden, som immervæk er et godt rum tid, har min erfaring med skole været præget af nederlag. Jeg fik et eksamansfrit år på efterskole, hvor jeg bare hyggede og var til undervisning (når jeg gad at slæbe mig selv afsted) og gymnasiet måtte jeg jo droppe ud af, selvom studenterkørsel og -hue var inden for hånds rækkevidde. Jeg har også været tilmeldt noget VUC af flere omgange, for ligesom at komme tilbage på bænken og i gang igen, men jeg forblev drop out.

Mine forventninger til mig selv på pædagogseminariet var lave – nok fordi jeg var bange for at skuffe mig selv. Igen. Men jeg har overrasket mig selv.
Ja, det må man, Jantelov aside sgu da gerne sige, ikke?
Det handler tildels om at jeg har en følelse af at jeg er god til det her. Det er stort i sig selv.. men det handler også om at det lykkedes mig at finde noget, som jeg reelt kan lide!

Og så står jeg her, med et glas Verdi i hånden, tre fantastisk søde piger og lettet over at have trykket SEND til 49 siders opgave, tre dage før tid, som jeg er herre stolt af!

Hvad bringer tiden så fremadrettet?
Jeg ved det faktisk ikke helt… men lige nu er jeg flyvende
– Og det måtte jeg bare dele med jer <3

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Anna
  13. juni 2017 at 11:56

  Jeg bliver helt rørt af at læse det, hvor er du seriøst sej! Så godt gået og kæmpe tillykke med det. Du giver mig troen på, at det godt kan lade sig gøre og tusinde tak for det <3

 • Reply
  Louise
  13. juni 2017 at 14:16

  Kæmpe tillykke! Ih, hvor jeg glæder mig til det er min tur til januar! Jeg har heldigvis to gode damer at skrive med, så nu skal jeg bare liiige i gennem to eksaminer (valgfag og specialisering) og SÅ står den på bachelor!
  P.s. Mega lækkert hår! ❤️

 • Reply
  Anna Sofie Slot
  13. juni 2017 at 15:25

  Tillykke! Jeg er sikker på, du bliver en fantastisk pædagog! 😊

 • Reply
  Rikke
  13. juni 2017 at 17:45

  Tillykke du er sej! Stod der selv for 5 1/2 år (Fuck er det så længe siden 😱) og husker tydeligt hvor vildt det var! Tror du bliver en fantastisk pædagog og ku du ikk lige blive pædagog i den vugger min datter skal i. Dog ved jeg ikke hvor det er endnu, men jeg kan holde dig opdateret 😂

 • Reply
  Eline
  13. juni 2017 at 20:47

  Velkommen som pædagog😉👍🏽❤️Jeg har været pædagog i 17 år – Holy shit!🙈 Jeg er altså “kun” 42☺️Og stort tillykke med bacheloren🍾

 • Reply
  Miriam
  16. juni 2017 at 9:07

  Kæmpe tillykke! Det er så sejt gået, og din historie er virkelig inspirerende. Også for sådan én som mig, som “bare” er gået den lige vej. Hatten af for dig! 🎉

 • Reply
  Mette
  17. juni 2017 at 5:39

  Det er så godt gået, hvor er det sejt. Rigtig hjertelig tillykke med den afsluttede uddannelse og kan godt forstå hvis du er flyvende, nyd det.

Skriv et svar