SÅDAN HELT; FROM WHERE I SIT-AGTIGT

image155

Her sidder jeg så på den anden side. So to speak. Jeg sidder jo egentlig bare i min seng lige nu, men jeg har ikke noget sted at være. Eller altså, for fa’en; so to speak igen, for jeg kan jo være hér, men det lægger ikke op til arbejde, her i min første uge i mit nye (arbejds)liv. Men det vil jeg have lavet om på!

Augusta blev afleveret klokken lidt i ti i morges, fordi jeg (igen) faldt i søvn, mens hun så Ramasjang. Don’t shoot me, det sker altså, når hun vågner allerede klokken fem om morgenen og jeg ikke får min røv i seng før klokken halv et. Det er jo selvsagt ris til egen røv, men ikke desto mindre så kan jeg ikke undgå at falde i søvn, når der først er fyret op for den bærbare i dobbeltsengen og den store dyne bare luller mig tilbage i drømmeland. Den anden dag forsøgte jeg at få lavet en kaffe først, for ligesom at se om dét havde en (vågen) effekt, men nej. Jeg vågnede en time senere til lyden af Sommer Summarum, fordi Augusta tilsyneladende har lært at skifte program på computeren. Hvilket jo altså skal siges at være noget af en præstation, når man er indfødt i en touch-æra.
Grunden til vi kommer så sent afsted, når det så endelig er, er fordi alt er en kamp pt: solcreme, tandbørstning, STRØMPER. Og fordi jeg gerne vil slutte fred inden vi ruller afsted med Babyjoggeren, og have lidt tid, med hygge, nu hvor vi (i teorien) kan.

Nå, men tilbage til hvor jeg sidder, i den lagenløse seng, fordi jeg FORSØGER (udråbstegn udråbstegn udråbstegn), at få strammet op herhjemme, så status quo i hjemmet, rengørings- og oprydningsmæssigt læner sig op af:
Hov, kommer du uanmeldt forbi, onkel Lars, super fint, kom indenfor. Beklager det roder lidt i køkkenet. Vil du have kaffe?
Og ikke:
Årh jeg ville ønske jeg kunne lave en impulsiv aftale med dig hjemme hos mig, men jeg skal lige varsles 5 dage forinden. Hvor fanden er min sneskovl, så jeg kan få skovlet alt det her lort ind under sengen?
Eller bare noget derimellem.
Det er sgu bare lidt som at skovle sne, under en snestorm, når man har et barn. Ellers er jeg bare urimeligt doven. Begge ting er plausible.

Og NU kommer vi altså frem til hvorfor jeg i det hele taget åbnede computeren, denne mandag eftermiddag:
Mit hjem. Og det her med at mangle en mand med en boremaskine. Bogstavelig talt, altså.
Jeg har hængepartier som driller mig i mit baghoved konstant. Alt fra: mørklægningsgardiner, sengegærde, hylder, spejl (som IKKE bør stå på gulvet) og et skrivebord der skal købes, samles og sættes op.

Mit spørgsmål er så; kan man lære det?
På den helt Beyoncé agtige måde har jeg lyst til at være en SELVSTÆNDIG kvinde, som ikke behøver vente på sin far kommer hjem fra firmarejse – eller skal til at betale en random dude, fundet på DBA (det har jeg hørt man kan).
Jeg er stadig helt høj over at have installeret internet selv, så den bølge rider jeg stadig på.

….skal bare have en til at køre mig i Ikea, så helt I-dont-need-noone er jeg ikke. Endnu.

Kom med jeres bedste råd, gæve med-kvinder!

Læs også

15 Kommentarer

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  3. juli 2017 at 14:12

  Der blev losset SÅ meget lort ind i mit soveværelse, da jeg kom hjem fra min kæreste onsdag formiddag, gik i bad og fik en sms fra min far: Kører fra farfar nu, er hos dig om 5 minutter.

  ARGH! 😀 Hvem regner med, man kan det?? Vi skulle skrives veeeed, ikke, far?

  – A

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:01

   Hahahaha! Man kan da INTET nå på 5 min 😀 😀

 • Reply
  Mette
  3. juli 2017 at 14:15

  Haha Åhh jeg jar en super duper kammerat, som hjælper mig med alt det, der skal bruges boremaskine til eller strøm (lamper), når min lillebror ikk kan 😂🙄

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:01

   Sikke en god kammerat 😀 Hvor får man sådan en 😀 ?!

 • Reply
  Johanne Emilie
  3. juli 2017 at 15:30

  Johanne du kan SAGtens hænge de spejle, spejle ovs op selv! 🙂 Det er slet ikke særlig svært når man først får taget på sådan en boresmakine 🙂 (det kræver selvfølgelig at du har én, men hvis ikke du har, så er det altså en rigtig god investering :))

  Og derudover kan man finde alt på youtube, også tips til at bruge en boremaskine og rawplugs 🙂

  Jeg er så heldig at min far er af den type der altid har kaldt sig selv supervisor hvis jeg har skulle have hjælp til hylder og lamper ovs, ergo vil han gerne fortælle hvad jeg skal gøre men jeg skal selv gøre det 😉 Og det er så rart at kunne sætte en hylde op uden at skulle hidkalde hjælp og så er det seriøst den største succes følelse når man har gjort det selv 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:02

   Jeg må købe en! Er Ikea godt nok? Har lidt mod på det og så alligevel heller ikke. Det må sgu være godt, med en der vil lære fra sig 😀 Min far vil gøre det selv 😀 Kh fra Johanne. Til Johanne… E 😀

 • Reply
  Katrine
  3. juli 2017 at 15:31

  Ehm, jeg mener, at Silvan (?) har sådan nogle “gør det selv for kvinder”-kurser – og ellers er din lokale AOF/FOF måske et bud. Er selv håbløst upraktisk, men har en far, der kan alt. Såååeh …:-) Min kæreste kan ikke rigtig det store – men har får heller ikke lov til at lære det 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:03

   Hahaha! altså på den ene side synes jeg det er morsomt, på den anden giver det jo mening. Mind mig om at finde en mand der kan den slags 😀

 • Reply
  Mette
  3. juli 2017 at 16:30

  Man kan sagtens lære det, jeg kan hænge lamper op, billeder, gardiner hylder osv….bare man ikke kigger bagved mine ting og ser hvor mange huller det krævede at få lortet i vatter 😂 Jeg har sådan en lille skrue maskine, den kan klare det meste, dog ikke hårde vægge… Bare klø på og kig på youtube…

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:03

   POWERWOMAN! Måske jeg burde have sådan noget fylde, til at proppe i ups-hullerne 😀 Hedder det SKRUEmaskine??

 • Reply
  Christina
  3. juli 2017 at 20:21

  Hvis du giver op, så er http://www.handywoman.dk god til at give en hånd med selv de simpleste ting.

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:04

   UUuuuuuuh! Jeg kigger 😀 Tak, Christina !

 • Reply
  Tarkoflen
  3. juli 2017 at 23:07

  jeg er tosset med dig Johanne 👏🏻
  Du er ikke den eneste der har brug for en uges forspring hvis nogen skulle ske at komme forbi, jeg HADER uanmeldte besøg og har altid gjort det, også da jeg boede alene og ingen børn havde, så det er svært at give den 4 årige eller baby på en måned skylden, selvom jeg godt gad 😂🙈
  Og så trøster det mig, at Augusta også modsætter sig alt, det gør min jævnaldrende datter også og vi er ved ar blive sindsyge! Hun er endda begyndt at rulle øjne af os og det er altså ikke noget vi praktisere herhjemme 🙄😋 men det er møg provokerende, som Augusta så fint synger

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:05

   HAHAHA, ja, som mor har man jo en undskyldning, ikke?
   Fuck, det med at rulle øjne ER møgprovokerende. Augusta råbte: DUMME MOR midt på gaden cirka 40 gange den anden dag.. grrrrrr.

  • Reply
   Nutidensmor
   4. juli 2017 at 18:05

   TÅLMODIGHED 😀

Skriv et svar