MOR/DATTER-FERIE – HENDE DEN [MAIJ MAIJ HVII’E] OG HENDE DEN SVEDIGE

fullsizerender3sarigerme adermaHvis du tænker; hvad fa’en betyder overskriften, så undskylder jeg lige, for det er måske for nogle en tand internt. Det er simpelthen bare fordi mit barn er så jysk, som noget overhovedet kan være og hun taler SÅ aarhusiansk at det åbenbart er til stor Instagram-underholdning. Så sent som i går filmede jeg hende, hvor hun fortæller hvor [hvii] hun (heldigvis) er. På trods af at vi altså er meget i solen disse dage.

Dette indlæg er sponsoreret af A-Derma

I dag har vi simpelthen været på udflugt – og jeg synes altså det er modigt, for planen var egentlig at vi bare skulle holde os til hotellet, men Anne, der også er her og er på ferie med sin søn kom frem til hun ville tage afsted og så fik vi sgu hægtet os på padde-tur med [skiv] til [æ strand], som min nu eks svigerfamilie ville sige det. Paddeturen med dertilhørende strandtur krævede selvsagt rigeligt med væske, som vi indtager i litervis disse dage (!) – og hurra for all inclusive der, for for filan vi drikker (…og spiser) meget – og selvsagt solcreme. Jeg vil egentlig bare lige lidt fotos fra turen og så omtale den her solcreme, som jeg har fået et eksemplar af, af A-Derma – og som jeg også selv har købt en af (for ligesom at have nok)

…det viste sig nemlig at være noget der tiltalte en del af jer også. Jeg kan sgu aldrig forudse hvad der vil blive spurgt ind til 😀

For jer der ikke så den story var sagen ligesom den, at undertegnede her , som ellers har verdens bedste sovehjerte, på allerførste dagen her i Tyrkiet, vågnede ualmindeligt tidligt og FØR (!) Augusta. Vi var ankommet sent og først puttet klokken 01 natten før og klokken 06 rullede hun lidt rundt og hendes grynteri vækkede mig så jeg ikke kunne sove igen..derfor stod jeg op, tog badetøj på, hoppede rundt, fordi jeg glædede mig til pool og oplevelser, smurte mig ind i solcreme og sprang lidt mere rundt, alt imens Augusta sov.
Og det gjorde hun forresten helt til 08.30. Dagen efter til 9.30 (!), men vi havde også været til børnedisko der… #FerieMode #MorErLykkelig.

Nå, men hvis du let står af, når folk bliver for forfængelige, så vil jeg altså lige sige at jeg ikke er typen der pynter i ferien. Ja, jeg har sgu knold og klor-hår som alle andre, nul makeup osv., ved poolen. MEN! Jeg synes altså det er surt at man er helt skinnende og fedtet, når man er smurt ind i solcreme i ansigtet. Kender I det? Solcremer der er lavet til ansigtet er for mig ikke bedre hvad det angår, men de er nok bare lavet til den finere hud vi har der. A-Derma har så bare lavet en solcreme, som er matterende og altså slet ikke skinner – og det virker altså. Jeg er typen der let skinner i ansigtet (også i DK, skide træls), så for mig er den altså PERFEKT.

Tilbage til den Insta-story der; jeg fortalte om cremen og I kunne jo også se hvor anti-shiny jeg var. Jeg sprang af internettet og gik til poolen hvor jeg over middag tjekkede Instagram og det endte med 55 beskeder med spørgsmål om den solcreme, hvilket jeg synes er helt vildt. Der er godt nok 7-8000 der åbner den story, men alligevel: 55 mennesker!

Vi bruger begge denne solcreme, særligt lavet til sensitiv hud, uden parfume (og prisvinder!), og jeg har testet begge varianter. Jeg har ikke været på badeferie med Augusta før, på denne måde og jeg må sige det altså heller ikke her bare er sådan lige til at få det creme på, lige meget hvilken det er.. man skal jo hale barnet op af poolen (når man først har forsøgt at overtale og så lokke… med slush-ice) og det skal nå at tørre ind, før hun kan hoppe i igen. Er det også sådan hos jer? Lige meget hvor god creme jeg synes det er, så er Augusta altså bare IKKE fan 😉
Hun er stadig meget lys ( [majet hvii], som hun siger), så jeg tænker solcremen og UV-dragten må have gjort sit og de hyppige indsmøringer var tilstrækkelige, for hun er ikke rød på trods af fuld sol og 30-33 grader.
Vi har også forsøgt at holde os til de her soltips, men vi er sgu on/off i solen fra 10.30-16. Og jo, vi tager påtvungne skyggepauser, “fordi huden og øjnerne skal have en pause”, som hun (også) siger nu, hvor vi får spillet lidt og tyllet noget vand.

Den matterende ansigtssolcreme kan du læse mere om hér. Det er faktor 50, ligesom vi har den anden med samme faktor – og jeg har altså ‘tan lines’ “på trods”. Der er godt nok parfume i lige dén, men jeg husker at A-Derma forklarede mig, da jeg så fabrikken og de smukke hvedemarker i Sydfrankrig, at franskmændene bl.a. altså gerne vil have parfume i. Det er en smagssag for danskerne, tænker jeg, men langt de fleste går vel efter det duftfri, som de fleste af produkterne jo også er, men jeg vil sige at det altså er en fin duft – den er ikke kraftig eller parfume-agtig.
OG begge solcreme har “et bredspektret, fotostabil UVB-UVA beskyttelse med patenteret solfilterkompleks med kun få organiske filtre” – siger de kloge. Og dem selv, på hjemmesiden og dét lyder både fornuftigt og sundt 😉

Nå, men Augusta sover og jeg vil simpelthen også gå til køjs nu. Jeg håber I har det godt, om I så er i DK eller ude at rejse!
Hvordan er vejret i Danmark egentlig? Stadig skidt?

KH! Johanne

Og forresten, PS, hele tre personer kan være heldige at vinde en solserie fra A-Derma! Du kan deltage lige her, helt enkelt. Smid da endelig et lod i, hvis du lyster 🙂

image159

Læs også

14 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  31. juli 2017 at 22:26

  Lyder som en dejlig ferie. Jeg har to spørgsmål til solcreme, men du må altså gerne vente med at svare til du kommer hjem igen, så du kan nyde din ferie i fulde drag. Det haster jo ikke ligefrem med sol tips når jeg befinder mig i skybruds Danmark 😊
  1. Hvordan er den der ansigts solcreme, løber den ned i øjnene? Solcreme i øjnene svier jo som bare pokker, men virkelig svært at undgå når man sveder, som man jo ofte gør når der er behov for solcreme…
  2. Når du nu er ene voksen på sol ferie, hvordan får du så smurt solcreme på ryggen? Har du haft Augusta under oplæring i indsmøring? Eller kan du rent faktisk nå alle steder selv? – kom lige til at tænke på at alle måske ikke er så stiv lemmet som mig.
  Fortsat god ferie.

  • Reply
   Nutidensmor
   31. juli 2017 at 22:54

   Men du får PROMPTE svar, for jeg ligger i sengen under aircondition og surfer på nættet, mens datterbarnet sover 😀
   1. Jeg har ikke oplevet at den løber – overhovedet. Jeg er så bare heller ikke typen der sveder-sveder. Ikke piblende sved, men jeg bliver shiny og skinnende 🙂 2. GODT SPØRGSMÅL! Indtil nu har jeg selv kunnet nå, men det ER en udfordring. Augusta hader creme, så den skiderik er ikke til megen hjælp. Helt ærligt; jeg havde sgu spurgt en anden voksen om hjælp, hvis jeg ikke kunne nå. Jeg ville ikke selv på nogen måde synes det var mærkeligt, hvis en anden spurgte 🙂 – så do it 🙂 TAK! Kærlig hilsen mig

   • Reply
    Mette
    4. august 2017 at 8:07

    Min venindes kloge farmor brugte altid en dejskraber til at smører crem på ryggen med… Så da jeg for et par år siden rejste alene til Thailand, så var der en dejskraber med i bagagen…(!!!)… Og det virkede sgu! Et godt tip (om end ret skørt) er hermed givet videre. Jeg medbragte dog ikke dejskraberen til poolen/stranden..

    • Reply
     Nutidensmor
     4. august 2017 at 13:52

     HAHA! Det lyder jo som en genial idé 😀 😀 måske man skulle prøve det??

 • Reply
  Rikke
  31. juli 2017 at 22:34

  Hej Johanne, ville bare tippe om Avenés matterende ansigtscreme, fordi du skrev, at du bliver shiny. Synes den hjælper ret meget for mig, og det er tydeligt at se forskel i forhold til andre almindelige ansigtscremer, når man har smurt den på 😀 God ferie! #ingenSpons 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   31. juli 2017 at 22:51

   Arh super, Rikke, rart at vide den også er god! Er skide glad for Avené også – suuuuper mærke 😀 Tak!

 • Reply
  Maria
  31. juli 2017 at 23:10

  Hej Johanne 😊
  Jeg er medlem af enlig mor klubben og du har simpelthen givet mig lyst til at prøve det der rejse-alene med-en-4 årig! Når i engang er landet hjemme i grå DK igen, så håber jeg du vil skrive et indlæg om hele turen og ikke mindst hvad du endte ud med at give for baduljen og hvorfor det blev Tyrkiet og ikke, feks Kreta?
  Fortsat god ferie!
  Mvh Maria

  • Reply
   Nutidensmor
   4. august 2017 at 13:53

   Hej Maria! Jeg er så meget i gang allerede nu <3 Jeg tager lige dit spørgsmål med <3 …selvom vi kom hjem kl. 04 i nat, så siger jeg GOGOGOGO!!! KH!

 • Reply
  Mette
  1. august 2017 at 7:17

  Elsker – som ærkeindfødt århusianer -også Augustas århusianske og at du skriver det 😘. Rejste også alene med min datter, da hun var barn (dig lidt ældre) og man møder jo næsten altid nogen man kan hænge lidt ud med. Dejligt i kom afsted

  • Reply
   Nutidensmor
   4. august 2017 at 13:54

   Det er skønt at komme hinanden lidt ved på ferier (elle ve’ på ferier 😉 ) tænk hvis voksne kunne skabe venskaber, som børn kan 😀

 • Reply
  Mathilde
  1. august 2017 at 9:40

  Smitter solcremen af på tøjet? Det gjorde den sidste parfumefri som jeg købte 😫 Store gule skjolder som ikke går af i vask

  • Reply
   Nutidensmor
   4. august 2017 at 13:55

   Vi har ikke så meget hvidt på, men en enkelt, som vi måske tog på lidt for hurtigt efter påsmøring og der var en smule gult i kanten, men ikke meget.. jeg synes andre mærker er værre. Jeg ved ikke om det 110% kan undgåes :-/

 • Reply
  Siri
  3. august 2017 at 8:58

  Han er da virkelig litt spooky, den mannen som ligger I vannet, bak deg på bildet😱Eier ikke skam, ligge sånn og glo på dere😆Fortsatt god ferie til begge to😉

  • Reply
   Nutidensmor
   4. august 2017 at 13:55

   JA! HAHA! Og spooky, når man først ser ham efter, ikke 😛 ?

Skriv et svar