UNATURLIG?

image1-2Indeholder reklame

“Øv, jeg troede du var naturlig”
Det er sjovt, for ord burde nok ikke gøre så ondt og særligt ikke dem, for det er immervæk ikke de tungeste skyts, men den kommentar gjorde nok naller inde bag mine ribben fordi en person (nej, faktisk flere) ærgede sig over, at jeg har silikonebryster. Det overraskede åbenbart nogle, da jeg åbent fortalte på Instastory, at jeg skulle ind til min kirurg (..det lyder så tæt og venligt; MIN kirurg *hjerte hjerte* *BFF*) og have korrigeret nogle ar.
Når vi så lige er kommet os over at der er damer i dette land der reelt kan bruge krudt på at blive skuffede over hvorvidt andres patværk er ægte got-it-from-my-mamma-agtigt eller med-hjælp, så er der på en eller anden måde også en typestempling af de naturlige i det ene ringhjørne og de fake, eller uægte, i det andet.

Jeg er forresten klart fake, hvis vi ser verdenen så sort-hvid, og her i dette indlæg vil jeg fortælle jer præcis hvad jeg har fået lavet – og hvorfor.

Men vi starter med Mette Marie (ordjongløren fra Twinpeaks), der egentlig var en by stander i hele denne snak, men som havde noget på hjerte og tog glædelig bladet fra munden til en snak på instastory med 2-300 mennesker. Hun havde nemlig set et opslag jeg havde lavet, et opslag der netop handlede om dette, hvor jeg efter lidt tøven alligevel lagde et billede af min gule, afsprittede, gurkemejefarvede overkrop med en tekst der kunne opsummeres til noget ala: min krop, mit valg, jeg er lige så god som alle andre og jeg bør netop tale højt om hvad jeg har ‘fået lavet’.
Men du kan læse det hele hér, hvis du vil, og ikke allerede har været der – og så vil jeg også anbefale at skimme kommentarfeltet.

Mette Marie, der er et par år ældre, end jeg, som hun selv pointerede som en vigtig faktor i vores betragtning af plastikkirurgi og personerne der får det, vil ikke umiddelbart selv få lavet noget. En af grundene til det er fordi hun anser sig selv som en type, der modsat de der får lavet noget er lidt en anden type. Og en anden generation, hvor hun måske også har fat i den lange ende – det er måske mere damer på min alder, der lægger sig for at blive stukket, forynget, forstørret, formindsket ect. Men det har jeg ærligtalt ikke data til at bakke op, det er gisninger. Og der er hverken noget ondt eller fordømmende i Mette Marie, hun åbnede op for en snak og delte sine tanker, uden at være fordomsfuld.  Jeg synes Mette Marie generelt, i sin live mundtlige hjernestorm, havde fat i nogle helt gode betragtninger og det skal understreges at jeg ikke følte mig dømt og jeg synes heller ikke hun dømte nogen.. Nonono, men hun ser det ikke til højrebenet at gå ned til en kosmetisk sygeplejerske og få Botox.
Som f. eks. jeg gør.

Forstå mig ret; det jeg har fået lavet er efter lang tids overvejelser, men forskellen på de der har prøvet det én gang og de der aldrig har, når det kommer til f.eks. Restylane (som man bl.a. forstørrer og fylder ud med) og Botox (der lammer muskler) er at når man har kastet sig ud i det, så ved man hvad det indbærer. Jeg føler mig ikke som ‘en fake type’ eller plastik-agtig, efter at jeg i 2011 fik lavet bryster første gang. Heller ikke nu, hvor jeg har fået lavet en del mere.
Jeg tror alligevel ikke at man roder sig ud i et behov med mere-vil-have-mere, for det må virkelig være undtagelsen fremfor reglen, at man efter første gang kosmetiske indgreb går amok i flere, men min pointe er bare at de der har prøvet det er et skridt tættere på den verden, de ved hvor man kan få det (…fuck det lyder lidt narkoman-agtigt, ikke meningen) og igen, lidt hvad det indebærer.
For mig er det noget jeg har valgt til hen af vejen, men det er ikke smittet fra vennegruppen, da ingen af mine tætteste veninder har fået lavet én eneste ting.

Jeg tror også ‘typen’ er en karikatur; en “dulle”, hvor ordet ‘fake’ passer meget godt til, for der er meget af det – det er med tydelige extensions (kan I se hende for jer?), laaaange negle med fransk manicure, lårkorte nederdele, silibabser, der er presset op, en spraytan, en piercing der mellem næse og overlæbe – eller en tungepiercing …er det ikke også den type I forestiller jer? Det vil, dette billede i mit hoved, hvis jeg må være så fri, nok gå under kategorien ‘dulle-type’, uden det er nedværdigende fra min side af. Jeg er selv blevet kaldt det, pga. mine bryster. Jeg har ikke som sådan noget problem med at jeg anses som en type, det er sådan set menneskets måde at sætte verdenen i orden på, men jeg har lidt svært ved at se hvorfor det er negativt at have et par “unaturlige ting” eller at det kan være negativt for andres billede af mig.
Modsiger jeg mig selv her? Det håber jeg ikke.

Mine bryster blev første gang lavet i 2011 og årsagen til det blev sat i værk var at patværket (som jeg så et billede af hos kirurgen denne uge) var forskellige størrelse, de hang, brystvorterne var meget store og ikke samme størrelse. Jeg havde også haft strækmærker på dem, siden jeg var 15 år, så all in all var jeg faktisk meget ulykkelig. Så ulykkelig at jeg ALDRIG viste dem og de påvirkede min selvtillid i høj grad. Jeg tog et aktivt valg om at få en brystvortereduktion, et løft og et implantat, for at få mere fylde. Kirurgen vurderede dengang, som viste sig at være en fejlvurdering, at et implantat ville løfte brystet, da der ville komme mere fylde foroven med silikonen. Det var så ikke korrekt og derfor fik jeg en operation mere, et løft, i 2012. Jeg fik et ankerar, som man får, når alt skal hejses sådan, som ved areola aldrig blev helt pænt og det fører os til 2017, hvor de fjernede noget af arret og syede det sammen igen.

Her fra 2016 er der så også sket en del på andre fronter, hvor jeg har taget et aktivt valg om at få justeret små områder ved mig selv, som tiden har ændret.

Rander under øjnene var det første jeg fik lavet med Restylane. De kom efter Augusta arriverede til denne verden. Pudsigt sammentræf. Et eller andet sted kan man jo sagtens sige at det er sådan det går, når man bliver ældre, går gennem livet med dertilhørende søvnløse nætter, så sætter det sig, men når jeg, i en alder af 28, ikke kan fokusere på andet og det bliver til et irritationsmoment for mig, at alle omkring altid spørger om jeg er træt, fordi jeg ser træt ud, men ikke er det, så valgte jeg at få Restylane ind og for nylig lidt Botox i det der hedder smilerynken. En lillebittebitte justering, som gør alverden i mine øjne (..og ved, haha).

Mine læber er ligeledes med årerne blevet mindre (ja…det bliver de.. den besked har jeg så ikke fået!) og mine læber har jeg altid været glade for og formindskningen af dem er jeg ikke nede med. Nej, her accepterer jeg simpelthen ikke udviklingen, når jeg har muligheden for at gøre noget ved det. Og så er der også tanken om at jeg kan lege med mit udseende, give mig selv noget, som jeg ikke er født med, nemlig mere definition, kan jeg rigtig godt lide og udover at jeg nok bare er eksperimenterende af natur, så føler jeg ikke det er ekstremt at prøve af. Måske det er en generationsting, men for mig er det ikke vildt at prøve. Det forsvinder jo igen og hvis jeg til den tid føler mine gamle læber mere, så lader jeg jo være med at blive stukket.

Hvorfor virker Restylane mere ekstremt, end tatoveringer, der er permanente? Begge dele er at ændre en lille smule på den måde vi ser ud på, evt. lege med et look – men tatoveringer er så permanente.

Det overraskede mange, at jeg fik lavede læber her i onsdags, mens I har været åbne og accepterende, da jeg fik ordnet mine rander.. måske fordi I kunne se jeg så rigtig træt ud og omvendt ikke så et ‘problem’ med mine læber? Jeg fik mere fylde i og fokus på definition. Mine læber er asymetriske, eller de var, men det er de flestes, det er jeg klar over – jeg har blot valgt at prøve at få lidt i, fordi jeg sgu synes det er pænt.

På Instagram har jeg sagt det før, men nok ikke her;
Jeg får Botox mellem næse og overlæbe hver 5. måned, fordi min overlæbe trækker sig (i mine øjne) højt op, når jeg smiler stort. WHAT tænker du, men man skal måske have det, for at kunne sætte sig ind i mit valg om at få det ændret. Jeg tænkte MEGET over hvordan jeg smilte, ja selv når jeg flækkede af grin forsøgte jeg altid at presse overlæben lidt ned, da jeg viser meget tandkød, når jeg smiler og griner. Uden tvivl; det er få der lægger mærke til det, men da jeg var yngre gav min kombination af overlæbe, der trak sig op, og overbid et øgenavn nogle gange; hestebid, og det har jeg ikke kunnet affinde mig med. Den her gene, eller irritation, som igen, flere nok vil tænke; get over it, er noget jeg kan fjerne 100%, ved at få to stik. Så tager jeg altså gerne de to stik og lever livet, griner højt og smiler med alle mine tænder, uden at være bekymret for at ligne noget, som jeg ikke føler er klædeligt på mig selv.

Når jeg nu sidder her og remser op: bryster, Botox to steder, Restylane to steder, så kan jeg lige så godt smide; hårfarve, shapertrusser, falske negle, mascara, brynfarve og læbestift ind i puljen, for alt det bidrager til at jeg ændrer en smule på mig selv, the original me, men jeg ser stadigvæk ikke mig selv som fake, eller forkert eller overfladisk, men derimod som en, der sgu bare pynter lidt på det jeg godt kan lide, så jeg har det bedre med mig selv.
Jeg leger med mit udseende og sænker den naturlige ældning, men på en anstændig måde i mine øjne, og måske det er det min generation tager lidt lettere på? Jeg ved det ærlig talt ikke, men jeg har det altså skide godt og jeg er meget glad for det jeg har fået forskønnet og forstørret.

Bag nålen står Rikke Thorsen, som har klinikken YourAge lige ved Magasin, og hun underviser simpelthen i Restylane, hun har behandlet flere tusinde mennesker, så jeg er så tryg i hendes hænder. Hun går samtidig også op i at det skal se naturligt ud og resultatet skal være perfekt, så hun er virkelig en man bør gå til, hvis der du f.eks. har nogle irritationspunkter. Hun har gratis konsultation, hvilket er god stil.. og hun er altså god at snakke med og virkelig realistisk.

Hvad tænker du? Bidrag endelig i kommentarfeltet med dine indskud, følelser, tanker – og gerne om du har fået ‘lavet noget’

Et spørgsmål jeg kunne forestille mig jeg får er; er der noget andet du vil have lavet – og svaret er nej. Ikke som jeg ser ud nu.
Når jeg bliver ældre og jeg får dybere panderynker, så vil jeg måske have Botox. Jeg får folder, når jeg ser sur ud, som alle andre – og når løfter øjenbrynene, men det er på ingen måde noget jeg har noget imod, så det bliver der, sålænge de ikke er helt permanente.. men er det så skruen uden ende, i og med vi med årerne jo får flere og flere rynker og nok uundgåeligt kan holder alderstegn for døren? Jeg ved det ikke, men visse tegn accepterer man sikkert med årerne og andet bliver muligvis også vigtigere.

KH! Johanne

PS. Jeg lover nogle billeder af læberne, som de ser ud, når de er ‘faldet til’. Lige nu er de stadig nok en smule hævet, men de kan altså ses i min instastory 🙂 Billedet herover er fra før læbebehandling forresten.

Læs også

59 Kommentarer

 • Reply
  Katrine
  20. august 2017 at 19:59

  Jeg joiner den unaturlige klub og erkender at jeg går med neglelak, jeg barberer mine ben, armhuler, mine nedreregion af mangel på bedre ord, jeg glatter mit hår, jeg har haft farvet hår, jeg har brugt selvbruner, OSV! Hvis ingen kvinde kan skrive under på dette ved jeg sgu ikke om personen har boet under en sten, eller jeg skal have ondt af vedkommende eller hvilken planet dette væsen kommer fra. Nogen er mere naturlige og unaturlige end andre, kald det hvad du vil, men glæden ved at være kvinde er da at kunne lege med sit udseende, hvordan det end passer dig. Nu vil jeg fjerne min neglelak og putte noget nyt på, hvilken sensation!!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:14

   Jeg er helt enig i din betragtning om at alt det du opremser er en del af at pynte på os selv – noget i større eller mindre grad 🙂 Det er i hvert fald mere omstændigt at få Botox, end at fjerne neglelak. Eller, det kommer an på om man har en dårlig neglelakfjerner, FOR DE FINDES!!! – men alt kan vel defineres som filtre 🙂

 • Reply
  I dag er jeg hemmelig
  20. august 2017 at 20:12

  Ja i dag er jeg hemmelig for min omgangskreds forstår ikke mine valg. Da jeg var 19 år fik jeg bryster. Gud/Mamma/For Frue gav mig dem ikke, så jeg købte nogle og tog derefter ud og købte min første bh og tog tøjet af foran kæresten. Jeg tog en almindelig t shirt på også, alt sammen uden at græde for første gang. Jeg var endelig en kvinde, en ægte kvinde.
  Nu er jeg snart 40 år, min bryster er skiftet efter tre gange amning, og jeg har fået lavet en mommytuck fordi mine mavemuskler var flyttet ud til hver side af kroppen. Jeg kunne ikke træne korrekt og det kan jeg nu.
  Jeg vil også gerne løfte mine øjenlåg og fjerne rynken mellem brynene.
  Jeg har også en tatovering, hul i øret, går med makeup og flader mit hår.
  Din krop dit valg.
  Jeg er glad for mit valg men jeg tror ikke som med så meget andet, at der er forståelse for andres valg før man har gået i deres sko. Og hvem er i øvrigt så fræk at gøre sig til dommer over andre. Fake for mig er ikke det samme som fake er for naboen. Så hvem skal definere fake og hvis der var en, so fucking what. Pas din egen butik. Hvis du ikke har noget godt at sige så ti stille.
  Johanne, du ser skide godt ud. Jeg er især vild med dine flotte vipper, tell me please og jeg vil købe hvad du har/gør ved dem, om det så bare er mascara. Hvis det er a la naturel må jeg bare være misundelig.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:17

   Arh hvor er du skøn, anonyme kvinde 🙂 Og J A – AMEN! Man kan ikke sætte sig ind i andres valg, før man selv har stået i deres sko.. jeg kan måske mene at den rynke du har mellem brynene næsten er usynlig og helt ligegyldig, men hvis den går dig på, så er det jo vigtigt for dig. Det skal vi respektere.
   Dine ord omkring din brystoperation kan jeg mærke rørte noget i mig, da jeg havde det på samme måde.. det kan virkelig påvirke ens selvtillid!
   Og tak for din kommentar om vipper. Jeg har vidst sådan helt naturligt 😉 nogenlunde lange vipper, men de bærer bestemt præg af at jeg har brugt M2! Det har jeg købt her..: http://gettheglow.dk/product/m2-beauté-eyelash-activating-serum-vippebukker det koster kvaster, men for mig er det det værd! De vokser som ukrudt!
   KH!

   • Reply
    Mig igen
    22. august 2017 at 15:53

    Taaak. Den køber jeg.

 • Reply
  Lise
  20. august 2017 at 20:20

  Jeg er (snart) 32 og begynder så småt at kunne se tidens tegn i form af rynker og slappere hud forskellige steder. Personligt er jeg lidt bange for de stoffer, der bliver sprøjtet ind i kroppen, så det ville for mit vedkommende være en vægtende årsag til at fortsætte au naturel. Jeg er nok sådan en der går ind for, at “livets gang” godt må kunne ses og at jeg må acceptere mig selv som jeg er. Ikke dermed sagt, at jeg ikke gerne vil fremstå pænest muligt, gerne vil holde mig i form og i øvrigt manisk hiver grå hår ud, når jeg ser nogen. Når det er sagt, så vil jeg ikke kunne vide, hvordan jeg vil håndtere min egen videre ældning og om jeg med tiden vil skifte holdning.

  At du har en anden tilgang til “at få lavet noget” kan og skal på ingen måde være min business og ændrer ikke mit syn på dig. Vi lever i 2017 og man kan vist ikke længere skære det ned til én type, som får lavet bryster og andre indgreb. Jeg forestiller mig, at vi om 50 år vil se på det på samme måde som vi ser på tatoveringer i dag fremfor for 50 år siden, hvor det kun var sømænd og den slags “typer”, der blev tatoverede.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:18

   TAK for dine ord og for at du ikke dømmer mine valg, bare fordi du selv har truffet andre, for dig selv. Respekt 🙂 I en utopisk verden ville jeg også ønske, at jeg bare kunne ‘let it be’ 🙂

 • Reply
  Trine
  20. august 2017 at 20:33

  Jeg kan simpelthen ikke hidse mig op over hvad andre får lavet af indgreb på deres krop. Deres krop deres valg.
  Jeg må dog inddrømme at jeg ikke er så vild med når det blir alt for “plastic” agtigt, det syntes jeg ikke er så pænt. Du ved dem der ikke har ansigtsmimik tilbage 😉
  Men du ser knald godt ud og ikke spor “plastic” agtig☺️
  Hvis jeg ikke var så stor en kylling, så kan jeg ikke udelukke at jeg ikke selv ville få lavet noget engang 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:20

   TAK, Trine! Jeg er også enig i, at det kan blive for meget.. men det er svært, ikke, for vi har alle vores syn på skønhed.
   Den her dokumentar vil jeg gerne lige anbefale, hvis du mangler noget at se på, i sofaen om aftenen :-). https://www.dr.dk/tv/se/generation-plastic/-/generation-plastic
   KH Johanne

 • Reply
  Mette
  20. august 2017 at 20:34

  Go Johanne! Folk der dømmer andre uden at have gået i deres sko må simpelthen hoppe i havet. Jeg kan sagtens forstå dine valg, og har også selv fået fikset nogle ting, fx bryn (permanent makeup). Det største jeg har fået lavet er dog en gastric sleeve der betyder at min mavesæk er blevet reduceret med 80% så jeg bedre kan tabe mig. Det betyder at efter 30 år som overvægtig nu har tabt 55 kg ved hjælp af både operation, viljestyrke og masser af træning. Og her er der så også nogen der mener at jeg har “snydt” og ikke tabt mig “naturligt”, men de har tydeligvis ikke gået i mind sko, eller set mig give den gas i fitness. Så længe man selv er tilfreds, så fuck hvad folk mener. Kh hende der tog skeen i den anden hånd. Og fandt løsning på problemet.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:20

   FUCK hvor sejt, Mette! 55 kg!! Det er satme godt gået!!!! Hurra for dig og din viljestyrke!

 • Reply
  Lise
  20. august 2017 at 20:40

  Jeg er vildt inspireret af hvad du har fået lavet og vil så gerne have lavet en del (i virkeligheden det hele selv)!

  Jeg er så glad for at du åbent deler ud af dine “tilføjelser”. Jeg vidst slet ikke det hed det, men jeg har åbenbart gummy smile, ikke bare et lille, men BIG TiME! Mine tænder forsvinder når jeg smiler og tilbage har vi så hele mit overmunds tandkød, og jeg hader det og har altid gjort og har altid gjort alt hvad jeg kunne for at skjule det med hånden. Og nu kan jeg læse at det faktisk hedder noget og der kan gøres noget ved det!

  Jeg er så lykkelig og hvis ikke det var fordi, at jeg er gravid havde jeg allerede en tid til at få det fikset.

  Så tak – TAK – for du deler… også de ting som måske for nogen virker “fjollede”,

  Dem der synes det er fjollet eller overfladisk eller de er af en anden generation som ikke benytter sig af den slags, de burde bare sige “pyt” og gå videre. For for andre som jeg selv og sikkert andre der læser med, er det en aha oplevelse og inspiration til hvordan man med forholdsvis lidt kan gøre en stor forskel for ens spejlbillede og selvtillid.

  Hilsen Lise – del af generation 28+2 år. 😝

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:23

   Hejsa Lise! 🙂
   Jeg læste din kommentar – og først og fremmest; tak for dine ord.
   Når det så er sagt, så håber jeg ikke du overvejer at få noget, fordi jeg gjorde? Altså at du hele tiden, før jeg skrev jeg fik fikset mit ‘gummysmile’ gerne ville af med det, før du læste det var muligt? Men hvis det er noget der går dig på, som det gjorde med mig, så er det et enkelt indgreb (to stik) og så er den ged barberet. Jeg er i hvert fald glad for ikke at skulle tænke to gange, før jeg bryder ud i et stort grin.
   KH! Johanne

   • Reply
    Lise
    7. september 2017 at 10:06

    Hej! Nej slet ikke! Jeg var bare slet ikke klar over man kan få det fikset, så det er virkelig bare en aha oplevelse af hvor nemt der faktisk kan gøre noget ved et smil jeg ellers går og skjuler.

    • Reply
     Nutidensmor
     7. september 2017 at 21:17

     Arh “godt” 🙂

 • Reply
  Lizette
  20. august 2017 at 20:45

  Man skal følge sit hjerte, om det så er at være tatoveret fra top til tå, have fået fixet det man er utilfreds med eller om man er tilfreds som man er skabt 🙏🏻
  Jeg har fået lavet bryster fordi de efter to børn var tættere på mine knæ end min hage, men også fordi de gav mig gener. De blev bla løftet 8 cm 😳 Og så blev de fyldt ud med implantater!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:23

   Otte centimeter er immervæk en del 🙂 Det er skønt at du har muligheden for at få ordnet det, hvis du ikke var tilfreds med tingenes tilstand… er du så glad for lapperne nu? 🙂

 • Reply
  Mette
  20. august 2017 at 20:47

  Kære Johanne
  Du er altså en sej en! Basta! Jeg har intet problem med alt det du har fået lavet, og jeg ville gøre det samme, hvis jeg turde… jeg er nok mere Mette Maries generation, og tanken om at få lavet noget ligger egentlig ret fjern. Dog har tanken om at få lavet en bette veldrejet C skål da strejfet mig… efter 2 fødsler, tja ;-). Men her tænker jeg så på de 2 små damer jeg har sat i verden, og jeg har overvejet, hvordan jeg skulle forklare dem, at de er smukke, søde og kloge, som de er, og forsøge at give dem et godt selvværd med den ene hånd, og så ændrer mig selv med den anden… forstår du, hvad jeg mener? Hmm, jeg er ikke kommet frem til et svar, og vil egentlig bare høre, om du har gjort dig nogle af de tanker i forhold til Augusta? BTW – du er sej og selvstændig og en inspiration for alle os, som læser med!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:26

   Hej Mette!
   Årh, jeg er HELT med på hvad du mener og jeg har selv tænkt tanken. Augusta spørger mig faktisk dagligt, hvorfor jeg har “tykke bryster” (…børn) og jeg svarer bare at vi ser alle forskellige ud, nogle har små, andre har store – og jeg har store. Jeg regner med det først er når hun er ældre, at jeg vil sige det, hvis hun spørger. F.eks. ind til arrene.. Det er svært, ikke, for selvom vi gør alt for at de skal elske sig selv og at de er perfekte, som de er, så er jeg en voksen, som gør noget ved mig selv, for at komme tættere på at være endnu mere perfekt. Eller hvad der i mine øjne er bedre, end udgangspunktet. Jeg vil bare være ærlig og jeg er ret sikker på at mine beslutninger ikke ændrer hendes syn på sig selv, for jeg vil fandeme booste hendes selvværd og selvtillid, så hun tror hun er Lord of the North, når hun flytter hjemmefra. ….Ja, jeg ser GOT 🙂

 • Reply
  Marianne
  20. august 2017 at 20:47

  Jeg syntes man skal gøre det som man har lyst til. Jeg har så stor respekt for mennesker som er ærlige og gør det som giver mening for dem. 💪🏻 Jeg vil gerne takke dig for at oplyse mig og gøre mig klogere på det med BOTOX i overlæben. Se det vil jo ændre alverden for mig at få gjort også. Jeg har hestebidet, gemmer mine tænder og mund når jeg griner og det er da SÅ hæmmende. Jeg skal helt sikkert prøve det. Så TAK af hjertet for din ærlighed. ❤️

  • Reply
   Marianne
   20. august 2017 at 22:40

   vil du fortælle hvor du får det lavet? Har luret lidt på nettet men ved ikke helt hvor jeg skal prøve det første gang

   • Reply
    Nutidensmor
    21. august 2017 at 12:28

    Hej Marianne 🙂 TaK 🙂 Jamen jeg har faktisk linket dertil i indlægget 🙂 Det gode er, at hun har gratis konsultation, så man kan få besvaret alle sine spørgsmål! Stikket er mere under næsen, et stik i hver side 🙂

 • Reply
  Daniel Ishøj
  20. august 2017 at 20:48

  Synes bare det er sejt, du åbner op for noget, som ikke alle er lige vilde med!

  Det er din krop – gør med den, som du vil, så længe det gør DIG glad. Det er det vigtigste; at du er glad <3

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:28

   Tak DANIEL 🙂 <3

 • Reply
  Pernille
  20. august 2017 at 21:06

  det er vel ikke værre at få lavet bryster osv., end det er at få bøjle på tænderne og rettet øre, hvis man har flyveøre? 😉 😉 det hører man sjovt nok aldrig at folk bliver forarget over

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:29

   True! Det er true!
   ..måske fordi det er mere normalt? Eller at det er mere forståeligt at nogen vil have rettet ører, end få fyld i læberne?

 • Reply
  Julie
  20. august 2017 at 21:28

  Efter dit indlæg tror jeg faktisk, at jeg vil få fixet den sur-mor-bekymringsrynke mellem øjenbrynene, som irriterer mig når jeg ser i spejlet. Jeg har været lidt tøvende, da min hud kan slå ud over Neutrals ansigtscreme…
  Og fandtes der en sprøjte mod uren hud (seriøst, jeg er 28 og har hud som en 14-årig!), så snupoede jeg også den.

  Min plan er også nye boobs, når jeg er sikker på, at jeg ikke skal amme flere babyer – og har røvet dn bank.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:30

   Oh, good luck med den bank.. kan du snuppe lidt til mig 😉 ? Det er vildt man kalder det teenagehud, når det fortsætter længere tid.. det er virkelig falsk markedføring! Jeg er også 28 og det var ret slemt, til jeg var 26, så måske du også er heldig om lidt?

 • Reply
  Hannah
  20. august 2017 at 21:39

  Jeg synes du ser knald godt ud! Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad folk gør ved deres kroppe, så længe de selv er glade og tilfredse.
  Jeg har selv fået lavet bryster for 7 år siden, fordi jeg knap kunne fylde en A-skål ud. Efter jeg fik min søn for 3 år siden og var færdig med at amme ham, har mine bryster aldrig været flottere (hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo)
  Derudover har jeg hele min højre arm fuldstændig dækket af tatoveringer, huller i ørene og forlader aldrig hjemmet uden mascara. Nu er jeg fyldt 30 og kan godt begynde at se, at jeg ikke er tyve mere og ikke gør mig så meget i det der søvn. Så udelukker absolut ikke at jeg en dag får lidt under huden for at fjerne rynker og render.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:30

   Tak Hannah 🙂 Og TAK for din kommentar 🙂

 • Reply
  Julie
  20. august 2017 at 21:40

  Jeg er helt sikker fortaler for at lade der hele hænge og lade kroppen tage sen naturlige gang den nu tager og så lave noget hjerne gymnastik istedet og lære at leve med det og være “lykkelig” på trods at slappe bryster og små læber men når det er sagt så vil jeg accepteres for mine valg(her valget om at være naturligt) og jeg tænker da at de som får lavet noget også gerne vil accepteres. Der korte og det lange er At mennesket altid vil være forskellige og uenige men vi skal immervæk acceptere den forskellighed

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:33

   Hej Julie! Tak for din kommentar 🙂 Jeg ville også ønske jeg kunne trykke på en knap i min hjerne som bare ville aktivere en; DEAL WITH IT, men det kan jeg ikke. Faktum er, at hvis jeg aldrig havde fået ordnet mine bryster, så havde jeg ALDRIG vist dem til nogen. Det ville hæmme en stor del af mit liv, og sex er immervæk vigtigt. Det er bare ikke noget man kan styre, ens syn på sig selv. Når dét så er sagt, så er vi nok også bare forskellige, for jeg synes jo også om eksperimenteren, som f.eks. med læberne, som der jo ikke var noget ‘galt med’. Jeg er også fyldt med unikke kendetegn og ‘fejl’ og det der adskiller mig fra andre er jeg også glad for 🙂

 • Reply
  Anna
  20. august 2017 at 22:01

  Jeg har de sidste vel nok 15 år, haft et kæmpe issue med mine store tænder og især mine fortænder. Mine tænder er rettet med alverdens bøjler, så de er ret lige og overbiddet er trods alt væk.
  Ikke desto mindre hæmmer det mig ubeskriveligt meget. Hader at smile og HADER at blive fotograferet. Der er ikke de overvejelser jeg ikke har været ude i.. For nyligt blev jeg så bekendt med det der gummy smile “indgreb”. Jeg vil give det et skud. Livet er fandme for kort til ikke at smile og grine!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. august 2017 at 12:35

   Hej Anna! JA, det har du ret i ! Selvfølgelig skal vi turde smile! Jeg har været gennem samme show med bøjler og det hele. Jeg har også fået filet på mine fortænder, så de er blevet kortere – det er jeg altså glad for. Jeg er altid blevet kaldt kanin, men den filing (hos tandlægen, der tog 10 min.) gjorde alverden, selvom det er millimeter der var tale om. Jeg synes i hvertfald, med det du beskriver, kunne overveje en konsultation. Det er jo bare en snak og så kan du tage stilling til om det er det du vil <3 KH Johanne

   • Reply
    Anna
    27. august 2017 at 1:14

    Dét vil jeg overveje! Tak ❤️
    Og du har forresten nogen virkelig flotte tænder 🙌😊

    • Reply
     Nutidensmor
     30. august 2017 at 9:58

     Tusindet tak! Har bøvlet en del med dem hele mit liv, så det er da skønt og lidt sjovt som jeg ofte får komplimenter på dem 🙂

 • Reply
  Lone
  20. august 2017 at 22:02

  Jeg synes det er super fedt du er ærlig!! Jeg overvejer helt klart selv, lige som dig, fremtiden. Jeg er let overvægtig nu, men har altid haft rigtig store bryster. Jeg ved at jeg nok gerne vil have dem lavet på et tidspunkt. Med mine naturlige 75-g/h kommer de 100% til at hænge nok også ret tidligt, (Jeg er 22 nu) ihvertfald efter jeg har fået børn, og så skal de gerne løftes. Muligvis gøres mindre. Og jeg synes det er super vigtigt et være ærlig omkring disse ting! Så thumps up! Glæder mig til at se læberne.

  Kh. Lone

  Ps. Du ser godt ud 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 9:59

   Hej Lone 😀
   Det er jo fint at have tanker om ting man vil have ordnet – men ja, altså, den tid ‘den sorg’ eller de beslutninger 🙂 Ikke alles bryster hænger efter, så måske du undslipper – eller måske du er skide ligeglad til den tid 🙂 Valget er i hvertfald dit og jeg bakker op 🙂

 • Reply
  Mia
  20. august 2017 at 22:07

  Jeg synes det er skide dejligt du er så ærlig og åben omkring det og at du sætter spørgsmålstegn ved om man så er en bestemt type… Jeg er nemlig bare helt enig med dig og livet er for kort til ikke at grine højt eller aldrig smide bh’en. Hilsen hende, som også har fået en BFO, men som ikke ser sig som en bestemt type 😏☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:00

   T A K 🙂 #IkkeTyper #BareGodePatter

 • Reply
  Louise
  20. august 2017 at 23:22

  Ja det er nok endnu et emne hvor der vil være delte meninger – og det er også okay 😊 Personligt har jeg ikke fået lavet noget – måske engang måske aldrig. Og jeg må indrømme jeg er ligeglad (håber ikke Du misforstår) med hvad andre får lavet…. you Do you

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:00

   Thanks you 😀

 • Reply
  Nanna
  20. august 2017 at 23:34

  Johanne, tak for dig og din evige ærlighed! Jeg skal på onsdag til forundersøgelse på botox i linjerne i panden, som jeg også stirrer mig meget blind på og ødelægger mit selvbillede. Jeg har været meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle få det lavet, egentlig kun fordi jeg er bekymret for, hvad andre vil sige til det. Det dummeste argument nogensinde! Tak for at give mig et skub i retningen mod at gøre, hvad der vil gøre mig glad!

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:00

   Hey hey hey, hvordan gik det? Nu svarer jeg urimelig sent på disse kommentarer, men det er da spændende, for nu har du jo været der ? 🙂

 • Reply
  Emilie
  21. august 2017 at 0:08

  Godaften 🙂
  Mit syn på dig har på ingen måde ændret sig, jeg synes du er lige så niiice som altid 😉 Og vil egentlig ikke blande mig i, hvad andre gør ved deres krop – det er op til dem.
  MEN derfor vil jeg alligevel sige, at jeg synes det er synd, at vores samfund har ændret sig så meget. For bare 20 år hørte man sjældent om plastisk operationer – i dag kan du ikke kigge i et blad, se tv, høre radio mv. uden det handler om plastisk operationer eller der er en reklame for det. Hvordan bliver det ikke når vores børn vokser op?

  • Reply
   Emilie
   21. august 2017 at 13:41

   Hov – hele min kommentar kom ikke med.

   Jeg synes sgu bare det har taget overhånd. Hvorfor kan vi ikke bare være os selv, uden at ændre på alt muligt – jeg forstår det ikke🙈 Jeg synes det er ærgerligt. Samfundet har desværre ændret sig, så alt skal være perfekt i dag, og mange føler de skal leve op til det perfekte.

   • Reply
    Nutidensmor
    30. august 2017 at 10:01

    Du har fat i noget, som jeg ikke er helt uenig i <3

 • Reply
  Merete
  21. august 2017 at 8:03

  Jeg har absolut ingen fordomme imod dig, fordi du har fået lavet noget. Det har jeg ikke selv, og for mig har der været lidt et projekt i at acceptere kroppen som den er – men det handler jo om mig, og ikke alle dem, der har det på andre måder.
  Det eneste, der virkelig kan pisse mig af i den her sammenhæng er, når folk får lavet noget og så lyver om det. Det er SÅ skadeligt for især unge piger, når nogen postulerer, at de da er født med noget, som reelt er resultatet af et stykke arbejde (om det så er bryster, flad mave eller hårfarve). Det gælder i øvrigt også i forhold til kost og træning.
  Du er jo tværtimod typen, der åbent fortæller om det hele, og det kan man da kun have respekt for. Så tak for det og bliv endelig ved med at blive ved!

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:02

   Heeeelt enig, Merete! PREACH! Man kal ikke lyve! Selvfølgelig kan vi ikke forvente at der hører et krav om at man plaprer løs til fremmede om hvad man har fået lavet, når man har fået en plastikoperation f. eks., men det at lyve er ikke ok!

 • Reply
  Laila
  21. august 2017 at 11:43

  For pokker det er skørt at folk går op i hvad du vælger. Forstår det ærlig talt ikke 😳
  Gør hvad du vil og lad det ikke gå dig på.💪🌸😘 Pisse meget ros for ærlighed!

  Selvfølgelig ville alt være nemmere hvis vi alle bare kunne være glade for sådan som vi så ud..
  Men nu kan man jo tilvælge ændringer… Jeg kan sagtens forstå at det er fristende at vælge at forskønne sig selv på mange måder.. den eneste holdning jeg har selv, er at det ikke skal overdrives for det syntes jeg personligt ikke er smukt.. men det skal jeg da ikke Bestemme for andre!

  Jeg har ikke haft dine muligheder i din alder mht restylane og botox, og jeg så ærlig talt ikke de små fejl som problemer på mig selv… (det er jo meget godt) men jeg blev heller ikke bombarderet med oplysninger om mulighederne for forskønnelses ændringer som du gør som 28 årig… men nu Johanne… jo tak nu inspirere du til at få bestilt tid 😂

  Jeg har en bekymrings rynke der genere mig når jeg farver mine bryn.. og som ikke klæder mig synderligt… gad også godt at jeg turde en mindre læbe forstørrelse…
  Men der er jeg lidt kylling både i forhold til smerten, hvad andre siger og ikke mindst alle de penge jeg skal bruge på det 😄

  Sumasumarum du skal bare ranke ryggen og bede folk passe deres egen butik og gøre hvad det passer dig BUM
  Faktisk burde du slet ikke føle at du skal forsvare dine valg sådan 💖

  Det eneste irriterende ved dig nu er, at du bliver endnu mere lækker at se på 😜

  Knus @myowninstaworld

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:03

   <3 Du skal kun gøre noget, hvis du selv føler det er noget du gerne vil ændre på. Det skal ikke være fordi andre får lavet noget, det må du love mig <3 Vurder om det reelt er noget der irriterer dig, med bekymringsrynken der, eller om det er noget du kan leve med, for der er ikke nogen grund til at blive stukket, med delte følelser.

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  21. august 2017 at 14:17

  Det er ikke kun damer i din unge alder, kan jeg så fortælle.
  Har en svigerinde på 50 år med silikonebryster.
  Jeg har ikke fået lavet mine bryster -ENDNU. For det er stensikkert, at der både skal løft og hejs til, når jeg er færdig med mit vægttab.
  Jeg har ALTID været hende med de gode bryster og det er frygtelig svært, at være vidne til at ens bryster forsvinder ind til ingenting, især når de igennem mit “kvinde”liv har været mit ultimative force, mit fordel hø hø
  Nu er jeg jo nok en af alderspræsidenterne herinde (41år) og der begynder at ske ting med mit ansigt og min krop, som jeg ikke helt byder hjerteligt velkommen. Jeg bruger flittigt produkter, som har en god dokumenteret virkning (Pudderdåsernes Musthaves, Bioeffect EGF Serum,M2 Lash Serum) og kan også se at de hjælper.
  Men hvis jeg på et tidspunkt ikke synes, at disse produkter er nok til, at jeg forbliver tilfreds med mit udseende, så har jeg ingen kvaler med at ty til andre veje!!!
  Derudover så jeg er genetisk “vinder” af hængende øjenlåg, faktisk i sådan en grad at operationen bliver dækket af staten, så de skal helt sikkert laves!
  Sjovt nok har jeg store problemer med tattoveringer, jeg har selv en enkelt. og jeg synes bare her 15 år senere, at den er totalt kikset. Synes at tattoveringerne bliver SÅ grimme med årene. Og i mine øjne er de bare mere synlige, end de fleste skønheds korrektioner (abe med hænderne for øjnene)
  Afslutningsvis så kalder jeg faktisk mig selv for DulleDalle, først fordi de andre Daller i Fanklubben er af hankøn, men også fordi jeg godt kan lide, at gøre noget ud af mig selv.
  Jeg holder ikke tilbage med de laaaange acrylnegle med lækker lak på. Spraytans bruger jeg inden en fest, da jeg er blegere end bleg. Men kun i en tone, så jeg ser sund ud, dyrker hverken det orange eller stegte look 😛 Har også prøvet Lash Extensions, det var dog ikke lige mig -måske pga de hængende øjenlåg, så måske skal de prøves igen 😉
  Man kan faktisk godt være Dulle uden, at det kammer over i det mere “fake” look som feks Linse Kessler, The Kardashians eller De danske Hollywoodfruer -ikke at de ikke skal have lov til at være, som de er….min krop, mit valg, som du så fornuftigt siger!
  Og det er jo det, der er alfa & omega i denne debat: Min krop, Mit valg 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:07

   Jeg synes det er sejt du owner dulle-looket (det pæne), DulleDalle 😀 At tage ændringerne med ro og ikke haste igennem alle mulige kosmetiske operationer, men tænke over det, dét synes jeg er fornuftigt. Jeg kan sagtens sætte mig ind i at disse ændringer, som du har gennemgået med dine bryster, må være hårdt, fordi man har et billede af hvordan de burde se ud, i og med de jo har set sådan ud engang. Nogle aldersmæssige ændringer tror jeg også vi favner, mens andre kan være for meget. Al respekt og opbakning til dig, hvis du vil have en hejsning <3 Jeg kan jo høre at du og jeg gør 'de små ting', for at forskønne, med cremer, serummer og negle – for mig er det også en lille luksus og måske det er dullet at gøre så meget ud af det.. men jeg er sgu ligeglad 😀 fedt du også er!

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  21. august 2017 at 14:26

  Hov glemte næsten det vigtigste: Jeg synes, det er det fedeste og sejeste, når man som du, står ved det man får lavet! Lige så fedt, som når man laver både med og uden filter billeder, så ungdommen (ja jeg er gammelmor Ha Ha) kan lære, at der findes to eller flere versioner af virkeligheden!

 • Reply
  Sigrid
  21. august 2017 at 21:55

  Synes egentlig bare det er synd, at vi ikke holder af kroppen som den er. Og synes man understøtter nogle idealer om en krop, som næsten ingen har, ved at få foretaget de her indgreb.

  Er interesseret i at vide, hvordan du ville have det med, hvis din datter om nogle år begyndte at overveje samme indgreb? Det er jo lidt den ultimative test ifht om vores adfærd egentligt lever op til egne værdier. Personligt ville jeg helst have at min datter kunne holde af sin krop som den nu bliver. Hvad er dine overvejelser her?

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:12

   Hej Sigrid 🙂 Godt spørgsmål! 🙂 Nu er det jo ikke sådan at jeg har et udklip hængende derhjemme, hvor jeg siger til mig selv hver morgen; DET ER MÅLET, for jeg vil ikke ligne en anden, men mig selv i den bedste udgave 🙂 Jeg får ikke ændret på alt, for hvis jeg ville være en helt ny person, så havde jeg virkelig et projekt foran mig 🙂 Jeg har f.eks. deller på maven, strækmærker de fleste steder på kroppet, ét strikører og flad røv. Hvis jeg bare lige skal nævne noget i flæng. De ting ved jeg godt stikker imod ‘idealer’ eller det gængse ideal, men dét stræber jeg som sådan ikke imod. Hvis min datter ville overveje samme indgreb så ville hun jo være over 18, agtigt, og helt hendes eget valg. Hvis hendes bryster ser ud som mine og hun har samme følelser, som jeg, så kan jeg ærlig talt godt forstå hun vil have dem operereret. Jeg vil altid fortælle hende at hun er perfekt som hun er og booste hende med alverdens selvværd og selvtillid og hvad hun så træffer af valg som voksen, eller hvad hun får af tanker om sig selv, kan jeg jo ikke styre 🙂 Jeg vil ikke undlade at få småjusteringer, lege med mit look, få ændret ting jeg er ked af (som de der bryster), ‘blot’ fordi jeg er mor. Der er helt sikkert en problematik i at jeg på den ene side ændrer lidt på mit eget udseende, men siger til hende at hun skal elske sig selv, som hun er og ikke behøver gøre noget – men så kan vi også tage snakken om hvad makeup er til for. Det ved jeg heller ikke hvordan jeg skal forklare min 4-årige 🙂

 • Reply
  Signe Op.
  22. august 2017 at 1:33

  For helvede altså, om du så bestod af tyve kilo metal og plastic for resten, så kan det da være bedøvende ligegyldigt! Det der “øv, jeg troede…” bør da vitterligt være “wauw, dér har du da truffet nogle gode valg sammen med doktoren, for det var ikke faldet mig ind, at du havde fået lavet noget!” Eller slet og ret bare et: Whatever makes you happy!
  Jeg har ikke selv “fået lavet noget” (om end jeg de senere år ind i mellem har overvejet at få kigget lidt på de mørke rande, jeg aaaaltid har haft!) – men jeg vil da til enhver tid forsvare andres ret til at gøre det. Jeg synes, det er vigtigt at overveje det grundigt, før man kaster sig ud i det. Men det tror jeg faktisk også, langt de fleste gør. Altså, man vågner vel næppe bare lige op en tirsdag morgen og tænker: “Nå, men jeg har da et par ledige timer i eftermiddag, så får jeg sgu lige knaldet nogle implantater ind!” Og gu’ skal vi arbejde på at elske vores hylster! Men hvis den hjælpende hånd er dén, der gør tricket – hvorfor aå ikke række ud efter den?
  Ej, men jeg kan godt høre, mine tanker er ved at snuble over hinanden her, haha!
  Men seriøst; du er jo pisse lækker! Og du er dig selv, tro mod dig selv og ærlig overfor os og den øvrige verden – så bliver det sgu da ikke meget mere naturligt, hva’? 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   30. august 2017 at 10:15

   Du er pisse sej, skriver nogle herre fornuftige ord og du gør mig glad! TAK! Der er ikke noget snubleri – det giver så meget mening <3

 • Reply
  Marlene
  20. juni 2018 at 15:38

  FEDT!!!! Tak for et åbent indlæg om at være ærlig. Både overfor sig selv og sin omverden.
  Dette indlæg er en god beskrivelse af hvorfor jeg elsker at følger dig på Insta. Livet er IKKE et glansbillede. Livet skal leves, det er grimt, sjovt, pinligt og mega fedt. Men hvor må det være hårdt, hver morgen at skulle presse sig selv ned i en syg omgang perfektness. og påtage sig din dømmehat, så man med rette kan hæve fingeren pege af andre. Ingen er fejlfri, og hvis man ønsker at pynte på de fejl/skævheder/charmepunkter, kald det hvad du vil, så er det fandfisme ikke andres business.
  Jeg har fået lavet bryster for mine var to vidt forskellige størrelser. Jeg har fået løftet øjenlåg OG fjernet poser under øjnene, jeg har bestilt tid til botox i Øksehugget(det imellem brynene), og kommer der andre ting der fylder for mig, eller direkte går mig på, så får jeg også det lavet. Med stolthed og glæde.

Skriv et svar