LORT FOLK UDEN BØRN SIGER TIL FOLK MED BØRN

morbillede


Jeg tror aftensmaden er klar til klokken 20 – er det fint for dine unger, at vi spiser der?

Ja, super fint. Det gør I bare. Klokken 20 sidder jeg nemlig derhjemme, i min sofa og ungerne sover for længst. Lige nu er klokken 17:30, så det er spisetid for afkom, så har I måske noget rugbrød jeg kan smide i dem- og så kører vi bare 18:30-ish. Sender du en doggybag?


Sikke mange ting du har med, er du ved at flytte hjemmefra, eller hvad? *muhahaha*

Jeg kan selv huske det: dengang jeg også bare kunne gå ud af døren med nøgle, mobil og… Nå ja, bare nøgle og mobil.
Vent du bare og se, smarte  en dag ligner du skam også et pakæsel med pusleunderlag, ekstra ble, ekstra ble i tilfælde af at ekstrableen kommer i brug, skiftetøj til skift fra top til tå (også kaldet i tilfælde af en ned-af-nakken-skider), skiftetøj, hvis skiftetøjet skides til, sutteflaske, pulver til flaske, termoflaske til sutteflaske, sut, ekstra sut, ekstrasuttens reservesut, bamse, en bamse vi fik af svigermor, så den kommer med på nogle billeder, selvom ungen hader den, legetøj barnet elsker, legetøj som ikke ligner en regnbue har kastet op på, stofble…gange tre, ammeindlæg (fordi jeg er utæt), rene trusser (fordi jeg er utæt i alle ender), tæppe (hvis det nu bliver lidt varmere), dyne (hvis det nu bliver koldere), en hue (hvis det nu bliver vinter, mens vi er væk) …og nå ja, nøgle og mobil. 


OMG jeg er træææææt. Vi havde venner på besøg lørdag og hele søndag havde vi Game of Thrones marathon og i dag har jeg bare den VÆRSTE hovedpine. Kender du det, når man simpelthen bare bliver så ør i hovedet af at se for mange serier?

 Nej
Eller jo. Dora The Explorer. Tæller det? 


Jeg mødte klokken OTTE i dag! Fuck man, jeg var oppe allerede kl. 07.30

Skal vi bytte liv? 


Det må være vildt at FÅ penge, bare fordi man har børn? Du må da næsten tjene på det, med den dersens børnecheck?

Jeps, millionær – har du ikke set min nye Chaneltaske egentlig? 


Ej, sorry, er lige forsinket, kan vi rykke det tre kvarter?

Hør lige her engang, for at det kunne være muligt at jeg tilnærmelsesvis kunne komme til tiden, at jeg NØJSOMT planlagt Ulrikke-Klementis’ rytme, lige fra klokken 5.30 i morges. Rytmen ser således ud; fodr, bøvs, skift, forsøg på putning, skifte lorte ble, putte, fodr, bøvs, skift, skift igen, put osv. Give or take en lort. Jeg kan IKKE rykke noget tre kvarter – det er N U eller om 2,5 time .. eller om 1,5 uge. 


Jeg har lavet moules frites. Det kan børn da godt spise, ikke?

Eeeeehhhhhhhh…. HAR du rugbrød også? 


Shiiiit jeg glæder mig til jeg har fri! Jeg skal bare DIREKTE hjem! Smide bukserne! Bestille pizza! Jeg er FULD-stændig smadret. Kan INGENTING. Hvad med dig? Du må da også være helt baldret?

Jo, total. Når jeg har fri skal jeg bare lige et smut forbi børnehaven, koordinere forældrerådsmøde med lederen, small talke med Kalinka-Selmas mor om den legeaftale de har i morgen (..hvor jeg skal have TO børn med hjem, yay….), slæbe min 4-årige ud af børnehaven, købe ind i Brugsen, opfinde en eller anden ret som ingen alligevel spiser, konflikte over at tandbørstning er et must (inkl. et par spark i maven… på mig altså), synge en eller anden høj tonet lorte sang, halvsovende, og (igen) gå kold halvvejs liggende i en 90×160 seng, med et 17 kg. tungt menneskebarn ovenpå mig. 


Sådan en mor vil jeg aldrig være! Ja, når jeg bliver mor, så ved jeg bare at jeg…..

Stooooop. Alt hvad du siger lige nu er klart utopi og bliver aldrig en realitet. Det er sødt du prøver, med din lille barnløse hjerne, at forestille dig hvordan du vil gøre det bedre, end andre og ser ned på at en mor kommer slæbende med sin hysteriske unge i brandmandsgreb, i Føtex, men du bliver lige så skod som alle os andre og en dag kommer DU også med i denne klub, hvor folk uden børn sender DIG skæve blikke.  


Ej søde, er du træt – eller er du ved at blive syg? Du ser sådan lidt off ud?

Mig? Nårh nej, jeg er skam ikke syg – du kender mig bare fra mit tidligere liv, altså fra dengang jeg ikke var nogens mor. Dengang jeg fik med makeup. Og gik i bad. Den slags. Næh nej, sådan grim her er faktisk bare mit ægte jeg.
Og tak, forresten.


TILFØJ DA LIGE FLERE, hvis du har en på tungen 😀

Og tjek evt. “efterfølgeren” ud:

LORT FOLK MED BØRN SIGER TIL FOLK UDEN BØRN


Lignende indlæg:

Lort gravide siger
Lort gravide siger 2
Lort mødre siger

Læs også

166 Kommentarer

 • Reply
  Mette Milan
  6. september 2017 at 21:00

  Haha – Sjovt indlæg 🙂 Interessant at se fra en mors/forælders vinkel.
  Os uden børn har helt samme irritationer, bare omvendt af det du skriver – Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har fået at vide, at “jeg da ikke kan være træt, for jeg har da ikke børn.” Øhh, jo – tro det eller ej, det kan man godt – Man udfylder jo sit liv med andre aktiviteter, arbejde osv, og det kan man godt blive træt af. Jeg arbejder mellem 60-100 timer om ugen – Det har jeg valgt. Andre har valgt at få børn.
  Så ja – der kommer “lååård” ud fra de med og uden børn 🙂 på hver sin måde.

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:08

   Jaaaa for søren, mødre siger lige så meget lort – hvis ikke mere. Og enig, selvmedlidenhed er der nok af 😉 Nu har jeg blot “drillet” der der forældre så meget, med lort de siger, at nu kunne fokus være noget andet, for en stund 😀 Og for SILVAN da jeg kan godt forstå du er træt! 🙂

  • Reply
   Katrine
   7. september 2017 at 19:57

   …. men du ved hvornår du kan sove, du kan planlægge din søvn, se frem til at sove… uden at bliv vække 100 gange – eller sove igennem uden at få babyfødder i dit ansigt. Søvn er en maglevare du vil betale din næste løn for… men ja, jeg var os træt før børn – men så sov jeg om natten 😉

 • Reply
  Anna Sofie Slot // PSYKOBLOGGEN
  6. september 2017 at 21:03

  “Jeg trænger bare SÅ meget til ferie, uhh hvor jeg glæder mig!”
  Mig: 😳😑

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:09

   Hahahaha! JA! 😀 Den manglede sgu da

 • Reply
  Anne-Sofie
  6. september 2017 at 21:04

  Jeg har desværre ikke børn, men kan tilføje den omvendte :): kommer du ikke til middag, vi spiser 17.30 (der håber jeg du er sulten….(!) )og menuen er pasta med kødsovs uden krydderier og salt.Jo tak, den springer jeg vidst over 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:09

   AHAHAHA! #SårnDet! Og du bliver smidt ud eller efterladt alene i stuen kl. 19 😉

  • Reply
   _Bareida
   7. september 2017 at 9:43

   Kæft det er sjovt. 😀 Megagrineren at jer uden børn også giver den anden vinkel, for man skifter SÅ meget side så snart man selv har skudt en unge ud.

 • Reply
  Vikingmor
  6. september 2017 at 21:04

  LOL!! Den der, ej, er du syg? Du er sådan helt bleg ?? El, er du træt? Du ser tid træt ud ?Jaaaa, jeg er mega træt og bleg …vend tilbage om 3 år. Eller ej, vil du ikke med til spinning/yoga Marathon timer i aften??? Nååååh, nej det kan du jo ikke … 😉 Grineflip, skulderklap til dig fra en anden alene mor 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:10

   😀 😀 😀 Skulderklap tilbage!

 • Reply
  Dina
  6. september 2017 at 21:04

  “Åh jeg glæder mig bare til at komme under dynen i aften, og få en god nats søvn” – sagde ingen baby-mor nogensinde!

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:10

   Neeeever.

 • Reply
  Christina
  6. september 2017 at 21:06

  Dør af grin 😀 spot on!
  Idé til nyt indlæg; lort folk med børn der sover siger til folk med børn der sover ad helvede til *emoji med zzzzzzz* (ex: altså der har jeg bare været meget konsekvent fra starten af…. Hooooold kæææææft)

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:36

   Hahaha! Den kom i idékassen. Selvom jeg tror mit barn var sådan et der sov.. måske jeg sagde meget lort til dem der havde unger, der ikke sov? Spørger min veninde, der har haft kolikbarn

   • Reply
    Maja
    7. september 2017 at 8:58

    Her kan jeg hjælpe… har haft en af hver. Den første vågnede sån ca. 10 gange hver nat de første 3 år af sit liv (og det tog ca. 1-2 timer at putte ham…). Hans lillesøster sov igennem som 5 dage gammel!
    For dælan der er mange, der tror de er gode til at opdrage, fordi deres barn sover nemt og godt! Er så glad for at jeg fik dem i den rækkefølge jeg gjorde, for så kan jeg virkelig sætte pris på, at den mindste sover så godt!!

  • Reply
   Ditte
   6. september 2017 at 21:36

   Go’ ide med indlæg

  • Reply
   Ditte
   6. september 2017 at 21:37

   Go’ ide med indlæg

 • Reply
  Tina
  6. september 2017 at 21:08

  “Jeg er bare SÅ træt, at jeg ikke kan hænge sammen…

  Øh nej! Du aner ikke hvad det vil
  Sige at være træt, før du får børn aøde ven. 😳

  Jeg elsker de ting du tager op. Sådan Johanne!!!

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:36

   Haha! Arh, jeg tror nu alle kan være trætte., Meeen den der første tid hvor amningen skulle i gang – jeg var tæt på at kaste op af træthed!

  • Reply
   Jannie
   6. september 2017 at 21:42

   Dén der er jeg RET træt af, som barnløs 😉

   Var du aldrig træt, før du fik børn? Var du aldrig stresset eller følte dig helt udmattet?

   Ikke et angreb, men ååhhhhh! GG Det er jo det samme som at en med et brækket ben siger, at din forstuvede fod ikke kan gøre ondt, for hans er meget værre 😉

   Men jeg er IKKE misundelig på jeres manglende søvn, skal lige siges!

   God aften 😀

   • Reply
    Nutidensmor
    6. september 2017 at 21:44

    Min kommentar eller Tinas, Jannie? Jeg var også træt før. Men for mit vedkommende kan intet sammenlignes, når det kommer til den første tid som mor.

    • Reply
     Jannie
     6. september 2017 at 23:41

     Tinas – Eller sådan bare de fleste forældres 😂

     Jeg skal ikke have børn, og den der med, at forældre har patent på at være trætte og udmattede må jeg sige går dybt ind på mig – Og en del andre barnløse jeg kender. Jeg føler mig udmattet for tiden pga flere ting, men flere har sagt, at det kan jeg ikke være, for jeg har ikke børn. Bum basta! 😳 Ingen børn = Ingen udmattelse

     Jeg ved indlægget er for sjov, men uha hvor det kan være ramme alvor for os andre herude i virkeligheden

     Og så blev Tina altså bare lige den “heldige vinder” af min afmagt. Undskyld Tina!

     • Nutidensmor
      7. september 2017 at 20:52

      Jeg har prøvet begge dele. Før barn kunne jeg være ved at DØ af træthed. Efter barn kan jeg være ved at DØ af træthed. Jeg vil have lov til at føle begge. Men set med mine øjne, nu her, så skulle der mindre til, dengang, men det ændrer ikke på at jeg følte det 🙂 Hvis det gir’ mening.

 • Reply
  Maria Zimmer
  6. september 2017 at 21:13

  Åh. Jeg nåede også lige at få en eftermiddagslur igår. Det var virkelig tiltrængt eftersom jeg var oppe 7.30 ……

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:37

   Ja, av for søren da 😀 😀

 • Reply
  Carina
  6. september 2017 at 21:15

  Genialt indlæg! Det der har pisset mig mest af, var en der skrev; Åååhhhrrr jeg har været oppe klokken 7 og jeg har ikke en gang børn!!” Og jeg tænker da bare, at det længste min datter nogensinde har sovet er til kl. 6 og normalen er sgu tættere på 5 – så HOLD KÆFT 😂😂😂

 • Reply
  Lærke
  6. september 2017 at 21:15

  Må bare give ovenstående kommentar fra Mette Milan et kæmpe Like 🙂 Får også af vide nogle gange ang træthed og overskud “Lad os snakkes igen når du har børn”. Så føler man lidt, at man er total misforstået og ikke mødt – og at det skal være en os/dem klub frem for bare gode veninder, der sætter sig i hinandens sted. Men kan sagtens se humoren i dit indlæg – synes bare hverdagstræthed i dag bliver alt for meget sammenlignet (“nå synes du det – SÅ skulle du prøve……) – enhver har jo kun sit eget liv at relatere til!

  • Reply
   Lærke
   6. september 2017 at 21:33

   Og lige netop mht træthed, forstår jeg ikke helt det nærmest er gået hen og blevet “hvem har patent på mest træthed”. Og det kan undre mig, at “os uden børn’s” træthed kan være så stor en provokation for folk med børn (oplever ofte den diskurs der “søde ven”; lidt nedsættende, som også ses i kommentarfeltet her). Jeg har aldrig betvivlet, at mine veninder må være SÅ færdige – og helt sikkert også på en anden og større måde end mig i det daglige. Men jeg vil fandme også have lov at føle mig træt; uden at skulle tænke det krænker nogen, eller giver mig mindre forståelse for mine sindsygt seje veninde-mødre ❤️

   • Reply
    Nutidensmor
    6. september 2017 at 21:37

    Hel enig Lærke-pigen! Ingen har patent på træthed 😀

   • Reply
    Tine
    7. september 2017 at 8:04

    Forskellen for træthed når man har børn og ikke er bare, at når du har børn, kan du ikke selv bestemme at du vil sove den ud i aften, i weekenden, i din ferie, etc. Det gør mig så træt at jeg ikke ved hvornår engang om lang lang tid jeg kan få lov at sove ud!!!

  • Reply
   Sus
   6. september 2017 at 21:38

   Ja! Og tro det eller ej; der er også ting i livet der er hårdere end småbørn. Når jeg synes andre mødre er irriterende er det fordi de tror hele verden handler om DEM!

   • Reply
    Nutidensmor
    6. september 2017 at 21:46

    Ja, i det store perspektiv? Helt enig! Men det er freaking hårdt at have småbørn. Det er også freaking hårdt at arbejde fuldtid og møde ind kl. 07, have to jobs eller være sygemeldt, uden barn – og at andre er trættere eller har det værre gør selvsagt ikke ens egen tilværelse nemmere. Vi skal nok forsøge at undlade at finde ud af hvem der har det værst – for det kan man ikke. Jeg synes ikke at man som mor skal negligere at mennesker uden børn kan være udmattede, men det ER hårdt at være mor den første tid. Hvorfor er det forkert at føle det?

 • Reply
  Anne
  6. september 2017 at 21:16

  Forsættelse:
  Har barnet ikke en far?
  _ &:@)@rlcodæ$*€€| ………. jo, med lange træt bryster som giver lækker babymælk. Det kan vicent-Børge-Thor nemlig smaddergodt lide.

  Jeg troede man tabte sig helt vildt af at amme?
  – mhhhhh… nå, så det gjorde du.. tak!

  Aijg, har du givet 1200 kroner for *barnets navn* flyverdragt. Det er jo sindssygt hvad børnetøj koster.
  – tjaaa, og det (indsæt selv fancy mærke) parka koster beskedne 5699,-

  Min barn skal fandme lære at sove lange lurer i barnevognen.
  – ja, for det bestemmer du nemlig.,

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:38

   😀 😀 Jeg mødte en den anden dag, der troede børnetøj var billigt FORDI det er småt. Gid!

 • Reply
  Sus
  6. september 2017 at 21:20

  Ej men ‘Lort mødre siger til folk uden børn’ er da så meget bedre! Og ja, jeg er mor! Og nej jeg synes ikke folk uden børn skal shames for at gøre alt det mødre ville gøre hvis de kunne:-D

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:39

   Shaming? Sorry, men det er altså lidt i min bog af ord der bruges for meget, sammen med “jeg er stresset” og “curling”. Lort mødre siger til folk uden børn lyder BESTEMT til at være et godt indlæg 😀 De siger (også) meget 😀

   • Reply
    Sus
    7. september 2017 at 20:19

    Come on, jeg bruger bare et ord:-) jeg er selv mor, men jeg har altid fået kløe af den der måde folk med en erfaring kan negligere personer uden erfaring. Der er mange paralleller, Folk med et hårdt job, folk der har gjort noget fysisk osv. Ja, når man har et barn har man andre betingelser. Men jeg synes alligevel, det er latterligt at høre mødre belære ikkemødre om livet. Og så kan man sige, det er satire. Men det er sgu de mødre, der går mest op i morrollen, der er de virkelig oplagte at lave parodi på! IMO:-)

 • Reply
  Sus
  6. september 2017 at 21:20

  Forskellen er bare…. (til jer, der også kan være trætte, fordi I arbejder waaaaay for meget)

  I kan skære ned, holde ferie, holde weekend, gøre lige hvad I vil, når I har fri. I kan gå hjem og se ind i en væg. I kan skide i fred. Når I en dag får børn forstår I, hvad jeg mener.

 • Reply
  Lene
  6. september 2017 at 21:24

  Jeg eeeelsker det her indlæg! … hvad med: “Man vælger selv som forældre, om man vil fortsætte livet som før og stadig komme meget ud. Det er vigtigt, at man er andet end mor.”

  Mmmmh. 🙃

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:40

   Hahaha!!! ELSKER svaret : mmmmmmm *falsk smil* 😀

 • Reply
  Ann Sofie
  6. september 2017 at 21:25

  “Altså, MIT barn skal i hvert fald ikke gå i Sån noget frosttøj – helt ærligt, hun er 2! Det bestemmer hun da ikk!!”
  Nej…. men det gør hun så, for jeg gider fannerme ikke høre mere om f***inglorteelsa! Hun får sin vilje – jeg får fred, i fem minutter ☺️☺️.

  “Jamen, hun li da godt li fiskefrikadellerne sidst?!”
  Ja – og næste gang ka hun heller ikk li det hun ka li lige nu – for børn er små røvhuller 😂😂.

  “Miiiine børn SKAL altså lære at sove i deres egen seng” Jeps – vi snakkes når du har rendt mellem din og ungens seng 4 gange i timen ikk 😅.

  “Mit barn skal altså ikke spille iPad – det handler jo bare om at være konsekvent med det”
  Ja – men 5 minutters ro ikk 😍😍😍💃🏻💃🏻💃🏻

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:40

   Det er mig heeeel vejen igennem!
   Før barn altså.

 • Reply
  Kristina
  6. september 2017 at 21:25

  Underboen: “wow jeres børn stod godt nok tidligt op i morges (kl. 6.30 ish! – vi sov jo nærmest længe!!). Jeg er godt nok træt. Jeg har jo næsten ikke sovet i nat” !!! (Vores tanker): “!!! Fuck dig !!! Vi har ikke sovet i 5 år!!!”

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 21:46

   Whaaat? Siger jeres underbo det til jer 😀 ?! OMG

 • Reply
  Katrine | Udelukkende Lund
  6. september 2017 at 21:53

  “Jamen du kan jo bare sove, når barnet sover, du er jo på barsel, så du har jo masser af fritid”…

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 22:08

   Hehehe “NÅ SÅ DET ER DÉT JEG SKAL? aaarmen tusinde tak” 😀

 • Reply
  L
  6. september 2017 at 21:55

  Mit barn må ikke få sukker. En uge med diarré og opkast.. Vil du have cola? Is? Slik? – bare du spiser så er jeg ligeglad hvad det er

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 23:04

   😀 😀

 • Reply
  Anne
  6. september 2017 at 22:00

  “Lort forældre lukker ud” Det indlæg mangler så meget. For hold nu op hvor forældre bare tror, de ved alt og har patent på træthed, travlhed og universets sandheder. Og ja, jeg har selv små børn. Men jøsses forældre lukker meget lort ud. Og ja, langt hen ad vejen, så er det altså hvad du gør det til – og så er det vist heller ikke værre og hårdere.

  Med det sagt, så griner jeg altid af disse indlæg – det godt skrevet, og jeg tror, vi alle kan genkende os selv i det.

 • Reply
  5børnsmor
  6. september 2017 at 22:23

  Jeg var på besøg hos min søster … I mens legede vores børn sammen, og vi voksne fik en lille drink. Så blev det min datters sengetid og jeg gik op for at putte hende og var ikke færdig med min drink (som jeg glædede mig til at skulle færdiggøre når min datter sov). Da hun langt om længe er faldet i søvn, går jeg neden under og min drink er væk…Svaret fra min søster…”jeg troede du sov og ville lige ryde op” …. Tak tak siger jeg, det skulle du da virkelig ikke have gjort!!!

 • Reply
  S
  6. september 2017 at 22:25

  Er du måske ikke også lidt sart? Jeg tænker det meste er sagt i god mening, og du har da også haft et liv før du var mor, som er det de lever nu – det må du vel kunne relatere til, ligeså vel som de lytter på dine historier om bøvs og ble, der er intetsigende for dem?

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 22:39

   Jo, du har ret.. måske jeg skal stoppe med at ligge søvnløs over hvor uretfærdig hele verdenen er 🙂 #Satire 😀

   • Reply
    Ditte
    7. september 2017 at 19:02

    Ked af at sige det Johanne, men du har nogle læsere uden megen humor

    • Reply
     Nutidensmor
     7. september 2017 at 20:48

     I hvert fald nogle, der ikke forstår min :-/

   • Reply
    S
    8. september 2017 at 21:22

    Som jeg ser på humor, er der altid sandhed bag “det var for sjov”. For du HAR jo tænkt tankerne.

 • Reply
  Trine
  6. september 2017 at 22:26

  Hver morgen på ferie med svigerfamilien: “Godmorgen, har I sovet godt” på 3. dagen bad jeg dem om ikke at spørge mere..

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 22:40

   Ahahahahaha!
   “…NEJ”

 • Reply
  Anja
  6. september 2017 at 22:30

  ALT du har skrevet er rigtigt. Jeg døde lidt af grin😂😂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 22:39

   Det er jeg underligt nok glad for 😀

 • Reply
  5børnsmor
  6. september 2017 at 22:31

  Denne her har jeg hørt tit: Du går da hjemme ved børnene, så må du da have en masse tid til dig selv? Mig: Nej der skal jo hele tiden ordnes efter ungerne, vaskes tøj, forberedes mad, købes ind osv. Siden jeg blev mor har jeg kedet mig, mine børn skal nok holde mig i gang selv efter nogle af dem er flyttet hjemmefra 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 22:39

   5BørnsMor: ALL POWER 2 YA 😀

 • Reply
  Patricia / @trishmangaard
  6. september 2017 at 22:51

  Hahaha! Bedste indlæg ever! Man får det jo lidt bedre mig sig selv (træt, uden makeup, i undertal grundet 3 børn, fedtet hår, med gylp på tøjet – okay jeg lyder sølle 😂) når man kan få lov til at bitche lidt over ens veninder uden børn (altid flotte, nyvaskede og velduftende – og hvad der virker som al tid i verden efter fyraften) misundelse er en grim ting 😝 Meeeen ville nu ikke bytte, når det kommer til stykket ❤️
  Ku dog godt være foruden kommentare som: “Livet går jo ligesom ikke i stå, bare fordi man får børn”… True dat! Men kommer du så og putter inkl. står op med mit yngel 3 gange i nat, fordi det var vigtigere at være åh så ikke tynget af at være nogens mor, end at komme hjem til puttetid? Fortids-mig havde sparket nutids-mig så mange gange over skinnebenet 😂

 • Reply
  Maria
  6. september 2017 at 22:55

  Det er sjovt. Faldt over dette indlæg ved et tilfælde.
  Nøjagtigt som mange uden børn ikke forstår hvordan det er at have børn, er der altså også lige så mange (hvis ikke flere), mødre der gør det SÅ meget værre end det er.
  Har kæmpet en brav kamp for at få børn, og jeg HADER når folk brokker sig over hvor hårdt det er. Come on. Selvfølgelig er det hårdt til tider. Men tro mig: alternativet, hvor man er ved at opgive alt håb om nogensinde at få børn, det er så meget værre. Ja, det er faktisk en hel skala for sig selv.
  Så drop klynkeriet, og vær glad for at du kan få børn. 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   6. september 2017 at 23:08

   Tror du? Altså det her er jo satire, jeg overdriver og skriver i overført betydning med stort, men hvem skal komme og sige jeg ikke føler det er hårdt? Hvis jeg synes det, så skal jeg vel have lov?
   Ift. barnløshed så er det jo et freaking ømtåleligt emne og man kan næsten ikke andet, end at sige noget forkert. Det må være skrækkeligt at ønske sig et barn og skulle kæmpe for det lykkes <3
   Når det så er sagt så er det altså okay at brokke sig. Det mener jeg det er i hvert fald. Jeg måtte også gerne beklage mig over at have ondt armen, selvom der findes folk derude der har en brækket arm og har mere ondt. Jeg må også gerne brokke mig over at min mor er træls, selvom der findes mange der lever uden en mor. Men det er altså lidt sådan jeg har det – der skal være plads til klynkeri.. jeg ved jo godt hvor heldig jeg er at have min datter og når jeg laver sjov så ligger det som en selvfølgelighed at jeg elsker hende overalt på jorden, at jeg elsker mine venner uden børn og at de naturligvis også siger en hel masse klogt 😉

   • Reply
    Susanne
    7. september 2017 at 7:01

    Men barnløse må ikke have lov at sige de er trætte uden at blive til grin? Ikke forstået:-D

  • Reply
   Tine
   7. september 2017 at 7:39

   Jeg har også kæmpet en brav kamp og kæmper lige pt for at få nummer to.. på trods af det, synes jeg stadig det er pisse hårdt at få et barn. Hvorfor må man ikke sige tingene som de er?

   • Reply
    Nutidensmor
    7. september 2017 at 20:48

    Jo, det må de da? Men læs eksemplerne igen. Jeg har i hvert fald forsøgt at skrive det på en måde, så alle mennesker tænker; okay – det er sgu din egen skyld du er træt – f.eks, serie-marathon. At være træt, fordi man skulle op kl. 07.30, for at møde klokken otte…. hvorfor skal jeg føle sympati for dén? 😀 At du synes det er synd for en person der skal møde kl. 08 er dig frit for. Jeg ville gerne bytte 😉

    • Reply
     Nutidensmor
     7. september 2017 at 20:55

     <3
     Jeg tænker da også du må sige at det er PISSE HÅRDT og udbryde; FUCK det er hårdt at være mor, uden at skulle holde igen med den slags normale tanker, fordi du har kæmpet for at blive det (mor, altså)
     I min optik kan man godt være ærlig og komme med trætte og opgivende udbrud og stadig være taknemmelig

 • Reply
  Sanne
  6. september 2017 at 23:56

  Barnløs Veninde igennem 15 år siger
  “Når jeg bliver mor, bliver jeg ikke en dårlig veninde, som dig!”

  Muhahaha… say what? Selvfølgelig gør du ikke det, men hvis du kan fredags cocktails med 20 minutters varsel den dag dit afkom bliver 3 mdr, så bliver du bare en shitty mor i stedet. 😂

 • Reply
  Nanna
  7. september 2017 at 0:00

  Hvad med et indlæg om lort kernefamilie-forældre siger til single-forældre/enlige forældre/whatever det er vi kalder os?
  Jeg fik seriøst kommentaren “jamen, vi undgår faktisk ulvetimen ved simpelthen at dele det op så der er én der laver maden, og én der leger med Umulius Bissemus”. Aha. Jamen, hvorfor har jeg egentlig heller aldrig tænkt på simpelthen at spalte min krop?

  • Reply
   Helene
   7. september 2017 at 8:12

   Præcis!!👏👏👏👏☺☺

  • Reply
   Elisa
   7. september 2017 at 21:41

   … .. hver anden weekend uden børn…. eller hveranden uge…..

   • Reply
    Nanna
    8. september 2017 at 16:38

    Not really. Ikke i mon situation i hvert fald. Og jeg tror ikke jeg er den eneste i landet der er aleneforælder på fuldtid. Derudover har jeg lidt svært ved at se hvordan hveranden weekend “fri” skulle ændre på, at det kan være ok stramt at stå alene med en hysterisk treårig de resterende dage…

 • Reply
  Trine Nielsen
  7. september 2017 at 1:53

  Da nogle sagde “Er hun flaskebarn??!!! Neeeejj, det må godt nok være et nederlag for dig som mor! Tror du ikke, at du kan få amningen op at køre igen? Altså man siger jo, at modermælk er MEGET bedre end modermælkserstatning”.

  Ja jeg har følt mig som en pisse dårlig mor over, at jeg ikke kunne gøre noget så naturligt som at amme, men brysterne var ligesom bare aldrig helt med på ideen. Og sulten baby =sur baby =frustreret mor. Nej så kan jeg bedre lide mæt baby=glad baby=glad mor, der har meget mere overskud til at være mor.

 • Reply
  Diana
  7. september 2017 at 5:50

  Før jeg fik børn sagde jeg blandt andet;
  “Mit barn kommer aldrig til at sove i sengen”
  “Mit barn skal altså ikke have sukker, før det er bevidst om, at det går glip af noget”
  “Nej jeg vil ikke lade barnet se iPad og tv. Det skal ud og lege”
  “Kam folk med børn dog ikke dæmpe sig lidt? Sådan kommer jeg sgu aldrig til at larme og te mig”
  Mmmh.. flot Diana. Spot on !!
  Og forleden sagde min mormor, som forventede, at jeg da bare lige kunne smide alt og komme på besøg midt i middagsluren at “jeg jo heller ikke skal gøre det mere besværligt end det er”. Eller den gode “alt skal jo ikke foregå på barnets præmisser”. Naaaah men så alligevel jo…

 • Reply
  Mette
  7. september 2017 at 6:10

  Hi hi hi hi Gud hvor kan jeg se og høre mig selv i det indlæg! Både før og efter jeg blev mor! Shot jeg havde mange forestillinger om hvilken mor jeg blev og er så meget nu moren: Whatever works! Og jeg blev faktisk også vildt irriteret over når veninder sagde til mig: Du forstår det ikke, du har ikke børn – Hvilket jeg stadig synes er en lorte kommentar og har afholdt mig fra at bruge den overfor mine velmenende skønne veninder. Men det er et fantastisk indlæg:-)

 • Reply
  Nanna B
  7. september 2017 at 6:12

  Er der ikke hyggeligt at have tvillinger?
  Øh. NEJ! Eller måske når de bliver fem og jeg har glemt de første par år. De løber hver sin vej. Prøver nogle gange at kvæle hinanden. Skider begge i bleen lige inden vi skal ud af døren om morgenen. Skiftes til at være det mest irriterende barn. Alt det alle andre forældre med et barn oplever bare dobbelt så slemt. Det er IKKE hyggeligt. Det er PISSE hårdt!

 • Reply
  Anne Rotbøll Jende
  7. september 2017 at 6:14

  “Er du klar på en impulsiv shoppe og bytur?!” – ja for fanden! Hvad siger du til lørdag den 5 januar næste år? Det er ca så impulsiv man kan være 😂

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 7:45

   Haha! Ved det ikke 😀

 • Reply
  Daniella
  7. september 2017 at 6:58

  “Hvad siger du til en spontan gåtur? Jeg kan være klar om 5 minutter!”

  Den har jeg hørt meget! Hvordan i alverden bliver man klar på under en time med et barn?!

 • Reply
  Line
  7. september 2017 at 7:06

  Når folk med børn, griner en op og i hovedet og siger “du har ikke prøvet ægte træthed” er tilsvarende det samme som at svare “nej, du er ikke sulten, for du har ikke prøvet hungersnød”.
  Hver sin virkelighed, ik.

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 7:44

   Har du prøvet det, Line? At folk med børn griner dig op i hovedet 😀 ?!

   • Reply
    Line
    7. september 2017 at 10:42

    Jeps, for det er åh så morsomt, når jeg uden-børn er træt. 😉

    • Reply
     Nutidensmor
     7. september 2017 at 20:44

     Jeg var fandeme også træt, inden jeg fik barn. Jeg synes – nu – sammenlignet med dengang, at jeg er trættere MED barn, MEN det vidste jeg jo ikke dengang 🙂

 • Reply
  Reggie
  7. september 2017 at 8:38

  Prøv at være på ferie privat hos folk i Spanien.. De spiser aftensmad efter klokken 22:00… Det gav lidt udfordringer 😄

 • Reply
  Bianca
  7. september 2017 at 8:55

  Jeg synes de bedste kommentar indeholde ordet “bare”
  Du skal bare putte baby, og så sover han.
  Du skal da bare lade baby græde ud – så sover han!
  Man kan da bare vække baby fra en lur! Øh ja, det er en suuuuuper løsning og baby er bare sååååhh glad.
  Du kan da bare givet baby flaske, det er da meget nemmere. Nu er der f*#*+~ ikke en manual der gælder til alle børn! Jeg synes personligt det er meget nemmere at jeg ammer, så skal jeg nemlig kun huske ammeindlæg 😉
  Eller even better – Baby sætter ikke agendaen, det gør mor og far. Øhhhh ok så, jeg må da klart ha’ misforstået noget.
  Eller når svigermor/mor siger – ja altså da i var små, der havde vi jo kun 3 måneders barsel og fuldammede derfor ikke længere. Så det er da lidt underligt at du har barsel i næsten 14 måneder og stadig ammer lidt om natten.
  Bare fordi deres generation havde SÅ travlt med at brænde bh’er og råbe “ligestilling”, og ende med 3 måneders barsel – så bestyder det jo ikke at vores generation er enig.
  Lige on top of my head 🙂
  Klasse artikel i øvrigt!!!!

  • Reply
   Elisa
   7. september 2017 at 21:43

   ….. de kæmpede sig til deres 3 måneder og uden deres kamp havde du ikke haft muligheden.

   • Reply
    Maja
    15. september 2017 at 17:50

    Wow… Der er virkelig en, der ikke har fulgt med i historietimerne, Bianca.

 • Reply
  Mamarandi
  7. september 2017 at 9:45

  Jeg har selv gjort mig skyldig i følgende udtalelse; “jeg har ikke tænkt mig at lave om på mit liv når jeg får børn. Så må de komme med når jeg skal i bio (der findes jo babybio) og de kan jo bare komme med i barnevognen når jeg skal ud med venner. En ting er sikkert mit liv skal ikke ændre sig fordi jeg får børn” Åhhh hvor blev jeg klogere, her tre børn senere, og hvor jeg smiler for mig selv når jeg hører veninder gentage den samme naivitet!

 • Reply
  Mathilde Anhøj
  7. september 2017 at 9:47

  Det er det sjoveste jeg nogensinde har læst i mit liv!

 • Reply
  Natascha
  7. september 2017 at 10:08

  Hahahaha spot on!! Knus fra mor til Lui på snart 8 mdr.

 • Reply
  Camilla
  7. september 2017 at 11:39

  Min mor (mor til tre piger):”De skal jo bare lære at tie stille”. Mig (mor til tre drenge: Aha mmmm ok jaaaaa RIGHT! 🙄
  Min underbo: “De skal jo bare ud og krudte af”. Mig (tænker): ok tager du dem ud, for jeg skal købe ind, lave mad, rydde op, lektier mm, og i øvrigt så bliver drenge ALDRIG KRUDTET AF, de kan blive ved og ved!! Grrrr 😫
  Andre: “Tænk at nogen kan finde på at sætte deres børn i institution når de har ferie!” Hmmm vi forældre har altså også. Igen gange lidt behov for ferie!
  Eller
  “Hvad får du dog tiden til at gå med?” Åhhhh en klassiker 😩

 • Reply
  Emely
  7. september 2017 at 12:05

  På ingen måde en undskyldning for de lettere retarderede ting vi (folk uden børn) til tider får sagt – men skal vi også lave den omvendte? 🙈 “Bare vent til du får børn – jeg kan godt huske hvor lidt man vidste om livet før” hmm… 😉😂

  • Reply
   Emely
   7. september 2017 at 12:15

   Der var jeg sgu lige hurtig nok! Den har du jo lavet 😄👏😉

 • Reply
  Anno
  7. september 2017 at 12:25

  – “Ej… skal han spise IGEN nu?!” (Ammebarn)

  – “jeg har sent fri, så jeg kommer nok ved 20 tiden. Skal jeg tage noget med?” … nej tak, bare bliv hjemme. Kl 20 er min baby en skrigballon som desperat forsøger at holde sig vågen, imens mor lige så desperat sidder i mørke og forsøger at lulle baby i søvn.

  – “så kan farmor snart passe dig lille skat. Altså så snart din mor er færdig med at holde sådan på dig” … sagt “til baby” på mors arm…. og som i øvrigt STADIG bliver ammet🙄

  – “skal jeg ikke tage ham?” .. 2 min senere .. “skal jeg ikke tage ham?” … 30 sek senere .. “skal jeg ikk lige tage ham for dig???” NEJ ELLERS TAK kære svigermor. Skal vi aftale at jeg selv spørger?

 • Reply
  Sara
  7. september 2017 at 13:03

  Jeg havde et vennepar hjemme og se guldklumpen da han var nyfødt. De fik sagt ting som ‘ børn skal jo heller ikke fylde det hele’, ‘det er vigtigt at huske at være kærester’ og ‘børn skal tilpasse sig forældrenes liv’ og ‘det er vigtigt at huske at få tid til sig selv’ 😂😂😂
  Jeg sagde ikke noget, men venter med skadefro på den dag de selv får et barn. Bare vent og se, murhahaha.

 • Reply
  Dorthe
  7. september 2017 at 13:07

  Vores tidligere inderbo (ung fyr) kom op og tilbød at lave os en kopi af alle hans Disneyfilm, hvis vores dengang 2 og 4 årige døtre kunne være stille til efter 9.30 i weekenden. 🙄🔫 #stopdinedisneyfilmopirøven

  • Reply
   Jane
   7. september 2017 at 19:10

   😂😂😂

 • Reply
  Singlehviskeren
  7. september 2017 at 13:47

  Jaja selvfølgelig går det begge veje jvf alle de modsatrettede kommentarer – alle oplever jo de forskellige stadier afhængig af hvor man er i sit liv 😉 men du skal da simpelthen alligevel have credit for at lave et pisse sjovt indlæg fra det stadie du er i lige nu 😄 Jeg var ihvertfald ved at få frokosten galt i halsen af grin mens jeg læste det! 😄

 • Reply
  Mette
  7. september 2017 at 13:50

  Jeg er færdig af grin… det er bare så rigtigt! 😂 Min favorit er når folk siger “mine børn skal helt klart lære at sove i larm… Børn skal tilpasse sig de voksnes liv, ikke omvendt” RIGHT. Bare vent til du er til fødselsdag og selv står med en tikkende bombe (læs: spædbarn som endelig formodentlig sover tungt nok til man kan lægge ham fra sig, og man med dirrende hænder og koldsved ned af ryggen forsigtigt prøver (i en form for svævende tilstand) at hejse ham ned i en weekendseng, og pludselig hører du onkel Kaj skrue thunderstruck op på maxvolume inde i stuen….. Just wait and see 😄

 • Reply
  Katrine
  7. september 2017 at 13:57

  Hahaha, jeg elsker det – og dig 🙂 Tak for dagens bedste/eneste (?) grin 🙂

 • Reply
  Louise S
  7. september 2017 at 14:17

  “Er det ikke lidt pylret at sætte babyalarmen til, når han sover lige inde ved siden af? Vi kan jo godt høre ham, hvis han græder sådan rigtigt” … jo jo, det kan vi utvivlsomt. Men skal vi så aftale, at det er DIG, der får ham ned fra sin “sådan rigtige gråd”-stadie igen?

  • Reply
   Bettina
   7. september 2017 at 17:09

   Åh ja… hvor tit har man ikke hørt den. Og ja, det er bare lettere lige at putte sutten i munden når der kommer et par klynk, i stedet for at rende en 1/2 time frem og tilbage med et hysterisk barn!

 • Reply
  Louise S
  7. september 2017 at 14:28

  Nå jo, og min yndlings: “Når jeg engang skal på barsel, så bliver jeg ikke sådan en, der propper mig med kage og chokolade hver dag.” HAHA! Jo.du.gør!!!

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  7. september 2017 at 14:32

  Hahaha, jeg under jer al’ respekt!

  – A

 • Reply
  Tilde
  7. september 2017 at 14:42

  Juhuu weekend
  Juhuu 3 ugers ferie

  • Reply
   Pernille
   7. september 2017 at 21:11

   Præcis!!!!
   “Aiii, er det ikke bare fedt, at det er weekend/ferie. Jeg er helt smadret og trænger virkelig til at slappe af.” eller “ihhh, jeg tror simpelthen bare, at vi alle trænger til ferie” (underforstået at efter ferien er alle batterier ladt op igen).

 • Reply
  Marie Jønsson
  7. september 2017 at 14:45

  Kæft det kunne være fedt med en blog om alt det lort folk med børn siger til folk uden børn!!!!!! 😋😂👍👍 (ps jeg har et barn)

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 18:50

   Påååååååå vej 😀

 • Reply
  Stine
  7. september 2017 at 16:34

  Når man er rigtig træt:”sov dog, når baby sover – tøjvasken/opvasken/rengøringen render jo ingen steder!” SOM OM DET ER NOGEN TRØST! HVIS BARE DEN GJORDE!

  • Reply
   Louise S
   7. september 2017 at 17:52

   Præcis!! Især fordi de folk tilsyneladende antager, at babyer altid sover-sover – sådan hvor man kan lægge dem fra sig og joine dem i dobbeltsengen en times tid eller to. LOL. (Hilsen den bitre type, hvis baby hele dagen kun har villet sove lure på 10-15 min og KUN ved brystet)

 • Reply
  Malou
  7. september 2017 at 17:24

  Ej hvor er den god. Må simpelthen deles.

  “Keder du dig ikke når du går derhjemme og den lille bare sover”
  Øh nej. For så er der stadig er hjem der langtfra ligner bonbedre og en vasketøjskurv der har brækket sig et par gange for ikke at snakke om at jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst var i bad 😂

 • Reply
  Lotte
  7. september 2017 at 18:44

  Hvorfor er det forkert at sige mange af de ting fordi man ikke har børn? F.eks at man er træt og skal hjem og smide bukserne etc.? I højst selv valgt at få børn.. hvorfor er det altid mere forfærdeligt for jer? At man er træt eller lignede er da ikke mindre for os end for jer. Jeg er så træt af Børne forældre som altid skal have det værre og som altid skal have fortrins ret til alt. Igen i har sgu selv valgt !

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 18:50

   FORDI DET ER OKAY AT BROKKE SIG OG LAVE SJOV 🙂 Det her er ikke ment som en sviner – jeg har sagt ALT ovenstående, før jeg blev mor 😉 Det er sørme IKKE kun forfærdeligt for forældrene- hvor læser du det, Lotte 😀 ??
   Mødre siger sååååå meget lort 😀

   • Reply
    Signe
    8. september 2017 at 12:18

    Måske fordi det ikke helt opfattes som sjov. Det læses hurtigt som “du ved ik Hvad træt er før du er blevet mor” se ovenfor i kommentaren omkring at være træt efter sit 8-16 Job. Jeg kan godt se det morsomme i din tekst og jeg må sige at man, selvom man ikke har børn, burde kunne indrette sig efter de børn man omgiver sig med. Man ved vel Hvad børn er selvom man ikke har nogen. Det sagt så vil jeg have lov til at være træt efter en lang arbejdsdag og en weekend med serie binge. Lidt sat på spidsen vil jeg sige at jeg vil have lov til alle de følelser og udfordringer mig liv giver mig også selvom jeg ikke har børn.

  • Reply
   Janni
   8. september 2017 at 20:49

   Jeg må erklære mig enig her: det her er mere en sviner end brok.
   Ja, det er hårdt at have børn. Nej, det bliver ikke som planlagt. Betyder det at livet er ih & åh så nemt for folk uden? Nej, prioritering er bare meget anderledes. Og der er vel ingen, som mener at man skal få børn, uden at have gjort sig bare et par overvejelser, om hvordan man vil opdrage dem?
   Der vil ALTID være nogen som har det hårde end andre, men istedet for at lave det til en tude-konkurrence om hvem der har det værst, så sæt pris på hvad vi hver især har.
   Og ja, jeg har en lille guldklump. Nej, hun var ikke som forventet (hun var bedre) Ja, hun sov igennem tidligt (så jeg “ANER intet om hvad det RIGTIGT vil sige at have små børn”) Nej, hun hader ikke grønsager, hun ELSKER dem.
   Drop nu skadefryden, martyrrollen og hop ned af hesten.

 • Reply
  Lullu
  7. september 2017 at 18:55

  Når folk uden børn proklamere “jeg har bare så travlt”….
  Så tænker jeg “Ja det tror du, men du har tid til et bad, HVER morgen, tjekke din facebook andre steder en lokummet, du er ikke tvangs bundet til div. Børnefødselsdage og barnedåber. Men ak ja kan da godt se at dit 9-16 job sluger aaaalt din tid”

 • Reply
  Jonas
  7. september 2017 at 19:21

  Hej.
  Jeg er far til to små begge under tre år.
  Jeg var flad af grin, for det er bare så perfekt beskrevet og meget genkendeligt her😂😂👍🏽

 • Reply
  Emilie
  7. september 2017 at 19:43

  Virkelig sjovt og sandt indlæg! Specielt fordi de vidner om hvor kulturelt betinget holdninger til børneopdragelse og ikke mindst synet på børn generelt. Jeg har boet i Frankrig i snart 10 år og mor til to drenge. Selvom at det at få børn naturligvis ændrer ALT (dem der ikke tror det, kan godt tro om igen) så er det som om, at der her nede hersker en anden holdning til børnenes plads i familien. Selvom udgangspunktet ofte er de små, så forbliver børnenes plads ofte nederst i “hierakiet”. De betyder ikke at der ikke tages hensyn til børnenes behov, men der forventes ikke nødvendigvis at forældre tilpasser deres liv 100% til børnene. Hvis man nogensinde har været på kunstmuseum et lørdag eftermiddag, er det nok bevis. Således går jeg ofte for at være noget af en pylremor blandt mine franske veninder.. 😉
  P.s. Moules frites er et hit hos mine børn og serveres ofte i kantinen i den ældstes skole. hehe.
  Tak for et fint indlæg !

 • Reply
  Mille
  7. september 2017 at 19:51

  Ej for helved altså Johanne… lige sat mig i sofaen med cola og chokolade (meget fortjent idag!) læser dit indlæg og kommer så til den med bad…. og hvad har jeg glemt jeg faktisk skulle nu- ja i bad 😱😩😴😴😴

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 20:43

   Årrrrhhhhhhhhh… det er da også for galt! Sorry 😀

 • Reply
  Sascha
  7. september 2017 at 20:13

  Yeeeesssss!!!!! …samt “ja, det kender jeg godt, min hund er også..” 😀 Nej den er ikke!! Det er ikke det samme som at have børn!

 • Reply
  Sascha
  7. september 2017 at 20:14

  Yeeeesssss!!!!! …samt “ja, det kender jeg godt, min hund er også..” 😀 Nej den er ikke!! Detr er ikke det samme som at have børn!

  • Reply
   Nutidensmor
   7. september 2017 at 20:43

   FUCKING ENIG! Ikke tilnærmelsesvis det samme. Der er fællesnævnere, men ikke i samme grad 😉

 • Reply
  Ditte
  7. september 2017 at 21:41

  Jeg kender det SÅ godt.

  Og samtidig KUNNE man også godt lave en liste over ting, mødre med kun et barn siger til mødre med 3 eller flere.
  Hæftede mig specifikt ved bemærkningen om, at du ved legeaftale skulle have TO børn med hjem. Jeg har ofte 6!!! To er jo en rene luksus 😉

  • Reply
   Malene
   8. september 2017 at 7:19

   Eller en liste med hvad mødre med flere børn siger til mødre med et barn. F.eks.”Hæftede mig specifikt ved bemærkningen om, at du ved legeaftale skulle have TO børn med hjem. Jeg har ofte 6!!! To er jo en rene luksus 😉”

  • Reply
   Julie
   8. september 2017 at 8:24

   Ja! Jeg fik børn tidligere end de fleste af mine veninder, og jeg kan så tydeligt se, hvordan de ruller øjne indvendigt af mine to vildbasse-drenge på 3 og 5, som er overalt og slås med hinanden, mens de sidder med deres lille yndige baby på armene.. Just you wait… 😀

  • Reply
   Janni
   8. september 2017 at 20:58

   Ih ja, “just you wait” skadefryd for fuld skrue – “Mit liv er SÅ meget hårde end dit, og du skal både synes det er synd for mig & at jeg er pisse sej” 😑😑😑

 • Reply
  Linda
  7. september 2017 at 21:46

  Åh min yndlings jeg har fået, faktisk med begge mine piger er: skal du ikke med ud på tøse tur nu du ikke er gravid mere! Barnet/ børnene har da en far!
  Øhh Jov da helt sikkert jeg hopper da lige ud af de net trusser jeg stjal på føde gangen både dem der holder mit giga bind inde og dem som holder mine giga bind på mine mælke løbende patter! Fluks et krølle jern i garnet og røde læber- så håber vi fars mælk snart løber til! Måske nok velment og ville være fedt når ugen var ældre men begge gange sagt inden for en 14 dages tid !
  + allltt bare stritter på mig når sætningen de har vel en far , kommer fra andre end mig selv til ham

 • Reply
  Camilla
  7. september 2017 at 21:59

  Eksempler jeg har hørt gennem årene:
  – mine børn skal altså have varieret kost og grønsager til aftensmad
  – mine børn skal altså ikke have så meget legetøj – max. 3 tilgængelige ting om ugen
  – mine børn skal altså have det tøj på, jeg bestemmer
  – man kan da sagtens planlægge sin tid med uforudsete morgenkriser

  Bare for at nævne et par stykker 😉

  • Reply
   Sara
   8. september 2017 at 9:24

   Hvad er der nu galt i at man gerne vil give sine børn varieret mad og grøntsager til aftensmad? 😂 Der får mine da hver dag 👍🏻

 • Reply
  Amelia
  7. september 2017 at 23:17

  Jeg vil da lige pudse glorien 😊. Jeg har ingen børn, men jeg har tit spurgt mine forældre hvordan jeg var som spæd. Jeg har fået af vide at de kunne medbringe mig over alt, jeg sov bare der kunne springe en bombe ved siden af mig og jeg sov.(sover stadig tungt) jeg kunne blive lagt til middagslur og Jeps – 3 timer senere et styks friskt barn. 12-15 😂 jeg håber at jeg bliver en power mom som jeg er sikker på mange af jer er, men bare ikke får det af vide. Fordi bare som au pair at skulle jongler med to skole drenge og en spæd var hårdt oveni hente og bringe, rengøring, sports aktiviteter, tøjvask, putte osv. Mega hårdt! Jeg har stor respekt for kvinder/mødre som kan klare alt dette. Jeg fik stress. I ER FOR SEJE! 😍

  • Reply
   Marlene
   8. september 2017 at 12:56

   Det lærer man også når man bliver mor. Alle de anekdoter som de ældre generationer fortæller, handler ikke om spædbørn. Det første halve-hele år er bare dødsens hårdt. Så hårdt at jeg tror man fortrænger det 😅

 • Reply
  Nina
  7. september 2017 at 23:18

  Mig før jeg fik børn:
  Når jeg får børn, så skal de sove i deres egnen seng – jeg gider ikke ham dem i min seng..

  Mig med nyfødte Emil:
  ‘Nej jeg fik ham til at sove ved siden af mig (i vores seng) jeg har kun været madras for ham i 4 timer i nat! Succes!!’ til søvn og har lyst til at agere madras, så

 • Reply
  Nina
  7. september 2017 at 23:18

  Mig før jeg fik børn:
  Når jeg får børn, så skal de sove i deres egnen seng – jeg gider ikke ham dem i min seng, det er en uskik!

  Mig med nyfødte Emil:
  ‘Nej jeg fik ham til at sove ved siden af mig (i vores seng) jeg har kun været madras for ham i 4 timer i nat! Succes!!’

 • Reply
  EmmaH
  7. september 2017 at 23:38

  Spot on Johanne..!
  Hvad med en “lort vores forældre/svigerforældre sig til os med børn”.
  Forleden var jeg hjemme ved min mor, jeg fortalte at jeg glædede mig til juli (2018) hvor vi skal have baby passet en overnatning, for vi skal til Ed Sheeran koncert i Hamborg – to timer senere sagde jeg; Jeg overvejer om jeg skal tage over og besøge en veninde i Kbh engang inden december, en dag, hvor baby er hjemme med far.
  Så siger min kære mor(sagt generelt og i anden sammenhæng): “Jeg forstår bare ikke hvorfor man har et behov for at være uden sit baby, at tage på overnatning unden barn osv, så burde man måske genoverveje hvorfor man valgte at få barn.”
  2×2,5 time har jeg fået min baby passet og været alene med min mand – på 8 mdr.

 • Reply
  Eva
  8. september 2017 at 7:39

  Godt beskrevet.
  Men i Berlin sad vi på en restaurant, der kom en dagplejemor med 5 børn 3-5 år, hun havde ikke godt styr på dem, det var udenfor, men de løb rundt uanset, hvad hun sagde.
  Men så kom den mad hun havde bestilt, stilhed og de guffede i sig.
  Hvad de fik, Moules frites.

 • Reply
  Tine
  8. september 2017 at 9:13

  Jeg syntes selv at folk med børn var sygt pres, når de slog en hånlatter op som svar på ens ambitioner om fremtidens forældreskab. Jeg forstår det nu… Men det er selvfølgeligt stadig pres! Og beklager, men træthed er altså af en anden kaliber, når man vitterligt ikke aner hvornår den stopper. Og det er temmeligt uvist med børn. Jeg gik fx. kold i går lidt i otte, da jeg puttede den store og vaklede så ind i dobbeltsengen og sov videre med den lille. Halv et vågner jeg og skal tisse og lige skolde brystpumpe og putte donormælken i fryseren. Da jeg kravler tilbage i seng, skal den lille pludselig ammes og da han er færdig med det, kan jeg ikke lige falde i søvn. Netop som drømmene sniger sig frem, bliver jeg vækket af babyalarmen, der råber på sin mor. Jeg spooner med den lille og vækker far, så han kan hente den store. Hun kommer i smørhullet, men jeg opdager at hun er våd. Jeg må op og finde ren ble og rent nattøj og så kan vi alle fire putte i dobbeltsengen, hvor jeg resten af natten bliver suttet på på de

  • Reply
   Tine
   8. september 2017 at 9:47

   Hov, har åbenbart fået sendt en gang før jeg blev færdig med. At ramble…beklager.

 • Reply
  Tine
  8. september 2017 at 9:17

  Jeg syntes selv at folk med børn var sygt pres, når de slog en hånlatter op som svar på ens ambitioner om fremtidens forældreskab. Jeg forstår det nu… Men det er selvfølgeligt stadig pres! Og beklager, men træthed er altså af en anden kaliber, når man vitterligt ikke aner hvornår den stopper. Og det er temmeligt uvist med børn. Jeg gik fx. kold i går lidt i otte, da jeg puttede den store og vaklede så ind i dobbeltsengen og sov videre med den lille. Halv et vågner jeg og skal tisse og lige skolde brystpumpe og putte donormælken i fryseren. Da jeg kravler tilbage i seng, skal den lille pludselig ammes og da han er færdig med det, kan jeg ikke lige falde i søvn. Netop som drømmene sniger sig frem, bliver jeg vækket af babyalarmen, der råber på sin mor. Jeg spooner med den lille og vækker far, så han kan hente den store. Hun kommer i smørhullet, men jeg opdager at hun er våd. Jeg må op og finde ren ble og rent nattøj og så kan vi alle fire putte i dobbeltsengen, hvor jeg resten af natten bliver suttet på på den ene side og sparket i ryggen/aet/krammet fra den anden side. 5.45 dømmer lillebror natten slut og vækker storesøster, hvorefter han beslutter at natten er on igen 30 minutter senere. Og i nat går den løs igen. Lignende oplevede jeg sgu ikke før jeg fik børn.

 • Reply
  Annette
  8. september 2017 at 10:29

  Eller dem der siger kan du ikke få faren til at passe. Åh…. nej de passes hvis de er hos bedsteforældrene faren er blot sammen med sine børn.

 • Reply
  Lisser
  8. september 2017 at 12:45

  Eller “Lort bedstemødre siger”
  Fx min mor…
  Mig: Nå mor, tak for mad, vi kører nu, så jeg kan komme hjem og putte drengene.
  Min mor: Ej skal I allerede køre? Kan du ikke være lidt “spanish” og blive her lidt længere? Så sover de sikkert længe i morgen.

  Nej de sover ikke længere i morgen, de er bare røvnederen at få i seng og røvsure hele dagen i morgen…

 • Reply
  Louise
  8. september 2017 at 14:20

  Først og fremmest har jeg et barn, men på trods af det er jeg SÅ mega træt af mødre som tror de er bedre / ‘bedrevidende’ om cirka alt her i livet ‘bare’ fordi man har fået et barn.
  F.eks. Jeg værdsætter i høj grad søvn, men det gjorde jeg også før jeg fik børn, fordi der havde jeg travlt med alt muligt andet. Ja jeg får mindre af det nu, men det har jeg selv valgt!
  Jeg gider ikke brokke mig over en tilværelse jeg selv har skabt og det klæder INGEN, heller ikke mødre som tror de er bedre end dem som har valgt ikke at få børn (endnu)… Stay positive! 😉
  Få gerne fremskaffet en liste over ting børn-fri mennesker er trætte af at høre fra kedelige forældre….. så har du lidt modspil til din egen bobbel!

 • Reply
  Trine
  8. september 2017 at 16:10

  Tilgengæld er lort folk med børn siger til folk uden børn, netop alt det pjat du skriver her. Hold kæft hvor er jeg træt af at blive gokket oveni hovedet fordi i har valgt at få unger. Ja jeg har også hårde dage og kan også føle mig helt udkørt – og det har jeg lov til!
  Det er så ærgerligt hvordan forældre skal fortælle ikke-forældre, hvad livet virkelig handler om og hvordan kun jeres stress og træthed er okay. I tager ikke andre alvorligt.

  God weekend – nå nej, det har i sikkert glemt alt om hvordan føles, efter i har fået smadre-jørgen.

  • Reply
   Mia
   8. september 2017 at 18:14

   Helt enig! Hvor er det trættende at høre folk der har børn brokke sig over…. At de har børn. Hør nu her. Du er ikke noget særligt uheldigt individ, der er født med en eller anden sygdom. Du har børn. Det var dit valg. Vi andre har nok andre ting, vi har valgt i stedet. Bare fordi jeg ikke har børn, betyder det ikke, at jeg aldrig bliver vækket, at jeg altid har en masse tid til alt det jeg gerne vil. Jeg bruger den bare på noget andet end børn. Og så brokker jeg mig ikke over mit valg. Lort som folk med børn siger: Du har også mega meget tid, for du har jo ikke børn. Ja, jeg har sikkert tid til mere af det, jeg gerne vil. For jeg har valgt at gøre det, jeg helst vil. Ærgerligt, at du valgte noget andet. Men det har du så valgt. Deal with it, og lad os andre være i fred med vores valg! Tak!

   • Reply
    Nutidensmor.dk
    9. september 2017 at 22:46

    Jeg har svært ved at læse lige nu. Det må være fordi jeg er så træt, så træt 😀

 • Reply
  Lene Hansson
  8. september 2017 at 20:01

  Man kunne jo også bare vælge at se humoren i det 🙂 Der er gode og hårde ting ved at være forældre OG ikke-forældre – men alting bliver lidt sjovere, hvis det krydres med lidt selvironi

 • Reply
  Janni
  8. september 2017 at 21:40

  Jeg kan godt se at det skal være satire og for sjov, men tror desværre jeg er alt for træt af den skadefryd, martyrium og bedrevidenhed, der præger samspillet mellem folk med & uden børn. Det er jo ikke en tude-konkurrence om hvem der har det værst

  • Reply
   Kathrine
   9. september 2017 at 10:28

   Helt enig! Det bliver trættende at læse…

   • Reply
    Nutidensmor.dk
    9. september 2017 at 22:45

    Det er måske fordi jeg ikke har hørt andre påpege det, at jeg ikke er træt af det, så jeg synes selv det er meget morsomt 😀 men sådan er vi jo så forskellige 😉 der findes helt sikkert andre blogindlæg, derude, som I vil finde morsomme 🙂

    • Reply
     Alexandra
     10. september 2017 at 16:26

     Jeg elsker din kommentar. Jeg synes ikke, der er tuderi eller martyrium eller noget i. Det er så spot online og så sjovt. Og det er jo fedt at man kan grine af sig selv, hvilket jeg synes, er det man gør. For det er jo bare virkeligheden. Jeg har været en af de lidt irriterende uden børn. Nu er jeg den med børn. 😉

 • Reply
  Maja
  9. september 2017 at 8:39

  Meget sjovt skrevet 😂 Jeg har selv 3 børn (på 1år, 2 år og 4 år). Vi blev trætte af ikke at kunne se vores venner om aftenen, så vi har bare sengetøj, nattøj, weekend seng og hvad ellers lige skal bruges for at de kan sove. Det samme gøre vores venner når de kommer på besøg hos os. Er også en af de irriterende mødre hvis børn har sovet igennem fra de var et par uger gammel, så generelt søvnmangel har ikke været så slemt, men det har tilgengælde føltes ulideligt de natter hvor de får tænder eller er syge og vågner hele tiden. Noget af det eneste mine unger ikke vil have at spise er grød, jeg tror simpelthen de ikke bryder sig om konsistensen 😂 Stor respekt til alle der får hverdagen til at hænge sammen, om det så er med eller uden børn. Jeg havde i øvrigt den holdning, inden jeg fik børn, at de skulle hvertfald aldrig spise mad andre steder en ved middagsbordet, og hvertfald slet ikke i sofaen 😂 I gætter aldrig hvem der har børn der spiser snack i sofaen 😂 Endnu en gang, meget morsomt indlæg. God lørdag til jer alle ☺️

 • Reply
  Lou
  9. september 2017 at 13:17

  Haha, den er altså sjov den her, og også det indlæg Karla har skrevet.

  Kan specielt nikke genkendende til den med forsinkelsen. Har en veninde som ofte kom for sent, og endda meget for sent. Hun kunne finde på at ringe et kvarter efter vi skulle mødes “Hvaa, kan vi ikke lige rykke aftalen en time. Jeg er ikke cyklet hjemmefra endnu” øhhh nej, det kan vi så ikke. Og nu skal jeg vade rundt herude i kulden med mit barn i flere timer, fordi han er faldet i søvn, og bærer jeg ham op i lejligheden vågner han! Selv samme veninde venter nu sit første barn. Er så spændt på, om hun selv bliver lidt mere punktlig 😄

  Men det værste var faktisk veninderne uden børn, og specielt singleveninderne, som med det samme man stod med en positiv test i hånden, prompte stoppede med at invitere en ud. Bare fordi man er gravid eller mor, har man sgu stadig et behov for, at blive luftet og være social med veninderne..

 • Reply
  Ballinogbaby
  9. september 2017 at 23:57

  Lort jeg, med barn, siger til folk uden børn: “hov, jeg kommer lige 15/30 min forsent. Havde lige en gylpe situation på vej ud af døren og måtte skifte alt hans tøj.” Sandheden: jeg lå på sofaen til ALLER sidste sekund og prioriterede at slappe af højere end at komme afsted i ordenlig tid💁

  • Reply
   Linda
   12. september 2017 at 7:40
 • Reply
  Louise
  10. september 2017 at 17:03

  Jeg er desværre en dem uden børn. Og min oplevelse af at folk jeg kendte fik børn var at de ganske enkelt holdt op med at have kontakt til en længere. Måske fordi de tror at men ikke længere har noget tilfælles eller at man ikke forstår hvad de går igennem. Jeg ved det ikke men jeg føler mig utroligt ensom og ked af at jeg går fuldstændigt glip af noget af det største og mest glædelige der sker i deres liv. Undskyld hvis det fremstår som en typisk egoistisk kommentar fra de barnløse.

  • Reply
   Joan
   11. september 2017 at 9:38

   Du skal ikke være trist. Sig det til dem. Når du besøger dem vil du se, at det simpelthen er fordi de er så røveri trætte, at det at arrangere besøg, bare ikke er noget man overvejer midt i al børnene stresset. Det er ikke dig, der er uønsket. Det er dine venner der er nedslidte og lever i en børne bobbel 🙂

 • Reply
  Tanja
  11. september 2017 at 7:52

  Herhjemme oplever vi ofte, at de (heldigvis få) venner uden børn, vi har, ikke liiiiiige tænker over at vi har børn der står op senest kl. 06.30 i weekenden. Så når de er på besøg om aftenen, så har de bestemt ikke travlt med at komme hjem FØR midnat 😱…..eller kl 01, 02 eller 03 for den sags skyld 😩

  • Reply
   Eva
   18. september 2017 at 22:57

   Hvis de er dine venner kan du vel bede dem om at gå tidligere. Det er ærgerligt hvis du ikke kan fortælle dine venner, med børn eller ej, at du har brug for at sove inden ungerne vågner igen.

 • Reply
  merete
  11. september 2017 at 10:09

  Tilføjelse til Louise: OG fordi de ikke tror du gider! Du har jo al den frihed som de ikke længere har, så hvorfor ødelægge det for dig.. sig det til dem. De vil blive glade for sin interesse. – I promise!

 • Reply
  Stine
  3. november 2017 at 8:50

  Når end barn ikke høre efter og fortsætter med st lave ballade.. “Du skal bare dige nej. Og du skal mene det, når du siger det”

  Verden BEDSTE råd! 🙄

 • Reply
  Louise
  11. december 2018 at 18:01

  Jeg har ikke læst alle kommentarerne, men har lige en på tungen. Jeg er gravid med nr. 2. Min søn på 3. År vågner kl. 5 hver evig eneste morgen og har gjort det de sidste 2 mdr. Og fortsætter ufortrødent. Jeg er total drænet for energi pga. Graviditeten og sønnen der vågner kl. Lort hver dag. Jeg brokker mig så lidt til min veninde som ingen børn har og som kan sove længe hver evig eneste dag, fordi hun intet job har, som siger til mig, “bare husk, at det kun er en face. Det bliver bedre igen”
  Ja, undskyld mig, men hvad fanden ved du om det. Og hvad blev der af medlidenhed!? Hold kæft hvor er det frustrerende at være i og samtidig få sådan en kommentar fra en der ingen erfaring har. Fuck hvor jeg glæder mig til det bliver hendes tur til at blive mor. Shit jeg skal komme med maaaange irriterende kommentarer til hende ???

 • Reply
  Lise
  21. februar 2021 at 20:12

  Jeg har hørt to, en af dem dog kun en enkelt gang, den anden mere end en million:
  – Shit, får du 16.000 kr/måned for bare at sidde på din flade røv i sofaen?! (Vi talte om mine surt optjente barselsdagpenge, som jeg havde knoklet mig til de sidste måneder op til termin, mens jeg samtidig var studerende… Mit svar: ‘Man ryger I helvede for at sige, at barsel er at sidde på sofaen, bare så du ved det)
  – Vil I ikke komme til middag – tag bare ungerne med? (Jo, men mener du så, at jeg skal lave havregrød til mine børn i jeres køkken kl. 17.30, fordi maden først er færdig kl. 20.00, eller mener du, at vi spiser sammen?)

Skriv et svar