SIDEN SIDST

p9304205

p9304237

p9304269Med en kaffeånde, der nok også kunne få en aldrende folkeskole geografilære til at rynke på næsen, smed vi os her på sofaen klokken syv i morges. Augusta sendte mig kort efter ud for at børste tænder, for den slags kan hun ikke lige kapere – og bevares, nu hvor jeg gerne ville ligge tæt med mit yngstebarn (og ældste. Altså eneste), så måtte jeg nu engang få gang i mundskrubben.

I dag er det onsdag og selvom jeg noget nær aldrig skriver på computeren, når jeg er sammen med Augusta, så er vi nået til tredje dagen i efterårsferien, dvs. feriedagene, på ellevte dagen siden sidst jeg skrev et blogindlæg og på førstedagen til jeg havde noget i tankerne; et lille ‘siden sidst’-indlæg.
Det er ikke fordi hun som sådan virker til at være generet af at jeg skriver på computeren, men jeg holder bare voksen-skærmkiggeriet på et absolut minimum, når vi er sammen, fordi vi netop er sammen. I dag er dog en undtagelse, som sagt, mens Augusta lige ser Wanda (“og hendes rumvæsen!”), i skæret af vores kæmpemæssige udskårne og udkårne kæmpe-græskar.
Billederne herover er forresten fra åbningen af Jane Kønig butikken i Aarhus, som vi var inviteret til, så det er ikke her til morgen vi er så fine. Nej nej, den står derimod på BH-løse bryster, gamle trusser, nattøj og morgenhår.

Siden sidst…

…har Augusta og jeg medvirket i en lillebitte reklamefilm. To unge københavnere med kamera kom nemlig hjem i vores lejlighed, for at spørge mig ind til livet med ladcyklen, min ærlige mening (review af en art) om vores nye – og eneste – transportmiddel. Det blev til et lille interview i stuen og efterfølgende fulgte de os på en tur til legepladsen og en tur i Føtex efter vores førnævnte kæmpe-græskar. Hvilket ladcyklen jo altså muliggjorde i høj grad.
Så så man lige IKKE mig bære det monstrum, mens jeg manøvrerede en klapvogn og en 4-årig 🙂
Filmen er til firmaet bag ladcyklen, så den kommer på deres hjemmeside – men jeg lover at give et praj, evt. blot på Instagram eller Instastory, når den er ude, hvis I gerne vil se den 😉

…har vi været i biffen! 
Og hvis du påtænker at tage i biografen med dit barn, så vil jeg klart anbefale “Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pærer”, som Augusta og jeg var i biografen og se i går. Vi har ikke set Cirkus Summarum-filmen og heller ikke My Little Pony, så dem kan jeg ikke tale for eller imod, men hvis I har været der, så kom gerne med din mening i kommentarfeltet 🙂
Pærer-filmen var simpelthen så fin og selvom det centrale er, at børnene er underholdt og opslugt (og ikke skræmt), så er det uden tvivl også noget for voksne. Den er animeret meget yndigt og fortællingen er bare knaldhamrende god.

Augusta er 4 (“OG ET KVART!”) år og hun blev på ingen måde bange, selvom der er meget få – og korte – scener, som lige fik mig til at tænke det KUNNE være uhyggeligt. Husk dog, at det er en rigtig biograffilm og ikke Mini Max, så der er ret mørkt i salen og der er fuld lyd på, modsat til de her småbørnsbiograffilm, som vi har fået set nogle af. Vi forsøgte med “Syng”, da den kom, men da var hun stadig for lille til at koncentrere sig i den tid det tog – plus oplevelsen med lys og lyd lidt meget. Som 4-årig gik det dog hér – og hun var fænget under hele oplevelsen.

Vi havde hentet en af hendes venner med fra børnehaven, som vi hentede dér. @MariaFranck -s ældste. Måske I følger hendes smukke profil på Instagram? Marias, altså 😉 Sjovt nok passede JEG Olivia, da hun gik i vuggestue, under min første praktik.
Legeaftale i biografen er forresten bomben. Det er som om popcorn, forventningens glæde og tegnefilm bringer to børn meget tæt sammen 😀

…har jeg lært at bage (herre gode) grove boller. ENTEN er du som størstedelen af menneskepersoner; du kan da bage boller. Du synes det er en smal sag og du har måske endda en opskrift i din køkkenkyndige hjerne – eller måske er du, som jeg, ikke den skarpeste når det kommer til bagning og er nødt til at følge en opskrift i en bog slavisk, for at det lykkes. Dét bryder jeg mig ikke om – altså at følge en opskrift, for så skal man veje og al den slags og dét besvær gider jeg ikke. Hvis du vil have et tip og gerne mestre kunsten at lave boller på slum, så læs her:

Tag en hel pakke (øko) gær og smuldr ned i 5 dl. vand.
Det er dét du skal huske.
Herefter fyrer du bare alt godt fra skuffen ned i skålen (…makrel og riskiks undtaget). Vi har noget ala. hørfrø, ciafrø, fuldkornsmel, hvedemel (mindst af det), græskarkerner og havregryn, til konsistensen er som en meget tyk havregrød. Så tyk at du efter det har hævet 1/2 time kan tage en ske og smide dem på en bageplade i en form, som ikke smatter helt ud. De skal dog ikke være således at du skal ælte dem (det er heldigvis unødvendigt). De kan hæve 1/2 time igen på bagepladen i bolleform og derefter smides i ovnen til de dufter.
Der er også herre gode, hvis du lige fyrer lidt mælk på toppen og lidt af de her frø/kerner, inden de kommer i ovnen.

Ja, bare et tip, fra den køkken-ukyndige. 1 pakke gær og 5 dl. vand. Easy.

…har vi fanget en skurk!
Vild med Ramasjang Mysteriet?

img_0035Ja, her er jeg måske nødt til at skrive reklame, da jeg arbejder for Bruuns Galleri, men det er på ingen måde min opgave at nævne det her – det er ren og skær anbefaling. I Bruuns Galleri er der nemlig skurkejagt til og med d. 22. oktober og jeg synes det er et hamrende fint lille setup, der starter i informationen, hvor man får sit skurkekort og en lakridspibe. Tag evt. en selfie med Kristian (…i pap, desværre) og tag rundt til de tre poster. Det er let, men det gør det jo også sjovt, så alle kan få gættet hvem skurken er til sidst.
Når I er færdige med at fise rundt og lave detektivarbejde, så får man et badge i Information. Det tager måske en halv time, men det er en halv time godt brugt, hvis ungerne er glade for skurke, Kristian og mysterier!
(Det er mellem klokken 11-16)

Vi har prøvet to gange – en gang med mormor og i går, hvor vi syntes Augustas legekammerat (/biografkammerat) også skulle prøve det.

…har jeg erfaret, at den røde kjole giver PRIK og har igen skabt opmærksomhed, og hvis du ikke aner hvad jeg taler om, eller kan huske hvornår jeg sidst havde den på, så bar jeg en stramtsiddende rød kjole til min dimission, som affødte dette indlæg, pga. kommentarer på mine bryster, der kom i fokus. Ja, jeg følte jo lidt at mine store bryster skulle pakkes væk.
Sidste lørdag skulle jeg så ud og male byen i samme kulør, som min kjole, og dét billede, som jeg også lagde på Instagram – her – fik jeg prik prik prik og prik på Facebook, hvor mine facebookvenners venner åbenbart blev vækket af kjolens nedringenhed. Eller også kunne de fornemme min gode personlighed, jeg ved det ærlig talt ikke, men den kjole afføder godt nok mere opmærksomhed, end jeg lige er vant til.

Ps. Jeg troede prik var so last year.

…har jeg skrevet ønskeliste. Eller sådan da, for det er dældussemene svært. Særligt er det svært at få lavet en ønskeliste, som ikke er en bestillingsliste (med meget meget specifikke ting), der IKKE er praktiske. Ja, nogen i min familie vil gerne have en del valgmuligheder.

Lad os sige det sådan her; jeg kommer ikke til at lave en flot collage over mine ønsker her på bloggen 😉
Mine ønsker er kort sagt skide kedelige og de kunne sgu nok alle erhverves i Ikea. Det er lige altså lige før! Elkedel undtaget, men det ønske ved jeg min mor har taget. Ja, jeg har endda godkendt den model hun “har tænkt sig” at “måske” købe.
Det er ikke det mest spændende at fylde år, gavemæssigt, når man er voksen, men jeg ønsker mig altså en knagerække og jeg mangler virkelig en håndklædestang 😀

Hvis jeg havde uendelige muligheder, så ville jeg skam gerne skrive en iPhone 8, østvendt altan, rejse til Thailand og seks Wegner spisebordsstole, men jeg må holde det på et overkommeligt, realistisk niveau.. og hvorfor ikke ønske sig ting, som glæder i hverdagen 😉


Hvad laver I i efterårsferien?
– Hvis den da står på ferie, det gør den vel for de færreste.

I dag skal Augusta hjem til sin far og jeg skal arbejde igennem her onsdag, torsdag, fredag, som kompensation for tre fridage, men sådan er livet som selvstændig nok 😉
I aften står den for mig på lammekølle hos min mor mæ min bror og svigerinde. Vi kan alle godt lide kød og vin, så det kan vi samles om i vores familie 😉

PS. Der er en blogger, der kører disse ‘siden sidst’-indlæg, men jeg husker simpelthen ikke hvem. Måske det kommer efter min anden kop kaffe – eller  måske du kan hjælpe? Når jeg bruger samme overskrift, så skal vedkommende da lige krediteres, selvom ingen er originale på den konto 🙂

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  18. oktober 2017 at 9:42

  Olivia : “igår var min yndlingsdag”

  • Reply
   Nutidensmor
   20. oktober 2017 at 18:16

   Århhhhhhh <3

 • Reply
  Nadia
  18. oktober 2017 at 14:13

  Hej Johanne
  Tusind tak for en fantastisk blog❤️ Hvor er din jakke/frakke fra? Den lyserøde du har på😊

  • Reply
   Nutidensmor
   20. oktober 2017 at 18:16

   Det er en gammel gave jeg fik af Barbaras Choise, hvor den også er fra. Den er faktisk sandfarvet 🙂 <3

   • Reply
    Nadia
    20. oktober 2017 at 20:21

    Årh, øv – den er vildt flot!😍

    • Reply
     Nutidensmor
     25. oktober 2017 at 9:19

     Det kan sagtens tænkes, at den stadig er i salg 🙂

 • Reply
  Anne
  18. oktober 2017 at 20:59

  Jeg har været i bio og se Sikke et cirkus med min 7 årige datter, og den kan varmt anbefales. Den er sød, sjov, skøn, skæv og hjertevarm🙏🏻😄 Det er en sød historie og så er der nogle skønne sange😄 Og så er onkel Reje som altid fantastisk😂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. oktober 2017 at 18:17

   Ejjj hvor fedt at høre! Ja, jeg glæder mig sgu til at se den 😀 Onkel Reje er fantastisk! 😀

 • Reply
  Janne
  18. oktober 2017 at 22:35

  Hvor I hygger!
  Vi har set My Little Pony, meget voldsom og dårlig tegnet og fesen historie. Ikke egnet for børn under 10 år. Vi troede vi skulle se noget rart.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. oktober 2017 at 18:17

   Årh tak for feedback :-/ HMF, jeg tror ikke vi skal se den, men vi får også rigeligt med MLP på Netflix, så det må blive den der Cirkus-film 🙂 Tak!

Skriv et svar