12 PUNKTER I ØST OG VEST

image1

Jeg blev vækket af sang i dag. Af verdens mindste lille stemme, som I kender, som den her jyske røst der indimellem medvirker på min Instastory. Hun vidste nemlig udmærket godt, at jeg havde fyldt år, da hun slog øjnene op. Hun løb straks ind og lavede endnu en gave til mig og selvom jeg er ualmindelig glad for både og blandt andet elkedel, skrivebordslampe og vin, så er de her tegninger fyldt med hjerter, virkelig sjusket pakket ind, altså det bedste alligevel.

Dét jeg havde på hjerte, var af en eller anden grund punkter i øst og vest, sådan et indlæg ala. “12 ting om mig”, men det er efter års bloggeri svært at hitte ud af hvad jeg egentlig mangler at sige, men nu giver jeg den et skud 🙂 Det kan jo være der er lidt nyt og om ikke andet håber jeg det er hyggelig læsning <3

 1. Jeg fusker faktisk lidt med mit navn, hvilket kan give forvirring.
  Jeg hedder rent faktisk Johanne Lundbye Mygind, selvom I vil kunne finde mig på Facebook under Johanne Køster Mygind.
  Lundbye Mygind er min fars -og storebrors mellem- og efternavn, mens min mors er eneste efternavn er Køster. Jeg har altid ærget mig over, at jeg ikke havde min mors, men to af min fars, så derfor besluttede jeg mig for at droppe Lundbye og erstatte det med Køster, men selvom det er mange år siden, har jeg aldrig fået taget mig sammen til at gøre det officielt.
  Måske det er tid? Augusta hedder jo (blandt andet) Køster Mygind.
 2. It’s ma birthday!
  men det havde I måske fanget 😉 Nu er jeg sørme 29 år ung.
 3.  Min klamme uvane. Hvis jeg ikke har falske negle på, som jeg begyndte på i starten af sommeren, så ligner de l***. Mine neglerødder er måske i virkeligheden værst og der det går galt, er at den onde cirkel påbegyndes ved fremkomsten af én lillebitte neglerod, for så vil min hjerne gerne have styr på den, gøre fingeren pæn, så jeg hiver den af – og det gør blot sagen værre. Derudover knækker jeg mine negle af, så uden falske negle vil de være helt ned’bidt’ og blødende. Ja, det må siges at være en uvane, som jeg aldrig har kunnet vænne mig af med.
  Jeg får forresten lavet negle hos min søde Thea, som har fået en klinik på Nørreallé i Aarhus (her er hendes facebookside).
 4. Jeg kan ikke rigtig se noget og er først i en alder af 28, næsten 29, begyndt at bruge linser. De sidste 10-11 år har jeg brugt briller, når jeg skulle i biffen, men det er lidt vildt at jeg har kunnet finde mig i at have -1,75. Det er en hel del!
  Jeg kan mærke min hjerne lige skal vænne sig til det, da jeg ikke scanner et rum og selekterer i hvad der er vigtigt. Nu hvor jeg kan se alt, så kigger jeg på alt og udvælger ikke hvad der er vigtigt at se.
  Giver det mening?
 5. Min operation er lige omkring hjørnet og det går efterhånden op for mig hvor ramt jeg kommer til at være efter. Derfor bruger jeg disse dage på at få lavet så meget arbejde, som overhovedet muligt, så jeg kan lægge mig syg med god samvittighed – og det er nok også derfor jeg ikke er så skrækkelig aktiv pt.
  Og ja, jeg er også ret nervøs efterhånden.
 6. 4. dags tudedag. Jeg oplevede ikke den der kendte 3. dags-tudetur, som er den her dag, som det siges alle kvinder har, tre dage efter de har fået barn. Jeg fik den dog på 4. dagen, hvor jeg HULKENDE ringede til min sundhedsplejerske, fordi jeg syntes Augusta var ualmindelig slap og sov alt for meget. Hun havde en smule gulsot, men tallene var ikke så høje, at hun skulle i behandling.
  Og når jeg skriver ‘hulkende’, så mener jeg at sundhedsplejersken havde en mor på linjen, som ikke gjorde andet, end at inhalere snot og vræle som en nyfødt.
  …men jeg tror jeg på en måde fik fremstammet, at hun gerne måtte kigge forbi, når hun lige havde tid.
  Havde I en stor-tude-dag?
 7. Jeg bliver irriteret over at det ikke hedder tænderpasta, hver gang jeg børster tænder. Jeps, hver gang.
  Det giver INGEN mening, at det skal hedde tandpasta og selvom du måske her tænker; men det hedder jo heller ikke hændercreme, så er der vel nogen der bare putter creme på en hånd. I teorien. I praksis er det måske svært. Men der er INGEN der kun børster én tand.
  Tænderpasta. Basta.
 8. Fødselsdage er akavede, synes jeg. Altså når jeg har fødselsdag – andres kan jeg godt lide.
  Det her med at være i centrum og blive fejret er sgu lidt mærkeligt og selvom jeg NYDER at have anledning til at se familie og venner, så er det også lidt praktisk besværligt. Jeg bliver nok aldrig typen, der en måned forinden beder familien om at afsætte en bestemt dag og i år, som de andre år, har de venligt presset på, for at få mig til at skrive planer i kalenderen. Selvfølgelig, når vi så nåede til d. 30. oktober, som er “min” dag, og jeg ikke skulle se nogen, ville jeg måske nok blive lidt trist, men det her med at selv planlægge og tilrettelægge muligheden for at andre kan komme og fejre mig, det bliver jeg nok aldrig god til 🙂
 9. Jeg har et selvforskyldt ar på oversiden af begge mine fødder. Fordi jeg i to forskellige anledninger, i fuldskab, har trådt mig selv over foden med i stilet. Jeg er blevet limet i det ene sår.
  Fulde-Lis, altså!
 10. Valgplakater mener jeg vi virkelig godt kunne være foruden, men jeg synes samtidig også det er så sjovt, at der er nogle, der er SÅ sløje.
  Så jeg overvejer faktisk at lave et indlæg eller en instastory, med de bedste og de værste plakater. Uden at skule til parti, bare ud fra hvor herre grimme baggrunde og slogans de kan have – til de fancy og cool, hvor man et øjeblik tænker; HAM DER! HAN ER EN GOD FYR – blot ud fra hans foto.
 11. Stranger Things – ja, jeg forstår det altså ikke. Nu er sæson 2 kommet, men jeg har ikke tænkt mig at se det, på trods af hype. Det har ikke fænget mig, må jeg sige.
  Jeg sprang også i med begge ben ift. The Shannara Chronicles, fordi så mange bloggere havde anbefalet den. Godt nok i (HBO)sponsorerede opslag, but still – jeg troede da på de mente det. Det gør de jo selvfølgelig måske også, men jeg synes altså det er en sløj serie!
 12. Jeg har altid hadet sport og trivedes under at vi ikke havde idræt i folkeskolen (privatskole FTW!).
  Jeg forsøgte mig med ridning i fritiden, hvilket jeg godt kunne lide, men ellers har jeg fejlet i både svømning og gymnastik, hvilket var lidt problematisk, da jeg var et lidt chubby barn. Sådan noget som håndbold og fodbold har vidst aldrig været på tale, da jeg er definitionen af en bold-idiot. I folkeskolen husker jeg vi indimellem spillede rundbold og vi har måske været i en anden skoles gymnastiksal – hvor jeg fik en fibersprængning i maven. Sådan ægte-ægte. Hvordan er det muligt i 6. klasse?!
  Faktisk var min foragt for idræt så slem, at jeg har ormet mig ud af tvangsidræt, som da vi skulle svømme i 9. klasse. Jeg påstod jo bare jeg havde klor-allergi. Og da gymnasiet mente, at idræt skulle være obligatorisk, fik jeg vidst nok faket en hofteskade og jeg måtte erstatte idræt med filosofi på C-niveau. Og dét var jeg skam jævn tilfreds med 😉
  …men tænk sig at man i sådan en tidlig alder kan bedrage? Måske lidt skræmmende.

 

Læs også

15 Kommentarer

 • Reply
  Bettina
  30. oktober 2017 at 20:12

  Tillykke med fødselsdagen!! 🎉
  Synes det er fedt at du har taget dit mors mellemnavn! Brug det da! 👍😊

  • Reply
   Nutidensmor
   30. oktober 2017 at 21:20

   Ja, ikke? Det har også bare været praktisk besvær, ift. at få nyt pas mv.. men ja, du har ret 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   30. oktober 2017 at 21:20

   Og tak 😀

 • Reply
  Tina
  30. oktober 2017 at 20:15

  Ih hvor hyggelig læsning! Tak for det ♥️ og endnu engang tillykke med dagen 🇩🇰 Du har med garanti nævnt det før, men hvad skal du opereres for? 😕💪🏻

  • Reply
   Nutidensmor
   30. oktober 2017 at 21:22

   Tusinde tak, Tina 😀
   Jamen jeg har en (ikke-ondartet) knude i min mave, så de skal skære op i mit kejsersnitar, skære den ud og endda lægge et net ind, da den sidder på mavemuskel og i min bug. Jeg har skrevet om det her: https://nutidensmor.dk/2017/07/en-opdatering-paa-min-knude-ventetiden-er-en-bitch/ men jeg forventer bestemt ikke at nogen lige har tjek på hvad det er der foregår i min mave 😀 (…udover min kirurg. Han skal helst vide det 😀 )

   • Reply
    Tina
    1. november 2017 at 21:59

    Uha det lyder ikke rart 😕 Godt den ikke er ondartet.. Ønsker dig al mulig held og lykke imorgen tidlig ♥️

    • Reply
     Nutidensmor
     4. november 2017 at 18:57

     Mange tak, Tina 🙂 Den gik godt! Operationen altså!

 • Reply
  Elsebeth
  30. oktober 2017 at 23:57

  ‘Stive-Lis’ det hedder stive-Lis og ikke fulde-Lis 😂
  Og så BTW .. Velkommen i stilet-fuck-up-klubben !
  Og tillyks 🇩🇰

  • Reply
   Nutidensmor
   4. november 2017 at 18:57

   Hahahaha! Nåååårh ja sgu da. Hvor kommer det egentlig fra??

 • Reply
  Maj
  31. oktober 2017 at 8:08

  Jeg havde ikke en tudedag med nogle af mine to børn, og det tror jeg faktisk ikke er sundt. Altså at ikke have den. For jeg var en af dem der oplevede en form for distance eller tilknytningsproblemer, om man vil. Jeg følte mig enormt snydt over ikke at få lov at føle og mærke den der lyserøde sky som alle snakker om. I dag små tre år senere, er jeg ved at acceptere at sådan er det bare, men det har ikke været nemt. Så jeg misunder faktisk lidt din snot-inhalering ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   4. november 2017 at 18:58

   Årh det er jeg sgu ked af at høre, Maj. Hvordan er det i dag? Altså er det stadig lidt en følelse du har, eller var det i den første tid <3 ?

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  31. oktober 2017 at 14:24

  Åh, jeg er også fingerfejlsfacist, og river neglerødder ud. Kan ikke med det🙈
  Og tillykke for sevans! Håber dagen var helt som den skulle ♥️

  – A

  • Reply
   Nutidensmor
   4. november 2017 at 18:58

   Du er så sød!

 • Reply
  Anette
  31. oktober 2017 at 14:41

  Tillykke med fødselsdagen. Fin liste du har lavet. Jeg sidder og griner lidt fordi jeg samtidig sidder og ser stranger things sæson 1 forfra. Jeg har problemer med hukommelsen så jeg er nødt til at se den igen før jeg ser sæson 2 sammen med manden med klæbehjernen. Den er vildt god og lidt gyseragtig! Men jeg forstår dig. Jeg har det på samme måde med the walking dead som du har det med stranger things.
  Ang tudetur tror jeg at jeg småtudede i fire dage i stedet for kun 1 dag hi hi. Det startede på 3. dagen sidste gang, men jeg var også i chok efter en turbofødsel på 20 minutter.
  Knus A

  • Reply
   Nutidensmor
   4. november 2017 at 19:00

   Jeg har det lidt på samme måde med Stranger Things, som du har det med The Walking Dead., tror jeg 😀 Det lyder godt i hvert fald 🙂 Den har bare ikke fænget mig, selvom alt “bagom” med de der seje unger, som den rappende hovedperson (Jimmy Fallon) er jeg en total sucker for.

Skriv et svar