SOM MOR, SÅ DATTER: VORES HUD-SOS

image-1

Sponsoreret af A-Derma

Som mor, som datter er godt nok overskriften, men jeg skal skynde mig at sige, at hvis jeg sætter mig ned og tænker mig om, så synes jeg selv, at hun minder mest om sin far. Det er sjovt som 1 menneske + 1 menneske = et lille menneske, der er en god blanding, men samtidig helt sin egen.
Af udseende, så ser jeg enormt meget hendes far, men de små ting, som de blå øjne, den lange tunge (jo jo) og endda lilletåen er en 1:1 af mig. Håret er endnu uvist, hun er jo gået fra brun til rødblond til sådan en blond-agtig type, som er en lidt lysere udgave af hendes fars, men jeg er jo i realiteten også blond, men med krøl og krus – der er hun “sluppet udenom”, med sin fars glattere hår.

Temperamentet ville jeg have sagt er fra mig, men altså, har de fleste 4-årige ikke et godt temperament? Hvis hun kan hysse helt ud og være stædig som et æsel, som 29-årig, så kan hun takke mors gener 😉
Til gengæld er hendes hukommelse ekstra ordinær vild – og det er bestemt ikke fra mig: det må den anden kreatør tage æren for 😉 Hun husker uden tvivl bedre, end jeg gør, og det er altså i en alder af 4,5 år!

Men dét dette indlæg egentlig også tager udgangspunkt i, er at hun jo så nok har arvet min følsomme hud. Jeg har den stadig, det er klart, så på den måde har hun ikke snuppet den, men en hud, der dagligt hungrer efter fugt, der særligt i det koldere halvår klør og som bare har brug for omsorg – det har vi begge.

Ja, jeg har jo altså skrevet om A-Derma før, det må ligesom vise, at jeg er true fan, som mange af jer også er, men nu er der kommet nyt til i serien og dén nyhed vil jeg gerne dele med jer! Serien hedder Exomega, som I kender, men også Control, hvor der så er tre udgaver, forskellige konsistenser.

A-Derma har villet gøre det mere effektivt, det creme der, men jeg må indrømme, vi da var fint tilfredse med den regulære Exomega – vi mærker faktisk ikke den store forskel. Men den jeg er gladest for, fra den nye serie, er Emollient Lotion, da det er den der er lettest at smøre ud – og så klarer den altså også bare de tørre områder natten over. Når det så er sagt, så smører vi ind med Emollient Creme, hvis der er noget der driller allerede, for den er ligesom tykkest i konsistensen, men også til det højeste (eller største?) niveau af tørhed og så virker den intenst.
Det kan også være vi har glemt at smøre. Det sker jo altså! Så er det på med den tykke 😀

Vi har jo brugt A-Derma længe, det ved de fleste, der læser hyppigt med her, og når det kommer til valg af sådan decideret tør-hud/problemhud-creme er det der er vigtigt for mig, at den skal være fugtgivende, genopbyggende og så skal den gerne være ret ren, så at sige, altså uden parfume, f.eks. Jeg bruger selv parfume, så jeg er ikke nazi med den slags, men i forhold til vores eksem, så stoler jeg på apotekets vejledninger. Min mor er selv multiallergiker og lider af slem eksem, så jeg har længe ligesom været præget, på den gode måde, til at lytte til hvad apoteket råder til og til at gå efter cremer, der er gennemtestet og har et godt ry.

Indsmøringen er nemlig sådan en aften ting for os, selvom Augusta – ærlig talt – ikke bryder sig om det. Det tror jeg ikke noget crememærke kan lave om på. Hun har vidst bare forstået at det hjælper, det kvikke barn, så der går ikke jagt-gennem-lejligheden mere. Hun ved godt at hvis hun ikke bliver smurt ind, så bliver det surt og huden “brænder” (det svier) eller klør, men når vi bare bruger den der lotion, som forresten er helt steril, så er vi godt dækket ind.

Af hardcore facts siges det, at arvelighed spiller en rolle, at hvis en af forældrene har atopisk hud (eksem) har barnet 50% risiko for også at få det, men samtidig viser studier så, at daglig påføring af en creme, der virker blødgørende, i 6 måneder fra 3. uge efter fødslen kan det sgu nedsætte risikoen for at udvikle lidelsen med 50%! Det er ret gode odds – og der er det vigtigt at sige, at A-Derma altså gerne må bruges på spædbørn!

Herunder er den Emollient Creme, fra den CONTROL-serie jeg har skrevet om, som de af gode årsager kalder “anti-scratching”. Jeg VED det er et skidt billede. Den er endda lidt beskidt. Og brugt. Men altså, ville I helst have et enormt flot bloggerbillede, med en nærmest ubrugt creme og ord fra en, der næsten kun lige har duftet til den? Jo, det sker.. men ikke her 😀 Den her har sgu været på tur, ligget i sofaen og alverdens andre steder i hjemmet, når vi har smurt ind 🙂 Den er sikkert også blevet kastet med af fru. 4-årig 😉

adermaDet er sjovt, som flere og flere (med tiden) siger, at hun ligner mig. Det sker mere og jeg tror egentlig blot at kommentarerne om at hun havde mine øjne og sådan, da hun var lille, var af venlighed, så måske hun med tiden ligner sin mor mere og mere? Alle spæde børn ligner da ret meget hinanden, er vi ikke enige om det?

Men lige øjenform og (lidt nedadvendt) mund har hun fra sin far, ingen tvivl 😀 men når jeg udgiver et film, hvor Augusta og jeg taler ved siden af hinanden, som jeg gjorde på min facebookside den anden dag, i forbindelse med valget, så er der mange der nævner, at vi har samme mimik og dét er sgu en sjov ting at arve, for det har nok ikke så meget med generne at gøre, men fordi hun har set os snakke og set vores udtryk.
Hvis hun var vokset op hos andre, men stadig var vores barn, ville hun så have vores mimik?

I forhold til hudsnakken herover, er tippet i hvert fald givet videre til jer, det er rart at høre, når det kommer nyheder, er det ikke?
Hvis det er uklart hvad den egentlige forskel er til den nye serie, så siger A-Derma at det handler det om at den er “renere” og “grønnere”, at ingredienserne er få og omhyggeligt udvalgte. 95% er af naturlig oprindelse.
Alle produkter er, som de plejer!, dermatologisk testet.

For os virker det i hvert fald – hvad med hos jer?
& af ren interesse: hvordan ligner dit barn / børn dig? 

Læs også

13 Kommentarer

 • Reply
  Julie
  25. november 2017 at 19:35

  Vores dreng har børneeksem over hele ryggen, men efter vi er begyndt at bruge a-derma kan man slet ikke se eller mærke at han har det, kun hvis vi glemmer at smøre ham. To indsmøringer om dagen og så er det pist væk, jeg er virkelig glad for det fordi det så vidt jeg har forstået mindsker risikoen for at der kan gå infektioner/bakterier i det og at det ikke klør. Jeg bruger den i øvrigt også til mine hænder og når jeg er gravid (der er min hud mere tør) også i lidt i hovedet og på benene. Jeg ville egentlig helst have en svanemærket creme men den af dem jeg bruger går fint igennem kemiluppen-appen og når det virker så godt tør jeg ikke bruge andet, for tør og ødelagt hud er jo også en risiko i sig selv.

  • Reply
   Nutidensmor
   26. november 2017 at 19:10

   Århhh hvor er jeg glad for at høre, at I har fundet noget der virker! For nogle kan det tage lang tid og der er jo også få, som min mor f. eks., som bare skal leve med det. Det kan dæmpes, men er der og kommer i udbrud. Er det normalt at have det på ryggen egentlig? Synes jeg hører mest om ben.
   <3 Fedt I er glade for det – man skal bare fortsætte med det, som man kan mærke har en god virkning 🙂
   Hvilken bruger I, om man må spørge? Tænker at andre kunne læse med i din kommentar.
   KH Johanne

   • Reply
    Julie
    5. december 2017 at 23:00

    Nej det er meget atypisk at han har det på ryggen, det nævnte lægen faktisk også da han diagnosticerede det. Det er den der hedder emollient lotion vi bruger. Men jeg har endnu ikke prøvet den nye

 • Reply
  Lisa
  26. november 2017 at 22:44

  Vi bruger også A-Derma til vores eksem barn på 2 1/2 år, hun godtager og det hjælper hende godt! Jeg har to døtre på 6 år og 2 1/2 år. Den ældste ligner mig mere og mere af udseende og har altid gjort det af sind. Lillesøster er til gengæld lidt mere en blanding, hun har arvet sine fars smukke brune øjne og min lyse hårfarve. To helt vidunderlige og meget forskellige piger som ligner hinanden og alligevel ikke❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 9:57

   Arh fantastisk <3

 • Reply
  Thea
  27. november 2017 at 11:06

  Dejligt at vide med de daglige indsmøringer fra spæd af – tror nemlig, at jeg har fået en datter med meget sart hud. Dog har jeg lige købt Decubal, men må alternativt forsøge med A-Dermas.. Tak!
  Mht personlighed, så bliver jeg nødt til at kommentere – for min søn på snart 6 år ligner mig meget lidt, kun af udseende, hvor han er som snydt ud af næsen på mig. Men han ejer en drivkraft, egenrådighed, høj intelligens og meget stærk vilje, som i perioder udfordrer mig helt til fingerspidserne og som jeg ikke kender fra mig selv. Dog (og heldigvis) har han en følsom og meget omsorgsfuld side, som jeg genkender fra mig selv – og som jeg tænker afbalancerer hans stærke personlighed..
  Det blev lidt langt, men ville nok bare sige, at man også kan få børn, som på nogle områder er ens modsætning – hvilket jeg også elsker ham for! 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 9:58

   Du skal bruge det, som du synes hjælper :-*
   Du har helt ret, Thea, det er også skønt med modsætninger -og så er det jo også fantastisk, at de ‘arver’ noget fra begge! Og på mange måder er de jo helt sig selv, for der vil vel også forekomme aspekter af deres personlighed, som man ikke kan se hvor kommer fra 🙂 ?

 • Reply
  Camilla
  27. november 2017 at 13:23

  Ret apropos så jeg Augusta og hendes far i Magasin igår ☺️
  Andre siger, min søn ligner mig meget, men kan vitterligt ikke selv se det, selvom jeg forsøger. Han er kun 2, så måske det kommer.

  • Reply
   Nutidensmor
   5. december 2017 at 11:07

   Arh hvor sjovt 🙂

 • Reply
  Trine
  28. november 2017 at 12:25

  Vi er også klart Dakar A-derma exomega serie. Men må indrømme at jeg går efter de store bøtter. Den der nye tube, kan jeg med creme på fingrene ikke arbejde med. Og så er det mig som smider med den 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   5. december 2017 at 11:07

   Sådan en pumpe-ting? Findes det 🙂 ?

 • Reply
  Julie
  30. november 2017 at 23:12

  Vi har lige købt den nye, og er kæmpe fan. Den er SÅ god og en ekstra bonus for os var, at apoteket sagde vi kunne nøjes med at smøre én gang om dagen. Fan-fucking-tastic!!!

  • Reply
   Nutidensmor
   5. december 2017 at 11:07

   Det er nemlig dét! Én gang! Mega mega optur! 😀

Skriv et svar