BØRNENES JULEGAVER. HVOR MANGE PENGE BRUGER I?

pb166407Nu er det immervæk snart december – må jeg gerne skrive det snart er jul? Det er som om den årstid ligesom har fået et comeback i mit hjerte, efter nogle års fravær. Barndommens juleglæde var der selvsagt – big time, men fra da jeg var teenager tror jeg den tog et dyk 🙂 – men det er vel meget normalt for teenagere, at være anti-ALT?

Men nu, hvor jeg er blevet mor, er den bestemt kommet igen! Jeg glæder mig ederbroderme til at få det skide grantræ op på 4. og til at Augusta og jeg skal pynte det med farvestrålende 10 kroners kugler og hvad barnet ellers får lavet, der skal op og hænge. Allerede har hun annonceret, at hendes stensamling skal på. Good luck.
Hvordan har du det med jul?

Det jeg egentlig også gerne vil høre jer ad om, er hvor mange penge I bruger på gaver pr. barn?
Svar endelig her (det er selvfølgelig anonymt):

[poll id=”7″]

For mig er det faktisk svært at finde på nok ønsker til hele familien, fra Augusta. Jo, nu hvor hun er 4,5 år, kan hun ønske lidt selv, men stadig kun komme frem til fire konkrete ting, fundet i BR-kataloget og Bilka-bladet- og hvis jeg skal være helt ærlig, så mangler hun jo ingenting!
I min familie giver man ønsker og vi får altså nogenlunde hvad vi drømmer om, fordi vi ved cirka hvad hinanden giver for og det er lidt en sjældenhed, at nogen går “off list”.

Så har jeg det således, at når jeg ved hun få gaver af hele min familie og af hele hendes fars familie, så er dét altså mange gaver. Mere, end hvad hun har brug for. Jeg kan godt forstå de gerne vil give og hun bliver selvsagt også ellevild med dem alle, nok, men det er lidt en overflåd af nyt og ting, der er brugt ret mange penge på.

Jeg er så lidt sådan; hun har ikke brug for gaver fra mig, men jeg vil gerne give hende noget – men det bliver ikke kæmpestore pakker.

Fra mig, i år, får hun bogen Historien om den kæmpestore pærer (fordi vi så den i biografen), et lillebitte Hr. Skæg spil, med alfabet – hun har det med tal, som hun er super glad for -, en lydbog med Pippi Langstrømpe og nogle magneter fra Søstrene Grene.
Alt, den sidste undtaget, der ikke så ikke koster alverden, har jeg fundet på tilbud til 20-25% rabat.
Førpris må ligge på omkring de 250+100+120+40 kr.
Mere, end hvad jeg lige regnede med at give, faktisk, men jeg faldt over den der lydbog som det sidste og jeg ved hun er vild med Pippi og lydbøger er et endnu uudforsket territorium.

Vi kører også pakkekalender, selvom det ikke var planen. Jeg også synes dét kan være lidt meget, med 24 pakker, men det kan jo gøres ret så billigt og så kan man nøjes med “små ting”. Jeg skulle så kun ordne 12 styk, da hun er hos sin far halvdelen af tiden, og min mor bidrog 🙂 Min mor havde snakket lidt om, at hun gerne vil give Augusta en pakkekalender i år og pludselig faldt det sammen således, at faren havde arrangeret det til sine dage og så passede det jo fint med, at min mor ville stå for det, i ‘mit’/vores hjem her. Jeg ville have svært ved at se, at det kunne fungere, hvis hun havde pakkekalender i et hjem, og ikke det andet.
Jeg har selv fået pakkekalender, men ikke hvert år, såvidt jeg husker – men i adventskalender har vi altid fået. Det syntes jeg var helt fantastisk! Jeg glæder mig også til at se Augusta pakke en gave op hver morgen og det bliver da så hyggeligt med en lille ting, men jeg vil gerne pointere, at jeg altså ikke synes det er en nødvendighed.

Det handler ikke om at fordømme nogen, i forhold til denne mini-undersøgelse, for jeg synes ikke noget er mere rigtigt, end andet, men jeg er vildt nysgerrig efter at vide hvad andre børn får for, fra deres forældre, så hvis du vil:
Del herover.
Smid også gerne en kommentar, hvis du vil uddybe 🙂

KH! Johanne

Læs også

99 Kommentarer

 • Reply
  Karoline
  28. november 2017 at 20:01

  Vi har to børn. Og jeg tror vi ender med at give hvert barn for omkring 2000-2500.
  Det er måske meget, men det har vi valgt at bruge i år 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 20:05

   Dén havde jeg ikke lige set komme 🙂 Da du skrev var der vidst 4, der havde været med, så jeg tillod mig at hæve loftet lidt, så det højeste ikke er “over 1900kr.”

 • Reply
  Betina
  28. november 2017 at 20:07

  Spændende vote 😊
  Vi bruger max 500kr pr barn, helst mindre. De mangler ikke just gaver

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:16

   Tak for du deler 🙂

 • Reply
  Christina
  28. november 2017 at 20:17

  Beløbet svinger meget fra år til år. I 2013 fejrede vi jul i Disneyland Paris og der fik de ingen gaver. Eller jo, gaven var turen, men altså ikke noget de skulle pakke op juleaften.
  Ellers kan det være lige fra 250kr og op til 1000kr. De får hvad de har brug for, og ikke nødvendigvis for samme beløb.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:16

   Det giver også mening 🙂

 • Reply
  Thea
  28. november 2017 at 20:17

  Vores dreng er kun halvandet, så hele gaveræset har han ikke helt forstået endnu. I princippet kunne vi sagtens helt lade være med at give ham noget fra mor og far, men så faldt jeg alligevel over den der Miffy kanin lampe på tilbud, og han mangler virkelig lys ovre i legehjørnet i denne mørke tid☺️ så det er, hvad det bliver. Men den var nu også rigeligt dyr i forhold til budgettet (vi er begge studerende) 🙈 Jeg tror, vi giver ham den inden jul. Der er alligevel ikke meget fest over at pakke en lampe op, når man er 1,5 og jeg ved jo, han får en masse seje larmende, blinkende og syngende gaver af resten af familien 😄😄

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:17

   Den er fandeme dyr den lampe, men sød er den dælme også!! Det kan jeg godt forstå I blev fristet af 😉 Jeg håber han bliver glad for den – også selvom den ikke siger vrrrrrunnnnn 😉

 • Reply
  Sanne
  28. november 2017 at 20:19

  Jeg har ingen børn, men jeg giver hver af mine nevøer og niecer en gave for mellem 400 og 700 alt afhængig af hvad jeg synes de skal have. Jeg har pengene og det har deres forældre ikke

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 20:22

   Årh det var sgu da sødt af dig, Sanne! 🙂

 • Reply
  mille
  28. november 2017 at 20:22

  da mine unger var små og de blev vældig begavet af alle gav vi dem vi kun en lille ting. nu hvor de er blevet større og familie indskrænket (og ditto vennepar som vi var på gaver med) får de lidt dyrere ting. men altså vi går ik eftee beløbet. det ene år fik vores ene barn en gave til 299 som var den han havde ønsket sig allermest og han var i himlem!! den ældste fik en mobiltelefon til en del mere. men glæden vsr lige stor. i år ønsker de 2 yngste sig kun småtteri ting og så går vi selvfølgelig ik ud og køber niget andet som ik er på listen fordi vi skal ramme xx kr. Det er det samme til deres fødselsdag.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:18

   Giver mening 🙂 Tak for du deler, Mille 🙂

 • Reply
  Anita
  28. november 2017 at 20:22

  Vore piger mangler intet og eftersom resten af familien gerne vil give dem gaver, ja så giver vi kun for 200kr til hver (og egentlig mest for vores skyld – fordi det er så pokkers hyggeligt!).. De er endnu så små, at de ikke forså, hvad ting koster. De bliver lige glad for gaven, hvadenten den koster 50kr eller 500kr. Vi ser det som et plus, at vi kan “gemme” pengene fra jul til resten af året og så give dem, når der er behov.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:18

   Ja, sådan er det vidst også her – det er mest for hyggens skyld 🙂 Jeg vil også bare gerne overrække en gave, hvor der står “fra mor” på 🙂 Og ja, helt enig – de små ting kan glæde lige så meget, som de store 🙂

 • Reply
  Christina
  28. november 2017 at 20:34

  Min datter på 4 år får for alt for meget i år synes jeg… jeg går og samler lidt sammen til hende i løbet af året når der er gode tilbud rundt omkring og i år er det løbet op i ca 300 kr alt i alt. Men så!! var der 25% i Bilka en weekend og den der ene gave som vi (hendes far og jeg) har set til 1900,- (!!!) i Toys’r’us kunne fås til sølle 750,-… ja så slog vi til. Så nu får hun for omkring 1000,-

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:19

   GOD idé at starte tidligt!! Man kan jo spare så mange penge! Og sikken besparelse – det er altid rart!! 🙂

 • Reply
  Rikke
  28. november 2017 at 20:38

  Vi giver for max 500kr pr barn. De andre børn i familien er aftalen at de får for omkring 250kr. Både min mand og jeg er skilsmissebørn, så der er masser af mostre, fastre, onkler og tanter der gerne vil forkæle, for ikke at nævne de 4 sæt bedsteforældre. Alle 4 sæt kører med forskelligt budget, og det tager jeg højde for når jeg deler ønskeseddel ud. Da vores store pige var 1 år, pakkede vi gaver op i 3 dage😓😓😓 der var så mange, og hun kunne ikke rumme dem allesammen den samme dag. Der lavede vi en aftale om at hellere give 1 ting og så måske et gavekort på resten af beløbet, for det andet var ekstremt😬😬😬 nu er pigerne 7 og 3 og mange af de ting de ønsker sig ligger på beløbsgrænsen for bedsteforældrene👍🏻 Ellers ville vi drukne i gaver hvert år😅😅😅

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:20

   Det kan jeg sgu godt se, det er virkelig meget at jonglere – og vi stod også i den situation de første år, hvor hun også druknede lidt i pakker 😀 faktisk ret ærgerligt, for alle vil jo se barnet pakke lige deres gave op, men for mange kan være helt overvældende 🙂
   Men det lyder da til I har fået det til at fungere 🙂

 • Reply
  Stefanie
  28. november 2017 at 20:38

  Jeg tror jeg har brugt 3000kr på begge piger. Herhjemme er bObles et hit hos dem begge, så da vi faldt over en besparelse på 1000kr på på Dinoen og myreslugeren, så slog vi til. Før det havde vi allerede købt et Gurli Gris dukkehus og et vildkatten ramasjang spil..
  Jeg har altid fået for 1000-1500kr og det er gået i arv. For mig behøver det nødvendigvis ikke at koste meget, jeg kan fint give for mindre. Men jeg synes julen er en perfekt anledning til at give de lidt større ting, hvis det er noget de ønsker sig, som de ikke får til hverdag.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:21

   Så fint du bidrager, tak Stephanie. Bobles er dyrt, men det har virkelig også været brugt meget hos os, så det er helt bestemt en god gave 🙂

 • Reply
  Michelle
  28. november 2017 at 20:40

  Her får de hvad de ønsker sig aller mest, inden for rimelighedens grænser. Ville aldrig bruge over 600 på en julegave. I år blev det til 300 til min datter, og med vores søn som kun er 6 mdr, venter vi til efter jul, for så køber vi det han ikke får i julegave 😊

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:21

   God plan 🙂

 • Reply
  Karin
  28. november 2017 at 20:46

  Vi får en lille datter i morgen, så julegave til hende har jeg slet ikke overvejet ?
  Til gengæld er jeg meget tæt med min nevø på 15 og to niecer på hhv 13 og 8. Min nevø at de seneste mange jul og fødselsdage fået en oplevelse, enten sammen med mig eller min kæreste, hvilket han ønsker sig igen i år og jeg holder fast i denne tradition, så længe han gerne vil lave noget med os. Mine niecer får en/flere gaver, også gerne forskellige oplevelser, kage-pynte-bage-kursus og lign (men ikke i år pga lille baby). Der er som sådan ikke fast beløb på, men noget jeg plejer at finde på, og synes faktisk ikke det handler om hvor dyrt gaven har været, for om det er en succes. Prismæssigt plejer de at ligge omkring 200-500. Den mindste niece ønsker sig i år, “et krea-hjørne lige som sin moster” hvilket jeg overhovedet ikke kan stå for og vidst er kommet til at gå lidt for meget all in på, men helt ærlig, er det ikke også forståeligt 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:22

   NEJ VENT, hvad? Stop en halv! I morgen? Haha, nu boblede morfølelserne op i mig! Forestil dig jeg råber:

   TIIIIILLYKKEEEE med i morgen 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:23

   Hvis jeg må, nu da du stiller spørgsmålet: jeg synes I skal købe noget til jer selv / hinanden. Om det så er penge på rejsekontoen, en mønt i sparegrisen til en cafétur, babybio, massage -whatever. Ja, egentlig synes jeg sgu I skal vente, for baby har ikke brug for andet, end jer den første tid <3

 • Reply
  Natacha
  28. november 2017 at 20:49

  Normalt (okay, barnet har kun oplevet jul 2 gange), så køber vi brugt legetøj til under 100 kr. han får så rigeligt at alle sone bedsteforældre. Vi bruger pengene på andre måder, ved at tage på ture eller handle lidt ekstra hygge ind. Herhjemme er både jeg og min kæreste på SU, så pengene er små og skal prioriteres. I år får en en junior seng, købt brugt til 300 kr. Dertil har vi købt maling (fen sprødeste gule farve) til 200, og en fin pude. Så ialt 560 kr.
  Mine forældre har betalt hans nye madres.
  Glæder mig til at det hele ikke er så stramt, men tror at jeg holder fast i at købe gaver brugt. – jeg elsker at tingene har en historie, og at man både passer på miljøet og pengepungen.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:24

   Ej, dét lyder da også som en helt vildt god gave!! En stor-drenge-seng ville vi nok kalde det herhjemme 😀 Og helt og aldeles enig, det er sgu fedt at købe brugt, særligt når man lige kan give det et personligt touch, med f.eks. maling!

 • Reply
  Nanna
  28. november 2017 at 20:52

  Jeg kan på ingen måder sætte tal på, da der ikke er et bestemt gavebeløb til vores børn. Kan selvfølgelig godt sætte et maksimum, da pengepungen jo slipper op sted.. 🙈 Men min pointe er, at det er så forskelligt. Det kommer virkelig an på, hvad de mangler. Min datter fik til sin 4 års fødselsdag en højseng til 8000. Den største gave nogensinde, men hun skulle have en ny seng uanset hvad, da hun ikke havde skiftet seng endnu. Så det var ligesom et belejligt sammentræf at hendes største ønske var en højseng – samtidig med at vi skulle have hende over i en større. Til jul får hun lyskæde og en lydbog, da det er det hun mangler denne gang. Det bliver vel max 300 kr.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:25

   Klart, det giver god mening, at det skifter, alt efter hvad de ønsker sig 🙂
   En seng til 8.000 holder vel også laaang tid tænker jeg?

 • Reply
  Nanna
  28. november 2017 at 20:54

  Jeg kan på ingen måder sætte tal på, da der ikke er et bestemt gavebeløb til vores børn. Kan selvfølgelig godt sætte et maksimum, da pengepungen jo slipper op sted.. 🙈 Men min pointe er, at det er så forskelligt. Det kommer virkelig an på, hvad de mangler. Min datter fik til sin 4 års fødselsdag en højseng til 8000. Den største gave nogensinde, men hun skulle have en ny seng uanset hvad, da hun ikke havde skiftet seng endnu. Så det var ligesom et belejligt sammentræf at hendes største ønske var en højseng – samtidig med at vi skulle have hende over i en større. Til jul får hun lyskæde og en lydbog, da det er det hun mangler denne gang. Det bliver vel max 300 kr. Min søn får en sej cykelhjelm til 600 kr, da han er vokset fra den nuværende. Så alt er altsp efter behov. Vi giver vidst ret praktiske gaver herhjemme.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:34

   Ja, det giver da også mening, at skule til hvad de ønsker sig, fremfor pris – selvom vi selvfølgelig alle har en max.grænse 😀 Millionærerne undtaget 😉 Jeg tænker at en sådan seng også holder i mange mange år, så en god seng kan også være en god investering 🙂

 • Reply
  Kathrine
  28. november 2017 at 20:55

  Min dreng er to år og bliver bombarderet med gaver fra højre og venstre. Mor her er vanvittigt god (pral og blær!) til at spotte de fede tilbud så gaverne til pr blev allerede købt i februar. Altså, når man finder den store bondegård fra Schleich til 150 kr (sat ned fra 1.000) og et Brio byggesæt til 150 (sat ned fra 450) så slår jeg altså til 😂 Det er nemt nu hvor han er lille og kan blive glad for en tom toiletrulle, så gavebudgettet til ham er ikke så højt. Det ændrer sig senere, når han får mere specifikke præferencer 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. november 2017 at 21:25

   Dét må man gerne prale med, Kathrine, at være tilbudshaj er sgu sejt! Gid jeg var bedre til det! OG shit nogle kup !

 • Reply
  Sofie
  28. november 2017 at 20:57

  Jeg forsøger virkelig at lære mine unger at julen ikke handle om at modtage noget på bestilling.
  Vi har to drenge på 3 og 4 år. I år for de kalender breve hver dag i 24 dage. Nogen kun til dem og nogen fælles. På nogen af de private har jeg f.eks. lavet et lille rim om noget jeg elsker ved deres personlighed, en lille skattejagt ser fører frem til et par pebernødder, en invitation til en tur på biblioteket kun os to osv. I de fælles kan der være små opgaver de skal løse sammen, en opskrift på noget vi skal bage efter børnehave osv.
  Derudover er der 1. December en kasse med en note om at de hver dag frem til jul skal lave omvendt pakke kalender og finde noget af deres legetøj som de er villige til at give til et barn der ikke har så meget. Vi pakker så tingene ind løbende og Så giver vi det til flygtningecentret til jul.
  Begge dele var vilde hit sidste år. De glædede sig (overraskende) meget til sedlerne.
  Mht. til julegaver, så er jeg på SU i år, så det er på budget.
  Vores dreng på tre får en brugt Buzz Lightyear figur jeg har købt for 30 kr. – sen ser ud som ny og så får et gammelt smykkeskrin der ligner en skattekiste jeg har købt på loppis og fyldt med alt muligt der skinner.
  Vores dreng på 4 år får en kasse Lego Ninjago til 450 som jeg har købt for 270 da der var 40%.
  Så! Det blev lidt langt. Men altså prismæssigt er de langt fra hinanden drengene. Men de blir lige begejstret begge to tror jeg. 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:35

   Hold.nu.op hvor lyder det da helt fantastisk! Hvor er du kreativ! Det må også kræve lidt arbejde?
   Der er virkelig nogle gode “lektioner” for børnene, en super fed måde at gøre det på må jeg sige! Fantastisk!

 • Reply
  Lykke
  28. november 2017 at 20:58

  Her vil jeg hellere give en større og måske dyere gave så du får noget de får glæde af. Min mand og jeg har 4 søskende til sammen og så to alt bedste forældre og der ligger gaverne jo på typisk omkring 200-300kr og der synes jeg det er svært at finde noget brugbart somme tider. Jeg har købt med 25% min søn for en stor bilbane han ønsker sognene kommende på 800 min datter får t kæmpe sylvaniens hus det lå vist til 750kr men køber nok en ting mere til hver. Jeg går ikke helt op i om de får for for lige meget men mere det er noget de ønsker sig. Sidste år fik den store en ps4 lidt vildt ja men vi havde ingen maskine og så kunne det lige så godt være julegaven. 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:37

   Fedt du bidrager – tak 🙂 Jeg ved ikke hvordan det er, at have mere, end et barn, men jeg tror også for mig, at det giver mening, at man ikke nødvendigvis skal give dem begge for samme beløb, men nærmere blot opfylde et ønske, eller købe ud fra hvad man tror de vil lege rigtig godt med.

 • Reply
  Mallemor
  28. november 2017 at 21:04

  Herhjemme har vi samme (luksus) problem med alt for mange gaver og værelser der er proppet med legetøj. Så i år har jeg været nederen og besluttet, at vores søn primært ønsker sig praktiske ting, så som uld undertøj og en ny dyne. Vores datter, som juleaften er knap 8 måneder, får kun en lille symbolsk gave i år og har bliver din ellers fine meningsmåling måske en smule uvalid (er der mon noget der hedder det?), for det er jo ikke givet, at ens børn får for samme beløb, særligt ikke, når man både har en stor og en baby;-)

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:37

   Klart, ja, det giver mening, at de får noget forskelligt 🙂 De her små under 1 år ville jeg heller ikke bombardere med gaver 😀

 • Reply
  Josephine
  28. november 2017 at 21:20

  Jeg er mor til 3 piger på 7, 4 og et halvt år og hvad Søren giver man lige den mindste vi har jo alt i forvejen. Sidespring. Vi giver for omkring 500 til de 2 store den mindste får kun en lille ting fordi hendes søstre gerne vil give hende noget og hun jo stadig er så lille. Men vi har det sådan at vi kun giver 1-2 gaver til dem og så er det gerne en stor ting sidste år fx den store Jellycat kanin som vi fandt på tilbud. Altid ting på tilbud. Af familien er der altid undertøj og nattøj, tusser og farver på ønskelisten

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:38

   Tak for du deler med os 😀

 • Reply
  Kristine
  28. november 2017 at 21:22

  Vores datter er 1 1/2 år. Hun fatter ikke julegavekonceptet og da slet ikke, hvem hun får gaver fra, så vi giver hende altså ikke noget. Får hun så ikke den der løbecykel, kan det være vi køber den til hende, men i udgangspunktet ingen gave, før hun er lidt større.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:38

   Giver mega god mening i mine ører 🙂

 • Reply
  Rikke
  28. november 2017 at 21:24

  Hos os er min datter det eneste barn, som vi holder jul med, og vi giver kun gaver til dem vi holder jul med. Hun får for 1000kr af mig, 500kr fra julemanden som jo så også er mig😂 500kr fra morfar, over 500kr fra mormor, oh ca 500kr fra onkel. Vi er ikke så mange når der holdes jul. Men vi giver ikke til andre. Til fødselsdage giver vi også 500 fra hver. 😊 Dog til runde fødselsdage plejer vi give 1000kr hver. For det sker jo ikke så tit 🙈

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:39

   Fedt du deler, Rikke – tak 🙂
   Og god jul 🙂 Det lyder til hun kommer til at svømme i gaver 😀

 • Reply
  Mette
  28. november 2017 at 21:29

  Ikke noget fast beløb her. 2 børn under 2 år. Sidste år blev gaven fra mor og far først åbnet om morgen d 25 🙂 de små forstår drt jo ikke. Ingen pakkekalender (for voldsomt ift alder synes vi.) men der er købt lidt pakker som de får i løbet af dec.. bare når vi synes 🙂
  Ift julegave budget så har vi intet. Vi køber bare hvad vi synes de skal ha (indenfor rimelighedens grænse, altså) men rigtigt: de mangler jo ingenting

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:40

   Det lyder lidt som os 🙂 Augusta får først gaver fra mig og min side af familien d. 27., da hun er hos sin far indtil da 🙂 Så selv når de er større kan man skabe egne traditioner, jeg synes det virker som en fin idé at give d. 25., når der kan være så mange pakker d. 24. 🙂

 • Reply
  Camilla
  28. november 2017 at 21:32

  For mig er beløbet bedøvende ligegyldigt. Jeg har tænkt mig at købe perler til at lave armbånd med til min datter. tror jeg så det til 79 kr. Hun er 5 år og aner ikke hvad det koster. Så hvorfor ikke spare hvor man kan? Hun bliver så glad uanset hvad hun får. Sidst vandt hun en pruttepude som var den fedeste gave hun havde fået

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:41

   Dét lyder da også som en fed gave – det behøver sgu heller ikke koste 300 kr., for at det er en fed gave man vil værdsætte. Det her med at lave hjemmelavede ting ville jeg ønske vi gjorde mere i.

 • Reply
  Linda
  28. november 2017 at 21:35

  Vi begyndte først at give vores piger gaver (fra os) sidste år, da de blev 3 år. Ellers har de “kun” fået fra familien til fødselsdag og jul. De forstod jo alligevel ikke konceptet, og så så vi ingen grund til at bruge en masse penge på det.
  Nu hvor de er blevet 4 år, er de helt med på hvad gaver er, men de bliver lige så glade for en tryllestav til en 20’er som et stort Barbie hus. Derfor ligger vi i 100-300 klassen.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:42

   Ja, sådan er det også her – det kan vitterligt være en pruttepude til 20 kr., der vinder over et prinsesseslot til 1000 kr. 😀

 • Reply
  Sus
  28. november 2017 at 21:41

  Vi har næsten ikke noget familie, og ud over gaver fra os, får mine to børn kun gaver fra mormor og morfar og et vennepar. For at kompencere på gavefronten går jeg (i følge min kæreste) lidt for meget op i det, og vil helst smide 1000-1500 kroner efter gaver til dem hver.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:45

   Dét er også en ordentlig sum penge, men vi har jo alle forskellige budgetter og muligheder, så det er bare interessant for – feks. mig – at høre, at nogen giver for 100 kr., mens andre giver for 1000 kr.
   Men det er klart, når I ikke giver til 10 familiemedlemmer, så er der lidt mere at gøre med 🙂

 • Reply
  Rikke
  28. november 2017 at 21:44

  I år er første jul med min datter og 3 dage efter har hun fødselsdag. Hun har faktisk allerede fået sine gaver fra os. En by klip klap stol og en legetøjsfjernbetjening, som var meningen hun skulle pakke op juleaften, da hun jo havde fået stolen tidligt. Men hva pokker, hun fatter jo ikke noget og får nok 100 gaver af alle andre i familien. Måske jeg pakker fjernbetjeningen ind igen ellers bliver der altså ingen pakker til hende på selve dagen fra os.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:46

   Dét gir’ da også fin mening 🙂 Og gode gaver!…sålænge den fjernbetjening ikke virker 😀 😀 Er hun glad for ByKlipKlap stolen 🙂 ?

 • Reply
  Chenette
  28. november 2017 at 21:53

  Jeg er vokset op med en Max pris på gaver, og ærligt så fortsætter jeg med det.. max 500kr. For mig giver det ikke mening at bruge 2000 per barn. Jeg vil lære mine børn at penge ikke bare er noget alle hat mange af, og det er tanken der tæller ❤

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:48

   Jeg er lidt af samme holdning.. en ting er at det ville være lidt strammere, at skulle give for 1000 kr., men en anden er at for mig ville det være underligt, eller unaturligt at købe for så meget.. særligt fordi der er familien der også giver 😀 Så meget plads har hun heller ikke på sit værelse 😀

 • Reply
  Susanne
  28. november 2017 at 21:53

  Vi har store børn på 9 og 12 år. I år får ham på 9 år et F1 spil til hans playstation og hende på 12 år får en bærbar computer. Der er kæmpe stor forskel på prisen, men fælles for deres gaver er, at det er deres største ønske i år. Og herhjemme er det 1. prioritet (dermed ikke sagt at beløbet er ligegyldigt for det er det ikke og begge hold bedsteforældre er med i den bærbare, bare lige for en god ordens skyld😉) Herhjemme må man ønske sig lige det man lyst til, men de ved begge at ting koster penge og nogle ting koster mange penge, og de er derfor indstillede på at det kan være nødvendigt at flere gavegivere går sammen får at kunne opfylde et gaveønsker, og de ved at det kun er ønsker og at det ikke er sikkert at ønsket kan opfyldes. De er glade for at få netop det de ønsker sig, og kan glæde sig over at den anden får deres ønsker opfyldt, og det gør mig glad som mor, så har vi gjort noget rigtigt❤

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:49

   Dét giver god mening. Når de sådan bliver ældre, så kan jeg godt se at man kan have brug for dyrere ting.. en dag skal Augusta måske også have en telefon (iPhone 12 hedder det måske til den tid), om den så er brugt eller hvad den er, så kommer sådan noget til at koste mere, end det vi giver for pt. Så ja, sådan noget som bærbar og spil ønsker de sig jo, så nogle gange må gaverne blive dyrere, når de er det ældre. God idé at gå sammen med bedsteforældrene også! 🙂

 • Reply
  Line
  28. november 2017 at 21:59

  Vi har to børn og det er stukket lidt af i år. De får for omkring 2000 i år fra os. Vi giver for ca 250kr til alle andre og lidt mere til dem vi holder jul med. De får en Ps4 med spil og den anden får et løbehjul og hestegrej. – ting de havde brug for og som vi manglede. De får kun ting de mangler og jeg køber stort set alle gaverne fra bedsterne. Hvor de får for ca 500kr og mest praktiske ting til fodbold og ridning.
  De er 7 og 9 år.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:50

   Haha, ja, det er sgu en del, men ja, hvis I kan – og I kan se det er ting de kan bruge / har brug for, så giver det da fin mening 🙂 Kors, jeg husker også da jeg gik til ridning – det grej koster jo KASSEN 🙂

 • Reply
  Carina
  28. november 2017 at 22:06

  Vi har 3 piger i huset, og synes det kan være FN udfordring at “finde på” ønsker, der også er lidt langtidsholdbare og ikke bare er sjovt at lege med et par uger. Vi går ikke op i, at de får for lige meget i kr. Vi giver meget praktiske gaver (dyne, skoletaske, tøj osv) juleaften til ungerne – de får så meget legetøj af bedsteforældre, onkler osv. Så det er ikke beløbet, der er afgørende, men mere om derlige er noget, de alligevel mangler eller snart kommer til at mangle. De er altid taknemmelige for gaverne uanset om det er tøj eller andet, og det kan jeg godt lide, at de får med sig – at sætte pris på, at andre har tænkt på dem.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:51

   Fantastisk med taknemmeligheden. Det er også vigtigt!
   Jeg ville ønske vi havde skabt tradition for, at man får tøj, dyner og sådan i gave, men det burde vi måske bare begynde på! Det skal jo også værdsættes!

 • Reply
  Stine A
  28. november 2017 at 22:06

  Min dreng på 1 år får for knap 600kr i år. Han skal ha et legekøkken med lidt mad til. Så prisen har været lidt ligegyldig for mig. Jeg har købt det jeg syntes jeg ville se på, og som passer i størrelsen hos os 😊
  Bogen om pæren kan i godt glæde jer til, jeg har selv læst den mange gange for en pige jeg har passet, og den er super 😊

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:52

   Dét er også en god gave 🙂 Havde Augusta også stor glæde af 🙂

   Fedt!! Jeg er spændt på at se hvor meget fra filmen hun husker 🙂 Heldigvis er det også en bog vi voksne gider at læse op af, modsat andre bøger, som kan være helt søvndyssende kedelige at læse høj af 😀

 • Reply
  Louise, Mor her
  28. november 2017 at 22:21

  Meget meget enig med det du skriver.
  Der skal virkelig mange ønsker til og det er svært at de bliver lige gode allesammen. First World problem.

  Nå. Men min ældste ønsker sig et gavekort til Zoo, en badedragt og andre lidt praktiske ting. Også meget tøj. Men begge dele. Og det kommer fra hende selv. Håber lidt at det kan blive ved sådan (det kan det sgu nok ikke 😂🙈)

  Endnu værre er det med lillesøster. Hun er fra januar sidste år. Har alt. Fordi storesøster har alt. Og der skal to ønslelister til. Åh. Livet er hårdt hva? 😂😩🙈

  PS. Næste problem. Hvor fuck skal man så gøre af alt det de får?

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:55

   Oh yes, preach. Virkelig first world problems 😀
   Der er en der kommenterer længere oppe (eller er det nede, når I læser det?), at de afleverer legetøj her i julemåneden, som andre kan få gavn af. Måske det er en idé at skabe en tradition omkring at donere legetøj til de der trænger? man har vel altid noget, som de ikke leger med mere?
   Jeg vil i hvert fald gøre det – noget ind og noget ud. Det er lidt en ærgerlig kultur, med at vi bare køber og køber og køber, men altså..sådan er det sgu lidt.. men hvis Mødrehjælpen eller lignende så kunne få gavn af aflagt legetøj, ville det være skønt – og være en god lektion for børnene.

 • Reply
  Joan
  28. november 2017 at 22:32

  Jeg er alene med mine børn, og selvom de i år skal holde juleaften hos deres far, holder vi brunch julemorgen hvor morfar/mormor og onkel/tante kommet og spiser mad, danser om juletræet og så åbner børn deres gaver. Eftersom mine børn er de eneste børn i hele familien, får de masser af gaver fra resten af familien, så har haft lidt svært ved at finde på gaver, uden at budgettet skulle sprænges helt. De får nornalt for Ca 500 kr hver, men er ikke så nøjeregnende med om det er lidt mere eller mindre, hvis det er noget de virkelig kan bruge. Min knægt på knapt 10 er en fodbold tosse, så da jeg i efterårsferien var i Barcelona og på Camp Nou, fik jeg lavet en fodbold trøje med vores lidt specielle efternavn og hans spillernummer. De kostede immervæk 725 kr, så da han fik den da jeg kom hjem, fik han at vide at det var hans julegave, hvilket han syntes var helt fair. Selvfølgelig får han en lille gave fra mig af juleaften også. Hans lillesøster på 7, ønsker sig hele BR, et par benskinner og 2 prinsessen kjoler. Her var mor den praktiske og giver lidt tøj, så resten af familien kan være dem der giver det sjove legetøj og lækre kjoler. Hun forstår endnu ikke værdien af ting, bare der er gaver der kan pakkes op😂

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:57

   Årh hvor sejt gået af mor, at skaffe en speciallavet Barcelona-trøje. Dét måtte sgu give nogle point på mor-coolness-kontoen! 😀
   Tak for du deler! 😀

 • Reply
  Marianne
  28. november 2017 at 22:35

  Her er det næsten svært at svare entydigt – har 3 børn på 6 år, 3 år og 3 mdr… mellempotten fandt vi brugt flexitrax til for 700 kr, kææææft der er meget, hele huset bliver én stor bane (hjælp hvad har vi gjort)???! Størstepotten på 6 får mere eller mindre tilfældigt for 500 kr, fordi det kostede hendes gave. Og den stakkels mindste på 3 mdr får for skaldede 69 kr,…. vi går på ingen måde op i milimeterdemokrati for vores børn og giver det, vi synes er sjovt/spændende/godt, og er der prisforskel til de forskellige børn, så pyt! . Som regel koster det ikke alverden, men opnår er det faktisk dyre gaver til de to store 😊
  Men fine gaver du har fundet på, hun aner jo INTET om tingenes værdi, så bare hun bliver glad, kan man jo i princippet give en tom toiletrulle 😘

  • Reply
   Nutidensmor
   5. december 2017 at 13:10

   Det lyder sgu meget fornuftigt – jeg kan sagtens forstå hvorfor børn ikke skal have for samme beløb 🙂

 • Reply
  Camilla Kirstine
  29. november 2017 at 4:02

  Jeg synes det er et så fin indlæg det her. Jeg har ingen børn , men er en stolt faster. Jeg elsker at forkæle mine guldklumper, men har desværre ikke meget (økonomisk) at gøre godt med. Til gengæld har jeg ALVERDENS UENDELIG kærlighed og det varmer mit hjerte, at selv mine gaver til max 400kr pr barn, skaber kæmpe glæde og lige megen glæde som dyrere gaver gør det. Engang havde jeg købt en masse små gaver, hvoraf den der vakte mest lykke af alle de gaver min nevø fik, var én af mine gaver: et par strømper (!!!!). Tænk engang ! Og den dag fik han ellers både racerbane, cykel og en masse LEGO.
  Jeg tænkte forresten, om ikke du kunne lave et indlæg a’la dette, hvor folk byder ind med gaveideer til børn eller gaver som har vakt særlig lykke hos ens børn ? Jeg er lidt på bar bund ift. gaver til både piger drenge mellem 3-6 år….

 • Reply
  Anne
  29. november 2017 at 7:49

  Min søn på knap 1 år får i år for cirka 700 kr. i december, han har fødselsdag i starten af december. Jeg har hovedsageligt købt praktiske ting, som han alligevel har alderen til at få, tallerken, ske og gaffel og en fin skål. Disse er så delt mellem fødselsdag og jul.I tillæg får han en enkelt pakke med et stykke legetøj, men det er mest, fordi jeg synes, det var hyggeligt. Af bedsteforældrene har vi ønsket os lidt større, praktiske ting, da de gerne vil give for lidt mere, end vi har plads til i økonomien.

 • Reply
  Heidi wayert
  29. november 2017 at 8:09

  For mig handler det slet ikke om beløb.
  Selvfølgelig er der en grænse. Men for mig handler det om noget brugbart og noget der holder længe.
  Og selvom jeg er en god tilbudsspotter, så får man bare ikke meget for 500 kr Idag 🙈 En Pakke Lego skal ikke være særlig stor før den koster derop af 🙂

  I øvrigt forstår jeg ikke de forældre der siger de giver små gaver, så børnene ikke bliver forvent og tror de skal have for mange penge, men det synes jeg er fjollet at sige, for små børn har intet begreb om hvad tingene koster eller hvor mange penge 500 kr reelt er:)

  Nå men til sagen 🙈 Min den store på 6 år får for næsten 1600 kr. Han får koncert billetter til Marcus og Martinus, (hans største drøm). Og der er billetterne pris ligegyldigt, havde de kostet det dobbelte havde jeg stadig købt dem. Jeg får jordens lykkeligste dreng 🙂 en Marcus og Martinus t shirt og så får han en ny kasket og et par træningsbukser.

  Den lille på 10 mdr, får noget legemad fra Mamamemo af storebror og af os får han en Djeco snekugle og en aktivitetsstang til badet. Så ca 600 kr 🙂

  Altså meget forskelligt 🙂

  De får derudover en masse andre gaver 🙂

 • Reply
  Katrine
  29. november 2017 at 8:20

  Det er altså skørt! Jeg har ikke stemt, men alligevel er der et af svarene der står som fed, som om jeg har stemt på det. Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan jeg ændrer det, men hvis der er andre der også har oplevet det, kan det jo være lidt misvisende ☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:45

   Måske kan den læse tanker 😀 ?
   Ej, jeg ved ikke hvad der er gået galt 😀

 • Reply
  Søs
  29. november 2017 at 8:43

  Her indførte vi hjemmelavede gaver til børnene sidste år, og det fortsætter vi med i år. Ungerne var meget begejstret for de personlige gaver, og det er faktisk de julegaver de har brugt mest. Min datter fik en strikket dukke, som hun ofte har ved sin side. Og min søn fik en historie vi har digtet sammen, som jeg lavede til en fin lille bog. Det er blevet hans yndlings godnat historie ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:45

   Ej hvor lyder det da bare helt eventyrligt, kreativt og fantastisk!! Gid vi havde indført det! Bliv ved med det <3

 • Reply
  Jannie
  29. november 2017 at 10:29

  Jeg har 6 nevøer og niecer, og de får for 200 kr hver, hvilket er hvad jeg har at give for

  Vi er så 4 søskende, hvor vi går sammen og giver, så vi kan opfylde nogle af de større ønsker 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:44

   Fedt 🙂
   Det er alligevel også en stor post, når du har så mange nevøer og niecer, så synes egentlig det er en del med 200 kr 🙂 men fedt du kan få det til at fungere 🙂

 • Reply
  Betina
  29. november 2017 at 10:47

  Vi giver det, vi tror, børnene bliver glad for. Det handler ikke nødvendigvis om pris, og der er ikke millimeter demokrati.

  Det bliver nok omkring 500 kr. pr. barn.
  Den lille tykke får en lego friends båd og en enhjørning dragt.

  Den lange tynde får tøj. Skinny Jeggins og noget langt og sort (det er åbenbart det de unge vil ha’).

  Den midterste lidt sarte og finurlige er jeg helt på bar bund med. Hun ønsker sig duftviskelæder – og en gravidbarbie. Alt sammen et levn fra 90’erne.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:43

   Det er VIRKELIG 90er levn – hold nu op hvor fedt! hvad med en Tamagotchi, hvis man kan opspore sådan en 😀 ?

 • Reply
  Sisse
  29. november 2017 at 12:27

  Vi har faktisk ‘indført’ en 1-gavespolitik til vores datter. Netop for at undgå pakkeroverflod, hvor fokus drukner lidt i mængden. Når alle har et bestemt beløb de giver for og det så absolut skal passe ender det med 1 større ting og så måske 2-3 småting for at pengene lige går op og når man så ganger det med x antal bedsteforældre, onkler, fastre og et hos skilte forældre så ender det med rigtig mange gaver. Så vi forklarede bare at vi gerne ville have at de nøjedes med at købe 1 ting til hende og så evt satte et beløb ind på hendes børneopsparing hvis de gerne ville have at hun fik for et bestemt beløb. Det har gjort det lidt mindre ‘gave-amok’. Men altså med pakkekalender hver dag + ekstra på søndage fordi bedsteforældrene byder ind gør at december stadig er pakke-overflod og det er da også ret hyggeligt, det er mest selvejuleaften jeg synes det er synd at den betænksomme gave fra onklen ikke bliver set fordi mormor har købt 17 x plastik-tingel-tangel for at det præcis passede på beløbet.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:43

   Dét er da en fin regel – den kan jeg sgu sagtens se giver god mening 🙂 Fedt du deler, for det kan jo være flere inspireres, for at undgå det her gave-overflåd 🙂

 • Reply
  Mette
  29. november 2017 at 13:30

  Vi har ingen beløb på vores gaver, men de får hvad vi “finder” passende til dem. Jeg forsøger dog helst at have så få gaver som muligt.

  Vi holder indimellem jul alene (da vi bor i udlandet) men når vi er i DK synes min mor nærmest, at det er synd, at de får så få gaver. Men vores børn mangler på ingen måde noget og jeg forsøger måske lidt at gøre en dyd ud af, at vi ikke behøver at købe mange og dyre gaver.

  I år får den store et armbåndsur og de to andre får en mellem pakke LEGO. Vi skal fejre jul på New Zealand hos noget familie og det bliver alligevel nyt for dem at skulle vente til den 25. Og jeg håber at de kan se, at rejsen er en kæmpe oplevelse i sig selv.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 14:42

   Dét synes jeg bestemt også man skal værdsætte – det er også noget af en økonomisk post, med en sådan rejse, men selvfølgelig også en kæmpe oplevelse! I bor ikke på New Zealand kan jeg så regne ud?
   Det er mega spændende 🙂
   Og god jul down under (…eller hedder det kun det, når man er i Australien?)

 • Reply
  Katrine
  29. november 2017 at 15:02

  Min kærestes dreng på 4,5 får pakkekalender hos os (eller rettere sagt af nissen) og ikke hos sin mor. Vi gjorde det samme sidste år. For mig personligt giver det ikke mening at droppe det fordi den anden side ikke giver og der har ingen problemer været. Vi er begge vokset op med at have haft besøg af Nissen og det skal videregives.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 13:02

   Jamen det kan sikkert også fungere fint 🙂 At man har traditioner forskellige steder kan de jo helt sikkert godt lære 🙂

 • Reply
  Carina
  29. november 2017 at 18:06

  Vores drenge er 8 og 11 år, de ønsker sig ikke ret meget, derfor får de en weekendtur af os. Det har vi gjort de sidste par år, så får de selv lov at bestemme – vi har bla. været i Lalandia, i sommerhus med swimmingpool, på Hotel LEGOLAND og på almindeligt hotel i Silkeborg. Det er så skide hyggeligt og vi får kvalitetstid som familie 👌🏼

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 13:01

   Ja, skiiide god idé – og fedt de gerne vil have en oplevelse med familien! Det jo super, for normalt er det en ret dyr post, som ligger UDENFOR gavebudgettet – så fedt I kan slå det sammen 🙂

 • Reply
  Stine
  29. november 2017 at 19:07

  Min datter får fulde 24 pakker her selv om hun er hos hendes far 4 dage hver 14. Dag. Det er ret meget, men hun skal føle det her er et hjem og så ville det føles mærkeligt kun at hænge 18-20 gaver på.

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 13:00

   Ahh, så I har sådan en I hænger op på? Vi har bare en sok, som fyldes med en gave, når hun sover, så der er ikke på den måde noget der er tomt 🙂

 • Reply
  Majkrn
  29. november 2017 at 19:56

  Min datter er 15 mdr og får for ca 500 kr af bedsteforældrene. Vi har en aftale med vores søskende om, at vi giver gave til ungerne hvis vi holder jul sammen og aftalen er mellem 150-200 kr. Det kan man sagtens få en fin ting for, synes vi. Vi har mest ønsket os praktiske ting til hende, og giver selv en løbecykel vi fandt på tilbud til 100 kr.
  Fint indlæg, jeg har læst alle kommentarer og der var meget inspiration at hente! Lav gerne et indlæg om forslag til gaver/traditioner/besparelser i december måned 🙌🏻

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 13:00

   Arh ja, super god idé, Majken. Eller Majkrn? Kunne være unikt 🙂

 • Reply
  Kirsten
  29. november 2017 at 23:12

  Jeg er alene med min datter så jeg star for gaverne fra mig, nisse og julemanden. Hun får en gave af mig, en fra julemanden (plus nogle småt fx lykke poser til hende julesokke) Nissen kommer altid med nye nattøj og tandbørste samt nogle små gaver i løbet af måneden fx klistermærker. hun får ikke en rigtige pakke kalender, Jeg har en jule opsparing som er 100,- mdr, så budgettet er 1200, den er også en god måde så at man føles ikke stresset over at skal af med penge på en gang. Budgettet går til alt incl nattøj osv. I år har jeg lidt tilbage fordi hun har ønsket billere gaver men det skal nok blive brugt til noget andet jule agtigt

  • Reply
   Nutidensmor
   30. november 2017 at 12:59

   Dét synes jeg også er en god sum penge, 1200 kr., men du bruger den jo så også godt må jeg sige – god idé med nattøj f. eks 🙂 ..og hold nu op hvor kan børn få glæde af noget så småt som klistermærker 😀 !

 • Reply
  Julie
  5. december 2017 at 20:34

  Vores datter på fem får tegnegrej og en læsebog til i alt 300 kr, vores dreng på 1 1/2 får en egernfigur til en 5’er som vores datter har valgt til ham. Min erfaring er, at vores datter bliver så glad, ligegyldigt hvad hun får – sidste år fik hun en papkasse, vi havde lavet om til et dukkehus, det var med mil over LEGOpakkerne fra bedsteforældrene.

 • Reply
  Ane
  6. december 2017 at 11:21

  Min datter har fødselsdag præcis en uge før jul, så det er svært at få gaveønsker nok til den ene og anden dag. Derudover er jeg skilsmissebarn og min datter er selv skilsmissebarn, så der er RIGELIG med folk der giver hende gaver! Jeg giver for max 1000kr i julegave og det gør jeg egentlig kun fordi min kæreste giver hans børn får 1000kr i julegave. Han vil ikke have at der er forskel på det punkt og det er fint med mig. Men jeg har købt alt fra en batmantallerken til 50kr til en gurli gris-bil til 350. :).

  Men jeg begyndte så småt på at købe gaver til hende allerede i starten af oktober og stort set alt er købt på tilbud.

 • Reply
  Louise
  7. december 2017 at 11:24

  Min dreng er halvandet. Jeg tror det han får noget han kan være lidt krea med. Eller måske bare 10 billetter til svømmeren 🙂 vi skal have lavet køkken og bad derhjemme så vi sparer der hvor vi kan, og onde mor her synes der er rigeligt fra familien. Han forstår det jo ikke helt 🙂

Skriv et svar