OM UNODER OG DEN UPERFEKTE FORÆLDER

Sponsoreret af Cartoon Networkpb286807

Dette indlæg handler ikke nødvendigvis ikke kun om hvor meget vi lyver for vores børn, eller om vi gør, selvom det lidt er det videoen fra og af Cartoon Network handler om. Den er ret sød forresten – se den endelig, den er nederst i indlægget.
Det jeg gerne vil tage fat i, er det her med at vi skal sgu huske hvordan det er at være barn. Jeg øver mig selv i det dagligt, når jeg liiige skal  tælle til 10, fordi Augusta har tegnet sig selv op af armen (…igen), men jeg synes sgu godt vi kan tage den i plenum, for er det ikke let at glemme, i hverdagen, at børn er børn, at de bare ER vanvittigt impulsive? De gør dumme ting tit. Alt for tit. Men det GØR børn, det er ikke fordi de er uartige eller vil være trælse, så mor skal finde spritten frem (…fordi hun også tegner på stolen), men fordi de simpelthen ikke lige tænker sig om.
I virkeligheden så giver deres klippen alting og tegnen i hår og på arme mening. Indsæt selv dine børns unoder her 😉
Og har vi ikke allesammen prøvet det, selvom vi måske lader som om overfor vores børn, at det er noget vi ALDRIG selv kunne finde på?

Hvordan var du som barn? hedder den der film og budskabet er egentlig, at vi jo allesammen har været børn og dermed allesammen har lavet det lort, som vores unger indimellem finder på.
Nu er Augusta kun 4,5 år, så no way jeg fortæller alt det jeg har lavet – hun har ikke engang prøvet 1/10 af det af selv, så jeg vil ikke give hende for gode ideer, men jeg kan sagtens finde på at fortælle hende, at jeg godt kan forstå hvorfor hun er fristet til at gøre ting – og lave unoder.
Helt ærligt, det ER da spændende at trykke AL malingen ud af ALLE tuberne, for så at blande DET HELE sammen, for hvilken farve bliver det så? – det kan jeg godt se. Og hvor meget maling indeholder de 8 tuber egentlig, når de trykkes ud på en paptallerken?
Spændende for et barn… røv for den voksne.
Og jeps, det skete, mens jeg stod midt i pasta-bolo – og indrømmet, jeg var fanderme tæt på at spørge hende hvad silvan da hun tænkte på, da hun havde mast den halvdyre Panduro maling ud..for good (indsæt vred stemme)… men det ved jeg jo godt. Hun ville eksperimentere. Men altså, ærlig talt, det har jeg sgu nok også gjort.. ligesom at jeg også har prøvet at klippe pandehår på mig selv og den dag Augusta prøver det (skal vi ikke vædde om det sker?), så fortæller jeg altså hende, at det har mor også gjort. Og det blev lige så pilskævt, som hendes sikkert også bliver 😉

Min tanke er, som Cartoon Network så også er lidt inde på, er at det er fint med sandheden. I doser og på rette tidspunkter, så vi ikke inspirerer de små lømler, men at det giver nogle ret autentiske forældre, at vi ikke sådan leger perfekte. At vi ikke kun er politibetjente, der skælder ud, når de har trådt forkert, som børn sgu kommer til hele tiden.

Når spørgsmålet så kommer til, om jeg lyver for mit barn, så er svaret sgu ja. Det sker. Hvide løgne hist og her. Nogle ting lyver jeg om… som at verdenen udenfor sover, når jeg synes det er for tidligt at stå op, at kaffen er varm, når det i virkeligheden er cola i kruset og at politiet måske faktisk ikke kommer den dag der er en røver, hvis hun laver spas og ringer falsk 112 for mange gange. Jeps, jeg har lavet min egen løgnhistorie, stjålet fra Peter og Ulven, for at hun kunne forstå alvoren af at ringe til alarmcentralen og nej, jeg skammer mig altså ikke 😉 Jeg fortalte at jeg havde en ven der hed Patti, der havde gjort det 😉 OM jeg indrømmer, at jeg selv har prank called alarmcentralen, overfor hende? Nope. Der skal hun ind i dette indlæg, for at vide det om sin mor.

Hvide løgne, en enkelt historie fra de varme lande, der sætter ting i børneperspektiv gør jeg i, men jeg forsøger at lade være med at være hellig.
Jeg kunne da også lyve overfor jer med det og sige jeg ikke stikker hende en hvid løgn, som vi kalder løgne, for at retfærdiggøre dem, men det ville måske heller ikke være stilen herinde, ville det? 🙂

Jeg vil være ærlig overfor hende, ellers, når det kommer til hendes kreative påfund, for hun ved da godt jeg også glemte at tænke mig om, da jeg var lille, så jeg kom også til at tegne mig selv i håret, som Augusta også kommer til nogle gange. Det er de her små impulsive handlinger de fleste børn laver, som er ugennemtænkte. For Augusta forstår hun det efter, men med den alder kan vi ikke forvente de kan forudse konsekvenserne af at klippe håret af sin dukke – men hun fortryder efter. Hun kan finde på at gemme ting eller nægte mig adgang til værelset, fordi hun ikke vil have jeg skal se hvad hun har lavet. Fordi hun, efter hun gjorde det, selv kan se det var forkert. Jeg vil ikke kalde det skam, men hun forstår det ikke var rigtigt.

Jeg tror ikke på det legaliserer det, i hendes bette hoved, at jeg kan fortælle at jeg også er kommet til at gøre ting, da jeg var barn, men jeg vil bare gerne vise at jeg også har været som hende. Hun ved f.eks. godt at jeg også skulle bruge lang tid på at lære at sige be’ om, hvilket hun har taget til sig, for hver gang hun udbryder; gi’ mig lige glasset, så siger hun lige efter UPS! jeg øver mig stadig, ligesom du skulle, mor! Be’ om! Nogle gange er det efter et blik fra mig, for jeg bryder mig ikke om ordrer, men hun fanger den prompte 😉

Hele pointen er, at vi måske ikke bare skal skælde ud og skælde ud og skælde ud, men (alt efter alder) kigge de små uartige djævlebørn i øjnene og sige; Hey du, det der, det er sgu ikke det klogeste. Da jeg var lille kom jeg også til at klippe i ting jeg ikke måtte, men det må vi altså ikke. Det skal vi huske og her – snup et papir. Dét må du klippe i. 
Det er måske helt ok, at de ved at de ikke kun er ustyrlige røvbananer, der ikke tænker sig om, men også normalt, at komme til at lave unoder?

Og det var det fra pædagogen og den uperfekte mor 😉
Hvis du vil, kan du se videoen herunder.

Hvad tænker du? Del gerne i kommentarfeltet.

Læs også

2 Kommentarer

 • Reply
  Jennifer
  6. december 2017 at 9:07

  TAK! Bare tak! Hilsen den anden pædagog og uperfekte mor 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   11. december 2017 at 14:18

   TAK for din kommentar, med-pædagog og u-perfekte mor 😀

Skriv et svar