HVIS JEG SKULLE VÆLGE – DE PERFEKTE DAGE I AARHUS

p1148433p1138183p1138209p1138184p1148305Reklame for Hotel Oasia

Jeg fik en opgave, der på ene og samme tid var lige i øjet og til højre benet, men altså samtidig også ret så svær. Forvirret? Let me explain!

Jeg har nemlig teamet op med Hotel Oasia, der ligger et olympisk stenkast fra hvor jeg smider støvlerne til daglig (altså: mit hjem), der gerne vil have ordet ud om hvor skøn Smilets By er og hvor belejligt og skønt det er, at overnatte hos dem. I det her samarbejde skulle jeg lave sådan en oplevelses/weekendhygge-pakke, og det var der udfordringen var; jeg skulle nemlig (ud)vælge én attraktion, som jeg mener man SKAL se, når man er i Aarhus til en overnatning og jeg skulle udvælge én restaurant, som jeg ville anbefale til min bedste veninde, hvis hun skulle inspireres til et verdensklasse aftenmåltid. Og dét er svært, for selvom min veninde, Maya og jeg så fik fornøjelsen af at lege turister i egen by, så er vi om nogen Aarhus-kendere og derfor var det altså uundgåeligt at denne ‘guide’ kom til at indeholde mere end det.

– Pakken skal jeg nok komme tilbage til nederst i indlægget, hvor jeg også lige skyder flere ideer ind til en tur, her fra Aarhus-kenderen 🙂


p1138188oasiaVi tjekkede ind på vort hotel, der udover at ligge et stenkast fra mig, som dog er en information I ikke kan bruge til så meget, ligger en spytklat fra banegården, hvilket er praktisk, hvis man ruller ind med toget. Og praktisk, da det betyder at dét jo er så centralt som noget kan være! De er nummer to i Aarhus på Trip Advisor, så alt spiller altså.
Det er et super hyggeligt “lille” (65 værelser tror jeg det er) hotel, med de fineste værelser med Hästen senge og designsager. Ikke at jeg lægger vildt meget mærke til den slags, men jeg kan da spotte et B&O fjernsyn og sprøde Montana møbler, når jeg ser det.

Selvom den her pakke jo nok er rettet mod jer, der gerne vil på tur til Aarhus, om det så er med veninden eller kæresten, så var det immervæk morsomt at sove på hotel, som aarhusianer, i egen by skal jeg lige sige. Jovist, vi behøvede ikke tænke Googlemaps, for at finde rundt – eller spørge i receptionen hvor det er godt at spise frokost, men der var alligeveller lidt en ferie-feeling over det, hvor der ikke stod arbejde i kalenderen, men kun venindehygge og sightseeing. Og apropos sightseeing; vi havde lidt talt om de her dobbeltdækkerbusser, der kører rundt i byen,  en idé der alligevel ikke til noget, måske fordi det er ret sæsonbetonet, men jeg skal hilse og sige at det sgu ser sjovt ud! Hvis du har prøvet den tur, så skriv endelig herunder!

Planen var og blev følgende; vi kastede os i sengen lidt efter 14, hvor man kan tjekke ind, afhentede vores drinks, snackede af nødderne, som alt sammen er en del af den her ‘Johanne-pakke’ (det kalder vi den bare lige, men du kan se det hele her, hvis du er utålmodig) pakkede vores matchende nattøj ud og sprang så ellers afsted til Aarhus Street Food (ved Rutebilsstationen), hvor frokosten blev indtaget.

p1138189p1138206p1138192

Det kan ikke være andet, end en god idé, med Street Food, for der er altså mad for alle og stemningen er fantastisk! Maya fik pita (hun får ALTID pita by the way) og jeg snuppede en bowl fra Banh Mi Bandits.
Og på trods af at vi jo er inde i byen praktisk talt hver dag, så brændte vi dagslys af med at shoppe efterfølgende.. det tænker jeg alle og enhver også ville gøre 🙂 Latinerkvarteret er skrækkelig hyggelig – også blot at ose i, hvis du skåner pengepungen lidt. På den måde kommer der også gang i mavesystemet, for dén skal være klar – og tom, når det er tid til restaurantbesøg, særligt hvis du skal besøge en af undertegnedes favoritspisesteder:
Restaurant BASSO. Maden kommer sgu måske nok ikke til sin ret på billederne, men der er også sådan en dæmpet, romantisk belysning derinde, som på trods af ikke at være ideel fritidsfotograf belysning, altså gør selve madindtagelses oplevelsen hyggelig.

p1138237p1138257

p1138251

p1138259

Det er PRIMA og i den dersens pakke fungerer det således, at man får 10 serveringer, tre af gangen, somman så deler. Jovist, vi har hver vores tallerken, men tager fra serveringerne, der står mellem os.. og det er helt vildt god mad skal jeg hilse at sige. Der er en grund til at det er mit tredje besøg hos på relativt nyåbnede, italiensk inspirerede, ‘social dining’-koncept sted.
Hvis deres hjemmelavede mozzarella står på menuen den aften er I skide heldige, forresten. Ikke at den står der sjældent – den er bare djævelsk god.
…og så slentrede vi ellers hjem på vores, efter venindesnak over mad og bord, om familie, øst, vest, mænd, serier og vinindtagelse – altså hjem til hotellet, hvor vi i dobbeltsngen delte slik (som der dog næsten ikke var plads til), så en film i flimmeren og puttede under dynerne.

En.god.nats.søvn efter sprang Maya og jeg i de løseste medbragte klæder vi havde medbragt ned i morgenmadsbuffeten (som forresten er 70-80% økologisk) – og tankede op med alt vores hjerter begærede.
Jeg kan da ikke være den eneste, der kunne spise et uendeligt antal af blødkogt æg og croissanter, hvis jeg måtte?
Og det må man jo… når det er buffet 😉
Kaffen, som også kan være alt andet end filter, som f.eks. latte og cappuccino, er også gratis – og kan tages TO GO!
(And that I also did!)

p1138186p1148267Super fin buffet! Og så lever de op til mine krav: blødkogt æg, der ER blødkogt, ingefærshots og kaaaage. p1148284Vi skulle selvfølgelig jo på AROS, som jeg vil anbefale alle, der har mere end et par timer i Aarhus! Særligt 8. etage, som byder på Rainbow – eller Regnbuen på godt dansk – med den bedste udsigt i byen – over byen.
Selvfølgelig ville det nok gøre den æstetiske oplevelse ringere, jeg ved heller ikke om jeg ville implementere det, men jeg fik tanken, at der lidt mangler skilte i Regnbuen, så de der ikke kender byen ud og ind, kunne blive klogere på hvad der er hvad.. men så må I da invitere mig med, hvis I skal derop. Jeg skal i hvert fald nok guide!
Udstillingerne skifter lidt på resten af museet, men jeg vil selvfølgelig også anbefale at brænde lidt tid af på de resterende etager, f.eks. nede hos Boy.

p1148365p1148367p1148370

p1148297p1148291p1148292…og altså giftshoppen, hvor du kan erhverve dig plakater, pynt, grej og lir. Jeg købte en plakat og kiggede på det andet, men snupper som regel også en flot bog med, for de har ofte tilbud på den slags.

Vores timer som turist afsluttedes med en tur på La Cabra, et af de bedste steder at få sig en hindbærsnitte og en kaffe, i min optik og ifølge min smagsløg.
Ja, mere kaffe 😉

p1148412p1148408
Det er ikke den billigste biks i byen, men bestemt et stop værd.. det er endda også placeret i den anden ende af byen (det er det vi kalder den ende, der ikke er i den ende, hvor Banegården – og Oasia- er), men nu er det ikke København vi taler om, så det her med at nå fra den ene ende til den anden, går stærkt nok – og ruten går endda lige gennem gågaden, som ligesom København, også har mange butikker at kigge på og i.


Denne pakke, som jeg har sammensat, passer til et kæreste- eller veninde/vennepar og indeholder følgende;

En overnatning på et delt dobbeltværelse på Hotel Oasia
+ morgenmadsbuffet
(OG FRI KAFFE!) til begge
+ drinks & nødder, til hygge på værelset
+ 2x indgang til AROS
+ 2×10 serveringer på BASSO (mums)
…og det koster 995 pr. person

(Du kan se pakken og læse mere lige her. Du kan også tjekke Oasias facebookside her)

Jeg har selv valgt at kalde den Aarhus-kenderens ophold, fordi jeg godt mener jeg kan være så fræk at kalde mig Aarhus-kender, men for lige at shine lidt ekstra på den skønne by, er der her 4 fine – og gratis – bud på oplevelser du kan nyde godt af. Og hvis du har flere, så skriv endelig i kommentarfeltet 🙂

Botanisk have – skøn park, hvor du kan smide dig i græsset på de varme dage.
Væksthusene – faktisk placeret i Botanisk have – fine kupler med al slags flora og fritflyvende sommerfugle.
DOKK1 – udtales [dåkkøn] her – det er vores bibliotek-med-så-meget-mere. Udover bøger er der en fantastisk udsigt over havneområdet og tjek da også lige den store bronze-klokke indendørs, som ringer hver gang et barn fødes på Skejby sygehus.
Dyrehaven – ja, den lægger op til en gåtur og hvis du er frisk på det, så er det i super fine omgivelser, hvor du kommer helt tæt på dyr i hjortefamilien. Måske rådyr og ..ja, nogle andre med horn og fire ben 🙂

p1138218

Jeg håber det indbyder til et par dage i Aarhus? – og igen; endelig byd ind med tips til steder man skal se her i byen, hvis du har nogle 🙂
Ovenstående billede er forresten taget foran Oasia – så her kan du virkelig fornemme placeringen. Det er togskinnerne du kan se, Bruuns Galleri og banegården 🙂

KH! Johanne

p1148314

Læs også

13 Kommentarer

 • Reply
  Marie / krøllerier
  21. januar 2018 at 21:58

  Fin guide Johanne 👍🏻 Jeg synes dog, at du mangler nyeste skud på stammen i vores by, nemlig Salling Rooftop. Det vil jeg anbefale alle at besøge, når de alligevel er i gågaden. Udsigten er skøn, kaffen er god og de modige kan jo prøve glasbroen.

  Bare et tip.
  Marie / krøllerier

  • Reply
   Nutidensmor
   21. januar 2018 at 22:34

   Arh yes, Marie, SUPER tilføjelse! Der er en vild udsigt deroppe fra 😀 God idé at have den med – tak 🙂 KH!

 • Reply
  Betina
  22. januar 2018 at 8:51

  Men men men…

  bookingen virker ikke!?

  • Reply
   Nutidensmor
   22. januar 2018 at 9:58

   Øv :-/ det er sgi da træls!
   Jeg kan dog desværre ikke gøre noget – du må gribe knoglen og ringe til hotellet – de kan helt sikkert hjælpe 🙂

   • Reply
    Nutidensmor
    22. januar 2018 at 10:08

    Jeg har også sendt dem en mail.. så håber jeg det blir’ fikset asap 🙂

    • Reply
     Betina
     22. januar 2018 at 10:34

     Du er SÅ god. 🙂 Så satser jeg på at fejre bryllupsdag i Jyyyylland. Og hvis min mand retter ind og opfører sig ordenligt, må han komme med.

     • Nutidensmor
      22. januar 2018 at 10:46

      Hahahaha! Jeg krydser fingre for at han gør det så 😛 !!
      Jeg skriver lige hér, når det er fikset 🙂

     • Nutidensmor
      22. januar 2018 at 13:50

      Så er det fikset 🙂

     • BetinA
      22. januar 2018 at 15:23

      Du er god, er du. 😍

 • Reply
  Helle
  22. januar 2018 at 10:39

  Fed guide, tak! Ved du hvor længe tilbuddet gælder?

  • Reply
   Nutidensmor
   22. januar 2018 at 10:46

   Tak 😀 Faktisk ikke, men jeg finder lige ud af det 🙂

   • Reply
    Nutidensmor
    22. januar 2018 at 14:05

    Hej igen Helle!
    Det er som udgangspunkt helt ubegrænset 🙂
    Johanne 🙂

    • Reply
     Helle
     22. januar 2018 at 15:08

     Det var da dejligt, mange tak fordi du undersøgte det 🙂

Skriv et svar