DE ULTIMATIVE YOUTUBER-BØRN. HVAD SYNES I OM DET?

p3101585

Langt størstedelen af jer er garantrisse faldet over disse to – i hvert fald sikkert Mila, som er den ene af pigerne, der har været centrum i nogle af de videoer, der er gået mest viralt. Det er den her søde søde pige, der siger meget voksne ting, som slår plat på fitnesscentre, kaffeafhængighed og makeuptutorials.

Her er Mila, der taler om “sit” forhold til at træne og fitnesscentre, her er de to søstre (tvillinger) i en makeupvideo og videoen, hvor Mila taler om sin første dag i ‘preschool’, er vidst den der er mest set.

Jeg ved ikke helt selv hvad jeg mener om det. NÅR jeg ser det, er jeg jo max. underholdt – fordi det hun siger er sødt, fordi hendes mimik er komisk og fordi hun jo bare, som sagt, er vanvittigt sød. Det er jo mig, som modtager, der lappr det i mig.

Hun er så på den anden side også coachet som ind i helvede og selvfølgelig er det hun siger jo ikke noget hun selv har fundet på. Du kan sagtens bilde mig ind, at hun er kameraglad, men der er en mor eller en far, der har gennemtænkt det, skrevet ned hvad der skulle siges og så har de filmet og klippet en million gange. Moren har 3,7 millioner følgere på Instagram og det lader til det her videohalløj er meget stort for dem. De tjener uden tvivl rigtig rigtig rigtig rigtig fint på at være online i hvert fald.
Og i min facebookfeed har de i hvert fald være uundgåelige. Derfor jeg tænker vi kan tale lidt om det 🙂

Så; er det sjovt? Er det godt?

De modtager mange negative kommentarer (jeps, jeg lapper også kommentarfelter i mig), på at det er iscenesat. Det er meget jo tydeligt, det behøver du ikke være Sherlock Holmes for at regne ud, men hvad er forskellen på dét, det her med at lave sketches på Youtube – og på at være børneskuespiller, som generelt er accepteret.

Jeg vil jo egentlig bare høre jeres tanker om konceptet og setuppet, men selvfølgelig med en meget sober tone.

Og nej, dette er ikke en temperaturmåling på hvad I tænker om den slags, fordi jeg går med tanker om at Augusta skal være yotuber. Eller jeg skal gøre hende til det. Dét sker aldrig nogensinde 😉

KH! Johanne

Læs også

6 Kommentarer

 • Reply
  Sophie
  29. januar 2018 at 11:45

  Jeg synes det er vildt underholdende! Også selvom det er iscenesat. Hvis du ikke kender ham i forvejen, så tjek La Guardia Cross og hans døtre – Det er fantastisk 😂

 • Reply
  Julie
  29. januar 2018 at 11:48

  Jeg synes mest at det er sjåw ☺️ Det er jo på ingen måde hemmeligt at det er iscenesat – og i følge moren synes hun/de jo at det er vildt sjovt at lave videoerne – selvom (eller måske fordi?) hun ikke selv ved hvad hun siger..
  Om hun også synes det er sjovt at se om 15 år er jo så spørgsmålet

 • Reply
  Sarah
  29. januar 2018 at 19:36

  Jeg har det så stramt med det.
  De er så søde de små piger, men jeg kan slet ikke have voksen attitude og vendinger proppet på børn. Jeg ville også være meget betænkelig hvis mit lille barn skulle være skuespiller – det skulle i så fald være en rolle der var alderssvarende.
  Jeg er nok bare gammeldags, men jeg bliver så trist over den iscenesættelse der efterhånden er hverdag fra børn er helt små.

 • Reply
  Marie
  29. januar 2018 at 21:52

  Jeg må erkende, at jeg er den snerpede og synes, det er helt helt forfærdeligt og afskyeligt. Endvidere synes jeg faktisk slet ikke det er sjovt. Minder mig om de (amerikanske) børneskønhedskonkurrencer, som jeg finder lige så fordummende og intetsigende. Sidst har jeg virkelig, virkelig svært ved at forstå at man som mor (eller far) ønsker at præge sine døtre med så fordrejede og karikerede roller.

 • Reply
  Daniella
  5. februar 2018 at 14:23

  Jeg kan virkelig godt følge dig. Jeg har i lang tid følt mig lidt “skyldig” over at have været så underholdt af Mila-videoer, fordi hun netop er coachet. Skal vores børn virkelig bruges som produkt for at vi kan tjene penge? Mit spørgsmål er åbent, for jeg har ikke svaret og det er svært at overskue konsekvenserne på sigt. Jeg prøver i hvert fald selv, at undgå at se videoerne i håb om et eller to færre views er bedre for lille Mila. (det er sikkert død naivt af mig at tænke…)

 • Reply
  Ellen
  11. marts 2018 at 19:07

  Jeg faldt over denne video på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=Jg5bbPb0ZEw , og det er jo tydeligt at høre, at hun ikke selv er den umiddelbare, rapkæftede, lille pige, vi ser i de andre klip. Tilmed gentager hun, hvad hendes mor siger som svar på værtens spørgsmål.

  Egentlig er det jo underholdende og uskyldige klip, og hun ser jo så sød ud!
  Men jeg kan godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt hun faktisk selv nyder at lave de videoer. Og det er hun tilsyneladende også i tvivl om selv….. 🙂 Og for mig at se, er det det vigtigste: At HUN har det sjovt med det!

Skriv et svar