BEDSTE BRUNCH I AARHUS?

98f4d596-b0c2-4653-890e-08b9c7804f4a

30412c40-dbcb-49af-b696-166b80b5aba4Dommen var allerede klar, inden nutellapizzaen med bananstykker, skumfiduser, nødder og pyntende skovsyre kom til bordet, men jeg må sige at det giver denne anmeldelse af Gorm’s (Aarhus) et ekstra nyk opad. Selvom jeg ikke troede det var muligt.

Det var min mor, Augusta og jeg, der havde besluttet at teste brunchen af, efter anbefaling fra min storebror, der er svært begejstret for det det. Han er om nogen hvad man med moderne ord kalder en ‘foodie’ – og når han giver thumbs up til noget, i hvert fald når det kommer til mad, så det altså med at prøve det.
Jeg er selv en madglad aarhuspige, så når der popper et spisested op, så skal jeg lige tjekke det ud og som oftest er det inklusiv barn, en oplevelse jeg gerne deler med jer, så I kan forholde jer til om det er det værd at besøge – og vurdere hvor børnevenligt det er.

Hvis du endnu ikke har været på Gorm’s, så er det altså beliggende i Jægergårdsgade, et nyt etablissement i lokalerne, hvor der før lå SÅRT. Masser plads, god atmosfære og jeg har ikke en finger at sætte på betjeningen, udover at nævne, at de var aldeles søde og opmærksomme på den 4-årige ved bordet.
Brunchen ligger til 198 kr. pr. næse (børneprisen til halvdelen) og jeg understreger prompte at det er pengene værd.

Oplevelsen består i, at der er buffet til rådighed, med italienske lækkerheder, som forskellige pølser, artiskokhjerter, pestoer, masser oste, rugbrød og fantastisk olieret brød (må jeg anbefale at dyppe det i trøffelolien, som står ved bordet?), yoghurt og salater. Og ja, derved er klassiskeren, som æg og bacon på buffeten skåret fra, men det klæder alle at lave samme nummer, for er det ikke alligevel altid badet i væde, med omtrent nul smag? Det klassiske brunchudvalg kan også være trættende – så det var dejligt med en anden tænkning. Så buffeten er bestemt voksengodkendt – dét kan Gorm’s godt være stolte af.
Når det kommer til udvalg for børn synes jeg også sagtens det er muligt at få sig noget fra buffeten; Augusta fik brød, smør, ananas, melon, yoghurt og pølse på sin tallerken.
Men buffeten er ikke hele oplevelsen.

Ved bordet bliver der løbende tilbudt og serveret pizze (som er pizza i flertal, naturligvis) og dét er Gorm’s jo selvfølgelig eksperter i; tynd bund og skønne råvarer.
Min favorit er: Denny Special (mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie), men jeg er som nævnt også lidt en trøffelgris.
Augusta fortærrede et stykke Margarita (tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum) og klappede i sine små hænder (sammen med os andre), da der blev serveret nybagt æggekage ved bordet – selvfølgelig med bacon på.

I prisen er der også; limonade, juice, isvand, the (Perch) og stempelkaffe – til fri selvservering.

Når det kommer til brunch i Aarhus har jeg stadig et par steder til gode, men af de mange cafeer og restauranter jeg har besøgt, har jeg tre klare favoritter:
Gorm’s må sgu snige sig på en 1. plads og derefter har vi Casablanca, der også brillerer i brunchbuffet (endda med fokus på økologi) og Langhoff og Juul – der bestemt heller ikke har set det sidste til mig.
Den der altid bliver nævnt, når jeg i vennekredse taler om brunch (ja, det sker åbenbart ofte) er Sjette Frederiks Kro – der også er en del af Casablanca-familietræet, men det er endnu en oplevelse jeg har til gode.

Når det kommer til at være ‘børnevenligt’ mener jeg, at det er de færreste steder, der kan prale af at huse barnevogne i massevis – det er for mig også for meget at forvente. På trods af, at de kan stuve mange ind på Gorm’s vil jeg mene, at der er fint med plads til børnefamilien. Og så er de sgu søde, de tjenere. Det tæller op!

Jeg håber du kunne bruge tippet til noget? Dette er uden tvivl en stor anbefaling fra mig!

Byd endelig ind med dine favoritlokationer her i Aarhus! <3

KH! Johanne

Læs også

1 kommentar

  • Reply
    czechporn
    11. marts 2018 at 20:08

    Øj den gad jeg også godt at se, mange tak 😀

Skriv et svar