JEG LABBER DET I MIG OG JEG ER IKKE BLEG FOR AT INDRØMME DET

img_4412

Billedet herover er selvfølgelig en demonstration af den nye (meningsløse) bloggerposering. Men skal vi ikke lige tale lidt om reality? 🙂
Det har jo ikke ligefrem det bedste ry. Det er jo altså lidt slå-hjernen-fra flimmer, det vil jeg godt erkende, men hvor er det fandeme da dejligt at slå hjernen fra indimellem, ikke? Det er lidt min svaghed og hvis du har selvsamme vil jeg da gerne komme med et fif om hvor du kan finde det 😉

Men egentlig er reality er vel et vidt begreb, jeg er 29 nu, men det er ikke Paradise Hotel, der flimrer på min skærm – ikke fordi jeg fordømmer nogen som helst 29 årige for at se det, men jeg kan simpelthen ikke få andet, end en meget meget høj morstemme i mit baghoved, når jeg ser halvnøgne 17-årige lave tequilashots på nationalt tv. Så slår jeg altså ikke hjernen fra, når jeg hele tiden har lyst til at råbe; DET DER KOMMER DU TIL AT FORTRYDE SÅ GRUELIGT OM 4 ÅR, BELINDA!

Det samme med serien Fuckbois på DR: av hvor gør det ondt at tænke på hvor meget de gutter kommer til at fortryde hvordan de spiller op til kameraet. Det er næsten ærgerligt der ikke skal forældretilladelser på 18-årige.

Måske jeg bare lettere kan se mig selv i Belinda fra Paradise, fordi jeg er Johanne fra Odder, der i teorien kunne have meldt mig til det program, hvis jeg ikke var så blufærdig (dengang), end i et eller andet kvindemenneske fra the big USA. Der er reality i virkeligeheden mere realistisk, fordi vi da alle godt ved at amerikansk reality sjældent har med virkeligheden at gøre.

Men har de fleste af os ikk begået ‘dumheder’ i den alder? Der er bare nogen, der tager skridtet og kommer på tv… eller i bladene.
Undertegnede var da (ret påklædt) i FHM som 17-årig, med alt for vulgære udtalelser om seksuelle fantasier.
Fortrød jeg kort tid efter? Hell to the yeah! Særligt da mine fætre og bror købte bladet..
Er jeg ligeglad nu? Ret.. men jeg håber ikke der er nogen, der graver det frem 😉

Det er de internationale realityshows, der rammer mest plet, lige i underholdningscentreret i min hjerne. Måske fordi jeg inderst inde ved at langt det meste er scripted, altså at ord og handlinger er planlagt – som dog er paradoksalt, når det kaldes reality. Her taler vi altså Kardashians, Life og Kylie, Revenge Body – ja, lad os da bare tage alle spin offs af KUWK 😉 Der er også Date mig nøgen på TV (jeg ser det på TV2 Play), hvor vi får set kønsorganer for alle pengene.

Jeg er knap 30 år, ser lortet og LAPPER det i mig. Ja, faktisk vil min Kardashian paratviden nok skræmme de fleste. Men bare rolig, jeg læser også aviser (…online, but still) og ser dokumentarer, så jeg brænder ikke alle hjerneceller helt af 😉
Jeg må løse en Suduko eller to, hvis det går nedad bakke en dag.

Måske du tænker hvor man ser den slags? HAYU er en app, som jeg har hentet, fordi der er så mange der har reklameret for det… og ja, der er de nyeste afsnit derinde, som vi i Danmark ellers har skullet acceptere at være bagud med. Dette er ikke reklame, jeg har tænkt mig at betale, når den her gratis prøveperiode er slut 😉 En af de eneste ting der dog pisser mig af, er at den ikke gemmer hvad man har set og hvor man er kommet til.. så hvis jeg ser på Million Dollar Listing og lige skal tjekke hvad der bliver skrevet til mig på Instagram, så kan jeg ikke vende tilbage til hvor jeg kom fra. Jeg skal simpelthen ind i den rette sæson, det rette afsnit og spole frem og samle op hvor jeg slap. Dét er ikke brugervenligt, men sådan er det måske, når man ikke hedder Netflix eller HBO, som ellers har fint styr på det.

Jeg ved ikke om programmet Miss Perfect på DR (jeg har set det på DR.dk) er reality. Hvor er grænsen mellem reality og dokumentar? Det må en af jer vide. Ikke desto mindre får jeg knuder i hjertet, når jeg ser det.
På den ene side har vi jo de bag Miss Danmark konkurrencen, som programmet handler om, hvis kommentarer og handlinger (som at skrive til de unge piger kl. 03 om natten) får mig til at rynke forarget på næsen, men på den anden side har vi de her skønne, skønne, søde piger, som så gerne vil have bekræftelse. Dem har jeg lyst til at kramme og fortælle at de ikke skal have 20 lag makeup på, for at være pæne, de behøver ikke gå i sølvstilletter, for at finde deres indre Beyoncé og de er da også virkelig gode nok, når de er over 24 år, når de har børn og er gift. Hvis de vil den slags – som dog ikke er tilladt, hvis man vil deltage i Miss Danmark.
Det giver mig simpelthen ondt i maven og de her tre afsnit både bekymrer mig og undrer mig. Jeg bekymrer mig over at den her store gruppe piger tror på at det er i orden. At de går med til at lyve om at have en kæreste eksempelvis. Jeg undrer mig over, at det stadig eksisterer. At der er nogen der giver give Miss Danmark seertal. Som DR så fint indsætter ældre klip, kunne det jo ligne en hæder til de gamle traditioner med skønhedskonkurrencer, men jeg tolker det virkelig som om at de mellem linjerne råber at det her altså er alt for gammeldages og forstokket.

Men hvad siger du?
Er reality noget der kommer på hjemme hos dig?
Kom meget gerne med anbefalinger – for jeg er ved at løbe tør og på den måde kommer jeg jo i seng i anstændig tid og dét går jo slet ikke.

KÅHÅ!

 

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  14. marts 2018 at 22:17

  Jeg er 33 og ser virkelig meget reality. Ikke Paradise Hotel dog, men Real Housewives, Kardashian (battler gerne i Kardashian-viden!), Sisterwives, Masterchef Australia (og generelt alt på TLC)… oooog så skal jeg vist have downloades den Hayu-app snart, så jeg ikke skal vente på nye afsnit 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   17. marts 2018 at 11:42

   Ja, gør det!! Det lyder som det perfekte match!! 😀

 • Reply
  Anette
  14. marts 2018 at 23:07

  Jeg har også lige siddet og set miss perfect i går aftes med min snart 15 årige datter. Hun sad og råbte af skærmen over hvor smukke de er naturligt og hvor dumt det var at de alle skulle ha så meget make up på og ensrettes på den måde. Jeg sad og blev så glad over min datters reaktioner fordi hun godt kan se hvornår det er over grænsen, hvor dumt det er at udstille sig dum/nøgen/have sex på tv og hvordan programmer som Paradise (som hun labber i sig) er klippet sammen så deltagerne fremstår på en bestemt måde og lyder virkelig uintelligente til tider. Der er håb for næste generation

  • Reply
   Nutidensmor
   17. marts 2018 at 11:44

   Hvor er det godt at høre; at de i det mindste kan se igennem det hele – al den glitter og glamour! Det er så vigtigt, at unge forstår, at hvis de tilmelder sig sådan et program, så bliver de så voldklippet (ja, KLIPPET), det der kommer på tv kommer til at fremstå på en anden måde, end de havde tænkt det ville. Så vigtigt at være kritisk <3

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  15. marts 2018 at 13:36

  Haha. Og så er der mig der læser overskriften som “jeg lapper mig og er ikke bleg for at indrømme det” og tænkte straks på ansigtsløft og botox i hobetal, og tænkte: “Arj Johanne, du ser da så pisseung ud” 😂 Godmorgen!

  – A

  • Reply
   Nutidensmor
   17. marts 2018 at 11:44

   Hahaha, no no, not yet! Så kommer der en overskift ala: OP MÆ FJÆSET!

 • Reply
  Monti
  15. marts 2018 at 20:50

  Labber*

  • Reply
   Nutidensmor
   17. marts 2018 at 11:45

   Monti er skarp. Det må være al det fordummende tv, der har gjort at jeg har taget skade..

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  16. marts 2018 at 18:11

  41 årige MORDalsgaard 😉 lapper troligt The Kardashians i mig. Prøver at holde mig fra The Real Housewives of Beverly Hills, for ellers kommer jeg til at sidde bag skærmen konstant….men jeg gad godt 😀

Skriv et svar